Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@jabadaba na MK su technické závady časté a stáva sa to každému, to, že si to dávaš do suvislosti s diskusiou je pre mna naozaj signál, že zlučuješ nesuvisiace veci. to nie je dobré. prepokladám, že teba ale nikto nepresvedčí, že tvoja technická závada s touto diskusiou nesuvisí a že každý kto má na MK problém a chce ho oficiálne nahlásiť a nerieši to len s adminmi, tak sa musí identifikovať, to pravidlo je tu už dlho, nevymysleli ho kvoli tebe. podla mna tu provokácie dávate vy, dáte traktor ako naberá podu a pod to mrtve telá a už to propagujete, že traktory naberaju mrtvých muslimov, je to desivá propaganda, z mojho pohladu, z tvojho je to pravda pravduca, ktorú sa nesme spochybnovať. ludia su rozni, aj vnámanie je rozne, ty si myslíš, že si mala technicku poruchu kvoli diskusii.
František Šebej: Prívrženci Putina? Neonacisti, odcudzení mladí muži aj užitoční idioti. 🙂 🙂 🙂
Tvrdí, že vojnu nenávidí a urážky od anonymných diskutérov na internete ho zraňujú. Očakáva, že Rusko si ešte z Ukrajiny odhryzne. O Putinovi hovorí ako o diktátorovi, ktorý sa hrá na spasiteľa národa. Rozprávali sme sa s poslancom národnej rady a predsedom zahraničného výboru Františkom Šebejom.
@adsumus ja som za bezdomovcov, tisicami slovakov co boli nuteni ist driet do zahranicia, za ludi co nemaju z coho zaplatit lieky,....
Boze tolke pokrytectvo. Ja sa cudujem ze niektori politici su vobec mentalne sposobili aby tu o niecom rozhodovali. Ved to je do oci bijuce a nad slnko jasnejsie, ze sa tu nieco na europu chysta...doteraz nic a zrazu miliony utecencov??! Kto ma aspon trochu sedliackeho rozumu tak vie,z kadial vietor fuka...
@adsumus to je pekne, a ako chces oddelit tych 'dobrych' od ludi co prichadzaju od tych co sa nam chystaju rezat hlavy?
Ludia zobudtte sa!!!!
Jak se tu nekdo pohorsoval, ze spali na tom hrbitove....
komu to este nedoslo, ti zhora cize ti ludia co vladnu svetu aj ked v mediach samozrejme sa o tom nic nedozviete, potrebuju, aby Europa ako taka zanikla... aby sa pomiesali geny, narody, zanikla narodna hrdost, chcu spravit z ludi ovecky, ' otrokov' ktori budu zavisli na state a nie na rodine - ta je pre nich prekazkou, ved sa pozrite kam to speje,.. maju s nami nejake plany, pretoze je nas stale viac a viac, populacia stupa..to je pre nich velka hrozba, ide tu o ropu, o celosvetovu vladu... vsetko to do seba pekne zapada ako puzzle.... viem o tom svoje, videla som mnozstvo videi (realnych necenzurovanych), mnozstvo diskusii, rozhovorov, atd atd.... A mam velky strach....co s nami bude.... toto estelen zacina, bude to horsie a horsie...
Tu nejde o to pomoct tym utecencom co uz su tu, ano suhlasim aby sme si ich nenechali zahynut od hladu a od zimy.. ALE ako je vobec mozne ze sa sem vobec dostali, ked tato ich cesta je financne velmi narocna (niekolko tisic) kto im dava na to peniaze? Preco nejdu do krajiny (moslimskej), kde budu v bezpeci ale chcu ist vsetci do europy? Ludia citate vy aj nieco ine ako topky? Tu je tolko vela otaznikov, tolko nepochopitelnych veci..... ze ked sa na to pozriete realne a racionalne vam nic ine ako ze to je cele nejaky plan nemoze vyjst...
@angela5 Podla odhadov bude do roku 2050 takmer rovnaký počet muslimov ako kresťanov. To nenaplánuješ, ani to, že naša populácia starne a máme málo detí a pritom by sme spokojne uživili aj tri štyri po väčšine, samozrejme nemali by všetko (značkové handry, ipody, mobily, pol tony hračiek), ale ani my sme nemali a sme tu, dnesný tineger, bohužial, nevyznačkovaný na okraji záujmu ostatných. ☹ http://www.pewforum.org/2015/04/02/religious-pr...
Kde je tedy podle vás prapříčina celého tohoto lidského neštěstí?
Jedná se o krizi narušení ekologické a společenské stability, která vychází ze stejného základu – nedostatečného sociálního vnímání přírody a jejich harmonických sounáležitostí.
80% takzvaných utečencov su mladí muži do 30 rokov Prehlasili to viaceri premieri, dokonca Orban včera povedal že ti muži, to je ako armáda. Co je to za muža, čo nechá doma rodinu ženu dieťa či rodičov a uteká sam do bezpečia? Vojna v Kosove skońcila neviem niekedy v 95? co robia kosovčania , albanci, macedonci ako početná skupina na falošne syrske pasy medzi utečencami?
Ako chcete kontrolovať mená preboha?
Na jedneho utečenca dostaneme ročne 6000 eur, zbytok máme doplatit my, realne to bude okolo 10 tisic, 4 tisic doplatok SR...prečo? my tu nedostavame nič zadarmo, neexistuje u nás v podstate nastastie ani sociálny prispevok, hmtna nudza 70 eur.Chete pomáhať ? Na Slovensku máme dost chudákov, ktorí sa nevydávaju za chudákov, treba sa pytat na uradoch práce a garantujem vám že to nie su žiadny asociály, su to najme deti a su to starší ludia a je ich dost. chcete pomáhať komu? tym čo utekaju tam, idu tam kde budu dostavat mesacne 400 - 600 eur? oni vasu pomoc nechu , neprisli sem preto...aby tu zili kdesi u krestanov pod jednou strechou za jedlo a byvanie... 10-20 percent su v reále utečenci.Jedna pravda je istá, človek utekajuci pred vojnou skloni hlavu hocikde, kde je strava a pristresok pre jeho deti a neho sameho,predovšetkým sloboda pokoj a ziaden strach.... staci noclah, teplo a spominane jedlo....toto nie su utečenci, toto su ekonomickí vycicavači a je mi luto že tuto realitu nevidite, Merkel nevie ako zahladiť ako zakryt jej fatalnu chybu , ale fatalnu pre europu, obracia to na spolocnu europu, presne ako pred 70 rokmi ....mal tieto sklony diktovat jej predchodca. Cely svet je syria? Len tam su chudáci? Co ostatne africke krajiny a je ich nemalo? Syrčania zarabali tak 800 eur mesacne....a teraz su z nich chudáci tužiaci po blahobyte....otvorte oči.V grecku idmietli tito krásavci humanitárne baličky so stravou, pretože na obale bol križ. červený križ. Mnišky nazyvaju starenami, lebo sa pohybuju večr bez mužov, mlade dievčatá v letných satach samozrejme prostitutkami. Ste mnohi ovplyvneni mediami, ktorí nam serviruju sprostosti....tak ako Merkel, Ona by prva zdrhala zo svojho opevneného sidla....keby bolo zle....
@adsumus prepáč, zobud sa a poriadne
Pravda o utecencoch? ....Perfektne video a perfektny chlapik!! Pozrite sem:
https://www.youtube.com/watch?v=2J8W-HykzCkchcete pomahat ..o ake slachetne..tak sa spytajte vila rozborila..on urcite ma prehlad komu treba pomoct aj na sk.......moji znamy motorkari sa zberali na jedlo a odniesli styrom osirelym detom...ano ludia zuji biedne aj na sk
a dalsia vec, Amerika chce dostat asada dole , pretože potrebuje dolezity ropovod veduci cez celu syriu. Rusi tzv pomahaju Assadovi, cele je to len o peniazoch a spiavej rope o moci...nikto z nas tu nebude večne a všetci sa tak pri moci chovaju...ako sami bohovia.
Diktator ..Merkelová rozhiduje o štatoch v EU, akoby bola Hitler v sukni....
@lucinkaboz situácia je veľmi zložitá a neexistuju jednoduché riešenia, opevnenie europy a nepuštanie nikoho cez hranice je v dnešnom svete dosť nereálny projekt, treba hladať reálne riešenie, v nemecku selektuju utečencov a ekonomickým migrantom kupuju letenky späť do vlasti, ale podla mna by sa tento výber mal vykonávať už na hraniciach europy, robia to napríklad jazykovým rozborom, či naozaj pochádzaju z oblasti,ktoré uvádzaju. O aké percento ide, ťažko povedať, len v syrii je 22 milionov obyvatelov, z nich viac než 4 miliony opustili krajinu, ja si na rozdielod teba ale nemyslím, že sa vzdali tých svojich 800 euro, domu a odišli hladať šťastie ako azylanti za 200 eur bez dovodu, je tam vojna, odporúčam prečítať si o nej niečo. merkelova nerozhodla o kvotach sama, ale spolu s ostatnými členskými štátmi a utečenci išli do europy ešte pred tým ako dala svoje emotívne vyhlásenie, takže ťažko ju budeš viniť z tejto krízy, skor štedre sociálne systémy týchto krajín, čo sa prebudenia týka, nemusíš ma vyzývať, skor by si mohla dať vlastné návrhy na riešenie krízy, lebo stále len počúvame kritiku eu, nato, merkelovej, ale ako sa zachovať a čo robiť ništ. a madarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó odrazu volá po kvotach, že utečencov treba prerozdeliť na celosvetovej báze.
http://www.voanews.com/content/eu-migrant-influ...
Utečenci sú pre EÚ zaťažkávajúcou skúškou, myslí si Merkelová
http://www.aktuality.sk/clanok/305398/utecenci-...
@adsumus utečenci idu cielene do Nemecka, Svedska Dánska Norska len z ekonomických dôvodov, samozrejme maju vojnu utekaju do krajin ktore nenavidia, pretože si myslia že žijeme ako prasatá v žite. Kolko z nich je chudákov? Pozri sa na nich dobre, lebo mas klapy na očiach. Schenghen zmizol z mapy, nič take neexistuje. Týmto utečencom nie je jedno , kde budu byvať , nie je im jedno v akej krajine, aj ked všetky sme demokratické, nie je im jedno aku stravu dostanu...20% utečencov, zybtok su podla mna len luzri,mozu utekat do svojich bratských no pokojnejších krajin., Dalsia vec, Rusko nebombarduje syriu. Akobyto vyzeralo keby cele Slovensko utieklo pocas druhje svetovej vojny, co su to za chlapov, zbehov s uzkych riflickach s ipadmi snivajuci o blahobyte v nemecku? Ako chce Europa tychto ludi zamestnať ked su negramotni....Kto tak narychlo v zachytných taboroch urči povod ci trestnu minulosť syrčanov? Merkelova vyhlasila ze prijmu každeho syrčana, tak nech ich prijmu. Nemecko nie je Slovensko. Merkelova je diktátor a Bulharsko aj Chorvatsko ju vini zo zaplavy migrantov. Co plne lode negramotných afričanov, ktorí vedia akurat dobre ovladať nož, co budu všetci robit v nemecku, prečo utekaju b´pred Boko Haram? Keby vedeli ze v europe nie su peniaze, nikto by sem nezdrhal. Im je jedno nejaky Boko Haram, oni chcu lepsi zivot,nemaju predstavu o právnom systeme ,slobodnom živote, su ako hovedá, horsie ako opice a nikto ich neprevychova
@lucinkaboz utoky si dala teda riadne, až mi padla sanka, ale riešenie situácie nie. posielam fotky zo syrie, su to ludia ako my, deti, ženy, muži.
http://edition.cnn.com/2015/05/22/world/gallery...
@adsumus riesenie by bolo jednoduche a je ich viac... prijimat len krestanov so Syrie, maximalne. Alebo prijimat len zeny s detmi..... Moslimovia tu nemaju skratka co robit, pretoze naokoli je mnozstvo moslimskych krajin, ktore by pre nich mohli byt bezpecnymi krajinami... tak preco sa vsetci valia do europy??? No ved kvoli peniazom, statnym davkam, bude im tu dobre...... to je vsetko!. Oni maju uplne ine myslenie, tradicie, priority, nabozenstvo, co tu chcu robit?? A ked sa sem dovalia tisice mladych silnych nadrzanych chlapov v plnej sile v produktivnom veku, ako chces zabranit tomu aby neznasilnovali biele zeny? Ved sa budeme bat chodit po ulici po zotmeni!!! Toto chceme??
A ked im chceme pomahat, preco im nepomahame v ich vlastnej krajine?
@angela5 prosím ťa prečítaj si ich životné príbehy, reálni ludia, študovali na výškach, strihali vlasy, život v utečeneckých táboroch je neznesitelný, gangy, pašeráctvo, všetko, čo chcu je mať normálny život a normálny job a mnohí sa chcu vrátiť domov, ked sa situácia stabilizuje, znásilnenia? načo máme políciu? zatknuť, zobrať otlačky a vyhostiť, ale to by mali robiť aj s našimi fešákmi, čo znásilnuju a biju ženu, deti, a to maju fajnovú mentalitu našu, nie arabsku a kolko násilia je v slovenských rodinách kresťanských nejdem ani rozoberať.
ešte tie príbehy http://www.refugee-action.org.uk/refugee_voices
a tu su deti utečenecké http://www.refugeecouncil.org.uk/animation
@samo_blaho 😀
@adsumus http://rodobrana.org/dvanast-moslimov-znasilnil...
http://rodobrana.org/moslimska-vlna-znasilnovan...
http://www.zemavek.sk/articles/view/utajovane-s...
prajem ti pohodove čitanie, a prajem ti skore prebudenie, nastastie 90% slovákov ma rozumný a reálny nazor na to čo sa deje..
ti čo robili a robia vonku, vedia svoje
moslimske komunity v pariži, berline a mnichove su dobre známe, maju svoje pravidla svoj zivot, svoje zaostale zakony.policajti tam nevkročia....niektorí mate klapky citate tie ubohe pribehy...neverim im, ako som napisala, človek utekajuci pred vojnou tuži pre pokoji pre svoje deti, po byvani v akejkolvek demokratickej krajine...chce pre svoje deti a seba to najpotrebnejsie ...tito? pre mna to nie su utečenci ale EKONOMICKI vyciciavači...prinesu do europy zlo, strach , obavy....
@adsumus sorry, ale utoky vyzeraju inak
@lucinkaboz ja som to už čítala, aj iné veci znásilnuju aj nemuslimovia a brutálne aj deti, takže to nie je pre mna žiadny dokaz, že celá populácia muslimov je zlá, to akokeby som usudila, že všetci kresťania su zlí, lebo niektorí z nich znásilnuju, druhá vec, svedi nie su proti pomoci utečencom,naopak, sa čudujem, ked si tak čítam ako ich znásilnuju ako na bežiacom páse, niekde bude asi chybička a nielen krásy. 😉
http://www.thelocal.se/20150927/more-swedes-wan...
@lucinkaboz ako ináč vyzeraju utoky?

výsmech:
http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/369398-merk...