icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

demo
Autor odpoveď zmazal
demo
Autor odpoveď zmazal
valy
19. sep 2015

jedna vec je tolerancia, ak ten druhy toleruje nas. ak my tolerujeme jeho, ale on nas nie, tak sme samovrahovia
@adsumus vela Slovakov si mysli, ze su strasne svetovi, ak budu vsade davat najavo, ako sa hanbia za vlastnu krajinu, za svoj narod, za svoju kulturu a vsetci, co by to chceli nebodaj branit, su totalni zadubenci, relikty minulosti a chudaci, co si nevidia na spicku nosa, ze?

zita19
19. sep 2015

@sardinka333 takze principy, ktore nam cirkev kaze vyznavame, len ked sa nam to hodi... Aj tak sa da. A chapem, ze viera moze ist aj mimo cirkvi. Len potom je asi od veci tak strasne bojovat za tu krestansku Europu.

zita19
19. sep 2015

@valy ja sa nehanbim ani za svoju krajin, ani za svoj narod (v globale, lebo za niektore exemplare sa hanbim strasne, ale podobne exemplare ma kazdy narod), nehanbim sa za nasu kulturu. Na toto vsetko som hrda. Som hrda, ze som Slovenka, som hrada na tento stat, som hrda na nasu kulturu. Dokonca som ochotna ju aj branit. Ale proti comu ju mam branit? Toto mi nejako unika...

demo
Autor odpoveď zmazal
zita19
19. sep 2015

@demo a ako vies, ze si to nevazim? Vzhladom na moj rok narodenia, si to vazim setsakramentsky. A aj vzhladom na to, ze som si svoje odzila a viem co to je ked sa niekomu nanucuje ten "jediny spravny rebricek hodnot a ten jediny spravny nazor" sa branim akemukolvek nanucovaniu toho spravneho nazoru. Kazdy ma svoj hodnotovy rebricek, kazdy ma pravo si ho branit, nikto nema pravo vnucovat ho niekomu inemu. Ja im, ty mne, oni tebe...

demo
Autor odpoveď zmazal
demo
Autor odpoveď zmazal
maca_p
19. sep 2015

@adsumus iba dufat???????????????????????????????????????
to povies ty, velka bojovnica za nepravosti na tomto svete? co keby si napisala vyzvu, ktora bude adresovana predstavitelom moslomskych obci, aby ubrali paru a nastolili rovnopravnost?

prides s krikom, ze pomahajme moslimom! co si dodnes den pre nich urobila? vies ake su moslimske zeny bojazlive? vies ake sceny su schopne robit, aby si dali dole satku z hlavy pri foteni pri registrovani? vies ako chodia oblecene v tychto horucavach? tak ja ti to poviem - na hlave ma dve satky, ma oblecenu vetrovku, sveter a rolak!!! v case, ked tu bolo 30 °C!!! skus takej zene vysvetlit, ze sa nemusi bat muza a nic sa nestane, ak by iny muz videl videl jej vlasy. ved ony maju z toho paniku!!!
ony sa boja. boja sa vsetkych muzov, nielen tych svojich.

skus takej zene vysvetlit, ze sa moze muzovi postavit na odpor, skus im vysvetlit, ze si mozu vybrat patrnera, akeho budu ony chciet!
ved to nemozu ani olaske romky tu na slovensku! tie maju tiez striktne pravidla voci muzom. ked ju cigan vymlati parazolom pred vchodom, tak nic sa nedeje. ked ju vysticuje na ulici, nic sa nedeje. ked jej d.bne po papuli, nic sa nedeje a to si ziju na slovensku.

ale moslimovia, to je uplne iny svet. mozu byt akokolvek vzdelani, akokolvek mudri, bohati, vzdy to bude ina kultura so svojimi pravidlami.

jabadaba
19. sep 2015

@zita19 viem si predstavit. To je dnesny trend. 😖 Dobry clanok uverejnil Daily Mail, v podstate zacali naplno nazyvat veci ako sa maju - 4 z 5 tich imigrantov vobec nie su zo Syrie! Cameron sa vyjadril kriticky aj voci Merkelovej a jej sialenej vyzve pozyvat vsetkych, co vedie k totalnemu chaosu. UK sa rozhodlo - berie 20. tisic utecencov ale! priamo zo Syrie, miesta konfliktov! Nikoho z EU! Vacsina z nich totiz neuteka zo ziadnej vojnovej zony!

jabadaba
19. sep 2015

@demo kde sa uplatnuje sarija je dohladatelne priamo na Wikipedii, kde je krasny prehlad krajin s tymto pravnym systemom.

jabadaba
19. sep 2015

@adsumus pre lespi obraz kde sa upltatnuje saria a do akej miery zasahuje zivot jednotlivcov, aj s popisom oblasti, ktore su pod jej vplyvom. Velmi prehladna tabulka. Nech tu neplacame do vetra.
https://en.wikipedia.org/wiki/Application_of_sh...

jabadaba
19. sep 2015

@maca_p macka, pri tvojom prispevku o moslimskych zenach som si spomenula na jednu slovenku - konvertovanu moslimku. Stretli sme sa v poradni na Antolskej, v cakarni. A zirala som s cim sa mi zacala zdoverovat. Ja som sa jej nevypytovala, sama od seba spustila. Mala na hlave samozrejme satku, dlhy kabatisko.... Ma manzela, lekara, pochadzajuceho z Afganistanu. Ked jej vraj dvoril, neprekazalo mu, ze sa maluje, ze nosi kratke sukne, ze je proste europanka so vsetkym co k tomu patri. Po svadbe koniec! Zacal ju deptat kvoli mejkapu. Potom kvoli sukniam, kvoli plavkam na kupku! Okupat sa v lete na Drazdiak nema odvahu! Aj ked tam vraj jej muz nie je, vzdy sa mu to vraj donesie! Citas dobre, ona bola vydesena aj z toho, ze ju niekto nahodou pri jazere vymakne! Kupat sa s dcerami v plavkach sla na tajnasa, a aj to sa obzerala neustale! Ked bola tehotna, robil jej sceny, ze ju osetruje chlap! Nesmel sa jej lekar ani dotknut! Tu na Slovensku! Popisovala mi, ze mala problem aj s tym, ked ju bolel zub ako tehotnu, trapila sa cele dni kym jej dovolil, aby ju na pohotovosti osetril zubar chlap! Bola uz vraj totalne znicena od bolesti a to hovado nie a nie dovolit, aby bola osetrena! Cakala sieste alebo piate dieta v poradi, to si uz nepamatam a skonstatovala, ze ma svojho muza uz po krk! Na toto nikdy nezbudnem, to bola tak sokujuca debata v cakarni u lekara, ze to sa ani zabudnut neda! Mozn ochodi chuda aj sem, potom pozdravujem! Toto presne totiz je islam! Ziadne naboznestvo, ale ideologia, obmedzujuca cloveka v kazdej jednej oblasti jho zivota!

adsumus
autor
19. sep 2015

@demo ja čítam dobre, čo píšeš, nepáči sa ti šarija, ani mne, ale tá sa neuplatnuje vo všetkých moslimských krajinách, naopak, je kopec moslimských krajin kde sa neuplatnuje, to je dobre, treba veriť, že časom ich bude viac a viac.
@maca_p oni si musia vybrať same, čo chcu, nikto im nič nemôže nanutiť ani pomoc, to nefunguje. ja už nemám 20 rokov, aby som si myslela, že vystrkovanie prs, pomože muslimským ženám. to je ich vývoj, ich krajiny a vnámania sveta.

jabadaba
19. sep 2015

Berlin, Europa, stret turkov s kurdami, ktori sa medzi sebou nenavidia cele desatrocia! Kurdi su ti, ktori ako jedini bojuju proti ISIS! Tak to tu mame - premiestnovanie ich vlastnych ideologickych konfliktov na cudzie uzemia. Nedokazu spolu existovat, nedokazu medzi sebou riesit spory inak nech krvavo. Prenasaju svoje vasne do europskych miest! To sa este nepridali ine etnika. 😖

https://www.youtube.com/watch?v=7yGvUjiMNjc
jabadaba
19. sep 2015

☹ Frankfurt, opat Turci a Kurdi v akcii!

https://www.youtube.com/watch?v=kKxIaPdb9Mc
jabadaba
19. sep 2015

a jeden dokument za vsetky! Vysiela TV stanica ZDF. Ziadna alternativa. Dokument pojednava o dopade prisilnej islamizacie Nemecka, v kontexte ocakavanych 800 tisic dalsich migrantov moslimskeho vyznania.

https://www.youtube.com/watch?v=KVWAIKoatWM
zita19
19. sep 2015

@sardinka333 Ale nie, Slovaci su anjeli, slovenske zeny tu maju raj na zemi. Tu vobec nie je bezne, ze zena bez chlapa (pripadne svokry, svagra) moze ist tak akurat do kostola. Lendak je sice najkatolickejsia dedina na Slovensku, odtial vystvali aj rozvedenu ucitelku, ale tam sa saria uplatnuje tak, ze by sa tam mohli robit kurzy pre obcanov Saudskej Arabie. Tam zena ma pravo akurat rodit deti a povinnost hrdlacit na gazdovstve. Vsetko ostatne podlieha suhlasu manzela a jeho rodiny.

maca_p
19. sep 2015

@adsumus teraz si opät ako niekolko krat v tejto teme protirecis.... citujem: "oni si musia vybrať same, čo chcu, nikto im nič nemôže nanutiť ani pomoc, to nefunguje. ja už nemám 20 rokov, aby som si myslela, že vystrkovanie prs, pomože muslimským ženám. to je ich vývoj, ich krajiny a vnámania sveta."

na na ktoru rit! sa ty hrnies s vervou do pomoci, ked si myslis toto??
kedy prosim ta pochopis, ze 95% utecencov by mali byt vo svojej vlasti a bojovat za svoju krajinu, za svoje prava, o statny prevrat vo svojich krajinach!
kedy pochopis, ze 95% z tych, ktorych nazyvame utecenci by ta okaslali, udupali, opluli a pozerali na teba ako na europsku k.rvu?
co si slepa, alebo nevidis, ze su to ludia s brainwashom, ktori sa tu neintegruju, len to tu zaberu, znicia, vybyvaju a budu natrcat dlane?

maca_p
19. sep 2015

@jabadaba poznam zopar takych ludi. stretavam v meste aj slovenske zahalene konvertky. hlavne v lete komplet zahalene a popri nich muzi v kratasoch a v trickach....
a poznam aj vystudovanych moslimov, ktori si ziju v europe a doma v pakistane maju svoje rodiny, kde zeny sekaju dobrotu.
a poznam aj pakistanca aj tunisana, z ktorych su uz cistokrvny slovaci... 😉

jabadaba
19. sep 2015

@maca_p ze cistokrvni slovaci.... 😀 to je zlate.

maca_p
19. sep 2015

@jabadaba jaj vidis, ipsilon 😀
raz ked ma clovek obcianku, co s nim, slovak jak repa 😉

jabadaba
19. sep 2015

@maca_p 😀 si ma dostala, mne ten ypsilon usiel. Ups... 🤐 😵 Myslela som, ze je zlate ked sa citia slovakmi.

sardinka333
19. sep 2015

@zita19 boooze ty si lala, jasne moslimovia hadr oproti krestanom nie? nejaka obec na vychodze..... 🙂 Slovaci nie su anjeli ale nie su určite mentalitou tam kde moslimovia, ak nevidiš rozdiel tak je to tvoj problém kresttanmi a moslimami. Ja zatial nemusim ako krestanka chodiť v habite a pytať si na navštevu COOP Jednoty suhlas od manžela... 🙂 aj auto možem šoferovať čuduj sa svete. Šťasntá to žena, no.

sardinka333
19. sep 2015

@jabadaba nech sa medzi sebou aj vytlču - mne je to egal...len mna nech do toho neťahaju 😀

adsumus
autor
19. sep 2015

@maca_p macka moja, keby si žila v krajine, kde sa kvoli fanatizmu topia ludia v klietkách, pália v palmenoch a odrezávaju hlavy asi by si rozprávala ináč, ty by si sa dala do partizánskeho odboja, ked sa používaju rakety, zajatci su brutálne mučení a vraždení a ženy brutálne znásilnované, roztrhnuté konečníky, vagíny a ked sa neptriadia klietka a do vody, ešte ich nafilmuju? kolko ludí z desať pojde do boja, ked vie čo ich čaká? jeden? nula?

adsumus
autor
19. sep 2015

@jabadaba čo hovoríš na zvyšujuci sa podiel manželstiev medzi muslimkami a kresťanmi a opačne? ludia nie su zviazaní fanatizmom, ludia chcu žiť a budu sa lubiť aj napriek iným náboženstvám 😎
http://www.aljazeera.com/indepth/features/2012/...

sardinka333
19. sep 2015

@adsumus ISIS sa snaží na ,,to,, ist hlavne strachom, ktorý skvele funguje. A pokial viem kurdske ženy proti nim bojuju...tie sa prečo ,,neboja,,?

Džihádisti neradi bojujú proti ženám, pretože ak ich zabije žena, myslia si, že nepôjdu do neba,“ povedala pre Wall Street Journal jedna z kurdských bojovníčok.

Keď islamisti vidia ženu so zbraňou, zľaknú sa, až sa začnú triasť. Tvária sa ako najsilnejší na svete, ale keď nás vidia, radšej utečú. Ženu považujú za niečo nepodstatné, no každá z nás je hodná stovky ich mužov,“ tvrdí Diren.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7373359/islamisti-pred-nami...