Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@adsumus Ty rozoznáš rozdiel medzi tým, ak niekto ide z krajiny, kde je mier, do inej krajiny, kde je tiež mier a doma nechá svoju pani a vráti sa pre ne, keď im zabezpečí teplé, mäkké postieľky a je rozdiel ak si v krajine, kde ty a tvoja rodina zažíva popravy, bombardovanie, vraždy, znásilňovanie a teror na dennom poriadku?? Tam by ťa tvoj muž nechal aj s deckom a išiel by zabezpečovať základné potreby? Ty rozumieš tomu, že vojnový utečenenc je IBA niekto, kto prichádza z takých podmienok? Teda z krajiny postihnutej VOJNOU?! Podľa mňa si tu robíš srandu, nemôžeš byť skutočne taká hlúpa...alebo žeby?
@adsumus klasika...keď došli argumenty, tak sa aspoň poľutujeme. Aký fanatizmus, prosím ťa? Som fanatik, lebo si, na rozdiel od teba, dám tú námahu a chcem porozumieť tomu, čo sa deje? Kde som kritizovala ľudí, ktorí idú s deťmi?? Asi nemáš veľmi prehľad v diskusii, ktorú si založila. Ja som na adresu utečencov nenapísala takmer nič, s výnimkou toho, že som za to, aby sme prijali vojnových utečencov. Tých skutočných. Celý čas ti tu píšem nie o utečencoch, ale o tom, kde je pôvod problému. Čo zjavne je úplne zbytočne investovaná energia. Inak, "blahoželám" k manželovi, ak by vás skutočne nechal samé vo vojne a on by šiel niekam do neznáma.
poznam konkretnu rofinu, ktora utekala z byvalej Juhoslavie pred Srbmi. Z oblasie Sarajeva. Jednej peknej noci svokr zobudila tuto pani, strcila jej do ruky v igelitovom sacku vsetko zlato co mali v dome, nech sada do auta a uteka na Slovensko s detmi svojimi aj svagininymi, ze ona so Slevenskym pasom prejde. Muz ich nalozil a pobozkal a sli. Nikdy viac nevidela svojho muza, svagra, svokrovcov a po vojne case dosla za nou aj svagrina, lebo doma neostalo nicovate nic a nikto. Zachranovali z vojnovej zony DETI a zeny!!!!
Ked utekali zidia pred 2. svetovou vojnou, tiez utekali cele rodiny, ked sa inac nedalo, tak zachranovali aspon deti. Staci si spomenut na vlaky pana Wilsona.
Je ocividna pravda, deti a zien je tych tisickach utecencov podozrivo malo. Aspon pre mna. Chapam, ze je tam vela nastrocnych chlapcov, ktorych rodicia zachranuju pred vynutenym naverbovanim do syrskej armady alebo ISIS. Ale muzi v produktivnom veku? Oni zdrhnu do Europy aby neboli naverbovani (mozme len dufat, ze to tak je) a zeny a deti nechaju kde?
Je velmi naivne porovnavat dovody emigracie zo Slovenska do zapadnej Europy z ciste ekonomickych dovodov (alebo otravy neexistujucim fanatizmom) a exodus z vojnovych uzemi.
a dievčence ako ste vypomohli? vynutuli ste si odo mna odpoved tak šup sem s tým, čo ste vyuorobili pre pomoc utečencom? asi nič tipujem len rozširujete akí su muslimovia zlí, no nedaj boh aby fungovala karma, ste tam kde oni.
@adsumus nevidím inú cestu? A na tento brilantným záver si prišla ako? To fakt veľmi preceňuješ silu tvojich argumentov 😀 Nie, nezmenila som názor vďaka tvojej skvelej argumentácii. Od samého začiatku som za to, aby bola poskytnutá pomoc ľuďom, ktorí utekajú pred vojnou. Aj v čase, keď sa to ešte netýkalo Európy. Konflikt v Sýrii začal v roku 2011 a v 2013 počet utečencov presiahol milión. To si ešte asi mohla kľudne spávať a fanatizmus slovenského národa ťa netrápil a táto tvoja diskusia bola ešte kdesi na orbite, ešte si netušila aká veľká humanistka v tebe drieme. Už vtedy som s tými ľuďmi cítila, lebo trpeli a trpia len kvôli nenažranosti hŕstky ľudí.
Môj manžel by ma nenechal s deťmi v nebezpečenstve. Buď by ostal, alebo by sme išli všetci. Tak to ľudia obvykle robia. To sa ti tu snažia viacerí vysvetliť. Asi zbytočne.
@adsumus neda mi nereagovat na tvoj prispevok o 15:51!
mozes sa hanbit! moj prispevok si nechala zmazat a sama sa vysmievas @zuzkaanicka. mozes sa hanbit a tymto padom by si sa mi mala ospravedlnit!!! tak pateticke...
@adsumus máš to v hlavičke pomiešané. Opakujem ešte raz: To som nebola ja, kto spomínal utečencov s deťmi. Vôbec som túto tému nekomentovala. Už som ti to napísala raz. Nerozumieš jednoduchej oznamovacej vete?
K tomu druhému komentu len stručne: Keby bol svet závislý od takého humanizmu, o aký sa pokúšaš ty, tak boh s nami.
no to ma podrz....len bez....poslat chudaka muza, aby zabezpecoval nezamestnatelnu zensku......boze, chudak, hlavne, ze ona tu sedi na zadku a uz ako vidite damy to nemoze ani inak dopadnut ako "prepnutim" a teraz sa pozrite, ako sa do mna obuje a da vymazat........ 😀
nezachranis sa adsumus...uz davno si pripad pre psychiatra, ci sa ti to paci alebo nie....a nie, nie je to urazka! je to fakt....spytaj sa tych, kt. ta ako priklad pouzivaj na svojich prednaskach.....touto temou si to len potvrdila.....
nevies, co od dobroty, nemas pracu, miesto toho, aby si si zohnala pracu, zakladas vyryvacne temy, na kt. sa ukajas a posles muza driet....dufam, ze ta tu necha.....
a bez urazky, potrebujes odbornu pomoc....myslim to vazne.....
je mi jedno, co mi odpises, lebo to bude zas vyplod choroby....
cches sa schovat pre ludmi? nevies tolerovat iny nazor? zrazu su tu ludia, kt. ho maju odlisny? a aj tebe blizsi? a co?.....mudry clovek prijme nazor druheho, ty to nevies.....
ak zmazes prispevok...budem ti ho tu kopirovat.....kym nepriznas svoju chybu a nenechas ludi na pokoji...napr. tym, ze uzavries diskusiu, inak si tu len ako vidis uz naozaj pre vsekych na posmech.....a kludne sa aj oduj....aj 3krat
@adsumus tak uz si tu napadla vsetky z nas, gratulujem ti k vykonu.
tymto si zachranila aspon 600 000 migrantov. ale pamätaj, zivit ich, satit ich starat sa o nich to nie je ako dat darcek na MDD alebo vianoce, to je 24/7 po cely rok, poo cely ich zivot... zasluzis si nobelovu cenu mieru
@adsumus pises niekde, ze svoje nazory si vyslovis aj keby sme Ta tu kamenovali. 😅 Musim sa pousmiat, kedze Ta nikto nekamenoval.
Ale, v duchu tvojho vyjadrenia sa aj ja teraz vyjadrim, pretoze sa nestiham cudovat smeru kam vedies celu diskusiu. Jednak si vsimam, ze mas sklon k nadmernemu prehananiu a pouzivas situacii neprimerany slovnik. Casto tu operujes slovami ako nenavist, utok, najnovsie kamenovanie. Debatu stacas tymto sposobom nutne do kontroverzie. V podstate cela tvoja tema je vsaka tvojmu sposobu komunikacie jedna velka konfrontacia.
Za dalsie, namiesto argumentov sa zaoberas uplne nepodstatnymi vecami a malicherne chytas za slovicka. Kolko stran tu uz rozmazavas zopar uplne nevinnych prispevkov? Vcera sa tu odlahcila debata. Ty sa v tom rypes uz hodnu chvilu a kde pride tam to vytiahnes. Cista malichernost. Najma ak vsetky tie prispevky boli v kontexte temy aj debaty. Ani ten caj nebol mimo. Ani zmienka o penecni kurata. Ak si citala prispevky, asi si si domyslela kontext....Sposob akym sa tym zaoberas je naozaj trapny a prepac, ale @zuzkaanicka ma pravdu, ked Ti pisala, ze sa tu strapnujes.
Asi ani nema vyznam komentovat dalsi sposob tvojej komunikacie hihi, hnusko, debať s kamoškami, čo varia čaj po nociach a peču kury. kury pečú, kury. Sliepky a spol. Prosim Ta... Keby tu bola debata o lakovani nechtov a skladba prispievateliek je tomu zodpovedajuca, tento slovnik beriem. Mam ale za to, ze sa tu nazberali celkom slusne rozhladene baby a kazda svojim nazorom prispela celkom zaujimavo.

@adsumus ale, tak Ty tu neustale provokujes a ja Ti mam dat pokoj? 😀 ... precitaj si posledne dve strany 😉 ... znovu Ti prajem peknu nedelu a uz mi nepis 😉 ... nemam zaujem o debatu s Tebou😉 .