icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

adsumus
autor
13. sep 2015

@valy ja som za pomoc utečencom a okamžité riešenie vojnového konfliktu v syrii.

valy
13. sep 2015

@adsumus ale konkretne aku pomoc? pomoct im odist do nemecka poziadat o davky?

adsumus
autor
13. sep 2015

@valy poskytnúť jedlo, ubytovanie, zdravotnú starostlivosť, vyriešiť papiere, dať prácu. za porušenie zákona nášho deport za hranice.

mamulka211
13. sep 2015

Ja to vnimam celkovo ako krizu v Europe, lebo doteraz sme my, z vychodneho bloku europskej unie , chodili za pracou do zapadneho bloku, kde sa dalo dobre zarobit a tymto aj prezit, hoci sme tie peniaze nasledne nosili domov a tu z nich zili, ale zvysovali sme si tym svoju soc. uroven. Ked Europu zplavia utecenci, vyrazne sa znizi moznost sa zamestnat, tym padom aj poklesne nasa ekonomicka a soc. uroven a to mi tiez nie je lahostajne. Hovorim, pomoz deviatim zobrakom a stanes sa desiatym.

mamulka211
13. sep 2015

Aj tak je divne, ze niekto uteka pred vojnou a chudobou, cez 11 mierovych krajin, za 4000 eur s IPhone vo vrecku do Nemcka v znackovom obleceni...

eaka
13. sep 2015

Dat pracu?? To je co za chajovina? Shak na SK si ludia kolkokrat pracu najst nevedia... Teda netvrd, ze nie vzdy vlastnou vinou... Ale preco by sme im mali dieco davat? Ti ludia prisli nelegalne, nedodrziavaju ziadne pravidla a ohrozuju nasu bezpecnost a stat a spolocnost... Dala by s napit a najest ich detom, akoze nie som zver,ale kto tie deti dostal do tej situacie, v ktorej su? Ich rodicia!! A ich ciel je ist do Nemecka a mat paradny zivot zadarmo.. Ako kde sme? Prispievame do soc.systemov, aby tie dotovali Africanov? Ja som myslela, ze pre solidaritu so slabymi clenmi nasej spolocnosti... Ale kde.. Doteraz na ciganov, odteraz este aj na moslimov... A nasi dochodcovia a chori mozu ist rovno do plynu, aby boli peniaze na realne potrebnych hovnivalov... Preco si ich nevezmu najprachatejsie krajiny sveta, kde by isli do spolocnosti s rovnakym vierovyznanim a nazormi??

eaka
13. sep 2015

@mamulka211 ajfony asi vlylovili v mori... Alebo ich rozdava Syria odchodzim ako vdaku za setrenie domaceho socialneho systemu...

mamulka211
13. sep 2015

@eaka aj ja si myslim, ze ludia utekajuci pred vojnou ostanu zit v hociktorej mierovej krajine a nebudu vymyslat.

maca_p
13. sep 2015

@valy ako chces strazit hranicu? jedinu vonkajsiu hranicu v sch. priestore ktoru slovensko ma je hranica s ukrajinou. tam neprebehne ani zajac. ale ako ma slov. strazit vnutornu hranicu s madarskom, ked tieto hranice su momentalne ako volny pohyb osob? prost to nejde, musela by sa obnovit vnutorna hranica, co by bolo momentalne v rozpore s volnym pohybom osob v sch. priestore.

maca_p
13. sep 2015

@adsumus od kedy si zalozila temu, stale hovoris o pomoci, ale nedala si nam tu nic adresne, nic konkretne a nic realne a nic, co by slovensku ekonomiku nestalo miliony eur.
z coho chces zaplatit ubytovanie a stravu? kto zaplati zdravotnu starostlivost? kto ich zamestna, ked mame cely vychod hladovu dolinu, ciganov zamestnaju len na stavbarske prace. migranti su bez vzdelania, jazykova bariera, nemaju pracovne navyky.
ved daj uz nieco, na co neprisiel este ani fico, ani kalinak. inac mi pripominas tlchubu moncu benovu, ktora si zije v luxuse, ale doma v haciende by neubytovala ani priemerneho slovaka a nie este syrijcanov, lybijcanov....

valy
13. sep 2015

@maca_p ved to som myslela za EU vseobecne

maca_p
13. sep 2015

@valy no vidis, prvy problem a sch. hranica na totalne sracky 😝
vsetci okrem rakusanov sa na madarov a ich usek vonkajsej hranice vyprdli. 😲
je uplne normalne, ze madari takyto napor nemozu zvladnut. islamske krajiny ako saudi, kuvajt, ti to maju pekne poriesene. a prachaci z kuvajtu sa pekne vyvaluju v piestanoch v kupeloch, alebo hned ako pridu na slovensko legalne na sch. vizum si prenajmu alebo kupia pekny domec v satelite v blizkom okoli piestan. 😉

babydesire
13. sep 2015

adsumus Si za pomoc utecencom? No prosim,nech sa paci,daj im hracky tvojich deti,daj im oblecenie a ty si bez nejake vyzobrat,daj im svoje jedlo a tvoju rodinu nechaj ohlade,daj im strechu nad hlavou a ty si zozen krabicu,daj im svoje zamestnanie a ty chod na urad prace,ohroz buducnost svojich deti ... Tato krajina ma dost svojich problemov.Mame tu uz jednu problemovu mensinu s ktorou si roky nevieme rady.Konecne od krizi klesa nezamestnanost.Zivotna uroven pomalicky stupa.Chces vazne 3.svetovu?obcianske nepokoje?hrozbu terorizmu?zvysovanie nezamestnanosti?odchod zahranicnych firiem z nasho uzemia?zvysovanie dani?rozsirenie chudoby z vychodu uz aj na zapadne slovensko? Myslis,ze sa o nas Europa (zapadna) postara,pomoze,zlutuje,ze prijme utecencov z vychodnej a strednek europy? Pomoct ano. Solidarny ano.Ale nie takto.To sa musi riesit v krajinach odkial ludia utekaju.Naco mame svetove organizacie a usa ktory sa do vsetkeho montuju ked toto nechali zajst tak daleko?preco to neriesili uz skor?vedeli co sa v tych krajinach deje.problem nevznikol zo dna na den!mali cas.preco neboli solidarny hned vtedy?preco zrazu az teraz? Nie! Ja ich tu nechcem! Ja chcem ochranit svoju rodinu a buducnost mojich deti! Sebecke? Mozno! Ale oni su tiez,lebo su si vedomi ze ohrozuju aj nas a robia to. Poloz si otazku Preco to robia? a odpoved Lebo chcu ochranit svoju rodinu. Rovnaka sebecka odpoved! Tak kto je horsi?! Zacali utekat,vedeli ze to bude tazke,ze mozu zomriet,ze sa krajiny budu chranit a aj tak sa stazuju ze sa branime,ze im nechceme pomoct? Nikto ich sem nevolal,nenutil sem ist,isli sami a dobrovolne,tak musia niest aj nasledky. A naozaj su na tom tak zle?ked si vybrali jednu z najbohatsich krajin EU?Ak by im bolo doma tak zle tak by si vybrali aj ine chudobnejsie krajiny.chvalabohu chcu nemecko a ine silne krajiny. A kde su teraz vsade strkajuci nos Americania?? Maju velku krajinu a bohatu,nech poslu lode a tych ludi si odvezu. Teraz su hluchy,slepy? Nie,prepac,ale ja nechcem o par rokov utekat s detmi z tejto krajiny lebo sa budem bat o zivot. To je moj nazor.

adsumus
autor
13. sep 2015

@babydesire ja som za pomoc, neviem o čom ty píšeš, nejaké sebaobetovanie, prehánaš, tretia sv. horzí skor ked sa budeme k iným ludom v nudzi správať nepriatelsky, je naivné si myslieť, že ked zabuchneš dvere a povieš nie ja vás nechcem, že sa problém vyparí, trochu detinské.

adsumus
autor
13. sep 2015

@maca_p ja som myslím dala postoj jasne som za pomoc utečencom, či už finančnú alebo osobnú. ty ked nie si za pomoc, tak nie si, toje tvoja vec.

mamulka211
13. sep 2015

Nemecko sa privalom utecencov oslabi a aby este neskoncilo horsie, aako my, slovensko. snad sa vychodna Europa odpoji od zapadnej a spolocne s Ruskom vytvorime silnu uniu a este k nam budu Nemci utekat...

babydesire
13. sep 2015

adusmus aha dobre.mozes byt naivna,nerozmyslas dopredu ,,ved ja neopisujem sience-fiction,ale vychadzam z danych skutocnosti...kazdy ma nato svoj nazor..nema zmysel sa o tom bavit,bo mi o tom aj tak nerozhodujeme.. A zabuchnut dvere? Hm,nie,vravim ze mame sa ako krajina zapojit do pomoci ale tym ze si tu necgame tisice uplne inych ludi, s inym jazykom,kulturou a nabozenstvom sa NIC nevyriesi.iba sa vsetko zhorsi. Ja niesom naivka,tak prepac

mamulka211
13. sep 2015

https://www.facebook.com/events/161862446173940... tuto sa lepsie diskutuje aje aj s kym diskutovat...

adsumus
autor
13. sep 2015

@babydesire práveže rozmýšľam dopredu, ak budeme nepriatelskí, bude konflikt.

mamulka211
Odpoveď bola odstránená
eaka
13. sep 2015

Adsumus rozmysla len jednym smerom, podnecovat diskusiu, len mele dokola to iste a dokopy nic nepovie, ale tema zije...

eaka
13. sep 2015

@mamulka211 a myslis, ze im bude stacit, co mame?

mamulka211
13. sep 2015

@eaka ano, bola by z nej dobra adminka

mamulka211
13. sep 2015

@eaka my Slovaci toho zas vela nemame , ale iste im to bude stacit, ved utekaju od hladu

eaka
13. sep 2015

@mamulka211 ale na sk vzniknu nove prac.prilezitosti - pri stavbe mesit napriklad

mamulka211
13. sep 2015

@eaka 😀 😀 😀 😀 😀 hehe si ma pobavila, ja ocenujem sklony pmahat slabsim a hladnym, aj ja som za to, ale pomahat im v ich krajine, bez ich votrenia sa do nasich zivotov a na nase uzemie.

eaka
13. sep 2015

Ved prave... Starat sa tu o dalsie kvanta neprisposobivych "z ineho sveta a inej mentality" situacii nijak nepomoze... Pre Afriku je to len kvapka v mori a nas to tu vnutorne rozlozi a znici...
By ma zaujimalo,kam budeme potom utekat my a ako sa budu v tej krajine tvarit, ak este taka bude...

adsumus
autor
13. sep 2015

@mamulka211 už som ťa niekolkokrát žiadala aby si nezahlcovala diskusiu svojimi utokmi, mna to nezaujíma, čo si ty myslíš o mne alebo o adminoch, mna zaujíma tema utečencov a čo s tým, vy ste za zatvorenie hraníc, aj ked je to nereálne, ja som za pomoc a zaujímaju ma názory dalších ludí, prosím nekazte diskusiu.

mamulka211
13. sep 2015

@adsumus a ja som ti uz niekolkokrat povedala, ze toto je diskusia ja si tu budem diskutovat, ked si si nevsimla, pisem si s inymi, s tebou nemam tiez zaujem a opat ta upozornujem, ze toto nie je tvoja stranka, len tvoja tema.