icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

linda81
12. sep 2015

@mamulka211 tak to je super, ze je to uz legalne od 2008, ja som Bola posledny raz v 2006 , mne bolo dost luto vtedy tych zien , ze vlastne maju len to , co na ruku dostanu, tiez bez poistenia, nic sa im do dochodku neratalo....mnohe mali male deti a na 2 tyzdne od nich chodili.....

na SR sa musi vseobecne myslenie ludi zmenit....a ten hnev alebo kriticnost ( neviem , ako to nazvat) sustredit proti tym , co su skutocni nepriatel 🙂 ,2000 azylantov ho isto nezruinuje Slovensko nie je chudobne, len zle vedene......a potom na to doplacaju normalni ludia

linda81
12. sep 2015

@mamulka211 nebudu....v EU musi byt dodrzana minimalna vzda pre vsetkych....

mamulka211
12. sep 2015

@linda81 ja sa nebojim konkretne co sa deje na Slovensku, tych 2000 sa strati to je jasne, ale celkovo je to desne, kolko ich sem ide do celej EU, toto by sa malo ustrazit

lilimoni
12. sep 2015

@mamulka211 mna skor desi percento, co sem prislo sirit koran. Isto sa najde medzi nimi par kusov, co sa radi odpalia na preplnenom priestranstve 😖

linda81
12. sep 2015

@mamulka211 to ano...preto sa musia vsetky krajiny podielat...nie len jedna....jedna nema sancu zvladnut , nech je ako kolvek vyspela....ked budu vsetci spolupracovat, bude mozne tym co to naozaj potrebuju, efektivne a rychlejsie pomoct a bude kvalitnejsia kontrola pripadnych individuii, ked bude na to dost zodpovednych zloziek...tak , ze krajiny vychodheho bloku sa chcu tvarit, ze sa ich to netyka... a DE a AT otvorili hranice z "k´humanitarnych dovodov" , kedze tam boli tyzdne aj male deti na uliciach a staniciach...sa Strati kontrola uplne....to samozrejme nie je dobre pre nikoho ..

linda81
12. sep 2015

@lilimoni no jo...to je vzdy riziko....ale zas kukni Krimi na SR...a to ani koran nemusia sirit

linda81
12. sep 2015

@lilimoni
@mamulka211 no nic ludia...idem ja pomaly nieco uzitocne Doma porobit🙂..
tesim sa , ze sa aj na urovni diskusia da viest aj pri odlisnych nazoroch na vec a ze ste sa hned nepustili do mna, ze si mam hned zo 2 domov zobrat a podobne....ked pozeram niektore slovenske stranky..🙂...aj ked sme pripraveni😀....mm spominal, ze ma 400 deti bez rodicov , co zahynuli dojst do "nasho " Bundeslandu🙂
Pekny vecer vam..

mamulka211
12. sep 2015

@linda81 tu ide aj o vierovyznanie, domiesavaju sa takto kultury, pridu vianoce, my sme ako narody zvyknute slavit ich krestansky, oni nie, zatial nevyskakuju, ale casom zacnu, mozno sa im nebude pacit nasa vyzdoba vianocna v uliciach a podobne...neviem, mne to pride take neprirodzene, take narusanie starocnych zvykov, naburavanie integrity naroda

lilimoni
12. sep 2015

@mamulka211 miesanie kultury nebude robit dobrotu. Skor by sa mala europa spojit a narobit poriadky na ich pieskovisku a nech si ziju vo svojej krajine a drzia si svoju kulturu 🙂

linda81
12. sep 2015

@mamulka211 ja chapem obavy,,,,aj ja mam viac nez dost 🙂...ale ten strach v konecnom dosledku naozaj nepomoze... situacia je taka , aka je....musime sa naucit fungovat vedla seba a tolerovat sa....niektore komentare Krestanov su casto este horsie...

linda81
12. sep 2015

@lilimoni to by bolo samozrejme najlepsie riesenie, aby ludia vsade mohli zit v miery a nikam by nemuseli utekat, a peniaze , co sa vyhadzuju na vojny by sa pouzivali na nove Technologie.....ja tiez nechaoem , preco to tak nie je....

natalym
12. sep 2015

@linda81 Lebo každá vojna je biznis. A veľmi dobrý.

linda81
12. sep 2015

@natalym 😖 😖 😖 😖 pre par debilov na svete....a ostane miliony mozu trpiet...a potom dochadza presne k takymto situaciam , ze zo strachu vselijake nenavistne prejavy, a daslie konflikty..

natalym
12. sep 2015

@linda81 ☹ Ja sa len čudujem, že toľko utrpenia na svete už bolo a stále sa dôvod nájde na nové a nové, nepoučiteľní sme.

nicolle21
12. sep 2015

zeny.. esteze ste tu aby ste vyriesili problemy sveta,ale pravdu poviem,zle mi zostalo po precitani "diskusie"..

linda81
12. sep 2015

@nicolle21 ja este obcas kuknem Sem, sa chces pripojit k rieseniam??

oslo1
12. sep 2015

inak, my uz v UK nemozeme volat Vianocny stromcek Christmas tree, chceli to nejak premenovat na Tree, nepamatam si uz.
A este jedna pikoska, na katolickych skolach chceli zakazat modlenie, lebo tam chodi vela moslimov. No co dodat.
Inak prajem prijemny vikend, plny slniecka.

nicolle21
12. sep 2015

@linda81 pomoc potrebuju hlavne diskutujuci ako tak citam.. hlavne by si mali doplnit vseobecny prehlad sucasnej politickej situacie (nie z tv novin prosim) a az POTOM by sa mohlo nejak mozno diskutovat.. inak nemam zaujem pomahat, resp. riesit problemy inych

nicolle21
12. sep 2015

@oslo1 v Nemecku (nejdem nazyvat konkretne mesto, lebo si nepamatam a tresnem sprostost) sa nesmie vianocny trh volat Weihnachtsmarkt, pretoze to miestnych moslimov uraza.. vola sa uz Wintermarkt.. no comment

linda81
12. sep 2015

@nicolle21 z akych zdrojov cerpas??TV noviny na SR sa nedaju pozerat ani citat

linda81
12. sep 2015

@oslo1 ziadny extrem nie je dobry,,

oslo1
12. sep 2015

@nicolle21 No vsak toto, vsade musi byt politicka korektnost, za chvilu dopadneme ako v Juhoafrickej republike. Ak ide v uk na konkurz biely anglican (korektne by to mal byt biely brit, biely anglican som uz davno nepocula, resp. anglican ) a cierna zenstina, tak cierna zenstina ma vyssiu sancu dostat pracu, pretoze ak ju nezoberu, mohla by sa odvolat na rasizmus.

nicolle21
12. sep 2015

@linda81 ja citam a pozeram a pocuvam vsetko rad radom, nie z vyslovene alternativnych ani z vyslovene mainstreamovych medii, proste nasavam vsetko a snazim sa tie informacie si zatriedit sama.. niekedy staci naozaj len zdravy dedinsky rozum, aby cloveku docvaklo co sa deje..
myslim, ze sme mimo temy diskusie

linda81
12. sep 2015

@nicolle21 myslim okolo politickej situacie vo svete....to naozaj nemam moc prehlad...Rada kuknem ak das typ..napis ip ...fakt sme mimo temy,( ale Ty si zacala s politickou situaciou)

nicolle21
12. sep 2015

@oslo1 a toto je demokracia?
minule som v mhd pocula od takych dvoch ujkov vtip - kto prisiel na to, ze zem je gulata? - slovaci - vysrali sme sa na vychod a hovno prislo od zapadu
skarede, ale pravdive.. bohuzial, demokracia je prazdny pojem, v dnesnej dobe, hlavne krajiny, kde bola "snaha" o nastolenie dopadli daleeeeeko horsie ako na tom boli za "diktatorov", ktori tam vladli.. demokracia plati len pre vybranych, sloboda jedneho cloveka konci tam, kde zacina sloboda druheho.. a pod tym si kazdy moze predstavit co len chce

nicolle21
12. sep 2015

@linda81 ono hej, mimo, ale vlastne v teme.. pretoze nejak to cele zacalo, nie je to len more more a odrazu cln plny utecencov.. vsetko to ma na svedomi politika a pokial nema clovek prehlad o tom kto bol ako zvoleny (konkretne myslim teraz asada), tak ako sa s takym clovekom da diskutovat? v tych krajinach sa bojuje uz dlho, od cias ako tam isty stat zacal exportovat demokraciu, svoj hlavny vyvozny artikel spolu s vojenskou technikou (prostriedok zavadzania demokracie prirodzene) a nikdy nebol utecenecky napor az takyto obrovsky... par mesiacov dozadu (napr zaciatok roka 2015) bola v kurze Ukrajina, vsade sa hovorilo len o tom, vtedy sa nam ani nesnivalo o nejakych utecencoch - media nas donutili pozerat sa na vychod, kym sa cela islamizacia chystala od juhu.. nikto a nic ma nepresvedci, ze toto nie je planovane a ze tie haldy mladych muzov utekaju pred vojnou (paralel s ukrajinou - donecki muzi chrania zeny a deti doslova vlastnymi telami, ci uz sa ich snazia odtial vyviest, alebo bojuju, kym zeny, deti a stari ludia su schovani.. a aj ked utekaju, su vdacni za kazdy kusok chleba, ktory im kto da a nevyberaju KTO im bude pomahat, ci nemec, ci slovak, ci rumun)

linda81
12. sep 2015

@nicolle21 no ved aj tito su vdacni ......kukni obrazky " vojna v syrii "...kolki sa uz nemaju kam schovat....

azyl sa bude poskytovat ludom z vojnou postihnutych krajin...takze krajiny, z ktorych prichadzaju ekonomicky migranti, budu z tohto vyradene....

samozrejme normalni ludia chcu ist do krajiny, kde po nich nehadzu zemle ako v zoo, alebo do krajiny, kde vsetci vykrikuju , ze ich nechcu, ze su spinave prasce, ked Krajina nie je schopna normalne vydavanie stavy a dostatocny pocet WC na taky dav zorganizovat...ale tam , kde je pomoc pripravena a organizovana..

ja si ani neviem predstavit byt tyzden na cestach este s malym dietatom , po rokoch vo vojne, kolki su chori , z poslednych sil ...
sa opakujem , v takom Dave sa isto najdu aj nejake zivly...ale take zastrasovanie ako na SR; ze vali sa na nas katastrofa...koniec Slovenska ......nechapem......a ksefty na SR bezia v tichosti dalej

maca_p
12. sep 2015

@adsumus akych 41% su deti???? moja zlata, za par poslednych mesiacov som sa tu na slovensku stretla s minimalnym mnozstvom deti!! prevazna väcsina su muzi! a su to muzi v produktivnom veku, rocinky 86 - +. si predstav, ze väcsina ma rodinu, ktoru necha v domovskej krajine! necha ich napospas osudu. drviva väcsina ludi, ktory by mohli urobit revoluciu, zjednotit krajinu v boji proti islamistom, tak zoberu nohy na plecia a zdrhnu!!! tomuto hovoris muz? chlap?

vies aka je situacia napriklad v anglickych a nemeckych a holandskych skolach, v stvrtiach, kde je zije prevazna väcsina ludi napr. z turecka alebo z maroka?? domaci musia prelozit deti do inych stvrti, pretoze moslimovia sikanuju domace obyvatelstvo!!!
tomuto hovoris integracia?

maca_p
12. sep 2015

@linda81 natlacim ti xyz falosnych dokladov, teraz letia ako na beziacom pase.

mamulka211
12. sep 2015

@nicolle21 neviem kde som citala, ze v Budapesti/alebo Berline/ sa asi nepostavi v zime stromcek na namesti, aby to neprovokovalo muslimov, je to smutne, lebo je to nasa kultura, nase zvyky, nase nabozenstvo, nasa historia..ze dievcata maju navrhnute nenosit kratke sukne, aby neprovokovali nadrzanych muslimov...tak kde to spejeme....