Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@adsumus K čomu je dobre ironizovanie. Vidíš že aj normálni ludia sú prinútení k zúfalým činom. ČO iné mal urobit, ako inak vyjadriť nesúhlas???Niektorí idú do ulíc, iní podpaluju. Nesedia ako ovce doma a nečakajú čo im naservírujú media.
V tejto súvislosti, aj keď sa nejedná o utečencov ma napadol jeden človek.Oskar Dobrovodsky a jeho boj.
@anickablava tak ak žijeme v demokratickom zriadení, máme nejaké tie vlády, čo sme si zvolili demokratickým sposobom a aj ked napríklad s nimi ťažko nesuhlasíme, tak nás to neoprávnuje hádam venovať sa podpalačstvu a tak podobne a ak sa chceme správať každý podla seba možeme rovno vyhlásiť prvotnopospolnu spoločnosť rozdať kyjaky a zaviesť právo silnejšieho. a opakujem utoky ked ti nikto nič nerobí nie su vyjadrením nesuhlasu, ale debilizmu.
@adsumus
otazky mi nevadia, vzhladom na obsah otazok sa mi nezda ako narocnejsi sposob komunikacie . Futbalove zapasy? Nasilie ako spolocny menovatel? ok, v uliciach alzira a egyptu boli obete kvoli zapasu. Bielen na stadione. A co to ma spolocne s utecencami? Zeby dalsi dokaz ineho zmyslania? U nas neboli kvoli futbalu take hromadne demonstracia. Ok,mozno je to mensim poctom obyvatelov
@anickablava takych oskarov je na SVK vela a este ich aj vela bude...bohuzial 😒
@eva8 ja si myslím, že ak by sme žili v takých podmienkach ako oni, správali by sme sa rovnako ako oni, tie deti vyrastaju potom ako zažili bombardovanie, zabíjanie, znásilnenia, to je realita ich životov, ja sa nečudujem, že su akí su, myslím, že my by sme neboli o nič lepší. a nariek všetkému su medzi nimi neuveritelné osobnosti, ktoré sa dokážu postaviť zato, čo považuju za správne a bojovať za lepšie životné pomienky a humanitu. toto je jedna z tých, čo menia ludské dejiny k lepšiemu aj za cenu ohrozenia vlastného života. http://edition.cnn.com/2015/10/11/africa/kenya-...
@adsumus presne to vravim, napr. islam je krute nabozenstvo,lebo vzniklo v krutych podmienkach, preto do tychto podmienok nepatri. Necitam linky, len z nazvu usudzujem - kto proti nepravosti bojuje? Kto pozna, ze ide o nepravost a ma odvahu. Klobuk dole.
Teda nasou ulohou je prevychovat tychto ludi skor ako nas prevalcuju... Na zaklade mojich vlastnych skusenosti to moc ale nejde. A co pocujem a vidim v inych krajinach, ani moc na. Az na vynimky.
sledujuce generacie nie su uspesnejsie
mamina doktorka a jej malé dieťa rozdelené pri uteku zo syrie, kde mama odmietla spolupracovať s teroristami http://www.bbc.com/news/magazine-34489248
denný život utečencov v nemecku
http://www.theguardian.com/world/gallery/2015/o...
@eva8 ty nerozlišuješ medzi islamom teroristov, ktorí chcu zabíjať ale vobec nie kvoli naboženstvu, ale kvoli peniazom a islamom ludí, ktorí chcu normálne žiť? ja ano. nebudem hádam behať po uliciach a nahánať matky s deťmi alebo normálnych ludí, ktorí chcu normálne pracovať a zapalovať ubytovne, načo by to bolo dobré? na nič.
@adsumus Napíšem to bez nejakých skrupul. Zahalená černoška patrí do Afriky, nie do supermarketu. TAk ako doteraz. Ak si nejaký postavia v Afrike, tak nech sa páči nie som proti. Za dalšie tí dvaja makači s fúrikom by radšej mali pomáhat vo svojej krajine s nastolením mieru.Aby nemuseli robit v cudzej krajine, ale vo vlastnej. Títo ludia sem jednoducho nepatria.
Zaradíme kandidáta na prezidenta USA medzi xenofobov????Mimochodom mám rodinu v USA a čo tvrdí tento pán je pravda. Ako hovoria, nie všetci Mexičania sú násilnici, ale devet z desiatich určite. 😉
Napríklad o Mexičanoch, ktorí prichádzajú do USA, sa vyjadril ako o zločincoch, drogových díleroch a násilníkoch.
V prípade, že sa po voľbách v novembri 2016 stane prezidentom, plánuje všetkých nelegálnych prisťahovalcov poslať späť do ich vlasti. Ako píše nemecký denník Bild, Trump oznámil, že sa to dotkne aj utečencov zo Sýrie.
Okrem toho si výrečný miliardár pustil ústa na špacír a zaradil sa medzi kritikov Merkelovej. „Vždy som si myslel, že Merkelová je veľký vodca, ale to, čo teraz urobila v Nemecku, je šialené a choré,“ komentoval súčasnú situáciu okolo utečencov.
sttale len v podmienovacom sposobe: MALI BY a KEBY.... Zijeme tu a teraz, teda MAJU a JE ci NIE JE urcita skutocnost...
ja som benevoletnejsia. Chces ist za lepsim? Prosim, ale nevystrkuj rozky. Iba ak vo vede ci technike, ci vniecom prospesnom.
@anickablava si si našla teda zástupcu svojich názorov. 😀
http://aktualne.atlas.sk/video-donald-trump-dos...
@adsumus zabavne ako sa robis hlucha, slepa a nepocujuca! Uz sme Ti tu opakovane dali, ja celkom isto, zopar autentickych videi! To zamerne prehliadas a ignorujes alebo mas nejaky iny problem prijimat realitu? Si ju ohybas ako casopriestor? Tu mas videa a vyjadri sa:
https://www.youtube.com/watch?v=-mlxMndnlzwa takychto videi najdes celu hromadu! Desiva je skor ignoracia ludi ako predvadzas Ty!
Adsumus, na zaver len citat Kopeckeho v nemenovanom seriale: "kdyby hloupost nadnasela, letala by jste jako holubicka! Vy kraaaavo, nebeska! Nadcasove a aktualne aj dnes. Mozno dnes obzvlast. Co povies? 😉
@adsumus
Nieco od majstra Wericha, ten pan bol klasik a vzdy trafil do cierneho:
"Ono je to jako v tý starý cirkusácký anekdotě, jak říká ředitel klaunovi: "Klaune, proč ten kůň nezpívá?" A klaun odpoví: "Není mu dáno." A ředitel řekne: "Tak mu dejte!" A v tom je celej vtip umění: komu není dáno, tomu se dát nedá".
..popripade uplne "prizemne", Werichove: "Vsechno se da vysvetlit! .... Bohuzel ne vsem" 😀
@jabadaba ja vždy ked ide o utoky v diskusiách a aj v živote to beriem, že každý kto sa snaží uraziť ineho, uráža len seba, takže asi tolko k tomu poviem a ešte populizmus z tvojej strany a že nemáš argumenty, dala si cudzie myšlienky, videá ale riešenie žiadne okrem plota a ty sama musíš tušiť niekde tam ked ti nikto netlieska, že ludia ti za plotom čušať nebudu, takže treba hladať reálne riešenie, ale ja tak trochu cítim, že to príde narad až kým vyskušame všetky bludné cesty. 😔

@eva8 prečo ti vadia otázky, aj to je sposob komunikácie, trošku náročnejší ako len lepiť názory a infirmácie, ale to predsa je ok? či nie, inak k náslinostiam na futbalových zápasoch a to o nič nejde, čo povieš, normálne s detmi sa nechodí, lebo nevieš kedy schytaš stoličkou do hlavy a to opakujem o nič nejde.