icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

horana
18. okt 2015

@adsumus "podla jednania jednotlivcov sa nedá rozhodovať, či si iní ludia zaslužia pomoc alebo nie" - podla jednania jednotlivcov by sa mali posudzovat prave a len zase ti jednotlivci. Zaroven naopak podla par slusnych utecencov nebudeme brat kazdeho kto si poziada, a budeme prehliadat chovanie tych neprisposobivych moslimov, len preto ze maju aj slusnych sukmenovcov, ako sa nam snazia natlacit slnieckari.

Ziadny narod ktorych je bars xx milionov a ma bohatu historiu nemoze stavat na starej zaslej slave a parazitovat na nej donekoncna a vydupavat si respekt, ked sucasne chovanie tychto ludi je v mnohych pripadoch nasilne, neprisposobive, nerespektujuce rovnost pohlavi, nerespektujuci zakony hostitelskych krajin. Len ti co sa chovaju slusne, ti maju narok byt spajani so svojimi predkami, ini im robia len hanbu. Narok maju len a vyhradne slusni jednotlivci. Ktorych treba dokladne preverovat (na co zial nie je momentalne cas ani priestor a preto zial prenikli a neustale prenikaju aj kdeaki kriminalnici, teroristi, ludia so zahadnou minulostou, bez dokladov ci s falsonymi dokladmi). A aj ti co narok ziskaju, si respekt postupne musia ziskat tvrdou pracou a doslednou integraciu, ci nesuhlasis?

Cize ano, slovensky bezdomovec, ktory je slusny, a ocitol sa na ulici nestastnou suhrou nahod (zena ho pri rozvode osklbala, prisiel o pracu a pod.) si 100x viac zasluzi pomoc nez nejaky prismahnuty potomok slavnych predkov o ktorych uz sam nic nevie, ktoreho predkovia sice mali vysoku kulturu, ale on z nich nema nic, ani vzdelanie, ani sposoby, a hlavne vychovu, na zaklade ktorej je jeho chovanie v nesulade s europskou demokraciou a hodnotami.

horana
18. okt 2015

Ad deminstracie: U nas este vdakabohu problem islamizacie prakticky neexistuje, preto tu logicky nie su take demonstracie. Co by tu aj "utecenci" robili, tu by museli makat za menej penazi co doma. O mier samotny im evidentne nejde, ale o cim lepsie a lahsie podmenky na zivot a davky zdarma. Takze nastastie toto nas zatial chrani 😀

adsumus
autor
18. okt 2015

@horana no neviem prismahnutý kto tu je miestami, moj názor, že tu máme akési zákony, tak ich dodržujme a s nami aj prisťahovalci, už som to písala párkrát. k bezdomovcom sa nevyjadrujem radšej naposledy ma jeden dosť nepríjemným sposobom požiadal o peniaze. nebol prismahnutý, uplne bielučký až do ružova.

horana
18. okt 2015

@adsumus Vidis? Mas neprijemnu skusenost s bezdomocom a podla toho hodnotis a odpisujes vsetkych.
Cudujes sa potom ludi ktori maju zle skusnosti s utecencami ze ich tak honotia vsetkych? Ved si presne taka ista! A ze s nimi zle skusenosti maju. Sa necuduj, ked slovenky priniseli jedlo ku hraniciam Madarska a oni povyhadzali, ved v Nemecku dostanu lepsie, saty su malo moderne, nasimcom este dobre, oni boli zvyknuti na lepsie a pod.
A ja vzdy budem v prvom rade za pomoc vlastnym obcanom a az potom inym. Tak je cloveku prirodzene. Jasne, ze ked je bezdomovec, ktory si za to moze sam, ze je nacim sa zamysliet ci nedat sancu radsej slusnemu utecencovi, ktory preukaze ze ma zaujem makat (co na SK zatial neukazali!). V tom pripade som za. Ale tak ako v rodine kazdy instinktivne pomoze najprv vlastnemu dietatu az potom cudziemu tak aj stat by sa mal najprv postarat o vlastnych a az potom dotovat cudzich. Bohate zeme ako Nemecko si mozu dovolit ine nez Slovaci, ale ako opakujem uz po 100x ze aj oni narazia lebo tieto vlny nie su ako ti pred tym, tito na nich makat nebudu, cielom tychto hord je islamizacia europy, co pochopia az pozde.
Slovaci sa musia a mali by sa postarat hlavne o vlastnych a az potom o inych. Je to sebecke ale zdrave a normalne nakolko ked "slepy nasleduje slepeho a obaja spadnu do jamy" tak aj ked chudobny bude prispievat bohatsiemu ako vramci pomylenej solidarity sme nuteni tak obaja zahynu.
Mnohi ludia su tak trochu trafeni, ze prave to vlastne zapru a to cudzie ma pre ne exoticku pritazlivost, teda radsej budu sa rozplyvat a cpat pomoc tam, hoc na okoli je dost prikladov co by pomoc potrebovali ako napr. ta slobodna mamicka s 3 detmi co su roky bez elektriny, co ju linkovali vcera, tiez prispievam rodine kde otec zomrel pri nehode, mamicka s 2 malymi detmi ma rakovinu a su slovaci a stat na nich serka, ziadna cukrova vata a kolotoce ako pre utecencov.

adsumus
autor
18. okt 2015

@horana žasnem, kde ja hodntoím podla mojej jednej skusenosti všetkých bezdomovcov? ty si ideš sovje bez ohladu, čo píšem hihi upozornla som ťa že tvoja pomoc bezdomovcovi, môže byť superkontraproduktívna (ty mu pomôžeš a on pojde a niekho ozbíja) a naopak pomoc utečencovi, ti može hoci aj život zachrániť (može to byť lekár alebo vedec), tak nechajme pekne každeho nech sa rozhodne sám, čo mu srdiečko zavelí, aj ten rozum možno v niektorých prípadoch zapne.

horana
18. okt 2015

@adsumus "kde ja hodntoím podla mojej jednej skusenosti všetkých bezdomovcov?" pises citujem: "k bezdomovcom sa nevyjadrujem radšej naposledy ma jeden ..." cize zatoze jeden, radsej sa k nim nevyjadrujes 😒

"upozornla som ťa že tvoja pomoc bezdomovcovi, môže byť superkontraproduktívna....a naopak pomoc utečencovi, ti može hoci aj život zachrániť... "a co ine tvrdim ja? ved to iste! pisem, citujem seba samu z predosleho: "Jasne, ze ked je bezdomovec, ktory si za to moze sam, ze je nacim sa zamysliet ci nedat sancu radsej slusnemu utecencovi,..." cize ty si vymyslas a prekrucas, popieras podla toho co sa ti hodi, sorry ale je to tak, nema zmysel diskutovat s niekym kto nekriticky prijima cudzie na ukor vlastneho a este obvinuje druhych z netolerancie hoci maju len zdrave instinkty

adsumus
autor
18. okt 2015

@horana takže ked sa k niečomu nevyjadrujem, tak predsa sa vyjadrujem? umrem z teba. a z netolerancie ta tiež neobvinujem, ty asi fakt čítaš nejaku inú diskusiu a odpovedáš tu alebo ký šľak.

eva8
18. okt 2015

krasna myslienka: s duchovnym rastom rastie pokora

0silvia0
18. okt 2015

@adsumus tak sa skús vyjadriť k tým bezdomovcom, nech poznáme tvoj názor. Alebo zasa napíšeš: diskusia je o niečom inom nemiešajme do toho iné záležitosti ako si sa vyjadrila keď diskusia odbočila k islamu? Pokiaľ odbočuješ ty, tak je to ok, ale ak odbočí niekto iný, už sa ti to nepáči 😖 Tvoj štýl "diskusie" je fakt veľmi špecifický 😠

adsumus
autor
18. okt 2015

@0silvia0 ja žasnem, iní tu urážaju ako takí zbesilci a nadávaju do blbcov a ja mam divný sposob komunikácie? aký ccheš poznať moj názor na bezdomovcov? presne ako iní ludia, dobrí, zlí, leniví, sikovní, životy berú aj životy zachranuju, ja nehádžem nikho do jedného vrecka, je to veľmi skodlivé pre ludstvo, potom pojdu mladí chuligáni a poleju bezdomovca benzínom alebo opitý dobrý človek, ujo sused skope chlapa, ktorý potom nedokáže ani sa postaviť na nohy, toto sú dosledky škatulkovania, týka sa to každeho nikdy nevieš do akej skatulky daju teba, tot dnes čerstvý zážitok, deti na ihrisku nadávali tmavšiemu chlapčekovi, že je turek, mamina mala dosť mu to vysvetliť, čo sa deje. mne stačí pozrieť na dieťa, ktoré musí znášať debilizmus nás dospelých bezdovodne. ale asi píšem celkom zbytočne, lebo ja jedno píšem a vy niečo iné čítate.

0silvia0
18. okt 2015

@adsumus ja len na margo toho, že k bezdomovcom si sa najprv z neznámych príčin nechcela vyjadrovať 😉

maira15
18. okt 2015

Ja len toľko. Pekné od cirkevných a iných organizácii ich snaha o pomoc. Cení sa to, len otázne je, či to ocenia aj tí utečenci. Oni totiž v ich príručke majú napísané GERMANY, nie Slovia, Austria, či Hungaria. Pokiaľ sem dotiahnete aj 5000 utečencov, ktorí tu proste nechcú byť, môžete im dať jedlo na zlatých táckach, tu neostanú. Ja si myslím, že Slovensko je schopné pomôcť aj viacerým utečencom ako sú stanovené kv=oty, ale tým, čo sem prídu dobrovošne, budú rešpektovať naše zvyky, naše zákony, náš spôsob života, naše hodnoty. Tým nemyslím, aby vyznávali "naše" náboženstvá, ale abz ho rešpektovali. Veď tu žijú moslimovia, arabi, pakistánci, afričania, indi, hinduisti....ale prispôsobili svoj život životu na SK, zobrali ho za svoj domov. Takýmto ľuďom sa dá pomôcť, potom to má zmysel. Pre iných pomoc zmysel nemá, je to strata peňazí a času. Aj tak zdrhnú do Nemecka. Stačí pochopiť tento status.

adsumus
autor
19. okt 2015

Voľby starostu v nemeckom Kolíne jasne vyhrala Henriette Rekerová, ktorú v sobotu bodol do krku miestny 44-ročný muž pre jej proimigračnú politiku. Rekerová získala vo 52,7 % hlasov a stala sa prvou ženou na čele Kolína. Hoci je nezávislá, podporovala ju dúhová koalícia medzi kresťanskými demokratmi (CDU), liberálmi (FDP) aj zelenými. Už pred voľbami mala v prieskumoch vysokú podporu okolo 51 %. (dpa, reuters)
http://www.dw.com/en/stabbing-victim-reker-set-...

jabadaba
19. okt 2015

@adsumus odporucam vypocut si prejav nemeckej politicky na pode Bundestagu, pekne Ti zhrnula ako sa veci maju aktualne v Nemecku.

https://www.youtube.com/watch?v=lOP6gtR5tB8
adsumus
autor
19. okt 2015

@jabadaba nejde to. nevieš zhrnúť, pár vetami?

adsumus
autor
19. okt 2015

@samo_blaho Švajčiarski ľudovci neprekvapili – nechcú ani Slovákov

Švajčiarske voľby nám ukázali, aká mylná je predstava, že odpor vyvolávajú len imigranti z diametrálne odlišných kultúr.
https://dennikn.sk/272631/svajciarski-ludovci-n...

adsumus
autor
19. okt 2015

to bude taký pekný svet, kde budeme pekne všetci čušať za plotmi. 😒

jabadaba
19. okt 2015

@adsumus hm, neviem co je za problem, skusim Ti to znovu linknut:

https://www.youtube.com/watch?v=lOP6gtR5tB8

Je to jeden z prejavov nemeckej politicky Sahry Wagenknechtove. Vzdy pomenuje veci tak ako sa maju. V tomto konkretnom prejave zhrnula na adresu Merkelovej tu kratkozrakost, ktorej sa Merkelova dopusta voci Nemecku. Je to dobre vypocut si to. Video je s titulkami. Pre lepsi obraz co sa deje aj na pode nemeckeho parlamentu je fajn mat priamo life vystupy. 😉
Ak by Ti to neslo, skus este tento link:

https://www.youtube.com/watch?v=95vwYGmSASc
mamulka211
19. okt 2015

pozerali ste spravy co sa deje na slovinskej hranici, ti ludia su zufali, je ich velke mnozstvo, uz nemaju kam ist, Nemecko je nimi preplnene, nemozu tu bez obmedzeni chodit zo Syrie a inych statov akoby sa nechumelilo. tu umru rovnako ako doma, dokonca si myslim, ze doma by neumreli, ale tu ich uz prijimat nemozeme, ved ich tu idu kvanta. Okamzite by som ich povinne evakuovala do ich rodnych krajin. Toto uz je chore.

samo_blaho
19. okt 2015

@adsumus Dobré ploty robia dobrých susedov!

samo_blaho
19. okt 2015
adsumus
autor
20. okt 2015

@samo_blaho to je vyborný plot ale masovu migraciu mexičanov do usa akosi nezastavil, hlavne, že sa bielučkí ludkovia potešia a chodia po nociach patrolovať na jeho prekročitelov., máš tam tabulku. a ináč skus dať či rozlišuješ medzi utečencom a migrantom, lebo to su dve rozne veci a malo by sa pristupovať osobitne k nim.
http://www.migrationpolicy.org/article/mexican-...

adsumus
autor
20. okt 2015

Protest proti uteťencom 15-20,000, proti prottest 14,000 ludí.
http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/371239-v-dr...

Z rôznych štvrtí saskej metropoly sa andidemonštranti presunuli do centra v štyroch hviezdicových pochodoch. Cieľom je prezentovať Drážďany ako mesto, v ktorom nevládne nenávisť k cudzincom.

Na prejavy nesúhlasu s prejavmi xenofóbie vyzvala pod mottom Srdce namiesto nenávisti široká aliancia politických a spoločenských subjektov.
http://aktualne.atlas.sk/v-drazdanoch-potiislam...

Vedenie Semperovej opery avizovalo vypnutie osvetlenia podobne ako iné kultúrne inštitúcie mesta, aby stúpencov Pegidy symbolicky ponechali v tme.

http://www.ta3.com/clanok/1071243/protiislamske...

adsumus
autor
20. okt 2015

@jabadaba to je nejaká lavičiarka tá pani, že? ale nerozumiem, prečo ide proti usa, že bombarduju, ked bombarduju tam aj rusi už som zmetená, jeden tu vyzdvihuje usa, aké ma fajnové ploty, další utočí, že bombarduju, ale bombarduje tam kde kto, ak sa nemýlim. ináč, podla mna si trošku protirečí, ked požaduje väčší humanitárni prístup od svojej krajiny a sama dáva prednosť bazenu pred pomocou ludom v nudzi, tam čo hovorí, že kvoli utečencom, nebude mocť mesto postaviť bazén, a tlieska jej tam taká nepočetná skupinka. celkovo zopár vecí dobrých, ale pre mna krátkozraké, populistické, a bez skutočného riešenia.

adsumus
autor
20. okt 2015

Antidemonštrácia bola podľa reportérov DPA výrazne väčšia, než sa očakávalo. Pod heslom „Srdce namiesto poburovania“ vyzvala široká aliancia politických a občianskych skupín na prejavy nesúhlasu s nenávisťou voči cudzincom.
http://www.aktuality.sk/clanok/306542/v-drazdan...

eva8
20. okt 2015

@mamulka211 je to priserne, dostanu zapal pluc a s deckami to nebude dobre. Vraj by mohlo zmierni t komunikaciu medzi chorvatskom a slovinskom madarsko, no madarom ide i o manazersku poziciu v chorvatskej ropnej? spolocnosti. V chorvatsku je pred volbami. Ale ked odhliadneme od politiky - lublana dala prikaz 2500 utecencov na den, nemecko prebera cca 1500 (ak si dobre pamatam zo sprav) Je to naozaj tazko zvladnutelna situacia. Vraj utecenecka situacia nie je otazka cise, ale globalna pripravenost pomoct susedom v nudzi. Vyjadril sa Pan Ki Mun,

dusika11
20. okt 2015

@eva8 no ..vzdy utecencom a emigrantom bzde lepsie v ich klime....to ja nechapem nemcov ide zima...a co budu v stanoch???toto bude taky pruser....ked sa celkom ozimi.........na fb je vtip...ze nemci su najpracovitejsi narod v eu...z jednou kravou pooru celu europu......

tiwyna
20. okt 2015

@eva8 prosim ta a ked ich sem niekto volal, tak preco im dopredu nepripravili podmienky? To je vina koho, ze oni mrznu? Nemecko, ci ktorakolvek ina krajina predsa nemoze pripravit bytove, socialne, kulturne a ine podmienky pre tolko ludi. to by museli uz aspon 5 rokov pred tymto tu cirkusom zacat stavat domy pre nich, aby ich stihli vystavit pre taku masu ludi, je to uplne chore co sa deje. Ked ty mas napriklad 2 izbovy byt a natrepe sa ti donho 50 ludi a budu nadavat ze nemas pre nich miesto, ako budes reagovat? Tych ludi naozaj treba vratit odkial prisli. Jednoducho im vysvetlit, ze takto to nejde, nie je tu pre nich miesto.

ellise
20. okt 2015

@adsumus
hezký článek o tvém idolu " velké silné Angele"
http://marianjavorsky.blog.idnes.cz/c/480376/ka...