Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@alice107 tu som to čítala http://www.nytimes.com/2015/09/29/world/europe/...
plus označili bezpečne krajiny, ktorých obyvatelia azyl nedostanu kosovo albánci balkánci
http://www.nytimes.com/2015/09/29/world/europe/...
@alice107 a ešte by som ta cchela poprosiť aby si mi nenariadovala k čomu sa mám alebo nemám vyjadrovať. opakovane sa totižto už stalo, že nesprávne informácie si dávala práve ty a je to aj neslušné dospelým ludom v diskusiach nariadovať k čomu sa môžu alebo nemôžu vyjadrovať, dakujem za pochopenie a rešpektovanie mojho želania, ja ti tiež nepíšem, že niečomu nerozumieš alebo neovládaš, dám svoj názor, poznatky, informácie akurát tak a vybavené.
ADSUMUS ak chces nikomu pznamovat prsvedcivo udalosti okolo azylantov v de, tak by si mala cerpat vedomosti z azyloveho zakona.... nie co niekto na ne3te vnovinach uverejni..... avydavat to za presvedcivu realitu...
mala si napist , ze s icerpala info z danych linkov...... nie pisat prispevok k zneni ako si formulovala...
vidis, teraz tvoj j prispevok vyznieva v inom ponati.....
pretoze oznacenie ´´ bezpecnych krajin´´ ako ten link popisuje sa v realite este neudialo..
nepreslo to parlamentom....
takze zatial su to len reci ..nie relne skutky....
ADASMUs, ja ti nenariadujem. znovu nechapes formulacie prikazu , ci odporucania...
takze mas medzery vo vedomostiach aj tohoto druhu..
takze si ujasni dane veci skor,ako mi napises podobny prispevok...
toto je priklad chovania orientalnych nelagalnych bezencov ......
@alice107 príklad chovania legálnych obyvatelov na sk
ADSUMUS tvoj styl vyjadrovania aj sposob pisania prezentuje tvoje vedomosti....
no a dokaz, ze dostavaju aj ek.mogranti azyl je prave v azylovom zakone de....
dala som ho na net.pred casom v inej teme podobnej.najdi si a prestuduj
ADASMUS ,aky dokaz mas, kto tie odpadky tam odhodil? aki legalni obyvatelia konkretne to boli?
vtom mojom linku je to priestor , kde zili prave ti orientalci.
v tom tvojom nie je mozne zistit ,kto to tam odhodil......
takze kto z nas poskytol relevatny dokaz? ty ci ja?
ADSUMUS , tusim sa prstavas ovladat... a zacinas debatovat na urovni malych deti...... ty si chcela dokaz, ja ti pisem,kde ho najdes....
tymto pokladam nasu debatu o danom probleme za prediskutovanu.....
Bývalá premiérka opisuje, ako vnímajú Slovensko v Berlíne a v Bruseli, kde teraz pôsobí, a vysvetľuje, prečo sa už nechce vrátiť do slovenskej politiky. Viacerým stranám však pomáha s programom.
https://dennikn.sk/266726/radicova-zase-sme-cie...
Prihlásil sa ku Ku-Klux-Klanu, znenávidel Židov, víkend čo víkend sa bil s anarchistami a pakistanskými prisťahovalcami. Niekoľko rokov strávil vo väzení. Bývalý nórsky neonacista Tom Olsen hovorí o tom, čo ho zmenilo a prečo dnes pomáha iným mladým radikálom.
Počúval som príbehy, ako niekomu zbili malého brata a ukradli bicykel alebo ako došlo k bitke medzi mojimi spolužiakmi a deťmi prisťahovalcov. Mal som štrnásť či pätnásť a sledoval som len to, čo sa ma bezprostredne dotýkalo, širší kontext tomu chýbal.
https://www.youtube.com/watch?v=C4aoGlvmTI
a tu su zabery z chovania orientalcov na sude v DE.... prejednavala sa vrazda jednej zeny... ´´vrazda cti´´. pachatel libanonec....
totoc hovanie aj zien ako vidite na videu je pre orientalcov charakteristicke.. napadli aj sudcu...... nadavali mu do nacistov.a pod....
id eo cely jedne klan tych libanoncov....
atoto co vidite na tychto zaberoch je denne vde mozne na sudoch vidiet... aj podobne tr.ciny,aj chovanie pachatelov ci ich pribuznych a celeho klanu....
toto presne mozno vidit aj na sk ,ked maju pojednavanie romovia...... paralerne chovanie je ozaj viditelne....
“Anti-Muslim hate crimes have affected Muslims. This is why Muslims are going to Syria. This is why they support ISIS. When people experience Islamophobic abuse, they will be easily radicalised.
“They feel weak, lonely, isolated and rejected from British society. This is when these hate preachers pick them up and brainwash them. If you are constantly victimised, you are weak.”
@adsumus Len je dokonca aj podla Merkelovej nerealne, teda nevie to ani ich krajina co otvorene priznava - a sice rozoznat tych ktori su vojnovi od ekonomickych migrantov. Samo o sebe to nie je mozne, nakolko tieto kriteria sa casto prekryvaju a potom ten skutocne biedny vojnovy migrant alebo chudak chudobny z pozicie zlej politiky vlastnej vlady (ten za to moze asi rovnako ako ten z krajiny kde je vojna za tu vojnu a rovnako umiera od hladu a miestnych gangov aj ked oficialne sa stat vedie akoze tam vojna nie je)sa sem do Europy nema sancu dostat, pritom on by potreboval pomoc najviac. Ti co sa sem dostanu obvykle su ludia takych moznosti a vplyvu ktori by prave mohli mat dosah na to co sa v ich krajinach deje a pomoct tomu, lenze prave tito nechcu a rezignovali. A nik to za nich neurobi cudzi, v tomto svetle vyhlasenia typu mali by sa urobit poriadky v ich vlastnych krajinach vyznievaju alibisticky a utopicky.
Nemecko sa slamky chyta, co este pred mesiacom videlo ako hroznu vec u Madarov hodnu tvrdej kritiky, a sice ako chceli najprv zriadit akesi tranzitne zony, ze ake je to neludske, a ajhla, uz to navrhuju sami. Ironia. A co v nich? Akurat co vedia je ako tak otestovat z akej krajiny pochadzaju (aj to som ochotna sa stavit ze pri tom mnozstve a rychlosti - desattisice denne!!! - tie pribehy nemaju sancu preklepnut, a odhalit vsetky tie falosne doklady ktorymi sa to len hemzi) akurat a ledva tych ktorych krajiny nie su vo vojne poslat spat. Lenze tito su casto biednejsi a taktiez bez perspektivy, niekedy este viac nez vyssia stredna trieda z krajiny kde sa sice bojuje ale prave bez nich nikdy nic nevybojuje a ti maju najviac moznosti a prostriedkov sa sem dostat. Cize skutocne chudobni zostanu doma a za to uz Merkelovu kritizuju jej vlastni koalicni partneri socialni demokrati. Bude to triedenie typu, jej valstny citat: "Ti ktori maju perpesktivu tu zostat" - ale to uz je diskriminacia, myslia si ze si budu vyzobavat kto sa im hodi a ostatnym ked povedia chodte domov ze pojdu? Kde zostanu a kam ich Nemocko vrati? Do Rakuska? Este dalej? Ako dokazu aby sa nelegalne nevratili spat? Ved uz teraz su tam vraj stotisice bez registracie a dokladov. Ako pomaly politikom a pozivotne naladenym obyvatelom docvakava. Kym docvakne bude neskoro.
@horana je jasné hádam každemu že táto situácia je pre každeho uplne nová, uplne pre nás všetkých a nesmierne náročná a komplikovana, myslím, že každý si uvedomuje to, čo píšeš ty, ale aké je riešenie? kritika je dobrá vec, velmi dobrá, ale mala by sa snažiť situáciu riešiť a nielen upozornovať nato, čo je každemu jasné, ja sa tým zamestnávam už od začiatku, situáciu v syrii sledujem už asi rok a vlasy mi vstávaju dupkom den čo den, horšie a horšie správy, patová situácia, svojvolne náhodne kroky, nepremyslené aktivity veduce k zhoršovaniu stavu, podla mna by europa tuto krízu zvládla,a le nesmeli by tu byť akcie krajnej pravice zamerané na vytváranie chaosu, ešte väčšieho aký je, ake budu dosledky, ked u nás nastane anarchia, myslím, v europe medzi ludmi? behaju tam so šibenicami, to nie je sranda.
@adsumus Podla mna Europa nema ziadnu strategiu a ani len predstavu riesenia a preto to zatial realne vobec nezvlada. Mozno dokonca vie ze sa to ani neda! Ale kvoli nevypuknutiu paniky to nemozu povedat na plne usta.
Neviem ci osobne mas predstavu realneho riesenia, ktore by mohlo fungovat, ked myslis ze keby chcela EU ze by to zvladla, nakolko zatial mne osobne prijde ronvako zle vsetkych pustat co sa faticky stale deje, ako sa obohnat nejakym plotom, co fakticky ani nie je mozne, hranica cez more/ostrovy/slabsie staty sa neda ustarzit cela a vybudovat ploty je nerealne. Rovnako nerealne je ich nejak kastovat podla nabozenstva, alebo toho aku maju realnu sancu sa uplatnit ci nebodaj z akych krajin ci konkretnych oblasti krajin pochadzaju. Hoc prave tieto slova o platitnitelnosti zaznievaju z ust Merkelovej, a su evidentne diskrimicne. Akoby si chcela vyzobavat hrozienka z kolaca, teda dojdite sem, my si vas pretriedime a kto sa nam hodi moze zostat, ostani sa pakujte...Cize ja zatial som pesimista, hoci nechcem byt, ale ja dobre riesenie nevidim, len rovnako zle riesenia.
Co zatial pocujem z ust kompetentnych tie akoze navrhy su len frazy na zalepenie oci ako napr. snazit sa riesit problemy tam kde vznikaju (pekne, ale tak isto nerealne, resp. zatial k tomu nikto kroky neurobil, ba prave naopak , je iluziou si mysliet ze mavnutim carovneho prutika sa nahradia tie sekularne reziny co boli znicene na prikaz USA a ktore tvorili prirodzenu babieru prave pred migraciou mimo ineho) alebo postu ze budeme utecencov preverovat (co sa nakoniec neda a nedeje), poslat spat ich uz tiez nepojde, lebo jednoducho nepojdu, ked uz su raz tu...
Cize podla mna zial kym budu chodit dalsi a dalsi tym radikalizacia porastie, co sa da robit. Nie je to asi spravne, ale bezhlavo ich vitat tiez nie, nechat sa nimi zaplavit v poctoch ako kazdodenne prichadzaju to najviac chcenym krajinam za pomerne kratky cas rozlozi infrastrukturu, mozno rok, mozno dva takehoto a este vyssieho tempa...osobne mi dost lepi a hlavne ked vidim ze naozaj nikto to riesenie nevie a nema nan recept. Je pekne udrziavat ludi pozitivne naladenych, aby nedemonstrovali, zatial to funguje aj ked nie vsade a aj tam kde ano je to len otazkou casu.. zial vnimam to ako muzikanti ked hrali na Titanicu aj ked sa uz potapal, ciste kvoli noblese.
Idea multikulturalizmu ktora tvrdi ze vsetky kultury su si rovne, ze je rovnaka kultura taka kde vladne sarija, kde legalne mucia zeny, potlacaju prava ze to je rovnocenne europskej demokracii a ze je to len "ine" a mame sa s tym naucit spoluzit je jedna velka demagogia a pasca.
@horana ono ty stojíš na pozícii čo je dnes sa počíta, ale ak by si sa obzrela do minulosti, aj naša kultura vykazovala podobné znaky ako orientálna, my sme prešli vývojom, ale zdaleka nie sme zbavení všetkých neduhov, hlavne čo sa práv žien a ochrany deti týka,narážam na príliš vysoku rozvodovosť a týranie maloletých, takže ja by som sa nestavala do pozície, že naša kultura je nad a je ohrozovana tou, čo je akože podnami, pre mna su kultury rovnocenné, len v inom štadiu vyvoja, podstatní su ludia a ich ochota prijať zvyky, ktoré chránia celu spoločnosť, čo možno do najvyššej miery, tie samozrejme nepríjmu ak budu zamerané proti nim, takže z mojej strany jednoznačne sa modlím, aby antižidovské a antimusliské nálady v spoločnosti neprevládli a nedostali sme sa do pozície rasovej vojny, a to nie zhladiska zlej vlády, či prehnitého západu, ako ty píšeš, že udržuju ludí aby nedemonštrovali, ludia sami vedia, či chcu alebo nechcu demonštrovať, netreba z nás robiť debilkov, ale zhladiska mojho, obyčajného ludskeho.
co sa ekonomiky týka, tak v nemeckom rozpočte migranti prispievaju do spoločnej pokladne viac ako vyberaju, samozrejme po určitom čase a dobe kým si najdu zamestanie a začnu pracovať, takže existuju dokonca pozitíva príjmania utečencov. takže či rozložia infraštrukturu uvidíme, ťažko veštiť dopredu. čo sa multikulturalizmu týka, nikto nikdy netvrdil, že vraždenie je správne, proti týmto zákonom bojuju ludsko právne organizácie už dlhé roky a ja dufam, že sa týmto aspon dostanu viac dopopredia otázky ludí, ktorí su nejakým sposobom odlišní od väčšinovej spoločnosti. či už našej alebo tej islamskej. https://www.amnesty.org/en/what-we-do/sexual-an...
@horana velmi trefny prispevok do tejto temy
tiez si myslim,ze nejake super riesenie neexistuje,max rak ciastkove riesenia,aj to uz vzniknutych problemov a niekedy mam pocit,ze su v duchu pokus-omyl,takze urcite netvoria precedens pre dalsie riesenia utecencov
@adsumus vies,tuto otazku riesi cely svet...takze si nemyslim,ze by tolko ludi nedokazalo prist s realnym riesenim a vyriesenim...ale urcite by som neporovnavala kultury,to urcite nie
ved si zober len v Europe,ked chces porovnavat trebars Slovakov a Nemcov...uz tu najdes vela rozdielov,atd,atd...a to je Europa
@horana navíc se objevil další problém... přiznání, že sice ti co nemají nárok na azyl jsou sice vyhoštěni ale nejsou způsoby a čas ověřit si zda k tomu skutečně došlo. jednak si nepřevezmou výzvu k odchodu a potom zda tak učiní. A že jich není 5 ale statisíce. A tak se nám Evropou budou potulovat nezmámé množství neznámých osob
Aj týmto by sa malo pomôct nie????
http://vas.cas.sk/clanok/12376/ziju-v-chudobe-aku-si-neviete-ani-predstavit-mama-s-tromi-detmi-je-uz-4-roky-bez-elektriny.html
@anickablava Ved toto , ze na skutocne biendych nikomu nezalezi. Ani v krajinach odkial utecenci utekaju takito najviac potrebni su nechani napospas. My tu vykrmujeme a doktujeme ich vyssiu strednu triedu hlavne, co mala volne desattisice na cestu a co si v krabiciach v Nemecku vybera len znackove oblecko, ine zahadzuje ako nemoderne. Ktorym nestaci linoleum v tabore,ale chcu koberec v izbe. A ani o svojich biednych sa nepostarame, v Gabcikove maju vyssi standart utecenci, ktori tu nikdy neplatili a nebudu platit dane, su tu len docasne, ale aj tak im to platime, lebo ved maju narok za zakladny standart lebo EU povedala, ako vidno nie na kazdeho plati rovnaky meter a radsej nechapem pochcipat vlastnych, matku co vychovava dalsich 3 danovych poplatnikov ta nema narok na zakladny standart. Ani tie kolotoce a cukrovu vatu jej detom nikto neprijde len tak dat, ako v Gabcikove. Bohvie ci teraz vsetky tie slnieckarky co chceli utecencom pomahat poslu aspon po 1E mesacne tejto rodinke. Lebo tolko ich chcelo utecencov pomaly do vlastnej obyvacky nasackovat, nosit im potraviny, oblecenie, plienky, kociky...ze keby tieto vsetky sa spojili, henta slovenska rodina by mohla dostojne zit...a utecencom ktori slovensku pomoc odmietli alebo po par m zahodili by to bolo aj tak jedno...
Na Eurovalov sme si pozivali aby sme Grekom mohli pozicat na dochodky a nakrmit ich banky. Ze tu su ludia o ktorych nie je postarane, to je asi vedlajsie...
@adsumus ...nesmeli by tu byť akcie krajnej pravice zamerané na vytváranie chaosu, ešte väčšieho aký je
to myslis vazne ze za ten chaos co je v europe moze krajna pravica? akoze myslis nejake protestne akcie , ci demonstracie? a co myslis pod pojmom krajna pravica? Skor si myslim ze za chaos v EU mozu ludia vo vedeni EU..nik iny... nerespektujuc vlastne pravidla...

ADSUMUS mas uplne mylne info o nemecku a jeho azylovej politike. to kde si vzala take informacie,ake popisujes?
90% vsetkych tych nelagalnych bezencov su migranti a to ekonomicki... a predsa dostavaju aj azyl a ak nie azyl, su TRPENI.to je tiez jedne z institutov azyloveho postavenia..
mala by si pisat len o tom,co ozaj ovladas......