Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@adsumus ja to vediet nemusim, staci sledovat vyjadrenia kompetentnych uradov. A tie potvrdzuju, ze zatial nikto o azyl u nas nepoziadal. S cim mas problem? Fakty su jasne - tu nechcu zostavat a usadzovat sa. Ak tu niekto zsotane, bude to uplne zanedbatelny zlomok z tej obrovskej masy. S nimi co? Pojdes ich osobne uvazovat k stlpom, aby odtialto neodisli? Ci ako ich chces nutit? Mas presne zcestne uvazovanie ako maju aj zapadne krajiny, ktore absolutne ignoruju opakovane fakty, ze tu zostavat migranti nechcu a rypu sa do Nemecka. Proste to prehliadaju. Ty mas tiez nejaky problem s akceptaciou faktov?
Vcera bola skvela tlacovka na TA3 - tam Ti Kalinak s Ficom vysvetlili ako sa veci maju, aj z bezpecnostneho hladiska. Zacni sa orientovat a sledovat situaciu, pocuvaj informacie a nevyberaj si co Ti lahodi uchu. Cela tato migracna vlna, ktora zdaleka nekonci ma ja kopec rizik. Ziadna romanticka selanka sa konat nebude a nekona. Uz to konecne otvorene pripustaju aj Nemci.
@samo_blaho was ist das?
a mozna proc nechteji na SVK.... http://aktualne.atlas.sk/rozhovor-start-utecenc...
@czechzuzanaba tak vies, u nas na start do zivota sotva dostane to co v Nemecku. Je preto pochopitelne, ze sa tu nehrabu. Rovnako tu nemaju kopec pribuzenstva, ako v tom Nemecku ci Skandinavii. Treba si pozriet tu tlacovku, co som spomenula adsumus, tam padli fakty a informacie.
@jabadaba dobre si to napísala - selanka sa nekoná. A okrem toho som už v inej diskusii spominala našu tohtoročnu dovolenku v Piešťanoch - pri skakajucej fontane doslova skupiny moslimov - zien zahalených od hlavy po päty, ich deti v pešej zone sa bicykluju bez rozmyslu medzi malými detičkami, zazrak ze nikoho nezrazili, ako divé zvery.
Tito ludia, skupiny moslimov sa neprisposobia krajine kde ziju ale nastolia svoj diktát - a my pseudohumanisti im to umožníme. Kolko moslimov pomohlo kresťanom? To by ma celkom zaujímalo niečo o tom...
A taranice pana arabistu v plus 7 dní....ako ,su tu len dočastne,, a potom sa vratia do rozbombardovanej syrie nie? Kde ešte ani vojna neskončila a ani tak skoro neskončí ako to tak vyzerá. ....tomu verí snad len on sam.
A okrem toho to Nemecko už tiež nie je čo byvalo...aspon tak mi ,plaču,, moji pribuzní čo tam roky ziju. Tiez nadavaju ako oni musia robiť čoraz viac a dlhšie a migrantom idu stavat soc. byty.
Ja osobne som za pomoc ludom, ktorí chcu makať...ale tí čo pohrdaju pomocou, vyhadzuju potraviny, jedlo...to su tí chudaci? Čo si o tom myslieť? Či vy ostatní by ste sa doslova strkali s pomocou do zadku ludom, ktorí nechcu?Ktorí nou pohrdaju? Tak ako pohrdaju tou pomocou tak pohrdaju aj nami. Som proti kvotam aj proti moslimským utečencom - neprisposobia sa, nech idu do Turecka, Emiratov, Egypta, Afrika je velká a vojna nie je všade.....moznosti su len tak by museli ,,inak posluchať,, a tu vedia ze si budu moct robiť čo chcu...
@zita19
Zaujímalo by ma len tak na okraj.Ktore skutky nasich predkov by nas nemali dobehnut.
@samo_blaho a kto nam dakuje? Inac je to fajn. Aspon niekto.
@jabadaba no utecenci asi ne :D
@sardinka333 v ceskych Tepliciach maju znacny problem s hostami inej kultury. Tam dokonca dochadza k napadaniu domaceho obyvatelstva kamenmi, pokial si vencia psikov v parku, kde sa rekreuju tito hostia. Uz tam bolo zopar protestov nestastnych domacich. Co k tomu dodat....v Parizi horia predmestia, niektore ich mesta su na nepoznanie. Anglicky Rotheram hovori sam za seba. Ako povedal moj znamy, kedysi student mediciny u nas, zo Saudskej Arabie....ste hlupaci, ktori doplatia na svoju absurdnu toleranciu. Zostala som vtedy v soku a on mi este nalozil coby znamej, ze som hus naivna ak som si myslela nieco ine. Dovtedy som bola zasnivany rojko co si robil iluzie o svete. Ospravedlnuje ma snad len vek, bola som studentkou a prd som o svete este vedela. V podstate mu musim byt vdacna za otvorenie oci....
@czechzuzanaba myslela som si. U tych je to s vdacnostou poskromne.
@jabadaba to su predsa náboženské dovody, každy jeden človek má právo na svoje náboženské presvedčenia, je rpedsa normálne že odmietli jedlo, ktoré maju zakázané a príde mi podivné prečo im to dávali, ked každý vie, že to nevezmú. to je guardian, neviem, pre teba asi silne manipulujuce medium hihi http://www.theguardian.com/world/live/2015/sep/...
@anickablava uz som to spominala. Vyvrazdovanie domorodych obyvatelov Ameriky a Australie, a este nasilna krestanizacia po celom svete. My Europania nie sme ziadne neviniatka. Staci sa pozriet par storoci dozadu.
@adsumus takze sa tu opat nebavime o utecencoch, ktori skutocne potrebuju pomoc, vsak? Clovek v nudzi si nevybera a nevymysla! To prosim Ta kde sme, aby si niekto vraj vyhladovany kladol podmienky co moze ci nemoze z nejakych nabozenskych pohnutok? Ako prepac adsumus, ale si ok? Statisicove hordy sa valia do EUROPY adsumus, do KRESTANSKEJ EUROPY a my sa mame prisposobovat? Si uvedomujes co mas za zmyslanie? Koho do kelu do toho co ma kto rad a co kto moze, ak ide najma o krizovu situaciu, kde treba konat okamzite? Prosim Ta, sa spamataj.
Ano, The Guardian radim medzi tie media. Dakujem.
To je zly sen toto! Tak my budeme este laskavo varit halal pre utecencov, ktory budu snoblovat nad sendvicmi! Vdaka uplne ohromujuca!
@zita19 to mas svatu pravdu, nie sme a neboli sme ziadne neviniatka. Napachali sme toho dost. Ale budme adresnejsi, pretoze Zita, Slovania, najma Slovaci, nie su vybojne narody, ktore kolonizovali ine narody, ani sme ziadne narody nezotrocovali a takisto sme ziadne narody humanitarne nebombardovali. Nie my drancujeme svet. Cize aj v ramci Europy treba rozlisovat. Rovnako ako je ziaduce ukazat razne stop takemu zmyslaniu, ake tu momentalne prezentuje zakladatelka, ktora ma opat dasli dovod ospravedlnit nevhodne spravanie imigrantov, tentoraz jej postacuje the Guardian, ktory sa pustil do obsahu sendvicov! Tak Madarsko bolo natolko nevychovane, ze tisice ludi pocastovalo nevhodnym masom! Mali si vopred cez ambasady vyziadat navrh jedalneho listka, aby hosti, hoci nepozvanych, neurazili! No ja zasnem!
@samo_blaho taky srdecny pozdrav, krasa. 🤐
@jabadaba mas pravdu, my Slovania sme sa toho nezucastnovali. Ale sme sucastou globalnej Europy a v ramci tejto globalnej Europy si to odserieme uplne rovnako ako Briti, Francuzi, Holandania, Spanieli a Portugalci, ktori kolonizovali zvysok sveta. Mozno aj viac.
A kedze sa vacsina slovenskeho naroda hlasi ku katolickej cirkvi, ktora sa radostne zucastnovala tychto akcii, myslim, ze tieto skutky nas dohonia. Aj mna, ktorej je akekolvek nabozenske vyznanie uplne a celkom ukradnute.

@adsumus chlapci boli mierne agresivni a hadzali ponuknutu pomoc rovno do kolajiska. Video hovori jasnou recou. Dovod - nesuhlas zotrvat v Madarsku. Takze to bolo namiesto vdaky za ponukanu pomoc, aby neposli smadom, hladom. Kazdopadne som rada, ze sa zhodneme ohladom slusneho spravania. 😉
Ono, ja si myslim, ze na uteku, ak teda ide skutocne o zivot, treba brat kazdu pomoc a byt za nu vdacny. Nech to je kdekolvek. Ja to vidim takto. 🙂
Este ma mata jedna vec, ktoru akosi nikto neriesi z Bruselskych predstavitelov - ti ludia tu zostavat nechcu. Madarsko na to skaredo doplacalo protestami a chaosom. U nas tiez nechcu zostat. Ako si to predstavuju niektore staty? Budeme tu drzat ludi nasilim? 😒 Ja si toto realne predstavit neviem.