icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

eva8
8. okt 2015

@adsumus
najvacsia pomoc by bola, keby si im toto dokazala vstepit.

adsumus
autor
8. okt 2015

@eva8 každý si musí nájsť svoju cestu, aj mnohí z nás. nedá sa nič vštepiť, nikomu.

eva8
8. okt 2015

@adsumus teda vysvetlit. Oni maju svoju cestu - islam

adsumus
autor
8. okt 2015

@eva8 čítala som armstrong karen, velmi rada ju čítam toto je jej názor v danej otázke, pre mna su to nesmierne zaujímavé veci.

"But the Muslim feminists will transform Islam. From the inside.”
http://www.nieuwwij.nl/internationaal/karen-arm...

eva8
8. okt 2015

@adsumus teda pripustas problemy v nabozenstve.
precitam neskor, dakujem. Myslim, ze s autorkou su aj rozhovory na youtube.

a kym ta reforma nenastane, nech sa drzi co najdalej...

adsumus
autor
8. okt 2015

@eva8 keby sme žili v dvoch roznych galaxiách tak by to isto šlo, ale žijeme na jednej planéte. spolu.

adsumus
autor
8. okt 2015

ešte dalšie čítaničko keby ste chceli nahliadnúť do toho viac.
http://ashtoncentralmosque.com/wp-content/uploa...

adsumus
autor
8. okt 2015

Neviete ako je možné, že v rusku tvoria moslimovia až 14% populácie a nijaké problémy nehlásia obyvatelia? tam vedia žiť vedla seba? či ako?
http://www.bbc.com/news/world-europe-34454391

alice107
8. okt 2015

ADSUMUS, ty nevies, kto su cecenci? kolko ter. utokov bolo v rusku ? len tvrda ruka putina zabranuje otvorenemu nasiliu na ulici.... ale aj tak maju problemov s moslimami dost....
a ak necitas ruske media, tak sa ani nedozvies, ake nasilne tr.ciny ti moslimovia pachaju tam...
v rusku je trochu ina ;legislativa ako vzap.europe... preto aj spravanie tych moslimov je viac pacifikovane....

adsumus
autor
8. okt 2015

@alice107 tak prečo im potom otvoril novu mešitu pre 10,000 ludí, ked tam páchaju také zločiny? možeš dať link na nejaké zločiny ruských muslimov, najlepšie štatistiku, či ich páchaju viac ako nemuslimi? dakujem.

lydia302
8. okt 2015
Používateľ lydia302 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od lydia302.

neverending story, tito utecenci

alice107
8. okt 2015

http://www.deutscheopfer.de/wp-content/uploads/...
pozri sa,toot vzstrajaju vnemecku....
grupuju sa v skupinach, n apadaju aj soferov autobusov a cestujucich.... v tomto prpade skupina takchto ==juzanov== napadla sofera utobusu a ked mu na pomoc prsiel jeden cestujuci7starsi pan/. tak napadli aj jeho..obete s tazkymi zraneniami museli previest do menocnice....
policia patra po utocnikoch..... opis..... mladi muzi juzanskeho vyzoru.... a popis oblecenia.....
v

v rusku len vdaka tvrdsej legislative aj postoju organov statnej moci a politikov ked moslimovia pachaju podone nasilie, tak su tvrdsie postihnuti..... tam sa policia velmi s nimi nemazli..... nie ako vzap.europe.... kde niekolko policistov odnasa jedneho nasilnika a podzriveho...abynebodaj neposkodili jeho prava..... a nezranili ho nebodaj..ked jaci, narieka akoby ho z koze drali.....

alice107
8. okt 2015

ADASMUS mas mylne informacie. info.. ta mesita tam uz stala mohe roky... ale bola poskodena.. preto ju znovu vybudovali....... je to kulturna pamiatka...... chapes?

adsumus
autor
8. okt 2015

@alice107 tu píše, že moskva ich potrebuje z ekonomických dovodov, že by to bez nich nezvládla, ja mám rada fakty a podložené informácie, nieže by som ti neverila, ale tak isto chápeš. čo sa zločinov týka, páchaju ich aj bieli ludia. teraz máme svojho slovenského znásilnovača ako zástupcu v UK, ale sme všetci takí?
http://www.bbc.com/news/world-europe-34454391

adsumus
autor
8. okt 2015

@alice107 ja viem, že to bola nová mešita, postavená na mieste starej, menšej, viac ako storočnej, putin sa zučastnil jej otvorenia, upozornil na nebezpečenstvo radiaklizmu a pochválil všetkých muslimských vodcov, ktorí bojuju proti propagande a ešte vyzdvihol spoluprácu medzi náboženskými vodcami.
http://www.aljazeera.com/news/2015/09/russia-op...

alice107
8. okt 2015

ADUSMUS koho potrebuje rusko z ek.dovodov? ved v rusku zili ti cecenci mohe storocia..... a bioli moslimovia...
ak mas rada fakty, tak musis si nastudovat historiu, precitat noviny ruske.....
slovenskeho znasilnovaca? prepac mi, ale tvoje prirovnania su ozaj detinske... uz som ti to pisala.. aj inz pisatel tu,ako som si precitala... nedokazes rozlisovat, ze to ,co je trestne v europskom pravnom poradku nie je trestne v tom islamskom.

nedokazes ani priznat, ze europania maju inu mentalitu ako orientaci... takze medzi europami je nasilnik == znasilnovac== ako si ho nazvala detinsky, mesinovy, ojedinely jav bezna populacia je emcne stabilna...
ale v medzi orientalcami je to bezne spravanie sa..... vzhadoim na ich mentalitu a vzchovu, a ideologiu, ktoru mohi vyznavaju a ktora je podporovana pravnym poriadkom krajin, odklial maju korene a pochadzaju....

ja neviem,ci si bola niekedy v takom pristahovaleckom gete.a videla si chovanie orientalcov.... videla si romov? tak to je podobna mentalita... tak si pozri romske osady na sk... a budes mat obraz chovania populacie orientalcov.....
oni su lahko vzrusivi... podliehaju emociam ..... zmenam nalad.... su nevyrovnani.. a toto je rys,ktory u nich nezavisi od vzdelania , ci majetnosti..... su emocne nestabilni .....
pochopila s to?

alice107
8. okt 2015

ADSUMUS ja som videla priamy prenos z toho aktu.a presne popisali , preco sa mesita musela prerobit....

a crec putina.. to bol statny akt.. to bola diplomaticka rec....... urcena navsteve hlavz ineho statu....
ver, ze jeho politika voci moslimom je ina...v realnej prxi ich nechavali.ale ma na nich tvrde opatrenia..... aj pravne......a vie to aj ten jeho host ,co tam bol....len ty nie?

adsumus
autor
8. okt 2015

@alice107 ak povolil otvorenie mešity pre 10,000 ludí, tak asi to nepovažuje za hrozbu pre svojich občanov. o mentalite sme sa už bavili, pre teba su takí, pre iného onakí. netreba všetkých hádzať do jedného vrecka.

adsumus
autor
8. okt 2015

What Islam Really Says About Women | Alaa Murabit | TED Talks

https://www.youtube.com/watch?v=FETryXMpDl8
alaguema
8. okt 2015

@adsumus ešte vládzeš toľko pomáhať? 😀
http://www.parlamentnelisty.sk/arena/monitor/Sl...

adsumus
autor
8. okt 2015

@alaguema škoda, že banáš nedal žiadne riešenie problému utečencov, asi sa bál napísať, že šup za plot s tými ludmi. to je riešenie ako šlak.

alaguema
8. okt 2015

@adsumus napísal to jasne, ale k tomu, aby si to pochopila, ti chýba schopnosť pochopiť metaforu.

adsumus
autor
8. okt 2015

@alaguema hej hej metafory, to je ono, to je sposob riešenia problému, napíšem metaforu, celkom ma zaujalo, že vyveštil, že do pol roka pojdu europski politici s prosíkom za putinom, aby im pomohol, som zvedavá na tuto predpoved. to nám vychádza na marec, potm to zhodnotíme. aké reálne má tento človek predstavy o svete okolo seba. strana 71 tejto diskusie, ukladám do pamete.

adsumus
autor
8. okt 2015

@alaguema Mohla by som sa ťa spýtať, čo si ymslíš o vysledkoch prieskumu medzi slovákmi, kde vyšlo, že 40% vy tým ludom pomohlo do času, kým sa situácia v krajine odkial utiekli nestabilizuje? to bolo asi zamnipulované, možno nejaká metafora?

alaguema
8. okt 2015

@adsumus metafora sama o sebe nie je spôsob riešenia. On načrtol spôsob riešenia metaforou. Vnímaš rozdiel? O výsledkoch prieskumu si nemyslím radšej nič. V normálnej krajine by sa o tomto rozhodovalo v referende. TO BY BOLO RELEVANTNÉ. Nie prieskum, ktorý robia agentúry na objednávku a na faktúru. Alebo aká je tvoja predstava o tom, ako sa realizujú prieskumy verejnej mienky?? Nereflektujú skutočnú verejnú mienku, sú to nástroje na jej ovplyvnenie. A nemusia byť zmanipulované na tvrdo, stačí položi´t správnu otázku, správnym spôsobom a vybrať ten správny segment respondentov. Či si myslíš, že sa pýtali každého jedného občana? 😀

adsumus
autor
8. okt 2015

@alaguema metafora ako sposob vyjadrenia riešenia problému, hihi. som si myslela, že prieskum bude asi zmanipulovaný podla teba, ale mne to v mojom okolí vychádza rovnako, takmer nikto sa nevyjadril, že poslať pokapať za plot.

alaguema
8. okt 2015

@adsumus nepíšem nikde, že je zmanipulovaný, ale vysvetľujem, ako to chodí. Ale tebe asi zbytočne. Tvoje okolie nie je celé Slovensko. Nemôže ti nič vychádzať rovnako, lebo je to príliš malá vzorka.

samo_blaho
8. okt 2015
lucinkaboz
9. okt 2015

@adsumus povedala by som že nie je moslim ako moslim, su aj umiernené moslimovia...a putin sa s nimi nese..re

lucinkaboz
9. okt 2015

http://www.hlavnespravy.sk/nemecka-ministerka-m...
azylant, ktorý dostane statut azylanta, nemože byt poslany naspat, do tej ich diery
potom zavolá hej žena, krava truba , zober zo sebu decká,zober ze sebu aj matku aj otca ja už som tu. v bezpeči...mam co zrat, dojdite aj vy..potrebujem aby sa o mna niekto staral a sem tam ta znasilnim a ked sa mi bude chcet, tak ta aj zmalatim , len dojdi, oni všecko platá a zaplatá