icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

anickablava
6. okt 2015
Používateľ anickablava je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@adsumus Po prvé Ak by som bola mužom a hrozila by mojej rodine bezprostredne smrť, zachranila by som ženy a deti, matky a manželky, nevesty a vnučky. Lenže tu ako môžeš čítať tak sa zachranujú mládenci.To je typicky moslimský prístup k členom rodiny.Po druhe v príspevku možeme čitat, že oni sa vrátia do Sýrie. Keby im hrozila smrť, tak by sa tam nevracali. Logické nie??? Lenže v utečeneckom tábore už nie je zrejme tak ako by im vyhovovalo, tak sa vrátia do Syrie a odtiaľ so Europy. Takže ako to s tým ohrozením života je?????
Ďalšia vec na zamyslenie z linku:

Čerství utečenci hovoria, že Jordánsko sprísnilo vstupnú procedúru. Museli čakať tri mesiace v odľahlej púštnej oblasti na hraniciach, kým im povolili vstup. Jordánsko argumentuje bezpečnostnou kontrolou prichádzajúcich.

Čoho sa obáva Jordánsko,moslimská krajina????Akú kontrolu má EÚ???? Koľko utečencov tu v Europe čaká tri mesiace v puštnej oblasti????Utečencom ponúkali vodu, zahadzovali ju na kolajnice. Keď im prinášali pracovníci červeneho kríža potraviny, tak ich odmietali. Toto nie sú utečenci, to sú budúci vyciciavači. Už sme na 62 strane a stále si to nepochopila.

anickablava
6. okt 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

Migranti se stanou skupinou, která bude záviset na sociálním systému Německa. Je to také jedna z hlavních motivací migrantů, proč přicházejí do Německa,“ sdělil Blesku.

Kromě jazykové bariéry a zpravidla nízké kvalifikace upozorňuje Pavel Neset rovněž na odlišné kulturní a pracovní návyky. „Tak značný příliv migrantů ve srovnání s minulostí bude mít jednoznačně negativní dopad na sociální systém Německa a jeho fiskální stabilitu,“ uzavírá.

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-uprchlicka-krize/347204/ekonomove-varuji-evropu-zaplavi-statisice-uprchliku-bez-prace-kdo-to-zaplati.html

adsumus
autor
6. okt 2015

@anickablava ty si myslíš, že ked mibudeš niečo, čo nie je pravda obíjať tuná dookola o hlavu na každej strane, tak tomu začnem na str. 4152 odrazu z ničoho nič veriť, no neviem, asi nie, pozri si vysledky imigrantov v nemecku prispievaju do spoločného mešca viac ako vyberaju. su tu aj ine zdroje, ktore naznačuju, že počiatočná záťaž na štátnu pokladnicu sa postupne mení na zisk. 😅

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europ...

lucinkaboz
6. okt 2015

@adsumus neviem kto ti zato plati....alebo či je tvoja rodina moslimska ( netvrdim že su to nejaki zli moslimovia) alebo si z nejakej organizácie, alebo mas take naivne srdce....ale bohuzial realitu poznáme všetci a ako som pisala...nastatsie sa v tomto zhodne vacsina europy a 90% slovákov

adsumus
autor
6. okt 2015

@lucinkaboz no neviem aká väčšina europy, v Londýne desaťisíce pochoduju na podporu imigrantom. sa im čudujem tým ludom, ked stále píšete ako ich tam tí utečenci znásilnuju a oni nie a nie pochopiť, že ich tam znásilnuju, či čo? neviem načo sa zhodnu slováci, každý s kým sa rozprávam, je za pomoc ludom v nudzi. posledný pochod proti islamu skončil s podporou 500 ludkov.
http://www.theguardian.com/uk-news/2015/sep/12/...

adsumus
autor
6. okt 2015

@lucinkaboz a naivné srdce maju tí, čo si myslia, že europa sa dá obedniť a "zachániť" pred cudzími kulturnymi vplyvmi, nedá, čo budeme sa medzi sebou mlátiť na uliciach alebo budeme hladať sposob ako spolu žiť?

adsumus
autor
6. okt 2015

a ešte čo sa slovákov týka, tých 98% či kolko ludí nechce islam na sk, to by ma aj celkom zaujímalo, že keby si presadia protimuslimské zákony v našej vlasti, tak ako by to vyzeralo v praxi, budeme dokazovať, že nemáme predka muslima alebo príbuzného, že nie sme zamilovaní do muslima, ani že sme neboli, ani slovko nepreriekli,ani že nemáme v pláne konvertovať, nedajbože? budeme dvať do zamestnania nejaké potvrdenia od našej cirkvy, že chodíme na bohoslužby? neviem ako si to ludia proti islamu predstvauju? aj kresťania boli na začiatku zakázaní a pomohlo to zlikvidovať cirkev? práve naopak.

anickablava
6. okt 2015

@adsumus No tak istotne. Bez imigrantov by tí Nemci rovno skolabovali nie????A z toho dôvodu tym budúcim prispievateľom do štátneho rozpočtu vypalujú ubytovne. Ten článok je ešte z minulého roka kedy sa do Europy nevalili miliony utečencov.

anickablava
6. okt 2015

@adsumus
Škoda že ich neukazali zbližšia. Koľko je tam pakistancov, afričanov a inych moslimov, konvertitiek a manželiek moslimov, koľko zaangažovaných z mimovladok 😉

anickablava
6. okt 2015

@adsumus Mnoho žienok z tohto fora s tebou prestalo diskutovať. Nie je o čom. NEviem čo je za tým, či máš príbuzensky vzťah s moslimom, alebo si pracovník mimovládky, alebo máš horlivú snahu sa prezentovať a robiš nábor výzve na ludskosť. Nech je tvoj dôvod akýkolvek postráda jednu vec, zdravý úsudok.

samo_blaho
6. okt 2015
czechzuzanaba
6. okt 2015

@samo_blaho ze nekdo neco tak omezeneho napise, ok, ze nekdo neco tak omezeneho siri...to uz je vazne divne. Nebudu ani na takovou hloupost reagovat.

tykat
6. okt 2015

@adsumus ...súhlasím, plus umožnime im žiť tam kde chcú, nepachajme na nich násilie, nestresujme ich, načo ich ťahať na Slovensko, nemá to význam, u nás byť nechcú.

adsumus
autor
6. okt 2015

@tykat ja by som ich nasilu nebrala, ale ked naplní kvoty nemecko, francuzsko a dalšie krajiny, kde chcu isť v prvom rade, možno by mli zaujem hladať utočisko aj u nás. Sk už pomohlo veľa utečencom, takže ake také skusenosti máme, pomoc ludom v nudzi ponukaju aj cirkvi a mimovládky.

lucinkaboz
6. okt 2015

@adsumus si jehovov svedok? potom tomu rozumiem

anickablava
6. okt 2015

@samo_blaho Keď pomáhať tak so všetkým všudy 😀 Aktivistky by sa mali postaviť do radu a pomáhať týmto chudiatkam utekajúcim pred vojnou a hladom a riešiť ich najväčší problém ktorý maju.
Vieš čo bude najhoršie????Čo urobia keď nenájdu žiadnu ochotníčku??? Odchytia takú ktorá im prvá vbehne do cesty. Niekoho sestru, manželku, matku.Neželám nikomu nič zlé, ale dopriala by som tento "prínos Europy" v prvom rade slniečkovým dámam.Ktoré tak chcú byt nápomocné.

adsumus
autor
6. okt 2015

@anickablava už som písala, nie som mimovládka, ani nemám manžela muslima, ani predkov, praprapredkov neviem, ono sa to dosť miešalo v stredoveku, ked ma potrebuješ zaradiť, tak ma daj k slniečkam. 🙂 ja ťa nazaradzujem nikam, mám tolko slušnosti, že diskutujucich nehodnotím pokrytecky ako mi to vyhovuje, zaujímam sa o názory ludí na riešenie krízy, nie o kraviny. ty si kto, ked sme pri predstavovaní, aká skupina záujmová? 😀

tykat
6. okt 2015

@adsumus ...aké kvóty? Prečo kvóty? Je predsa nad slnko jasne ze my nemáme problem prijať aj viac utečencov. Terajší utečenci majú jasno, chcú do Nemecka, chcú tam kde majú príbuzných, svoje rodiny, kde je lepśi sociálny systém, ak prídu ďalší zas len budú ťahať za zbytkom rodiny....na Slovensku nechcú ostať ani tí ktorí už tu sú. Takisto nechcú ostať v Maďarsku ani v inej bezpečnej krajine cez ktorú prešli, neviem či sú toto tí zúfalci ktorí utekajú pred vojnou. Mne tak nepripadajú.

adsumus
autor
6. okt 2015

@lucinkaboz nie nie som ani jehovový svedok, som katolíčka, hihi. 😀 máte problémy ťažkého kalibru, nejde vám do kotrby ako može maž niekto iný pohlad na vec čo?

adsumus
autor
6. okt 2015

@tykat tak si pozri situáciu v syrii ako to tam vyzerá, možno pochopíš, prečo tri miliony ludí odtial utieklo, tam sa bombarduje, civilisti, deti jedia trávu a piju vodu z kanalizácie, kto má ake také peniaze odtial uteká.

tykat
6. okt 2015

@adsumus ...a preco teda neostanú v Maďarsku? Preco nechcú na Slovensko? Alebo do prvej bezpečnej krajiny? Preco zahladzujú doklady? Preco sa odmietajú registrovať v členskej krajine EU? Preco si po registrácii v neobľúbenom krajine režú prsty aby ich v Nemecku nemohli identifikovať?

adsumus
autor
6. okt 2015

@tykat ako maju všetci ostať v jednej krajine, ved to je nereálne?

adsumus
autor
6. okt 2015

@tykat madarský premier orbán volá po celosvetových kvotach.

tykat
6. okt 2015

@adsumus ...myslíš ostať v Maďarsku? 😀

jabadaba
6. okt 2015

@czechzuzanaba co je na tom obmedzene? Myslim na tom clanku s videom, co sem dal samo? Ved tam mas k tomu autenticke video s vypovedou, dost uprimnou, jedneho z utecencov. Ty nevies ako funguju muzi vseobecne? Kolko tu mavame tem, kde pise zena, ze ma doma chlapa, ktory ma vyssi sexualny apetit a trpi im tym vztah? Alebo opacne, ze doma im to v posteli neklape a chlap je z toho na nervy? Co myslis, ako funguju chlapi, tisice chlapov pohromade, cele mesiace na ceste, bez moznosti si vrznut? Ani o pocetnych znasilneniach v nemeckych uteceneckych taboroch si este nepocula? Ceska Zuzka, ideme sa opat tvarit povinne politicky korektne a poprieme jednak vypoved na videu ako aj prirodzenost muza ako takeho? Ideme popierat, ze aj tito muzi uplne prirodzene potrebuju sex a po vydatnej abstinencii su riadne nadrzani? Poprieme aj z akej kultury prevazne pochadzaju, ze tam zena nema hodnotu a bezne je zmocnit sa jej nasilne? Ten muz vo videu, ktore ti tu dal samo, aspon uprimne priznal co tam chlapi maju za problem. To sa kvituje. Ma u mna bod, ze to otvorene pomenoval! Co s tym vsak budu robit, mozno si len domysliet, v zavislosti od temperamentu a kulturneho zazemia, z ktoreho pochadzaju! Tak sa tvarme aj dalej nevedome, to je lepsie ako vediet, chapem. 😵

czechzuzanaba
6. okt 2015

@jabadaba pokud vidis vsechny utecence jako naddrzene nasilniky, tak ano, je to podle me omezene. To ze sem sdili takovy clanek s komentem, at temto jdu pomoct, asi jsme obe pochopily, jak to myslel, tak nevim, toho se zastavas?

adsumus
autor
6. okt 2015

@jabadaba ale kto je ten muž, kto je tá redaktorka, v akej krajine sa rozhovor udial? to ťa naozaj nezaujíma kvalita informácii, ktoré tu šírite, bez mena, bez označenia, budeme brať vážne každe video? ked je to pravda, čo sa nepostavia svojimi menami zato? ja ti takých videi natočím desať za den, kde chlap povie, že ma opuchnute testes a čo teraz budeme ich zato nahánať s faklami po uliciach?

jabadaba
6. okt 2015

@czechzuzanaba mna zarazilo ako Ta to pohorsilo. Ci sa Ti to paci alebo nie Zuzka, budes musiet brat tie masy utecencov aj z tohto hladiska. Uraza Ta hadam realita? Taka je. Nikto v nich nemusi vopred vidiet nasilnikov, ale tvarit sa, ze ti chlapi tam su vsetci dzentlmeni, ktori si drzia poklopce cudne na uzde....to je prinajmensom naivnucke, nemyslis? Najma s ohladom na fakt Zuzka, ze ti ludia su takmer vsetci a to su teda riadne cisla, neregistrovani, neprevereni, neidentifikovani, nikde nemaju zaznam, nikde nefiguruje ich meno. Tabula Rasa....ak sa nieco stane, holt, staci sa vyparit. Na co sa hrame? Hru "Blbi a blbsi" ci ako?

jabadaba
6. okt 2015

@adsumus podla flamskych tituliek na videu sa da usudzovat, ze video vyhotovil niekto bud v BE alebo NL. Niekde v tamojsom tabore...chod sa stazovat tam, ze zavadzaju a klamu. Mne je jasne, ze problem tych chlapov realny je. Ostatne, su uz mnohe informacie priamo z Nemecka, Der Spiegel uz uvadzal clanky o zvyseni poctu znasilneni...ale pst, tvarme sa, ze to neexistuje. 😉
Len tolko k tej teme.

czechzuzanaba
6. okt 2015

@jabadaba nevim jakou ty hrajes hru. A ze jsou vsichni dzentlmeni, jsem nikde nepsala. A jestli je par z nich naddrzenych nasilniku, tak co jako...zavreme oci i pred ostatnimi? Neni tu nikdo, kdo by rozlisil kdo je kdo? Vzdyt tu porad tocime o tom samem...nebavi me to uz velmi, abych pravdu rekla.