icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

jabadaba
15. sep 2015

@adsumus ja som videla video. Videla si ho? Sotil zenu, vlastnu zenu, do kolajiska adsamus! V naruci drzala batola! Co sa dialo v jeho hlave? No nechcel do imigracneho tabora v Madarsku! Chcel pokracovat do Nemecka! Citaj prosim Ta pozornejsie, pisala som o emocnom vydierani nasimi mediami, nie toho imigranta. I ked, to je tiez isty sposob vydeirania, ze radsej sa tu zachlostim ako neporkacovat do Nemecka! To sa nerobi! Je to jasny signal, ze dotycny nie je utecenec pred hrozbou vojny, ale spekulant, ktory kalkuluje kde dostane v EU najviac!

jabadaba
15. sep 2015

@adsumus Svedsko rozhodne nema standardne problemy s ludmi ako vsade. Nie si v obraze, nemam Ti to za zle. V hlavnoprudovych mediach sa nedocitas o tom ako Svedsko zapasi so zonami, kam nepachne ani policajt, o vysokej miere znasilneni svedskych zien a nic podobne. To sa totiz tutle.

jabadaba
15. sep 2015

@adsumus no presne, v tomto sa zhodneme, politicke zaujmy maskovane humanitou. Je to tak. Uviedla som Ti institucie, ktore mozes oslovit ak chces pomoct. Nic viac sa tu neda. Co sa jednotlivca tyka. Ostatne by sme mali ponechat statu a kompetentnym. 😉

mamulka211
15. sep 2015

uz sem zaniesli prve choroby, nechapem tu nezodpovednost pustat ich sem takto bez karanteny hufne, ako mravce.

adsumus
autor
15. sep 2015

@jabadaba nie ty migruješ, ked sa sťahuješ za lepším životom do bohatšej krajiny. volá sa to ekonomická migrácia bez ohladu na tvoj povodný štát, náboženstvo, sexuálnu orientáciu, nejdeš ilegálne, ale migruješ.

adsumus
autor
15. sep 2015

@jabadaba už som ti vysvetlila, že čítam celý net, nielen mainstream.

linda81
15. sep 2015

@jabadaba De nikdy nepovedalo , ze vsetkych prijme. ze je ochotne prijat vacsinu a odbremenit tak nie malo ostatne staty EU, ale aj ostatne krajiny musia prejavit solidaritu....nie vsetko sa celkom preklada na SR....

chudobni isto nie sme....ake s vysoke dochodky, ake su pridavky, ako je minimalne mzda, nie je rozdhodnutim EU ale vlady statu, EU skutocne posiela dost penazi.....kam idu, to je druha vec....myslim ze keby to toho videli celkom , neposlu ani Cent viac😀).......ked to ludia akceptuju, co si s nimi par vyvolenych robi, a pseudoproblemymi sa nechaju zastrasovat ...

adsumus
autor
15. sep 2015

@jabadaba alebo kde sa môže najlepšie začleniť a uplatniť., to je celkom pochopitelne, čítala som výpoved chalana, on bol študent It na VS, školu mu zavreli a on sa cche dovzdelať niekde v belgicku, prečo by nemohol, ak je mu krajina ochotná pomôcť? skoda mladeho života v rukách teroristov

linda81
15. sep 2015

@sardinka333 no je fakt, ze tu sa maka inak ako na SR.....ovela efektivnejsie....a jasne, ze to tu nie je rajska zahrada a ani pecene holuby nepadaju , ako si mnohi myslia...popri vsetkych problemoch , ktore sa tu RIESIA, to ale napriek tomu funguje , a maju nizku mieru nezamestnanosti a dobry socialny System...

jabadaba
15. sep 2015

@adsumus migracia ano, ale je rozdiel niekde pracovat ,plne sa integrovat a nebyt odkazany na socialny system. Ekonomicka migracia je predovsetkym o cicani socialneho systemu inej krajiny. Nie o praci pre nu. Od nas odchadzaju plne kvalifikovani ludia, casto VS vzdelani, integrovatelni. Nebavme sa o romoch, tam mozme pisat o ekonomickej migracii. Ale bavme sa o pohybe obcanov EU v ramci EU. To je rozdiel. Navyse, deje sa tento pohyb, alebo ak chces, migracia takto masovo, narazovo, nekontrolovatelne, prudia v ramci EU statov ludia bez dokladov, bez moznosti identifikacie? Porovnavas absolutne neporovnatelne. Nie si sama, ale pripada mi to ako snaha o nahradzanie argumentov tam kde dochadzaju. Vytahuju sa uz take absurdnosti, ze sa cloveku panenky pretacaju.

zita19
15. sep 2015

@adsumus pisala som ja o tom, ze za nepriaznivy demograficky vyvoj v Europe (ci konkretne v Nemecku) mozu utecenci? Zas toto mi "do huby" nestrkaj. Ja pisem iba a len o jednom aspekte, preco sa Nemecka vlada rozhodla podporovat imigrantov.

jabadaba
15. sep 2015

@adsumus ak prezeras cely net, potom mi unika ako to, ze si nevidela to video, o ktorom sme sa bavili alebo nie si v obraze co sa skutocne deje v mestach Svedska....Chapem, ze sa neda pohltit vsetko, ale toto su veci, ktore bezne najdes a ktore otvaraju oci o com je multikulturalizmus a ako fatalne zlyhal na plnej ciare. A zlyhal prave v krajinach, ktore dnes kricia po prijimani vsetkych imigrantov a otvoraju hranice Schengenu dokoran ako vrata na stodole! Nemecko ma rovnako problemy, su na to presne statiskiky kolko ludi nedokazali integrovat, kolko ich je cele roky na podpore a na davkach. Zdaleka nie vsetkych tych co sem teraz prudia v obrovskych vlnach dokazu v buducnosti plne integrovat. A my uz vonkoncom! Potom co? Nutne pridu socialne nepokoje, frustracia, napatie vnutri spolocnosti. Kam to povedie? Presuny celych kontinentov nie su riesenim.

linda81
15. sep 2015

kolko ludi na SR je dobrovolne nezamesnanych, zijucich roky len zo socialnych davok a prispevkov.. .....mnohi biely horsi, ako romovia( aj ked jasne ze Romovia su velky Problem, len tiez okrem sprostych rasistickych reci nikto s nijakym riesienim doteraz neprisiel...)

linda81
15. sep 2015
adsumus
autor
15. sep 2015

@jabadaba moje kamošky, čo poodchádzali neboli vzdelané a boli dokonca ilegálne, ale makali poctivo a zarobili si dobre, a títo ludkovia su utečenci, nie všetci su migranti, utekaju pred vojnou, viac ako 2 miliony ludí bez domova vysídlení v okolitých krajinách, kde je to tiež zlé. je mi luto, že sa ti pretáčaju panenky, veľmi?

adsumus
autor
15. sep 2015

@zita19 a písala som, ja že ty si písala? nepísala

jabadaba
15. sep 2015

@linda81 oj Linda, veru vsetkych chcelo Nemecko donedavna prijimat. Ja sledujem Merkelkyne prejavy pomerne dosledne. Ci uz nasledne myslelo len vsetkych vopred avizovanych 800 tisic uz je druha vec. Signal vyslalo, ze vsetkych. Sama vidis ako si to vysvetlili ti co sem prichadzaju. Alles ist alles. Oni nerozlisuju, ze to bude 800 tisic, kazdy jeden z nich chce byt v tom cisle zahrnuty. Tuto skazonosnu chybu si uz nemci uvedomili, preto zas protichodne signaly, v podobe zatvarania hranic. Kto by nesiel za vidinou stavnateho socialneho systemu? Boli by blbi!

linda81
15. sep 2015

@jabadaba to Video sa da interpretovat aj takto :...otec rodiny nevidi, ine vychodisko, len odist z domova, , kde im nic nezostalo,kde im hrozi , ze budu zabiti...zoberu par veci, trepu sa v malym dietatom cez 2 kontinenty, v dazdi, mozno chori, nevysoati , hladnibz poslednych sil...,,ked konecne dojdu do nejakej krajiny, ktora by im mohla pomoct, rypu do nich policajti....tak mu prasknu nervy a nevidi ine vychodisko , len sa hodit pod vlak aj s rodinou ,lebo nevie ako dalej.....

tie nahlady si velmi individualne ...ako to je , vie len on....ale myslim , ze ta verzia ..zufalost a posledne sily je najrealnejsia...

jabadaba
15. sep 2015

@adsumus no dost sa mi pretacaju obcas. 😀 Ale neboj, este drzia na mieste.

Isteze nie vsetci su ekonomicki migranti. Preto aj apel nasej vlady, ze to treba rozlisovat. Na to si uz oni paky najdu. Dufajme. Ostatne, uz to pochopili aj nemcuri, vyhostili niekolko stoviek Kosovcanov!

Vidis, tvoje kamosky sice ilegalne ale makali. Ja by som si to ale nelajzla prist niekam ilegalne.

zita19
15. sep 2015

@adsumus no pisala nepisala, toto si pridala
adsumus @zita19 tak ale kto im zato môže, že im padá populačne krivka? utečenci?
Dnes o 15:03 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •
Ja som to pochopila ako som pochopila

adsumus
autor
15. sep 2015

@zita19 a kde tam je uvedené, že ja tvrdím, že to ty tvrdíš, otázka bola na zamyselenie len prepánajánajozefa

jabadaba
15. sep 2015

@linda81 odporucam dohladat a pozriet. Slo len o odmietanie Madarska ako konecnej destinacie. Nededukujme tu, ja som to video videla, pocula skandovanie Germany, Germany....aj tu hysteriu ked sa Germany konat nemalo. Nemam potrebu si interpretovat nieco co som videla ako to zbehlo. 🙂 Ako to podali nasledne nase media ,to bola jedna hnusna spina, plna klamstiev. A sme opat pri emocnom vydierani.

Uz len poznamka na okraj - ak sa niekam trepem do bezpecia, nekladiem si podmienky kam chcem ist ale zotvrvam v provm bezpecnom tabore! Tu je rozdiel medzi skutocnym utecencom a ekonomickym migrantom.

linda81
15. sep 2015

@jabadaba neviem o Tom , ze chceli vsetkych .....bolo povedane, ze Berlin nebude pre nikoho zatvoreni...ak to myslis...hranice museli ocasne zatvorit,a zaviest kontroly , prave preto, aby sa pomoc dostavala naozaj tym , ktori ju realne potebuju...

adsumus
autor
15. sep 2015

@jabadaba aj za cenu, že v tom tábore skapeš od hladu?

malabiba
15. sep 2015

@adsumus napísala si, že chceš pokojný život pre všetkých....a sedíš pri PC, vypisuješ na MK a hádaš sa so všetkými už na 24 stranách 🙂 ...tak choď a pomáhaj, určite potrebujú dobrovoľníkov....a potom nám napíš, keď zažiješ, akí sú to vlastne ľudia, s čím prichádzajú a ako tu chcú žiť...aj to ako sa začlenili....skúsenosť je neprenosná...potom ti dám za pravdu

jabadaba
15. sep 2015

@adsumus jezisi co to trepes dievca? Od akeho hladu by niekto kapal v Madarsku? Ako, pri vsetkej ucte adsamus, teraz si zadrela ale ze riadne.

adsumus
autor
15. sep 2015

@jabadaba myslela som zachytné tabory v jordánsku a libanone, čo sa madarsa týka, mi napíš kto so zdravým rozumom by chcel žiadať o azyl v tejto krajine?

jabadaba
15. sep 2015

@linda81 ja to sledujem velmi dobre, vsetkych. Vyhladaj si Merkelovej prejav na tuto temu. Hranice zatvorili po tom co umoznili docasne z Madarska presun tych tisicok, ktore tam obliehali stanicu a robili sarapatu v taboroch lebo chceli silou mocou do Nemecka. Madari to prestavali zvladat. Situacia sa vymykala spod kontroly. Nemcuri a Rakusania teda uvolnili zeleznice a umoznili vypravovat a prijimat vlaky z HU k nim. No a narazili a to sakra zakratko, ked zistili, ze sa valia take mnozstva, ktore uz nezvladaju. Tu neslo o selekciu komu realne pomoct, jednoducho to nezvladli. Dovtedy len dopindavali s prominutim do Madarska. Az sa sami presvedcili comu aj Madari celili. Nasledne prichadzali vyjadrenia, ze je na case zacat selektovat kto skutocne tu pomoc potrebuje, uz boli otocky Kosovcanov z Nemecka het nazad. 😉

adsumus
autor
15. sep 2015

@jabadaba nemecko jasne vyjadrilo svoj postoj, že humanitárnu krízu zvládaju a že potrebuju aby aj iné krajiny sa postavili a pomohli ludom v nudzi, vojnovým utečencom.

jabadaba
15. sep 2015

@adsumus ale ja som Ti pisala o situacii v Madarsku v suvislosti s tym muzom, ktory sotil vlastnu zenu s dietatom do kolaji. Tam by v tabore od hladu nekapal. Bol len nasrdeny, ze nepokracuje vlak do NEmecka a dal to najavo! Jordansko a spol. je ine kafe, ale ved som Ti pisala, ze aj nasa vlada sa chce primarne zameriavat prave na tieto miesta. Tam potrebuju najviac pomoct. To su totiz ti utecencim ktori sa chcu casom vratit do svojej domoviny.

Ako pri vsetkej ucte, akoze kto by ziadal o azyl v Madarsku? No nehnevaj sa? Je to pokojna europska krajina, ekonomicky si nevyskakuje ale sorry, pre kludny, bezpecny zivot je v pohode. Potom mi tu nehovor o utecencoch, ak si niekto vykalkulovane vybera! To nie su utecenci zachranujuci si zivot.