icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

adsumus
autor
17. okt 2015

tvoja zmena príspevku na ktorý som reagovala

dodala si toto
Ved je vydieratelna, mala odstupit akonahle prepukol skandal s jej odpocuvanim. Takato persona je vysoko nedoveryhodna. Niekto, koho odpocuvali a na koho nieco maju je pochybny en blok.

jabadaba
17. okt 2015

@adsumus je, silne vydieratelna zena. Silne nedoveryhodna zena. Silne ovplyvnovana zena... Je to figurka, ktora zohrava svoje nadiktovane divadlo.

alaguema
17. okt 2015

@adsumus ja by som neodpočúvala, nie. Vidieť, že zdieľaš morálku ľudí, ktorých tak obdivuješ a ich krivosť ti príde normálna a v pohode...dokonca vtipná, že áno "hihu". Každý odpočúva každého, ale čelný predstaviteľ údajne slobodnej a nezávislej krajiny by mal svojmu národu a svojim voličom aspoň nejak vysvetliť, o čo tam išlo a formálne sa proti tomu ohradiť. Ona však nemôže, lebo nie je líder slobodnej a nezávislej krajiny, ale nula, ktorá robí, čo sa jej povie v USA. Oni ju môžu odpočúvať úplne beztrestne, hlupáci z USA, ktorí robia vysokú politiku si môžu dovoliť vyhlásenia tipu "fuck the EU" a všetko je v porádečku. Keby niekto odpočúval obamu, to by inak hrali a nedajbože, aby niektorý EÚ politik vyriekol niečo ako fuck the USA...to by snáď bola hneď aj vojna, ktorú amerika nemá problém rozpútať kdekoľvek a kedykoľvek. Ale časy ich najväčšej slávy pomaly končia.

adsumus
autor
17. okt 2015

@jabadaba silne blá blá blá, ale suhlasím s jedným je silná.

adsumus
autor
17. okt 2015

@alaguema ano ona je nula a kto je tvoja jednotka?

jabadaba
17. okt 2015

@adsumus jo, doplnila som prispevok. Nechcelo sa mi nacinat novy, vyuzila som moznost ho este editovat.

adsumus
autor
17. okt 2015

@jabadaba a predsa si potom načala nový 😀

alaguema
17. okt 2015

@adsumus na rozdiel od teba nepotrebujem žiadnu moju "jednotku" ani idol. Som dospelá žena a človek s vlastným úsudkom. Vnímam dianie vo svete nezávisle a pozorujem ho bez potreby priskočiť na nejakú stranu.

adsumus
autor
17. okt 2015

@alaguema hahaha no ale daj ty mudrc, ked nebude usa a eu, kto bude ten prvok, ktorý nám dá všetko naše bezpečie, slobodu, prácu a vzdelanie, rovnosť? musíš mať vidiny do buducna nejaké hádam.

jabadaba
17. okt 2015

@adsumus tuto uroven komunikacie preferujes? Dobre, zariadim sa. Takze bla bla bla...aha. Potom rovnako na rovinu: dristas adsumus, co prispevok to drist cloveka neznaleho elementarnych faktov, neorientujes sa v zasadnych veciach, geopolitike rozumies ako hus pivu, vnimas veci zjednodusene a prvoplanovo. Prvoplanovo aj reagujes. V podstate si kus jednoducha persona. Doteraz si nepriniesla sama jedine riesenie, ktore tak vymahas od druhych! Doteraz si neodpovedala komu si uz pomohla realne alebo ako a kde si vobec pomohla. Takisto si doteraz neodpovedala podla coho vyberas kto je utecenec pred vojnou a zasluzi si pomoc. Lebo aj na Ukrajine, kusok od nas, tu v Europe, prebieha surova, kruta a krvava obcianska vojna s tisickami obeti! Tema sa vola "Som za pomoc utecencom"! Ale neodpovedala si ktorym a preco prave tym a nie inym!

Uz raz som Ti napisala, ze na diskusiu tohto typu si nedorastla. Svojim sposobom komunikacie siahas na debatu leda tak v materskej skole, mozes sa bavit o farbe gumiciek do vlasov. Tam mozes pouzivat citoslovcia ako hihu hi hi ci ha ha....aj to bla bla bla....tam sa to hodi. Pokial chces diskutovat o tak zavaznych veciach ako je tema utecencov, co je tema pre dospelych, zacni sa ako dospela spravat.

jabadaba
17. okt 2015
adsumus
autor
17. okt 2015

@jabadaba ja som za pomoc utečencom, aj tým z ukrajiny. a pomáham, nebudem špecifikovať ako, je to jedno a je to moje sukromie. a hladám ludí ktorí so mnou aj suhlasia alebo chcu pomocť, nie takých, čo utočia a nedávaju žiadne riešenia ako ty, sorry.

adsumus
autor
17. okt 2015
jabadaba
17. okt 2015

@adsumus ako utocim? Zas vytahujes klasicky repertoar kaviarenskych dristalov? Ti, ak im dojdu argumenty, tak zasadne vytiahnu slovicko utok! Utocim na koho? Nevies komunikovat, spravas sa ako sprosta. Posmesky v diskusnych prispevkoch typu bla bla bla, ked ti clovek pise svoj nazor k debatovanemu predmetu, to je co? To je utok draha moja milena, utocis tu Ty na inych! O Ukraine si to nechaj, pretoze ked sme sa o tom bavili kdesi na zaciatku tvojej temy, tak si pisala, ze si ani netusila o nejakej pomoci tejto krajine! Tak si tu nevymyslaj. Je tam vojna takmer dva roky, temu si zalozila az nedavno! Cize sprosto selektujes voci komu prejavit solidaritu a humanizmus a voci komu nie. Ze Ta hanba nefackuje!

adsumus
autor
17. okt 2015

@jabadaba odporúčam ti ukludniť sa, ja som nikdy nepísala, že nechcem pomáhať ukrajinským utečencm, naopak. ked ti napíšem bla bla ťa to uráža? mohla si napísať skor, už nebudem a ty mi nepíš, že som sprostá, nie som.

jabadaba
17. okt 2015

@adsumus nauc sa slusne spravat a ja sa zasa "ukludnim". Mozme sa takto vzajomne dohodnut.

alaguema
17. okt 2015

@adsumus Ty si naozaj myslíš, že všetky tie zábezpeky nám dáva USA? Alebo EÚ?

adsumus
autor
17. okt 2015

@jabadaba ja sa správam slušne, ináč sa ani neviem ani nechcem správať, ja ludom nedokážem ubližovať. mám to vrodené.

adsumus
autor
17. okt 2015

@alaguema no daj, kto nám dá to isté ak nie oni, žijeme tu od druhej sv. vojny s nimi v klude, relatívne.

alaguema
17. okt 2015

@adsumus kto nám dá to isté? Čo? Buď konkrétna, prosím. Ja totiž momentálne ani netuším, čo máš na mysli.

adsumus
autor
17. okt 2015

@alaguema kritizješ eu a nato a usa, čo miesto toho navrhuješ? aké kroky aké aliencie, aky postup v prípade utečeneckej krízy, čo?

alaguema
17. okt 2015

@adsumus môžeš odpovedať na otázku, prosím?

adsumus
autor
17. okt 2015

@alaguema formuluj svoju otázku

alaguema
17. okt 2015

@adsumus Už som ju formulovala. Čo nám dávajú USA a EÚ? Konkrétne.

adsumus
autor
17. okt 2015

@alaguema napríklad demokraciu, práva pre lgtb komunitu, právo slobodne vyjadrovať názory, rovnocennosť mužov a žien, pýtaš sa čudne akokeby si nechápala, kde žiješ. čo miesto toho chceš? teraz si na rade ty v odpvedi, ale ja tak nejak tuším, že sa nedoznám.

adsumus
autor
17. okt 2015

lgbt pardon

terezka1947
17. okt 2015

@adsumus USA nam dava demokraciu?a slobodu?
EU tiez?hm....

adsumus
autor
17. okt 2015

@terezka1947 nedáva, to bolo zle vyjdrenie spolupodielame sa.

alaguema
17. okt 2015

@adsumus demokraciu? My tu máme demokraciu? 😀 Nie, nemáme. Vitaj v realite. Demokracia je vláda ľudu, to by si si ešte mala pamätať z učiva základnej školy. Ak máš čo len trochu zdravého rozumu, tak ti musí byť jasné, že v našej krajine nevládne ľud. Ani v Nemecku, ani v USA, ani nikde v EÚ. K demokracii sa priblížili švajčiari a zopár nezávislých komunít. A odpoveď? Už sme viaceré v tejto debate napísali, v čom bude podstata tohto problému a aj jeho riešenie a ty sa pýtaš dookola stále na to isté znova a znova. Čítaj dozadu celú diskusiu a dopracuješ sa aj k moje odpovedi na tvoju otázku, nebudem sa sto krát opakovať.

alaguema
17. okt 2015

@terezka1947 vtipné, že? 😀