Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@lucinkaboz mne skoro nic. Promin. Asi jinej gang 🙂 Dobrou noc.
Ktovie koľko podobných týmto monštrám tu behá teraz po Europe.
Tento krvavý incident sa do médií dostal vďaka humanitárnej organizácii Christian Aid Mission. Jej pracovníci sa o udalosti dozvedeli pri práci v teréne. K verejnej poprave dvanástich kresťanských Sýrčanov došlo podľa slov príbuzných zavraždených ľudí v nemenovanej dedine blízko mesta Aleppo. Začiatkom augusta prišli do dediny bojovníci Islamského štátu a zajali tunajších kresťanov, ktorých chceli následne pod hrozbou násilia prinútiť, aby prestúpili na islam. Dvanásťročného chlapca si vybrali preto, že to bol syn vodcu kresťanskej komunity. Okrem postupného odsekávania končekov prstov ho islamskí radikáli aj mučili a bili. Rovnaký osud postihol pred očami celej dediny aj jeho otca. Nakoniec boli otec so synom a ďalšími dvoma mučenými mužmi verejne ukrižovaní.
Celý článok v angličtine si môžete prečítať TU
Radikáli ešte v ten istý deň verejne mučili ďalších osem kresťanov, ktorí tiež odmietli konvertovať na islam. Boli medzi nimi aj dve mladšie ženy, ktoré údajne znásilnili priamo pred davom zhromaždených ľudí. Celú skupinku ôsmich kresťanov po mučení a znásilnení verejne sťali a ich mŕtve telá zavesili na kríž. Podľa očitých svedkov sa všetci pred svojou krutou smrťou nahlas modlili. „Keď človek vidí také barbarstvá, je to ako vrátiť sa o tisíc rokov naspäť. Myslím si, že máme do činenia s fanatikmi, proti ktorým musia blednúť závisťou aj nacisti. Oni úplne stratili úctu k ľudskému životu. Domnievajú sa, že robia správnu vec a s ohľadom na ich náboženstvo na tom nevidia nič zlé,“ odsúdil spáchané zverstvá Patrick Sookhdeo, medzinárodný riaditeľ organizácie Barnabas Fund, ktorá poskytuje pomoc sýrskym kresťanom.
@adsumus Moja zaujmová skupina?????ŽIadna.
Ja len chcem žiť nadalej v pokojnom prostredi.Nechcem stretavať ako Slovenka ludí s vierou a mentalitou tak odlišnou od našej. Nechcem stretavat čoraz večší počet zahalenych konvertovanych Sloveniek. A takto by som mohla pokračovat. Už to tu bolo napisane stokrát. TO že sem prídu nie je riešenie tejto krizy.
@angela5 podla mna, tak z miliona ich tu budeme mať 22 tisic, realne ich bude v europe cez 5 milionov.takže 120 tisic utečencov ....toto chceme????????????????? ako možeme suhlasit s niečím takým ? dovtedy dufam ze sa eu rozpadne, neviem si vysvetlit ako chcu niečo take riesit, zviti zadarmo 5 milionov syrčanov...sorry muži robit nebudu a uz vobec nie nejake podradne práce ako upratovanie, zeny samozrejme nemozu pracovat...takže my mame robit na nich? toto nemože a nebude fungovat!!!!!!!!!!!!!!!!!nehovoriac o tom ze to snad ani nie su ludia, ich chovanie je babrbarske.par tisic rokov pred kristom.Putin zbombarduje IS, ale čo z toho ked neviem či stovky ci tisice ci tisicka ....je uz v europe.
@adsumus ty si fakt na hlavu..hovori sa o tom videu..konkretnom...ved ty nevies pochopit ani co ti clovek pise.........to je neuveritelne..ja som nenapisala....ze ta udalost je tajna....omg to vestko tak prekrucas ??ja som sa presvedcila ze ano..ty nevies realne ani precitat co ti kto pise ine odkazovat druhym...a urobis s toho gulas............
inac viete kde sa prvykrat pouzilo slovo kvoty??no..pri deportacii zidov...ano znie to strasidelne ale uz vtedy kazdy stat musel splnit kvoty kolko odvezie zidov na presidlenie zidov na vychod za pracou ako to vznesene volali..a tak svet opet poblaznili slovom kvoty...bdud nahanat do vagonov a drzat podla kvot v niektorej krajine kde ten cloveka ni nemal byt...ak toto je humanizmus..prepacte...velenbnosti jdu blejt.kam sme sa to dostali.-..oklamana europa zas a znova nemeckou kancelarkou..oklamani salejuci uetcenci co si mysleli ze dostanu domy...vyborny vybusny material...pre nasu spolocnu krv......lebo alfa a omega..nemecko.howg
@czechzuzanaba nuz,,vasaryova ani herecka ani politicka...v hlave pometene...melie a pomelei z kazdej strany...o akych syrskych detoch tam hovori???tych co si kupuju chlapi na trhu od chudobnych syrskych zien a vydavaju ich za svoje,.,,a nechavaju ich opustenych napriklad v madarsku??ved su plne detske domovy,,,,..cele zle...ma vobec ta zenska prehlad o tom co sa vlasten deje???ja silne pochybujem
@anickablava som rada, že si si pozrela pred čím títo nešťastní ludia utekaju, su to nepredstavitelné zverstvá, ktorým musia šeliť ich ženy, deti, aj muži, a som presvedčená, že pre podobným terorizmom nás neochráni, ked im odmietneme pomoc, práve naopak, kopeme si tým hrob.
Ochránia nás ploty, hm?
http://www.huffingtonpost.com/entry/nuclear-smu...
@adsumus taliansko, grecko, madarsko...ty nepozeras telku? Kolko dni nesli z madarska vlaky do nemecka??? Kolko z utecencov co tam cakali poziadalo o azyl v madarsku??? Kolko v grecku? Taliansku? Kolko ludi bez dokladov si tu uz tyzdne tiahne napriec bezpecnym shengenom??? Z akej galaxie si tu teraz spadla ked o tom nevies???
Prečo utekaju? What an ISIS Chemical Strike Did to One Syrian Family.
http://www.nytimes.com/2015/10/07/world/middlee...
@tykat tu je z madarska, zamietaju žiadosti o azyl za minuty. http://www.theguardian.com/world/2015/sep/16/hu...
@adsumus ...tak asi opravnene nie??? napr.ekonomicki imigranti narok na azyl nemaju nie??? Osoby s teroristickou minulostou tiez nie. Posudenie ziadosti o azyl ma nejaky postup. Toto co sa deje v europe je nekontrolovatellny chaos a Nemecko si koleduje o strasny pruser. Jedine nase stastie je ze k nam imigranti nechcu, aspon raz je ta nasa mizeria na nieco dobra.
@tykat tu je o systeme kvot pre krajiny, zopár okrajových krajín predsa neunesie samo celu ťarchu pomoci utečencom, ak sa im nebude páčiť krajina kde budu pridelení, môžu isť domov. utekať nebudu, lebo v inej krajine benefity nedostanú, celkom rozumne, treba prečítať.
http://www.cfr.org/councilofcouncils/global_mem...
Prečo vačšina utečencov sú len chlapi?To ženám je v Sýrii super aj s deťmi?Sú to špiny postalecké,nenažrané....Ešte aj čo dostanú sa im nepáči?!
http://medzicas.sk/mam-opuchnute-semenniky-vset...
Toto hovorí za všetko..Prišli sa len množiť a terorizovať-každý do jedného
@adsumus ...ty pises ze neopravnene mas na to nejaky dokaz??? Moj nazor je ze ak je ziadost zamietnuta do 20min tak je asi jasne nopravnena nie? Na posudenie su predsa nejake postupy. Mas info ze sa nedodrziavaju? Tak potom by si mohla tuto energiu ktoru tak vehementne vkladas do tejto diskusie vyuzit a informovat media, podat zalobu alebo aj inak bojovat za prava utecencov. Potencial ako vidno mas, presvedcenie tiez nechyba, tak len do toho.
@tykat ja nepíše, že to zamietli neoprávnene, neviem kde si to vyčítala, ty píšeš, že to zamietli oprávnene, neviem na základe čoho.
@mamula2 musíš si prečítať celu diskusiu, už sme to tu riešili veľa krát aká je veková štruktura utečencov, aj prečo je medzi nimi veľa mladých mužov, dovody su rozne, utekaju pred náborom do armády, su vybraní z rodiny, pretože možu najskor prežiť daleku cestu a uplatniť sa v cudzej krajine a tak dalej.
@adsumus ale čítala som,len ma prekvapuje kolko ľudí si ich zastáva a tá ich sprostá logika-nie neutekajú pred vojnov-sami si ju sposobili!!Aja kebyže pred niečím utekám isto by mi po rozume nechodilo,kde vyprázdniť v..ale skor ako čo najlepšie ochrániť rodinu..Ich logiku nikdy nepochopím u mňa čo utečenec to nebezpečenstvo,možno z 10 000 "utečencov" sú len dvaja obyčajní ľudia,ostatné samí teroristi a vrahovia...Stačí mi čo počujem v správach,čítam na nete-NIKDY by som sa ani len nepozdravila takému a nie ešte im pomáhať....Mne je bezpečie mojich detí na 1.mieste....Vidím čo tie svine robia z ľudmi
@adsumus ...to ty sa mna pytas ci vsetky ziadosti zamietaju opravnene a ja odpovedam ze na posudenie je vramci EU nejaky postup, ak vramci toho postupu vyhodnotia ziadost ako neopodstatnenu tak je zamietnuta. Co viac k tomu este potrebujes? Ak pochybujes tak patraj, mas na to pravo.
Este k tomu preco hlavne mladi muzi utekaju....je to to iste ako ked slovaci isli do Ameriky za robotou, rodiny nechali doma, nic nepochopitelne, idu za lepsim zivotom tam kde vidia najvacsie moznosti, Nemecko laka svojou stedrostou, preto neostanu v Madarsku a inych bezpecnych krajinach cez ktore tahaju. To je jasne.

čo je natom , čo som pisala preboha nepochopitelne? dobre rano