icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

linda81
22. sep 2015

@jabadaba ved ja nepisem , ze je vsetko ruzove, a je a este len bude aj Vela problemov.....ale je snaha to riesit...
nielen o materialnej neochote je po celom nete toho viac nez dost...ja necitujem ...
no priatelske tvoje vyroky nie su 😀...
nikto nie je pripraveny na take masy.....to otvorene aj Nemci a Rakusania hovoria...napriek tomu sa ten priebeh v inych krajinach a tu neda porovnat....

jabadaba
22. sep 2015

@linda81 k tej integracii imigrantov, Linda, prosim Ta, naivita bokom. Realita a fakty sem - Nemecko nezvladlo plnu integraciu ani predchadzajucich migracnych vln, ked kedysi verbovali pracovne sily z Turecka a byvalej Juhoslavie. Plne integrovanych je zlomok, zvysok je nacucnutych na sedrom soc. systeme, uzatvaraju sa do enklav, pestuju svoju povodnu kulturu, casto neovladaju jazyk! A to pisem o ludich, ktori su v Nemecku cca 20 rokov. Ja om sem dala dokument odvysielany ZDF. Zijes v Nemecku, rozumies jzyku, tak si ho pozri. Je to jeden z mnohych dokumentov na tuto temu! Tam mas vysvetlovane kde zlyhava integracia....Nerob si iluzie o arbeitsamt! K nemu sa mnohi migranti ani nedopracuju. Uspeje len zlomok.

linda81
22. sep 2015

@zita19 ked Problem je , ze prva Krajina kde dojdu, , tiez nie je elasticka....a to mozu aj oni povedat, ze vojnu nevyrobili ,preco maju oni pomahat a niekto zo zapadnu nejake peniaze posle....Nemci maju lode k dispozicii, ktore su aj v nasadeni,......ale ako niekolko krat povedane...nemozu zachranit cely svet....musia sa aj ini podielat....
a ze sa od jari kaslalo , nie je pravda....prvi utecenci su tu 15 km od nas od marca....len sa hlavne na SR o Tom nehovorilo, lebo az teraz to je v takych mnozstvach a SR by sa malo tiez zapojit....

za to , aka je situacia na SR; nemoze ani EU ani utecenci.,,,,ale ti , co vedu tento stat a ti co to dovolia tak , ako to ide...

linda81
22. sep 2015

@jabadaba k tomu sa aj Nemci vyjadrovali, ze to neprebiehalo celkom idealne ,kde sa spravili chyby pri imigracnej vlne z Turecka, a tentokrat by sa to dalo lepsie spravit...uvidime,

ano je tu Vela najma rusov, ktory stale hovoria len rusky, ale aj inych narodnosti...
napriek vsetkemu ale....

http://openiazoch.zoznam.sk/cl/159501/Nezamestn...

a podla ministra financii zvladnu aj prival utecencov aj bez dalsieho zadlzovania....

tak asi to nerobia az tak zle...

a pozrime si , co sme dokazali na SR s nezamesnanostou...

zita19
22. sep 2015

@linda81 trepes dve na tri. Lebo keby boli Nemci pomahali Turecku a Grecku zvladat utecencov, mohlo to byt niekde uplne inde.
Pravda je taka, ze Nemci mozno chceli nejakych par tisic, mozno par desattisic, ktorych by si vybrali. Lenze chybicka se vloudila, doslo i informacnemu sumu a zrazu sa smerom na Nemecko vybrali statisice. Peso cez Balkan. A sposobili neskutocny chaos v celej Europe, ktora si to vyzerie az do poslednej kvapky.
A myslim si, ze keby sa postupovalo zo strany DE od zaciatku koncepcne, tak aj SK by sa bolo zapojilo. Nech sa na nas bohate europske krajiny na cele s Nemeckom nehnevaju, ale postavili nas svojou nekoncepcnostou pred hotovu vec (aj Srbov aj Madarov) a este maju tu drzost nam nariadovat, ako sa mame pri tom tvarit?
Mozes si pisat co chces, maslo na hlave maju ony, nie my.

linda81
22. sep 2015

@zita19 preco len Nemci mali pomahat Turecku a Grecku..??...v EU je 28 krajin...

a fakt su tu od marca uz 🙂 ....naozaj NETREPEM 😀...( to je spisovne ako PORIESIT , ci Vyriesit🙂)

zita19
22. sep 2015

@linda81 je ti v Nemecku dobre? Je ti tam lepsie ako na Slovensku? Ak ano, tak si tam sed, uzivaj si to . Lenze tie tvoje reci ti ja nezozeriem. Ja to vidim realne, mne ruzove okuliare nanasadis, ked sa aj na kolomaz rozlejes.

linda81
22. sep 2015

@zita19 nuz...tolko k schopnosti diskutovat...

sardinka333
22. sep 2015

@linda81 lebo len Merkelová furt chcela Grecko zachranit. silou mocou..nikomu by neprekažalo keby už po 189 krát zbankrotovali...🙂 Furt zachranné baličky....a greci to vedeli lebo keby ,,vystupil,, jeden tak to pojde ako domino efekt.

linda81
22. sep 2015

@sardinka333 bojim sa , ze to pojde tak ci tak...

zita19
22. sep 2015

@linda81 diskutujem tu asi na poslednych 15 - 20 stranach. Lenze je diskusia a tlacenie karelabov. Na mna tlacenie kalerabov uz neplati. Ja som na to moc stara.

sardinka333
22. sep 2015

@linda81 možno by to bolo na niečo dobré...nebudeme babky v rukách Bruselu. Predtým diktovala Moskva a teraz Brusel...režim sa zmenil len na oko... 🙂

linda81
22. sep 2015

@zita19 ved nikto ti nic netlaci ani nenanucuje....kazdy len pise nazor a skusenost....tak ako Ty..Ty to len nejako divne vnimas ...

linda81
22. sep 2015

@sardinka333 to je vzdy tak...no uvidime ako to skonci..

zita19
22. sep 2015

@linda81 tak si v tych ruzovych kaleraboch zi dalej. Obavam sa, ze na moje slova dojde. Skor ci neskor.

jabadaba
22. sep 2015

@sardinka333 treba si hlavne povedat co v tom Grecku Nemci zachranovali ze to boli nemecke banky! O Grecko neslo ani omylom. To si uz teraz rozoberaju na suciastky. Ak niekomu nedochadzaju zasadne veci, potom smola.....

jabadaba
22. sep 2015

@linda81 to veru aj uvidime Lindus. Pretoze riesenia Nemecka a jeho sekundantov su kratkozrake a zjednodusene. Take nieco na sposob hura do toho! No pride vytriezvenie. Nemecko nemoze zachranovat cely svet, to vsak nemoze ani Europa ako taka.

jabadaba
22. sep 2015

@zita19 vies co ma vzdy dokaze pobavit? Ako sami neovladame historiu a funguje tu akysi pomyleny spomienkovy optimizmus, ze krajiny bohateho Zapadu su tie dobre, moralne neskazene, solidarne, kym ostatne krajiny, ako aj my a spol. su total dreck, do ktorych treba permanetne kopat. Tuto damy asi netusia nic o Mnichovskej zrade, kedy nas spojenci z radov tych ctihodnych, moralku hlasajucich a po solidarite volajucich krajiniek sprosto zradili! Ako pravi "kamosi"! V tomto duchu sa spravaju aj dnes. Akoze sme kamosi, v spolku, vsak sme jedna EU rodina, ale kedy mozu a im to vyhovuje, vtedy podrazia! Skutocne, krajiny nasledovaniahodne najma co sa tyka tej moralky! 😝

zita19
22. sep 2015

@jabadaba ja nezabudnem este davno za cias tvrdej totality sesternica mojej starej mamy mala sestru vo Viedni (vsak Devinska, tam sa pred 48mym bezne vydavali dievcence za Moravu) a chodila ju navstevovat, cela nadsena vykladala ake je to tam uzasTne. Az raz to babka nevydrzala a spytala sa jej, ze ci v Rakusku je aj cukor sladsi. Teta Rozka, pritakala, ze hej... Nemozem si pomoct, ale toto mi debatka na poslednej strane pripomenula 😝 😝 Je to smutne, ked zabudne vol, ze telatom bol.

adsumus
autor
23. sep 2015

EÚ presadila kvóty. Poľsko sa ku krajinám V4 nakoniec nepridalo.

Ministri vnútra krajín EÚ schválili kvóty na prerozdelenie 120-tisíc utečencov. Poľsko sa ku krajinám V4 v hlasovaní proti prijatiu kvót nepridalo a hlasovalo za kvóty. Štáty sa pritom doteraz snažili v kľúčových otázkach dosiahnuť jednomyseľné rozhodnutie.

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/368411-mini...

Moj názor bol, že Polsko sa pridá ku kvotam. Ciťáčik. 😉 Som zvedavá, čo budu tvrdiť eurokrutičky ak sa naozaj Europe podarí vyrovnať a zvádnuť humanitárnu krízu a pomôcť utečencom.

victory1
23. sep 2015

..inak zaujimave, ze na letiskach kazdy kritizuje prehliadky, podrobne skumanie dokladov, osobne prehliadky, skutocnost, ze si so sebou na palubu nemozes zobrat malu manikuru a viac ako 2 deci vody, aj to v original zabalenych flastickach...ale ze sa po celej Europe motkaju ludia s batohmi, o ktorych obsahu nema nik ani potuchy, falosnymi dokladmi, ci bez dokladov, vacsine ludi zily netrha.... 😖

anickablava
23. sep 2015
Používateľ anickablava je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@victory1
Ked sa obsahy batohov objavia na verejnosti tak len potom budeme v užase.

jabadaba
23. sep 2015

@adsumus Ty vies ako funguje EU ako taka? Pokial ide o rozhodovacie procesy? Ak ano, potom isto vies, ze toto hlasovanie je v tazkom rozpore s celou EU legislativou. Cize schvalujes porusovanie pravidiel, postupov a si za hruby natlak? Ano? To je tvoja forma jednania aj v beznom zivote? Vydieranie a agresia? Toto presne totiz robia silne staty EU ako FR a DE! Mas zvlastne vnimanie.....ale asi si sa pohybovala v pochybnom prostredi, kde su tieto praktiky zauzivane! Nemas vyhrady voci ilegalnemu spravaniu, neprekaza Ti narusanie hranic, falosne pasy alebo ziadne pasy, neprekaza Ti 250 tisis neregistrovanych osob potulujucich sa Europou a neprekaza Ti ani spravanie sa poniektorych statov EU! Hm...

jabadaba
23. sep 2015

@anickablava vies co, podaktorym asi treba dopriat osobny zazitok niekde v dave, aby bezpecnostne riziko konecne pochopili. Len co s tymi uplne nevinnymi....

jabadaba
23. sep 2015

@victory1 ze? Aj Ty zasnes nad tym dvojakym pristupom? Povinne odovzdavanie odtlackov prstov na letiskach v USA kazdy suhlasne podpori, ved je to pre nasu bezpecnost. Nikto si nedovoli odmietnut a kazdy poslusne nastrci prstik! Ako mavnutim carovneho prutika vzapati o bezpecnosti uz nehovoria, ked sa sem valia desattisice neidentifikovanych osob. Podla poslednych informacii je takto neoverenych osob stvrt miliona! Nikto nevie kde su, kam idu a kadial idu.....

anickablava
23. sep 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@jabadaba Toho sa aj ja obavam. Ved stačia udalosti poslednych dni. V Nemecku dobodal pristahovalec policajtku. Podknuty Usama mal byt členom teroristickej organizacie. Otec utopenej rodiny pašerak.To su nahodne vybrane osoby. Čo ti ostatní.ČO su to za ludia ktori k nám smeruju????? Ja nehovorim ze vsetci su taki. Určite sa najdu aj taki ktori ppotrebuju pomoc, ktori ušli pred istou smrtou. Ale sme hlupi a naivni my v Europe že tu mame ludi o ktorych nic nevieme.

jabadaba
23. sep 2015

@anickablava ved prave! To su obrovske mnozstva nepreverenych ludi, darmo mozu byt a isto aj su medzi nimi slusni, vzdelani, bezuhonni ludia....preverit ich proste je nevyhnutnost a uplna samozrejmost! Nemozu jednoducho odmietat registraciu ci preverenie. Aj ked sa boja, ze budu musiet zotrvat nasledne na mieste kde sa registrovali. Lebo o tom je Dublinsky dohovor, platna to legislativa EU! Prevereni, overeni a bezpecnostne isti jedinci sa predsa casom mozu pohnut v Schengene kde mali povodne namierene. Do Nemecka. Vsetci tam chcu ist. No hrubym porusovanim zakonov EU to urcite nepojde. Aj to Nemecko si vybera pre seba najbezpecnejsich ludi, kazdy ńormalny si predsa ludi overuje! Len tu sa podaktore tvaria, ze je to hadam aj v rozpore s ludskymi pravami pozadovat to co tu plati pre kazdeho z nas! Ja som toho nazoru, ze ak niekto nieco neskryva, nema najmensi dovod mat problem sa identifikovat! Ten co problem ma, ten sa bude branit a bude robit vsetko preto, aby sa tej kontrole vyhol. Tu na to vsak doplacaju ti skutocni utecenci, ktori naozaj tu pomoc potrebuju a boli by za nu vdacni kdekolvek. Taki si podmienky nekladu a uz vobec nie silou ako sme to mali moznost vidiet na iks TV zaberoch!

jabadaba
23. sep 2015

No vida, konecne zapina aj podaktorym nemeckym vysokym politikom!

Len málo politikov sa v Nemecku postaví na stranu Orbána, pretože riskuje svoju popularitu. Ani generálny sekretár Kresťanskodemokratickej únie (CDU) v spolkovej republike Sasko Michael Kretschmer sa nebál už v auguste vyjadriť, že masívna kritika Maďarska je “pokrytecká” a bránil stavbu plotu.

Pre webové vydanie denníka Der Spiegel povedal: “Maďarsko je povinné podľa európskych zmlúv zabezpečiť vonkajšie hranice schengenského priestoru.” Bola to podľa neho “neznesiteľná situácia, že desaťtisíce ľudí prekročili hranice EÚ bez toho, aby boli označení či registrovaní”. Kretschmer odôvodňuje plot, pretože nelegálny vstup je koniec koncov trestný čin. “Kritika je skôr adresovaná Taliansku a Grécku, obe krajiny sa správali tak, ako keby Dublinská a Schengenská dohoda ani neexistovali. A takto to ďalej nejde,” kritizuje Kretschmer.

Orbána obhajuje aj politik CSU Hans-Peter Uhl. “Orbán mal hneď od začiatku pravdu v tom, že dal pod kontrolu vonkajšie hranice so Srbskom. K tomu bol plot vhodný,” povedal pre Der Spiegel.

anickablava
23. sep 2015

@jabadaba Teraz vsetci maju byt poslusni aby splynuli s davom. Kto je proti migracii proti plotom je hned označeny ako odlud humannej spoločnosti. Týchto pár hlasov leto neurobi a my skor či neskor tvrdo na to doplatíme.

jabadaba
23. sep 2015

@anickablava to mas tak, aj za sociku bol iny nazor perzekvovany, dnes tomu nie je inak! Ti co vtedy isli s prudom, ti idu s prudom rovnako odusevnene aj dnes. To je taka povaha - stadovity efekt. Vlastne zmyslanie nulove. Dolezite je zapadnut do stada, dnes ma to stado znacku solidarity a humanity,to je take lubive, no nezarad sa! Nalepkovalo sa vtedy, nalepkuje sa dnes. Vtedy leteli nalepky nepriatel statu, rozvracac rezimu, dnes su to nalepky ako homofob, xenofob, rasista a spol. !