icon

Som vraj nesympatická

5. feb 2022

Neviem čo robím zle. Už mi niekoľko ľudí nezávisle od seba povedalo že pôsobim odmerane, nepríjemne, nahnevane a neviem ako ešte. Vraj som nepríjemná nesympaticka, veľmi vážna a mala by som byt priateľskejšia. Podľa mna ale taká niesom 🤷🏼‍♀️ Len ma to už celkom dostalo keď mi to v priebehu tohto týždňa povedali další dvaja ľudia. Ja neviem už či mám chodiť od rána do večera vyškerena smiať sa stále ako nepríčetná ? Samozrejme že keď niekto povie niečo vtipne tak sa zasmejem, aj do debaty sa zapojím, som podľa mňa milá na ostatných. Mám kolegyňu ktorá každú chvíľu pre niečo frfle a je nespokojná a jej nikto nikdy nič nepovie. Stále len mne 🙄 veď ani ini sa nesmejú vkuse. Neviem či vyzarujem zlu energiu alebo čo 😕 viete mi poradiť ako by som to mohla zmeniť ? Nechcem pôsobiť takto nepríjemne na druhých

daeen
6. feb 2022

Odveci, my mame doma perzskú mačku a každý sa ma pýta prečo sa mračí alebo vyzerá nahnevane. No je to tá najzlatšia perzská mačka so skvelou povahou v mojom doterajšom živote. Tak stále dokola vysvetlujem, ze je to len instant bitch face a v skutocnosti ked je nahnevana alebo mrzuta vyzera inak. Tiez ma tieto blbe otazky stale dokola otravuju. 😁
Okolie vecne bude mat nejake ocakavania a skatulky, vobec si to nepripustaj. Zi tak aby si ty bola v pohode. Nezijes preto aby si plnila ocakavania druhych. Ja napriklad nemam potrebu s kazdym rozoberat sukromie a viem, ze na mnohych aj preto posobim chladnejsie. Kto ma byt v tvojom zivote, oblubi si ta aj tak. 😊

6mia6
6. feb 2022

Toto počúvam aj ja a veľmi sa na tom zabávam. Sebavedomia mám dosť, som spoločenská až až. Ale ja sa nebudem cudzích ľudí na ulici pýtať ako sa majú a bla bla. Pôsobím na ľudí nasratym dojmom (povedala mi to dokonca aj pani ktorá mi tetovala obočie 🤣) a pritom ľudia s ktorými trávim veľa času hovoria kedy konečne prídem, že so mnou je pohoda a zábava.
Proste som sa s takým xichtom narodila a nemienim s tým nič robiť. Veď nech si ľudia držia aj odstup. Mne sa tiež nepáči každý ale ani neriešim.

nyusika
6. feb 2022

Prečítala som si aj diskusiu, žiaľ, pôsobia neskutočne vzťahovsačne.
Keď ti niekoľko ľudí nezávisle od seba povie, že pôsobíš nesympaticky a arogantne, asi to nebude len tak pre nič -za nič.
Namiesto hľadania výhovoriek sa skús zamyslieť, ako pracovať na lepšom dojme.
Samozrejme, názor iných na tvoju osobu ti môže byť ukradnutý, potom by si ale nemala mať potrebu toto riešiť.

autor
6. feb 2022

@nyusika kde ja hľadám výhovorky ?
Keďže si čítala všetko tak vidíš že niesom jediná a asi len tak proste posobim, no keď ma niekto bližšie spozná tak zbadá že niesom nepríjemná ani arogantná, sú ľudia čo vyzerajú nedostupne a ja zrejme patrím k ním

nyusika
6. feb 2022

A teraz čo ?
Máš dve možnosti - buď s tým niečo spravíš, alebo to prestaneš riešiť.
Sorry, že aj na mňa (aj keď iba takto virtuálne) pôsobíš nie veľmi príjemne.

luckynat
6. feb 2022

Na kona si po rady nechod, ak ti mozem odporucit, tu je to totiz zbierka zien ktore sa nemozu dockat ako ti este nalozit, ked zacitia prilezitost 🙂

Sice ti povedalo viacero osob, ze si nesympaticka, ale pokial som dobre rozumela vsetci su z jednej firmy. Skor predpokladam, ze to je jedna partia a teba maju medzi sebou uz davno vyriesenu; vies jak to je, “vodca” skupiny zahlasi ze mu lezis v zaludku a ostatni jeho nazor prevezmu. Kasli na to, skor sa obzi po praci, kde budes spokojna aj ty a budete dobry kolektiv 🙂

owecka
6. feb 2022

Ahoj, ja som to mala tiez tak, uz tam nepracujem. Vyhodili ma, lebo som nebola podla ich gusta...ale je pravda, ze ja som tiez nezdielala s nimi nejake blizsie info aj ked som sa snazila byt mila, ale proste ja som introvert, najradsej sa citim byt medzi svojimi a doma poviem vsetko. Nemam vela kamaratov, ale mne to vyhovuje. Aj ked pre vacsinu ludi som cudna...uz to neriesim, som taka aka som, mne to vyhovuje a naozaj nemienim chodit na nejake zabavy svojich kolegyn a sefky a nahanat 70 rocnych chlapov, lebo ostatne kolegyne su single a ich nikto nechce. Ja radsej idem s dcerou a so psom von, sportovat, citam peciem a nenahanam zenatych chlapov...aj taki sme niektori zial

dianaana
6. feb 2022

Vacsinou sympatia ci antipatia su vzajomne. Su tebe tvoji kolegovia sympaticki? Ak oni tebe nie su, tak ani ty im. Mozno ste sa stretli uplne ine typy osobnosti.

aceris
6. feb 2022

presne viem ako sa citis...tiez mi to raz povedala byvala kolegyna, ze kym ma nespoznala presne mala na mna taky nazor🤔 som totalny introvert, riesila som v praci hlavne pracu, pretoze vedla mna hned sedel sef...chcela som posobit zodpovedne voci praci...ale ostatne kolegyne ma zacali brat az vtedy, ked som sa uvolnila, prestala vnimat to, ze "bacha, sef pocuva" a zacala som sa s kolagynami bavit o vsetkom a aj o svojich problemoch doma🙄 kym som zo seba nespravila otvorenu knihu, nebola som im dost dobra...

autor
6. feb 2022

@nyusika výborne, tak teraz mi povedz konkrétne v čom posobim nepríjemne ? 💁🏼‍♀️

autor
6. feb 2022

@dianaana ja ich nedelim do žiadnych kategórii sympaticky/nesympatický
Beriem ich takých akí sú a neriešim nič
Ku každému sa chovám normálne
Nevytvaram si kamarátstva, do prace chodím pracovať
Kamarátky svoje mám a to mne stačí
Za to som nepríjemná ? Okej tak nech som teda 😀

autor
6. feb 2022

@aceris ale ja im nechcem hovoriť o svojich problémoch ani osobných veciach 🙂 budú sa s tým musieť zmieriť

sweetdreams1
6. feb 2022

Tak sa na nich skús trochu usmiať ;)

autor
6. feb 2022

@sweetdreams1 keď sa bavíme o niečom tak samozrejme že sa usmejem alebo pri pozdrave ráno 🙂
Či ako si to myslela ?

dager
6. feb 2022

Presne si to vystihla nakoniec. Tiež mám podobný "problém" - do práce chodím pracovať a naopak, nenosím prácu domov. Ľudia majú s týmto hovadsky problém. Pritom v robote sa bavim s nimi normálne, o všedných veciach, ale je cítiť istú bariéru z ich strany - akoby keď im nebudem "dávať informácie" o ktoré stoja, nemusím sa ani snažiť byť inak milá. Proste odpísaná. Je to veľmi nepríjemný pocit, zvlášť keď proti nikomu nič nemám ale takto krásne a zadarmo dospejeme k vzájomnému odporu, to je isté. Čo s tým robiť, to ti neporadim. Som dosť zaťatá a tak, ako som si nikdy na žiadnom pracovisku (a ani v škole so spolužiakmi) nezačínala vzťahy s mužmi, rovnako nemienim zdieľať nijaké intímnosti zo svojho života. Je pre mňa veľmi zvláštne a nepochopiteľné, až úbohé, že vpodstate profesionalita môže tak veľmi prekážať práve nadriadenej (v mojom prípade). Takto to vidím ja. A napriek tomu, v každej práci som si našla minimálne jednu alebo viac osôb, s ktorými mám doteraz blízke vzťahy a držíme pravidelný kontakt, hoci nebývame v jednom meste.
A ešte k tomu vyskieraniu ako nepríčetná alebo usmievavej príjemnej tvári, ako to volajú konformni - nikdy neverím niekomu, kto sa vkuse usmieva. Je to dôvod mať sa na pozore.

kubkovamama
6. feb 2022

U nás v bývalej práci to bolo podobne,kto nezdieľal svoje súkromie,neklebetil atď,bol automaticky za nesympaticku outsiderku.Takze ja totálny introvert som bola hneď mimo kolektív.Neznasam klepy a úsmevy "len aby bolo dobre".Bola som mladá,bolo mi to ľúto.Teraz si to o mne myslí aj mužova rodina,ale už som zažila toľko situácii,keď ľudia vrtaju,vyzvedaju,upozorňujú a starajú sa,že byť uzavretá a odmerana je mi prirodzene a oplatilo sa mi to.Pritom doma v súkromí sa rehoceme od rána do večera,vymýšľame denne doslova sprostosti a to už nie sme najmladší,v druhej práci tak isto,len sme mini kolektív kde sme si všetci sadli.A presne,oplatí sa ti v takom prostredí byť sama sebou..nenechaj sa rozhodiť upozorneniami aká by si mala byť.Vo firme s klientami bohužiaľ trochu herectva a úsmevu musíš dať,ale inak by som to nesilila a maj ľudí na háku.O súkromí v práci ani ťuk,to súhlasím úplne

kristik
6. feb 2022

Pekný dník, srdečne odporúčam knihy od Thomasa Eriksona… Obklopený idiotmi; Obklopený idiotmi v práci etc. … napísal ich viac….skvelé, je to odborník, celý život sa zaoberá ľudskými povahami a ako pochopiť seba a ostatných a ako pomôcť ostatným pochopiť nás….a aj oveľa viac. 👍🏻😊 Držím palce!🤞🏼🍀♥️
PS
Niekedy sú ľudia len hnusní… závidia, ohovárajú, ale to verím nebude Váš prípad. Lebo vtedy asi pomôže len odísť z toxického pracovného prostredia …

eva112014
6. feb 2022

Ale prečo je to tvoj problém, že ako pôsobíš? Prečo ty máš meniť svoje správanie? Treba odpovedať takýmto ľuďom:” Je mi to ľúto, že toto cítiš. Skús zmeniť svoj uhoľ pohľadu!” Zlí ľudia vidia zlé veci, to nezmeníš a ani nemáš právo to meniť na nich. Ty si môžeš meniť veci u seba, ak to ty chceš. Môžeš meniť svoj uhoľ pohľadu, ak to ty chceš. Meň sa kvôli sebe, nie kvôli iným.

janamoto78
6. feb 2022

Mne hovoria to isté. Prestali s tým až keď som to otočila a pri každej príležitosti som ich upozornila aby boli milší, viac sa dnes usmievali a že sa mi zdá že sú dnes veľmi nekomunikatívni.

autor
6. feb 2022

@eva112014 asi máš pravdu lebo ja som si nie vedomá že by som bola k niekomu nepríjemná
Aj vyššie nyuska či aký ma nick mi povedala že posobim nepríjemne ale keď som chcela vedieť čo konkrétne mysli tak sa už zázračne neozvala 🤷🏼‍♀️ Takze asi toľko k tomu../

nyusika
6. feb 2022

Nuž, napísala som nie veľmi príjemná... pôsobíš tak proste, štýl komunikácie, mám pocit, že sa urážas, si vztahovačná.

Samozrejme, teraz očakávam ďalšiu oprsklú odpoveď v štýle - to len ja si myslím, vôbec ťa nepoznám....

autor
6. feb 2022

@nyusika a ty si aká ? Tak ešte raz… kde som sa urazila ?

eva112014
6. feb 2022

A tu sa ťa pýtam, že prečo si to chcela konkrétne od nyusziky vedieť? Nie je to jedno? Keď budeš mať stále potrebu vyhovieť ľuďom, nikdy nebudeš žiť svoj život. To je podľa mňa choré, aby si sa snažila byť sympatická niekomu, len tak? Skús si zamestnať svoje myšlienky iným smerom a takéto veci ťa nebudú trápiť.

autor
6. feb 2022

@eva112014 iba tak som chcela vedieť v čom sa jej zdam nepríjemná a kde sa urazam aby som to vedela zmeniť a nabudúce reagovať možno inak, príjemnejšie, len ja nemám pocit že by som sa niekde urazila 🤷🏼‍♀️

marpel
6. feb 2022

Autorka - neviem ako u vás ale z mojej skúsenosti, hlavne v ženskom kolektíve zavážili small talky, otázky o tom, čo robili cez víkend, čo plánujú cez jarné prázdniny, zapamätať si nejakú vec o ich deťoch (napríklad, že syn hra futbal) a opýtať sa na to, pochváliť im nejaký kus oblečenia, novú manikuru, ísť s nimi na obed v práci, alebo keď si pôjdeš urobiť kávu, opýtať sa vi si dajú tiež. Sú to drobnosti ale veľmi pomáhajú. A zároveň sa tým vyhnes rozhovore o sebe. 😉
Taktiež pomáha odpovedať rozvitymi vetami, pripadne použi aspon 2-3 vety. Ak ich odbijes krátkou odpoveďou, nabudis dojem, že ťa nezaujímajú a hneď sú sympatie fuč. 🙂

marpel
6. feb 2022

Napríklad ta otázka voči nyuske - a ty si aká? Pôsobí až útočne. Hoci si ju zrejme tak nemyslela.

autor
6. feb 2022

@marpel tak mne zas jej komentár vyznel útočne hoci to možno tiež tak nemyslela 🤷🏼‍♀️

autor
6. feb 2022

@marpel hmmm môžem to vyskúšať

rainee
6. feb 2022

Presne ako tu už bolo spomenuté, takí ľudia čo sa nezapajaju do slepicarenských blabolov, neohovaraju, nelezu iným do zadku a pod nie sú dnes in a sú nespolocenski. Ja som tiež není ten typ, nie som síce neoblubena, ale je mi to proti srsti. Radšej si spravím pracu a padám, teambuildingy sú moja smrť pretože s kolegami človek trávi 90% dňa, tak nevidím dôvod obetovať práci ešte aj voľný čas ci víkend.....

nyusika
6. feb 2022

Ale ja neriešim to, že som pre niekoho nesympaticka