icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

adsumus
autor
24. sep 2015

A čo hovoríte na takéto riešenie? http://www.ta3.com/clanok/1069697/jucker-pre-un...

adsumus
autor
24. sep 2015

a ešte na zamyslenie prečo a akí ludia ludia utekaju zo syrie a aké to má následky pre krajinu http://www.mprnews.org/story/2015/09/23/npr-isi...

adsumus
autor
24. sep 2015

ešte obrázok kolko ludí by sme podla kvot mali prijať
http://i.sme.sk/cdata/9/80/8012159/web-mapa.jpg

czechzuzanaba
24. sep 2015

@valy tem z jinych statu azyl davat nebudou, aspon tak jsem to pochopila.....

sardinka333
24. sep 2015

@adsumus ale trt baraní...ty kedy pochopíš ze ty ludia su v utečenečkých taboroch turecka, jemenu a neviem kieho dasa. a od tial idu sem ..tam vojna nie je!!!!! Tam mozu ziť nejaku dobu...a tieto tabory ok, aj ked neskačem radostou podporujme, spravme tam nemocnicu, skolu...pre mna za mna aj disko bar. A nikto sem nemusí chodiť. Treba v prvom rade vyriešiť situáiu tých krajín aby sa mohli vratiť domov - teda zabezpečiť stabilitu, mier. Takže hraju ludom na city to ano..ano ak sa vratia tak ich čaka tabor utečenecký nič ine len tam nebude na den prispevok niekolko ,,ojri,, a volny pohyb kde sa im zachce.

czechzuzanaba
24. sep 2015

@sardinka333 no nevim ci disko tabor, mozna by stacilo pro zacatek jidlo...

sardinka333
24. sep 2015

@czechzuzanaba jedlom tu plytvaju dost či nevidiš aky bordel po nich ostava? Ko kopali do fliaš s vodou ktore im nukali? Ze sa zložia aj na cintorine?? len by sa krestania utaborili na ich pohrebisku pripadne v ich nejakej mešite!!
Kludne im posielajme jedlo, lieky, dobrovolnikov..čo potrebuju na čas kym si vo svojich krajinách nastolia mier. Moslimovia sa našej kulture NIKDY neprisposobia len budu expandovat az pohltia europsku kulturu a preto je velmi riskantné ich sem hufne pušťať a samozrejme nie len preto. Orbán to už pochopil a klobuk dole. Pochopia aj iní len to už tu budu infiltrovaní teroristi, rozny priživnici a ludia s chorobami ...

sardinka333
24. sep 2015

@romana19 to uz davno vieme... 🙂

romana19
24. sep 2015

@sardinka333 to bolo pre tých, čo sa chystajú si ich nasťahovať aj domov. 🙂

czechzuzanaba
24. sep 2015

@sardinka333 teroristi se nepotrebuji infiltrovat tak, ze budou pesky putovat a riskovat smrt v nejake lodicce. Ten bordel - no ja nevim, podle me vetsina techto videi je vysledkem nejake situace, respektive ti, kteri po sobe bordel nenechali, zustali bez videa. Dostanou se k nam jen extremni veci, to lidi zajima. Nevime co se tam stalo. Mozna tam spali tyden na zemi a cekali na autobus, ten prijel necekane, tak vzali nejnutnejsi veci a natlacili se tam. Nevim jak to bylo, tak nebudu soudit tisice lidi podle nejakeho videa bordelu.
Divala jsi se na to video, co jsem tu dala vcera? Mela by jsi, je tam napr. cast, kde vidis kolik muslimu tu uz je, kolik se sem chysta a jake procento populace to tvori (bude tvorit). A rikas klidne posilejme jidlo...jenze to prave skoncilo, v Turecku i jinde dosly penize na jidlo do taboru a myslim si, ze tam jen tak tisko hlady neumrou....Budou se snazit nejak prezit.

valy
24. sep 2015

@czechzuzanaba este chcu davat azyl automaticky ludom z Eritrey. Ale problem je, ze aj ti ostatni, ked uz raz pridu, neda sa ich len tak lahko vratit. najskôr musis mat pravoplatne rozhodnutie, ze maju odist, tie sudne spory momentalne trvaju roky az desatrocia, ani nehovoriac o nakladoch na pravnikov. okrem toho, ked uz mas pravoplatne rozhodnutie, ze maju odist, tak im to oznamis, ale oni neodidu (Taliansko). v Nemecku teraz chcu zmenit, ze im nebudu oznamovat datum, kedy maju odist, lebo vsetci dovtedy zmizli. No a teoreticky teda vies to nejako vymoct, ze ho vratis do krajiny povodu, lenze do akej krajiny, ked pas zahodili a krajina vyhlasi, ze on ich obcan nie je, kam ho vyhostis? a po tretie, kedze hranice sa momentalne nestrazia, vyhostis ho niekde do Turecka a o dva dni je spat.
a tie vsetky baliky su pekne na papieri, ale kym nezacnu chranit hranice, tak je celemu svetu jasne, ze sme v poslednom stadiu slabosti a mozu si robit, co chcu, nedokazeme nase normy vymoct.

valy
24. sep 2015

@valy a samozrejme, kym su tu, aj ked nelegalne, nenechas ich umriet na ulici, takze sa staras o nich aj o ich deti.

valy
24. sep 2015

@valy a neplnoletých nemozu vratit, ked ich nikto nesprevadza, aj ked nemaju narok na azyl. takze vsetci pod 18 tu proste zostanu a potom poziadaju o zjednotenie rodiny, nech su z hocikade. preto rodiny posielaju tych mladych chlapcov, nech sa postaraju o rodinu.

sardinka333
24. sep 2015

@czechzuzanaba ako hovoriš došlo jidlo...uz teraz sa ,,politici,, zhodli na tom ze finančne tieto tabory podporia. EU podporí tabory v turecku,jemene a neviem kde v psej materi... 🙂
Jasne - ti čo zobrali metly a igelitové pytle zostali bez videa....tomu vazne veríš? Media maju velku moc...
Ja si viem velmi dobre predstaviť kolko moslimov tu uz je a ake tvoria ghetá aka je tam kriminalita ...ja ich sudim podla toho ako sa uz tato ,,menšina,, v europe sprava - davno ich tu mame a davno vieme akym zivotným štylom ziju to nie je zaidna novinka. Reči o sudení si nechaj pre ,,sluníčkáře,, ...väčšina su ludia ktorí čakaju na bohaty systém eu. X rokov tu ziju ...kto chce vidieť ako pozrie si videa zo Shefieldu a Roterdamu..na začiatok aj stačí..potom Švedsko kde sa ani za 10 rokov niektorí integrovat nedokazali.
Som za pomoc na ich uzemí...inak hajdes dom. Pripadne dokazatelne vojnoví utečenci.

czechzuzanaba
24. sep 2015

@valy tak pokud to je tak, ze si sem prijde kdo chce odkud chce a zustane tu jak chce, tak potom to je ale nas bordel a nekdo by se mel zamyslet. Teda EU myslim. V podstate souhlasim s tim, co jsi napsala, ze je to tak a neni to dobre. No fakt jsem zvedava, jak toto cele dopadne.

czechzuzanaba
24. sep 2015

@sardinka333 presne tomu verim, co jsi napsala. Media maji velkou moc. Vis ja si nedelam iluze, urcite je spusta neprizpusobivych lidi. Ale videa budou vzdy o tech, ktere vyvolavaji emoce (nejlepe negativni). To lidi chteji videt ve zpravach...z nejakeho pro me nepochopitelneho duvodu potrebuji nadavat na nekoho, na nekoho se zlobit. Takze tezko nekdo da video muslimske prizpusobene rodiny. Takovou nikdo tocit nebude a to ani nikoho nebavi koukat. To ze spi na parkovisti, nebo nekde na zemi i s detma, to koukat nebudes, ale video jak spi na hrbitove, to je hit.

jabadaba
24. sep 2015

@czechzuzanaba no to si zvlastne vyselektovala tie medialne prezentacie. Ja vidim prave opak toho co si Ty uviedla. Zasadne media masiruju emotivne ale tak ,aby vzbudzovali lutost, potrebu kapitulovat, ustupit a vycitat si! Ukazuju presne to co pises - ludi spiacich na parkoviskach, na uliciach, kadetade. Najma deti. Ak tam je hrstka deti, su jednoznacne v zabere. Aj slusne rodinky su zasadne medialne prezentovane. To co sa neukazuje su geta v Skandinavii ci Francuzsku a Nemecku. Neukazuju sa problemy s integraciou migrantov, o tom sa ucelovo mlci. Rovnako neukazuju media to video, ktore tvrdis, ze je hitom. To si ludia musia zdielat poza bucky mimo hlavne media! Pretoze to sa v mediach neobjavi! Nie je to ziaduce. Ziaduce je vyvijat natlak na ludi a jatrit ich city. Agenda je jasna.

anickablava
24. sep 2015
Používateľ anickablava je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@samo_blaho Dala som páči sa mi ale v skutočnosti sa mi to nepáči.MOžno by sa zobudili aj nase humanistky ružové slniečkove keby ich vysačkovali z obejvaka.TO by bol budicek.Ktovie čo by potom písali.Trebars by sa spoliehali ze ti dobri utecenci ich tam nechaju s nimi a budu spolunaživat ako jedna velka stastna mulikultu rodinka. 😀

sardinka333
24. sep 2015

@czechzuzanaba take rodiny iste su a ja so to uprimne myslim ze su aj moslimske prisposobivé rodiny..no asi na navšteve si nedaju rezne ale ok to sa tolerovat da. Ide o to kolko je tých prisposobivých????? Ake percento??? Obavam sa ze veeelmi nizke...na to netreba videa na to stači prax krajin ktore už realne s nimi ziju.

czechzuzanaba
24. sep 2015

@sardinka333 tak ty rezne dneska neji uz kde kdo 🙂))

czechzuzanaba
24. sep 2015

@samo_blaho co to je obecni byt? To jeste existuje? By me zajimalo, kolik jich napriklad v BA mame...a kdo tam bydli...

anickablava
24. sep 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@czechzuzanaba Nakolko Blava neni obec ale mesto tak tam obecni byty nenaleznes.

czechzuzanaba
24. sep 2015

@anickablava tak supis, tak sme v klidu :D Ale teda zajimave, ze v nemeckem mestecku Nieheim obecni byty jsou, ze?

anickablava
24. sep 2015

@czechzuzanaba Aby si pochopila mesto ma najomne byty ktore prenajima starsim seniorom mladym rodinam alebo matkam s detmi v krajnej nudzi alebo matkam z krizovych centier.Skratka ludia ktori nemaju kam ist a maju malo penazi. Ktory si nemozu dovolit 500 eurove podnajmy. A takito su aj v Nemecku a ako mozes citat dostali padaka. Nemci vo vlastnej krajine sa musia vystahovat aby uvolnili miesto utečencom. To je Kocurkovo čo?????

czechzuzanaba
24. sep 2015

@anickablava a este...teda to bys mohla vedet - jako slovensky obcan - Blava je vodni tok

czechzuzanaba
24. sep 2015

@anickablava Mila Anicko, ja nejsem uplne tupelo, i kdyz si to myslis, ja vim, co je obecni byt. To byla recnicka otazka predtim. Jen se ptam, kde jsou tu na SVK? Protoze co vim, tak u nas v BA se s nimi ve velkem obchodovalo, teda vetsina se rozkradla.

anickablava
24. sep 2015

@czechzuzanaba
Tak ale porovnavat nejaky sestisicovy Niehaim s pomaly polmilionovou Blavou je trochu rozdiel či???? Nebudeme sa tu vadit kvoli somarinam. Viac ma stve že my tak ako aj Nemci doplacame na nas prílišny humanizumus.

jabadaba
24. sep 2015

@czechzuzanaba obecnych bytov v BA nie je vela, uz bolo mesto preto kritizovane. Tu a tam sa vyskytuju ale nie je to v takej miere ako inde vo svete. Kde je problem netusim... Rozhodne vsak nie je cesta k spokojnosti zacat taketo byty zabavovat. Ale to uz je vecou dotknutych krajin a ich obcanov. Nemecko sa pohrava aj s myslienkou zabavovania sukromnych majetkov, ak tie su podla statu nevyuzite. Cim dojde k absurdite typickej pre minuly rezim u nas.... Realne k tomu zatial nedochada, no Nemecko to ma v zalohe ako dalsi nevyhnutny krok. Bizardne nie?