icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

mima4
18. sep 2015

@adsumus no v prvom rade by to ukazalo jednu realitu v tomto state - kopec prizivnikov a to nemyslim romov...ale kopec bielych...

czechzuzanaba
18. sep 2015

@mima4 davky ano, ale jen tem, co treba pracovali a o praci na nejakou dobu prisli. Tem co nepracovali nikdy, tak nic.

valy
18. sep 2015

Nemecka ministerka obrany povedala, ze o 20 rokov budu Nemci spatne hodnotit prichod utecencov do Nemecka pozitivne. Aby vsak prichod ludi hladajucich ochranu bol obohatenim pre starnucu nemecku spolocnost, musi byt jasne, ze platia ich pravidla.http://www.faz.net/aktuell/politik/flu...

Na tom ma zarazilo to obohatenie pre starnucu spolocnost. To ako keby Nemcom vravela, nech sa zmieria s tym, ze vymieraju a budu nahradeni. No parada.

zita19
18. sep 2015

@valy no ale pravda je taka, ze vymieraju a Nemci maju tak nizku porodnost uz od vojny, ze ich nic ine ani necaka. Ma im tahat medove motuzy kolo huby?
A v Europe je to pravda vo vseobecnosti. U nas porodnost drzia osadnici, v zapadnej Europe imigranti. Uz aj katolicke Polsko ma nepriaznivy demograficky vyvoj.

valy
18. sep 2015

@zita19 tak namiesto toho, aby ich motivovali mat deti, ich vlastna vlada nahradi a dufa, ze o dvadsat rokov deti pristahovalcov budu platit nemecke dochodky a ked posledni Nemci vymru, tak uz to bude jedno, ze tam zacne platit saria, lebo Nemci tam uz nebudu.
ja byt bezny Nemec, tak to povazujem za zradu vlastneho naroda

valy
18. sep 2015

Lenze to je mozno aj jadro problemu, ze narod ako koncept je uz nepripustny, su uz len obcania a obyvatelia a je jedno, kto to je, ak plati dane

zita19
18. sep 2015

@valy pokial poznam nemecky system podpory k rodicovstu, tak ten je nadpriemerne stedry. Preto tam pristahovalci radostne rodia deti ako na pase. Tam sa z toho da spravit este lepsia zivnost ako u nas v osadach. Ale ked sa domorodcom rodit nechce, tak co s nimi? Ma ist Merkelova inseminovat kazdu zenu v plodnom veku nasilne? Ci ako si to predstavujes?

valy
18. sep 2015

@zita19 je to kriza hodnot, je to otrepane, ale je to tak. A aj ked maju nizku porodnost, aj tak si nemyslim, ze ju to opravnuje takto masovo ich nahradit

zita19
18. sep 2015

@valy a odkial zozenie niekoho kto jej bude spod tych statisicov dochodcov, co ma na krku, serble vynasat? Vychodna Europa nevysla. 😝 Byvale staty ZSSR tiez nevychadzaju.

nikiinka
18. sep 2015

@adsumus Necitala som celu diskusiu. Stacil mi vas uvodny prispevok... Neviem ci ste uz mala tu moznost stretnut sa s utecencami, ale podla toho co tu pisete zrejme Nie.. Preco nepomahate nasim ludom? preco ked ste tak velmi za pomoc, nechodite po mestach a nepomahate bezdomovcom, ktorí su Europania, neprisli nas ohrozovat nechovaju sa ako zveri?
Vobec si asi neuvedomujete nasledky.. Tu nejde už iba o pomoc.. Tích ludi co potrebuju pomoc je tak uboho malo, že medzi tymi ekonomickymi migrantmi sa doslova stratia a pomoci sa im asi ani nedostane.
Po prideleni azylu ak vytvoria urcitu skupinu neviem teraz presny pocet ludi, maju narok na mesitu, maju narok na svoje skoly atd. To ze sme tu posledne roky riesili ciganov, ktorí su len kvapka v mori, tak to je fakt nic oproti tomu co nas este len caka, ak povinne kvoty pridu..

Neviem ci aj sledujete politicke dianie, ale zrejme nie. Zrejme sledujete TV NARKOZA , kde z nich robia chudakov, ktoro sa utopili v mori.
Rada pomaham ludom, prispievam na dobreho anjela atd. ALE pomoc týmto ludom by sa vypomstila tak mne ako mojim detom atd.. a to by som kludne spavat nemohla..
Mala som tu cest vidiet tíchto "chudakov" v akcii a poviem vam, niesom zly clovek , ale priala by som vam aby len 10 takychto mladych chalanov prisli pred vas dom a ukazali vam akí su chudaci..

v tom momente by ste nazor zmenili..

jabadaba
18. sep 2015

@adsumus potom su asi aj EU politici mylne informovani o pomoci Saudskej Arabie, vsak? Doslova Saudska Arabia ponukla EU pomoc - vystavbu 200 mesit v Europe! Je vseobecne kritizovana, ze pomoc neponuka! The Guardian nepovazujem za objektivne medium, uz som ti pisala. Saudska Arabia je vernym spojencom USA v podpor ISIL v Syrii! Zda sa, ze zdroje si nepreverujes ty. 😉

jabadaba
18. sep 2015

@adsumus The Washington Post, americky hlavnoprudovy platok, zda sa, ze sa prudko rozchadza nazorovo s The Guardian. Ako si to vysvetlujes? 😉
http://www.washingtontimes.com/news/2015/sep/15...

adsumus
autor
19. sep 2015

@nikiinka hej hej mala som možnosť

Dospievajúci mladíci Sanaie a Mohammed Ismail z Afganistanu, ktorí ušli zo svojej krajiny pred vojnou, sú radi, že sú na Slovensku. "Som tu šťastný! Veľmi ďakujem všetkým ľuďom, ktorí mi pomohli a ktorí ma majú radi. Sú tu dobrí ľudia, chcel by som na Slovensku zostať," povedal Ismail.

Čítajte viac: http://trencin.sme.sk/c/5429966/mladi-utecenci-...

samo_blaho
19. sep 2015
maca_p
19. sep 2015

@adsumus o par rokov ti bude dcera vyplakavat, ked si zoberie za manza potomka moslimov http://www.cas.sk/clanok/330545/iransku-futbali...

adsumus
autor
19. sep 2015

@maca_p prosím ťa mna tu nepresviedčaj, že jedine a výlučne muslimovia škodia ženám, fakt som tá posledná, ktorú sa ti podarí presvedčiť, celkom posledná.

maca_p
19. sep 2015

@adsumus co tak vyrazit na vylet napr. do nemecka? http://vojtekova.blog.idnes.cz/c/432974/Nemecko...

maca_p
19. sep 2015

@adsumus a kto este? kto ich beztrestne znasilnuje, beztrestne polieva kyselinou, beztrestne vyslaha ruckou od lopaty??? povedz mi, kde este je zena vylucne majetok svojho manzela, ak nema manza - tak majetok brata, otca. kde? kde moze rodina zavrazdit svoju zenu a dceru, ked sa chova proti moslimskym tradiciam?

adsumus
autor
19. sep 2015

@maca_p neostáva nám ine len dufať, že sa moslimským ženám podarí to, čo aj nám a získaju rovnaké práva ako muži.

zita19
19. sep 2015

@adsumus no zenam v krestanskom svete to trvalo viac ako 100 rokov podla zakona, podla zvykoveho prava to este stale nie je tak. Takze mozes cakat

adsumus
autor
19. sep 2015

@zita19 nič iné nám ani neostáva, či máš nejaký plán lepší?

zita19
19. sep 2015

😖

sardinka333
19. sep 2015

@zita19 ak žijem v sociálnom byte, mam rozne ulavy a ešte na mna nemci plati tzv. solidarne, stačí mi kebab, dcery vzdelanie nepotrebuju a chlapci - neviem, školku nepotrebujem lebo je nas doma jak potkanov takže načo......tak potom je fajn ta podpora rodičovstava,
Podla mojej tety čo tam roky zije je to čista utopia...bejvávalo, ze sa mali Nemci super ultra dobre... 🙂

sardinka333
19. sep 2015

@zita19 ake prava nemaju kresťanky?

nikiinka
19. sep 2015

@adsumus No pochybujem ze si sa s nimi stretla.. ja som tu cest mala niekolko krat a ziadnu pozitivnu emociu odtial nemam.. je to asi ako s nasimi ciganmi,.. je ich tu niekolko tisic, ale len stovka zije normalne..
a tak je to aj s utecencami.. pridu ich tu stotisice a z toho velmi ale velmi mala skupina odchadza pred vojnou.. Ano ludí pred vojnou mi luto je, ale vysvetli mi dovod preco neostanu v najblizsej bezpecnej krajine.. hm? preco odmietaju krajiny ako su bulharsko srbsko atd ? preco chcu ist do nemecka? ty keby si utekala pred vojnou nestacilo by ti napr. Polsko ak by bolo bezpecne?
Stacilo.
Takze o tom netreba diskutovat.. A dalsia vec, nikdy sa k nam nezaradia,NIKDY..
Uvediem priklad, moja setsra je atletka, chodi po maratonoch atd. Behala s nimi moslimka ked mali ramadam, vonku bolo 35 stupnov, nechcela sa napit lebo alah ju nahodou vidi a dievca skoro umrelo..
toto je podla teba vychova ktoru tu potrebujeme? Chces aby tvoje deti sikanovali tym ze je ramadam a tvoje dieta sa nebodaj v skole napije??
absolutne nemas pojem o Islame, lebo toto by si nepisala..
pozri si XY diskusii kde samotny syrsky ludia hovoria o tom, ze toto niesu utecenci pred vojnou.. ale migranti!!

zita19
19. sep 2015

@sardinka333 na papieri vsetky. Ale povedzme si uprimne, sme rovnako platene za rovnaku pracu ako muzi? Este stale neexistuje tradicne rozdelenie domacich prac na zenske a muzske? Viem, zavisi pripad od pripadu, ale v podstate je to tak. Su spolocnostou tolerovane rovnake modely spravania u zien a u muzov? Kde ty zijes, ze toto nevidis?

jabadaba
19. sep 2015

@nikiinka k tej tvojej poslednej vete o samotnych syrcanoch - vcera tusim to bolo, myslim na TA3 - hostom bol pan, velmi sympaticky, povodom syrcan. Sam on povedal, ze toto nie je sposob ako im pomoct. Nemoze Europa prijat uplne vsetkych, pretoze to nie je jednoducho v jej silach. On sam apeloval predovsetkym na ukoncenie vojenskeho konfliktu v samotnej Syrii. Kedze ten je pricinou hromadneho, kontrole sa vymykajuceho exodu.

sardinka333
19. sep 2015

@zita19 no zenam v krestanskom svete to trvalo viac ako 100 rokov podla zakona, podla zvykoveho prava to este stale nie je tak. Takze mozes cakat

ja reagujem na vyššie uvedený prispevok 🙂 aké práva nemaju kresťanky?

Ty odpovedáš uplne o niečom inom - to je stara znama vec že zeny (je jedno akeho vyznania, rasy) su platene oproti mužom horšie.

zita19
19. sep 2015

@jabadaba presne toto si myslim aj ja. Ale tym padom sa v ociach niektorych stavam nehumannou, neochotnou a zaslepenou. 😖