icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

adsumus
autor
27. sep 2015

@valy naše deti budu v mensine nie kvoli moslimom,ale kvoli nám, že máme maximálne po dve deti a narastá podiel jedináčikov z ekonomických a zdravotných dovodov.

jabadaba
27. sep 2015

@adsumus ja som kludna, Ty mas problem s kritikou ako opatovne citam. Opat vytahujes utok? No ano, mne osobne je nevolno z tolkeho pokrytectva, ktoreho sme svedkami posledne tyzdne. Tebe asi nie. Dedukujem z tvojich postojov. Nespravime s tym sice nic co sa dialo predtym, ale niektori aspon uz vtedy proti tomu protestovali, odsudzovali....Keby nebola tolka lahostajnost, tolka zaslepenost, mozno sa nemuseli diat take veci ake sa diali. Ak uz spominas ten fanatizmus, ja ho vnimam prave z opacnej strany. Ty a tebe podobni ste nasadli na hura vlnu, nehladite dolava, doprava, klapky a ficime na modnej vlne nadiktovanej, falosnej solodarity. To som sa aj pytala, ci Ti z toho nie jenevolno. Lebo mne ano. Nevnimas fakty, nevnimas argumenty, selektivne si vyberas co absorbujes a co nie. Ja som len zvedava, ze ak sa tu udeju veci, ktore sa uz deju uplne preukazatelne cele roky v krajinach Zapadnej Europy, ci si posypes hlavu popolom. Aj ked to bude prd platne. Absolutne si neuvedomujes ohromne bezpecnostne rizika, ktore tu su ci sa to tebe paci alebo nie. Preco? Mas problem pripustat si realne fakty?

Tu je taka mala vyberovka krasavcov, ktori si to namierili do EU:
http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1...

adsumus
autor
27. sep 2015

@jabadaba píšeš , čo si sama vymýšľaš, to vobec nie je pravda, že ludia, ktorí chcu pomáhať su všetci zaslepení, naopak, voláme tu mnohí po racionálnom riešení situácie, nechcem aby horeli ubytovne a deti v nich, oddelení migrantov od ludí v nudzi, pozri si moj príspevok, a k tomu, č si tu dala hraničí s vymymavním mozgov, dali ste to tu už včera dávate dookola to isté, nediskutujete o tom, potom a pritom ti asi uniklo, že na jedneho z tých chlapíkov som sa pýtala, čo je zač tie fotky má verejne prístupné vo svojom profile, aj s fotkami svojich detí a viedeom detí, ako sa oženil, nie je to nič tajné, asi keby bol terorista, tak to tam nemá, či myslíš, že ano?

jabadaba
27. sep 2015

@adsumus bingo, z ekonomickych dovodov sa nemnozime! Takze namiesto zlepsenia tych ekonomickych podmienok domacej populacie sem natahame miliony ludi z diametralne odlisnej kultury a tych budem ekonomicky stimulovat. Tebe to nepride na hlavu padnute? Aky je problem ponuknut vlastnej populacii to iste co sa velkoryso nuka imigrantom? Pride Ti v poriadku ten zvrateny nepomer financnej pomoci domacemu a imigrantovi? Spravanie EU je ako ked matka doma vlastnym detom prestane davat jest, a ked zacnu choriet aslabnut tak si domov vezme cudzie deti, ved deti doma mat treba, nie? A tym cudzim nafutruje vrchom spodom! Vazne Ti to pripada normalne?

adsumus
autor
27. sep 2015

@jabadaba ludia nemaju viac detí , nie pretože su su na harnici chudoby, ale práve pretože su bohatí, to su realne fakty, čím su ludia bohatší, tým menej maju deti.

jabadaba
27. sep 2015

@adsumus ja som to nasla nahodne dnes, nesledujem vsetky linky, otore tu niekto da. Len ma to zaujalo aky "paradny" vyber fesakov....

Nie, nie ste zaslepeni? Vies na kolko dotazov si mi vobec neodpovedala? Pytala som sa Ta na iks zasadnych veci, selektujes a odpovedas len na to co sa Ti hodi. O com to vypoveda? Napr. taka otazka polygamie, vcera som ju sem dala, odpovedala si? Nie. A je iks zavaznych veci, na ktore treba hladat odpovede vopred, nie az nasledne ked vypuknu problemy. A ak sa Ta dotyka, ze ste posudzovani ako zaslepeni, tak to mas to iste ak oked Ty a tebe podobni si dovolite hodnotit tych druhych! Za to, ze sa na vec pozeraju racionalne a opracuju s faktami, su oznacovani za kadeco nelichotive. Aby si sa necudovala, ze takyto ludia vo svojom zivote pomohli viac nez ti dnesni krikluni humanni!

adsumus
autor
27. sep 2015

@jabadaba ja nikoho nehodnotím, ešte aj v tom o mne klameš, nie som taký primitív, ja hladám cestu z problémov.

jabadaba
27. sep 2015

@adsumus nie je to az tak pravda. Chybaju stimuly statov, aby ludia viac deti mali. Chybaju podmienky, aby sa zeny vedeli uspesne vratit po rodicovskej do pracovneho procesu. Dalej, spolocnosti zapadnej Europy robia vsetko preto, aby odradzali od zakladania si rodin. Co myslis na co sluzi ta pakultura konzumu? Tie pseudohodnoty, ktorymi nas uz niekolko rokov media obtazuju? Vsetky tie LGBTI maskarady? Ataky na klasicke rodiny? Pospajaj si suvislosti a dospejes k zaveru, ze EU na jednej strane robi vsetko preto, aby jej vlastna populacia bola demotivovana na vsetkych urovniach mat deti a reprodukovat sa, no vzapati EU hystericky krici ako vymiera a ze treba stavy doplnat a to tu a teraz a okamzite....Trosku schizofrenicke nie? Pouvazuj nad tym, isto sledujes aj Ty dianie, tak otvor oci a vnimaj v celom sirokom kontexte.

jabadaba
27. sep 2015

@adsumus prepac, hodnotila si. Preto som aj viackrat reagovala az si spominas.

adsumus
autor
27. sep 2015

@jabadaba to je normálny historický vývoj, že ludia, čím su bohatší maju menej detí, ešte ani eu nebola, ešte za komunizmu, kolko maju tvoji rodičia surodencov a kolko máš ty, aj zato može unia? aja si pospájam ako uznám za vhodné, nemusíš ma navigovať, dakujem.

adsumus
autor
27. sep 2015

@jabadaba nie nehodnotila, to ty si mi písala, že musíš zastaviť myslenia ako mám ja, ale ako si neuviedla, škoda, neviem načo sa pripraviť. a sup k teme.

jabadaba
27. sep 2015

@adsumus v 70. rokoch sa kolko deti rodilo? Vies co je pojem Husakove deti predpokladam.... Jasne, ze rodiny mali oproti minulosti menej deti, ale rodili sa a dostatocne.

adsumus
autor
27. sep 2015

@jabadaba a ty prečo nepovieš nič k obraázku obvinuješ ma že selektujem, dieťatko klame tiež o hrozach vojny? mediálne manipuluje?

adsumus
autor
27. sep 2015

Plynul ̋ pokles plodnosti a pÙrodnosti, ktor ̋ sa začal začiatkom 50. rokov po kr·tkom povojnovom baby-boome, trv· s kr·tkymi preruöeniami dodnes. str. 18
http://www.infostat.sk/vdc/pdf/obyv452000.pdf

jabadaba
27. sep 2015

@adsumus ja som sa k obrazku vyjadrila dostatocne, stojim si za tym. Ze skoda, ze ste neboli nikto tak aktivni ked tomu dievcatku devastovali domov, rodinu, zazemie. Skoda. Co ma kreslit? Kresli to coho je svedkom. Nepodsuvaj mi prosim Ta kraviny ako ci dietatko klame, ok? Ale ze su tu zrazu kresbicky hrozy, ktorymi tamojsie deti prechadzaju...z toho mi je spatne od zaludka. Do pekla, co s tymi mediami bolo, ked sa tam vrazdilo ako na pase? Vies mi na to odpovedat? Kde v zadnici tie media boli? Vtedy si myslis, ze deticky nekreslili doma ci v skole to co sa deje? Ak je to vytahovane teraz, je to manipulacia, ano. Aj za tym si stojim.

adsumus
autor
27. sep 2015

@jabadaba mohla by si konečne prestať viniť tu nevinných ludí z bombardovania a vojen a zhodnime sa aspon na jednom situáciu treba riešiť, aby nebolo ešte horšie a nie tu vyvolávať vizie apokalypsy a vyplakávať nad rozliatym mliekom, tak zapíname mozgy a uvažujeme, ploty nefunguju, europu do izolácie nedáš, tak čo dalej?

jabadaba
27. sep 2015

@adsumus este raz sa Ta spytam, tak ako kedysi, kdesi v mojom uplne prvom prispevku k tejto teme - co deti z Danbassu? Tych Ti nie je luto? Co tie zavrazdene deti? Ja som vela fotografii videla, tie sa vsak do medii nedostali. Preco? To nie su deti hodne sucitu, lutosti, solidarity? Keby svet obletela fotografia, ktoru som videla ja - mlada mamicka, volala sa Kristina, zavrazdena uprostred mesta Doneck, v parku, pri prechadzke so svojim malym 11 mesacnym dievcatkom v naruci! Este aj po smrti zvierala to svoje male zlaticko v naruci! Mrtva, s totalne rozflakanymi nohami! Dietatko naveky zostalo u svojej maminky! A nikdy nedostalo sancu hrat sa! To by bolo foto do medii pre vyvolanie davovej hysterie! Ale to sa nestalo, ze? Vies kolko dobrych ludi pomahalo a stale pomaha vyvrazdovanym Ukrajincom na Donbasse a v Luhansku? Kde sa o tom pise v mediach? Kde su vyzvy osobnosti???? Co je to za hnusnu selekciu? Tu sa selektuje komu sa pomahat ma a komu nie? Mne je aj z toho nevolno. 😝

jabadaba
27. sep 2015

@adsumus to nie je vinenie, to je konstatovanie status quo, ze ked bolo treba, vsetci cusali. K tomu rieseniu som Ti uz ja osobne pisala a to opakovane - pomoct zmiernit situaciu moze jedine zasah u nich doma, aby ich krajiny konecne prestali byt zmietane surovymi obcianskymi vojnami, vyvolanymi aj zasahmi zvonku. Zvysok je uz na tych ludoch, ale ked sem poutekaju vsetci, sotva tam zostane niekto kto tie krajiny vybuduje....Rozhodne nie je riesenie pozyvat vsetkych na sladky med ako to spravila Merkelova. To je obrovska nezodpovednost. Za dalsie, ziadne apokalypticke scenare tu nikto neprinasa, nic z toho nie je nafuknute. Je to holy fakt - tie spolocenstva su vnutorne rozorvane ideologicky/nabozensky, neznasaju sa medzi sebou, ako teda chcu v mieri fungovat mimo hranice svojich statov? Rovnako holy fakt je, ze islam je ideologia, ziadne nabozenstvo a nie je kompatibilny s nasou spolocnostou. Ambicie islamu su jasne tiez. To nie su ziadne myty ani vymysly. To si treba uvedomit. Nekonencna tolerancia nevedie nikam, jedine ku skaze. Ked Europa nepovie razne stop a nebude striktne vyzadovat respekt, tak sme skoncili vsetci ci si to Ty pripustas alebo nie. Tu nie je viac miesto pre naivne snivanie. Je mi luto.

Postrehla si kto bude viest Radu OSN pre ludske prava? Co na to hovoris? Je to myslis nahoda alebo to ma nejaky zamer?

adsumus
autor
27. sep 2015

@jabadaba hm, vždy ked sa disusia o utečencoch má niekam posunuť, vrátiš ju späť cez ukrajinu a donbas, ked ta to trápi, prečo si nezaložiš vlastnu temu a nergumentuješ v prospech pomoci tým deťom? alebo sa pustíš do medii a opäť nejaký ten apokaliptický scenár plus otázka, ktorá je naozaj na celu nejaku inu debatu prečo saudi arabia vedie radu osn, neviem a neviem ani prečo su tam aj iné krajiny, kde preukázatelne dochádza k porušovaniu základných ludských práv, ako je čina, rusko, naozaj to neviem, ani netuším ako to má suvisieť s utečencami ako to má suvisieť s pomocou utečencom, ktorí su tu a teraz a toho, čo ma zaujíma ako im pomocť, ako a akomu pomocť, či a ak anie s akými následkami, čo to pre nás bude znamenať z dlhodobejšieho hladiska, pomožeme si tým, že nepomožeme ludom v nudzi alebo si vykopeme vlastný hrob?

adsumus
autor
27. sep 2015

Clarification issued in response to media queries on the role of the Saudi Arabian Ambassador in the Consultative Group
- See more at: http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/Displa...

adsumus
autor
27. sep 2015

Millions of Muslims Converting to Christianity.
http://www.crosswalk.com/blogs/christian-trends...

I Was Looking for Allah, But I Found Jesus.
http://www.christianity.com/videos/video-featur...

samo_blaho
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
27. sep 2015

@samo_blaho co tu ešte dáš nabuduce zverstvá extremistov, uvedom si konečne že my všetci vieme, že tí ludia utekaju z krajín kde sa porušuju základné ludske práva, zabíjaju sa ludia na uliciach a tí ludia, utečenci pred tým utekaju ako by každý jeden z nás utekal, takže ich nemôžeš viniť, že sa podielaju na ubližovaní, oni utekaju pred smrťou, uvedom si to, utekaju pred tým, čo tu dávaš, pred násilím, znásilnovaním, upalovaním.

adsumus
autor
27. sep 2015

@samo_blaho Tu si prečítaj, z ničoho nič sa tam na uliciach páli po civilistoch, 90 ludí mrtvych pri jedinom utoku, pred dvomi dnami sa to stalo, civilisti tam zažívaju nepredstavitelné.
http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/Crying...

adsumus
autor
27. sep 2015

popis vojny v syrii, kto máte pocit, že nie je dovod utekať
http://www.ohchr.org/EN/HRBodies/HRC/RegularSes...

samo_blaho
27. sep 2015

nádielka demokracie:

sardinka333
27. sep 2015

@czechzuzanaba čo si sa sťažovala adminovi??? ze anal vaginal? Pravda ta uraža? Ved chod do UT hrať šachy ako to navrhuje váš aktivista pan Rozumek , čo nejdeš? By si mala natrhnutu prdel a nie ze šachy. No utekaj znovu..ty si si tu urobila obrazok o sebe davno pradavno, že si človek bez objektívneho kritického myslenia, ktoré by obsahovalo aspon elementárne častice znalostí o dejinách krestanstva versus islamu, spoločenskej situácií, mentalite, doterajšej imigrantkej (ne) integrácií z čoho vyplýva neschopnost prinášať dlhodobé konštruktívne riešenia vyššej hodnoty.

czechzuzanaba
27. sep 2015

@sardinka333 nevim co se ti stalo, nikomu sem si neztezovala. Uz jsem tu nekolikrat psala, ze prispevky nenahlasuju, at je tam cokoliv. Vsak at je videt, co kdo pise, napr. tento tvuj dalsi prispevek. Jsi pysna na sebe? Dokazala jsi si neco? O moje kriticke mysleni ani prdel se bat nemusis 🙂