Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@jabadaba a i kdybych si nekoho vzala domu, tak me nekdo uda za to...
@jabadaba či mám skusenosť, že ma oblbuju media? ani nie alebo len minimálne, ja mám skusenosť, že ma oblbuju tí, čo sa vydávaju za šíritelov pravdy, potknutý utečenec bol terorista, ani jeho meno nevedia, chlapčiatko sa utopilo kvoli svojmu otcovi, do utečencov treba strielať samopalmi, je to čierna háved a tak dalej. Ty si myslíš, že ja tomu budem veriť, že tí ludia su háved, prečo by mali byť háved? môžem sa doinformovať? ty máš prorusku orientáciu, ked si proti nato? robím si predstavu o ludoch a veciach, nič viac za tým nehladaj.
@adsumus 😅 co znamena proruska orientacia? Pisala som uz par krat, veci nie su cierno biele, ani tu to neplati. Ze neschvalujem agresiu NATO, nezmanena ze som pro nejaka. Hovori sa tomu kriticke myslenie a objektivita. Ja nechrumkam co mi naserviruju bez toho, aby som si nezistila co mi serviruju. 😎 Kazdy uz ako sa zariadi.
Potknuteho utecenca som videla na videu a vacsina ludi to odsudila. Mrtvy chlapcek je obetou svojho otca, ci sa Ti to paci alebo nie. Bol v bezpeci v Turecku. Nebol dovod podnikat riskantnu plavbu. Dokonca sa vyplachuje na povrch, ze mohol byt priamo prevadzac. Nuz, nie vsetko je tak ako sa javi. Ale ano, ten prvoplanovy ucel ta fotografia splnila. Zrazu sa v kazdom nahle pohlo svedomie, o ktorom akosi doteraz netusili. Skoda, ze nevideli fotografie tych milionov dalsich deti. Smutne ako media zneuziju dieta k davovej hysterii. Toho dietata mi je luto hned viackrat!
Inak, ja by som si dala velmi pozor na skatulkovanie a zaradzovanie ludi na zaklade zjednoduseneho vnimania. Vidis, uz ma tu nacnes ci som proruska lebo kritizujem NATO. V com je rozdiel od tych co niekoho povazuju hned za haved? V nicom. Unahlene zavery na zaklade ciastkovych informacii este nikdy k nicomu dobremu neviedli. 😉
@jabadaba zabudla si, ze Ty si vlastne ja? ... a kedze ja som vraj prorusky orientovana (to som do vcera nevedela), tak musis byt aj Ty 😅 ... vidim, ze sa tu od vcera nic nezmenilo 😝
@jabadaba podla teba nebol dovod podnikať riskantu plavbu, lebo si sedíš v pokoji a podpisuješ petície, ak by si bola na ich mieste a nevidela žiadnu buducnosť pred sebou, možno by si podnikla, možno nie, ludia sme odlišní. len som sa ťa spýtala, z akého dovodu si proti nato, samozrejme nemusíš odpovedať, vlastne....som to ani nečakala.
@adsumus Turecko je bezpecna krajina, tam vojna nie je. Odtial sa neuteka, nie je dovod. Nechapes zasadne rozdiely medzi utecencom a migrantom. Je v tom rozdiel a velky. Vlastna sestra otca toho dietatka poskytla rozhovor pre hlavnoprudove media, ziadne alternativy, keby si mala pochybnosti. Platila bratovi byt v Turecku, cize nebol ani len v imigracnom tabore, mal byt, mal pracu! No nielen on je vinny. Vinnikmi su aj ti co lakaju statisice na iluziu blahobytu v Nemecku! De facto podporuju prevadzacske gangy.
Preco som proti NATO? Pretoze postradam jeho vyznam. V jeho dnesnej podobe celkom urcite. Alebo Ty schvalujes agresiu, ktoru krajiny pod hlavickou NATO pachaju? Si vyznavacka humanitarnych bombardovani? Ja nie! Ja som za mier. 😉
@zuzkaanicka tak co sa vlastne cudujem, co? 😵
@jabadaba ja sa uz necudujem, mna na MK uz snad nic neprekvapi 😉
@jabadaba Vieš, ja považujem trošku tvoje názory za protirečivé, čo može znamenať, bud že to nemáš dore premyslené,a lebo že pre seba uznávaš pravidlá, ktoré pre iných neplatia, napríklad nechápem, že si proti nálepkovaniu zo strany medii na jednej strane a sama si nálepkuješ iných ako ruženky a pseudohumanistov a že su prisprostení, že nevidia suvislosti, ktoré ty vidíš, to by mi ani tak nevadilo, celkom bežný jav, druhá vec závažnejšia, kritizuješ media za dezinformácie a pritom sama si vytváraš predpoklady, ktoré ale nie su pravdivé a na ich základe odvodzuješ závery, napríklad že ja nerozlišujem medzi migrantom a utečencom ale aj iné(čierno biele videnie problému, otec bol prevádzač, nemáš nijako overené, napopak všetky indície nesvedčuju že nebol) a po tretie si písala, že za najdoležitejšie považuješ vyriešiť vojnový konflikt v syrii a potom uvedieš, že si proti humanitárnemu bombardovaniu, tak neviem ako chceš ten konflikt vyriešiť, spíšeš petíciu alebo pojdeš protestovať na námestie proti vojne ale obávam sa, že tí fanatici ťa budu mať v paži, aj s tvojim protestom a bojovať neprestanu, podrezávať ludom hlavy a nie nemyslím, si že chlapík je vinný za smrť svojho dieťaťa, ten je vinný len tým, že chcel lepší život pre svoje deti.
@zuzkaanicka možeš mi napísať prečo píšeš, že jabadaba zabudla, že ty si vlastne ona? nerozumiem tomu, ani aký to má suvis s našou diskusiou? nikto ťa za prorusky orientovanu neoznačil, ani jabadabu, pýtala som sa, odpovedali ste že nie ste, tak nie ste, to bola len obyčajná zvedavosť. niekto je proeuropsky niekto prorusky,pro americky, proti americky mne to nevadí, ktorým smerom su ludia orientovaní.
Cameron navštívil utečencký tábor v Libanone a Jordánsku, kde je 90,000 utečencov a vidí priamy suvis medzi nedostatočnou pomocou v týchto táboroch a utečeneckou krízou v Europe. Vyzýva aj ostatné krajiny na podporu týchto táborov. Utečencom budu pomáhať na základe potreby, vezmeme postihnuté deti, znásilnovane ženy, mučených mužov. Ludia s ktorými sa rozprával sa chcú vátiť spet do mierovej syrie, nie do europy. http://www.bbc.com/news/uk-34242346 konečne normálny postoj a riešenie situácie.
„Keď sme po druhej svetovej vojne prijali 300 utečencov z Československa, nemôžeme mať dnes problém so 60 utečencami zo Sýrie," povedal starosta Hartl.
http://www.aktuality.sk/clanok/302788/starosta-...
@adsumus ci si to uz priznas, alebo nie, aj mna aj @jabadaba si ako proruske oznacila ... u mna Ti stacilo to, ze som kedysi davno lajkla nejake prispevky (o tom, ako si ma vtedy chcela vysetrovat, ze preco som dotycnu lajkla, napisem len tolko, ani stb-ak by sa nemusel hanbit 😝 ) ... u @jabadaba Ti stacilo, ze je proti NATO ... toto je vsak velmi zjednodusene videnie sveta, Ty si napr. vobec nevedela, co sa mne na tych mnou lajknutych prispevkoch pacilo, vyhodnotila si si, ze som prorusky orientovana, pritom to je fakt blbost, lebo nie som ... takze moja rada-skor ako niekoho oznacis, ze je nejaky, premysli si to z viacerych stran ... svet nie je ciernobiely a sotva mozes ludi rozskatulkovat do Tebou vybranych tried.
Co sa tyka mna a @jabadaba, tak uz sa nam viackrat stalo, ze nas oznacili za jednu a tu istu osobu a teda na to som narazala aj v tom mojom prispevku.
A poprosim Ta, nepis mi, ja o debatu s Tebou nestojim, neverim Ti, bohate mi stacilo nase stretnutie v sukromke.
@zuzkaanicka prosím ťa to nie je pravda, pre mna si lajkuj koho chceš, aj som ti to aj napísala, a tiež si protirečíš, na jednej stane mám zjednodušene videnie sveta a beriem ťa podla lajku ako prorusky orientovanu a nezaujímam, sa čo si lajkla a prečo si lajkla a na druhej strane ťa vyšetrujem ako stb, to je des. obávma, sa, že medzi nami ide o nedorozumenie, možno som sa niekedy zle vyjadrila alebo čo sa stalo v sukromke neviem, ale mrzí mato. a ver, že ta nemám nikde zaškatulkovanu, len si myslím, že došlo medzi nami k nejakemu nedorozumeniu, alebo máš teda so mnou názorovu nezhodu v nejakej doležitej veci, ale to si mi nikdy nepovedala, alebo ma teda podozrievaš z niečoho, o čom tiež neviem. mali by sme si to vyjasniť, ak chceš. ináč dakujem za vysvetlenie s tou jabadabou, len si nemyslím, že to bolo vhodné písať do mojej diskusie, kedže ja s tým nemám nič spoločne, ked vás neikto ozančil za jednu osobu.
@adsumus to, ze si ma vysetrovala, to este neznamena, ze vies dovod lajknutia (to bolo o dost zlozitejsie), neprotirecim si, len na rozdiel od Teba si este velmi dobre pamatam, ako to v tej sukromke vtedy bolo (a nie som sama, co si to pamatam) ... ale, su to veci zo sukromky, podrobnosti sem preto pisat nebudem ... jednoducho, nemam zaujem o dalsie debaty s Tebou, tak to prosim respektuj. A to, co ja napisem @jabadaba, to je naozaj moja vec, tuto diskusiu si sice zalozila, ale ju nevlastnis 😉
@zuzkaanicka prosím ťa ty si pamätáš staru belu, mna ste do toho vašho lajkovania zatiahli vy, ja som tvoje lajkovanie neriešila, ale niekto iný, pre mna si lajkuj koho chceš. 😀
@adsumus no, ja mam pamat dobru 😉 ... a Tebe prajem pekny den 😉
@zuzkaanicka podla mna si to celé nepochopila s tým lajkovaním ako to bolo, ale ked si nechceš veci vysvetliť, to rešpektujem, aj tebe pekný den. 😉 ináč dalšie protirečenie nevyťahuješ sukromku a vyťahuješ hihi je to tam cele v tej sukromke stále keby si si si chcela osviežiť pameť prípadne kuknuť ako to bolo naozaj.
@adsumus nauc sa citat s porozumenim a to svojej hihi si nechaj na detske ihrisko 😝 ... tam mozno zabodujes 😝
Celkom fajn citanie 😉
http://www.novinky.cz/komentare/380491-komentar...
@zuzkaanicka no hlavne, že ty stým vyvaleným jazykom si príklad inteligenta
dobrý článok a ako to vyzerá s tou sudržnosťou kmena v praxi možeme sledovať aj v tejto diskusii, utoky, osočovanie, urážky. ☹ ináč pekné komenty hihi
Ja len tolko: Keby niekto mal univerzalny a ucinny recept na riesenie uteceneckej krizy, uz by ho bol davno aplikoval a bolo by po problme. Zial takeho receptu niet, lebo toto je tak komplexny problem, ze akekolvek riesenie je len platanie velkeho deraveho vreca. Ak sa najde taky clovek, co riesenie najde, urcite bude laureatom Nobelovej ceny za mier.
Bohate saty Europy sa s najvacsou pravdepodobnostou spoliehaju, ze tato utecenecka kriza im vyriesi demograficku krizu, ktore im neodvratne hrozi. Lenze obavam sa, ze tymto "pozvanim" utecencov otvorili pandorinu skrinku.
A v konecnom dosledku, uz sa stalo, uz sa neodstane. Svet a hlavne Europa sa zmeni(la) za posladnych par tyzdnov takym zasadnym sposobom, ze sa treba pripravit na to ako bude dalej.
Taketo diskusie su sice zaujimave, ale neriesia vobec nic. Ja som sice clovek nadpriemerne tolerantny ku vsetkym "inakvejsim" a mne je uplne jedno ci ma rano z postele vyplasia kostolne zvony alebo spev z minaretu. Pre mna je dolezite aby sa kazdy vedel postarat o svoj chleb kazdodenny a aby som mu nan nemusela prispievat nad mieru bezpodmienecne nutnu.
btw: @adsumus ja si to vysetrovanie komu, kto a preco likoval pamatam pomerne presne
@zuzkaanicka ja si myslim , ze je to spravodlive....kazdy moze vyuzivat vyhody, ale ked je treba, podielat sa aj na rieseni problemov....ked chce len vyhody, nefunguje to....

@czechzuzanaba to jo, nie je to zrovna pekna predstva. Mamam, detom, celym rodinam by som pomohla asi prioritne. Ti to najviac potrebuju. Uz su tu, co s nimi. Na ulici byt nemozu. Pozeram spravy, Nemci to uz nezvladaju. To ich neuvazene pozyvanie vsetkych ma katastrofalne dopady.