Som zúfalá - 6-ročná dcérka každú noc škrípe zubami

16. jún 2020

Dobrý večer. Som naozaj zúfalá. 6r dcérka noc čo noc škrípe zubami. Spíme v jednej izbe tak je to dosť rušivé a viem že aj pre ňu škodlivé. Robí to v podstate od malička ale nerobila to tak pravidelne ako teraz. Zubár nevidel žiadne poškodenia na zuboch tak povedal že zatiaľ to riešiť nemusím. Lenže ja to riešiť chcem lebo to nie je normálne ! Obvodná povedala že z toho vyrastie. Keď to nie je škodlivé tak minimálne to irituje ten zvuk. Vždy do nej sťuchnem keď to robí a hneď mi aj odpovedá to znamená že to robí v plytkej časti spánku. Otočí sa a poďme ho zasa škrípať. Pred rokom jej vyberali mandle (aj nosné aj krčné) dovtedy aj chrápala teraz už nie. Aj zápach z úst sa jej vyriešil čo tiež súviselo s mandľami ale pretrvávalo to ešte donedávna. Myslite že aj toto odzneje ? Ale kedy ? Nebýva často chorá (za posledný rok 2x od operácie dovtedy bola každý mesiac chorá). Čítala som že je to aj stresom. Veď jasné každý človek má vnútorný stres. Chránime ju ako sa dá. Možno má niečo nespracované jej otec s nami nežije. Už nemám žiadne nápady a čo čítam diskusie tak to buď súviselo s odúčaním od dudlíka s mandľami alebo rastom zubov. Tak ja už neviem. Budem vďačná za každú radu.

yipsylonka9742
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gama1542
16. jún 2020

Dobry vecer. No asi Vas velmi nepotesim... Dcera prestala viac menej v 9 rokoch. Zlepsilo sa to ked sa jej vymenili vsetky zuby za trvale.Dnes ma 13 a obcas este skripe ale ozaj malo kedy. V detstve tiez mala vyberane mandle, na kontrole u zubarky vraj vsetko v poriadku. Ozaj ma zubky krasne, neposkodene.. Tiez nam vsade vraveli ze z toho musi vyrast..

romanka_369
16. jún 2020

Moj 6,5 rocny syn tiez strasne skripe zubami..on to robi asi posledny rok sice nie kazdu noc ale ked zacne je to strasny zvuk ktory pocujem do vedlajsej izby🙄..asi to spomeniem zubarke na prehliadke co nam povie..

lenkamatkova
16. jún 2020

Ono to má prekvapivo jednoduché riešenie, zubár vám na mieru podľa odtlačkov zubov dá vyrobiť taký chránič. Ten potom len treba vymieňať ako bude dieťa rásť. Vyzerá to ako zubný strojček na noc ak ste sa s tým stretli. Skúste pozrieť na internete chránič zubov na noc.

lenkamatkova
16. jún 2020

Aha až teraz som dočítala, že zubár to nechce riešiť. Asi by som na tom ako matka trvala.

choco6
16. jún 2020

Dajú sa kúpiť ale na mieru vyrobiť chrániče aby si neznicila zúbky. Ale s dudlom, mandľami a nvm čím to asi nesúvisí. Ja aj manžel skripeme občas zubami a to sme dospeli 🙈 Ale my to máme asi z občasného stresu 🤷😁

kacena4
16. jún 2020

ahojko presne ako pise lenkamatkova chranic na zuby a riesi to celustny ortoped alebo specialista my sme boli u specialistu ktory pozeral celustne klby ci su v poriadku ci nema posunutu sanku kedze dcera mala v tej dobe uz 15r a trvaly chrup a stale skripala mala posun sanky a aby sa jej nenicil celustne klby a neopotrebovavali sa tak nas tam poslali tiez nam odporucil prave tento chranic no nakoniec nam ho nemohli dat kedze je epilepticka a tato strnulost je sposobena aj epi problemami a museli sme riesit druhu moznost strojcek nakolko nam to skripanie sposobovalo prave to posunutie hornej a spodnej celuste/zuboradia tak sme istli do toho lepeneho strojceka a menej skripe ako sa jej posuvaju zuby - upravuje sa to.

krasnysen
16. jún 2020

mne syn začal škrípať zubami keď nastúpil do škôlky, strašne škrípal, potom po polroku do ustalo, potom zase nanovo začal škrípať ako nastúpil do školy, po nejakom mesiaci to prestalo, tak sme usúdili, že to mal zo psychiky, stresu.

rachel36a
16. jún 2020

Boze aj nas to robi...hrozny zvuk...uz ma aj poskodene zubky z toho

zuzipolo
16. jún 2020

Ahoj,moja sestra strašne škrípala zubami,asi keď mala 12 rokov tak ju boleli dokonca kĺby na sánke, našťastie máme v rodine známu čo robí so zubami. Na zubnej ortopédii jej vyrobili taký chránič čo si dávala na noc do úst,síce jej počas noci vypadol,ale pomohlo to. Neviem koľko to používala či rok alebo dva ale prestala škrípať alebo už neškrípala toľko a ani kĺby ju už neboleli.

amienne
16. jún 2020

Ja skripem obcas este aj teraz tesne pred 40tkou 😉

nini1010
16. jún 2020

To neprestane.Odzneje to mozno az v dospelosti

ketrint
19. jún 2020

Ja strasne skripem zubami, cely zivot. 😣😣 Neviem o tom, lebo spanok mam velmi tvrdy, ale vzdy mi to kazdy hovori (ked spim u mamy, na dovolenke, navsteva,...). Zuby mam z toho riadne vydrate, uplne mi do seba zapadaju podla toho vydratia, ako puzzle. 😖 Ked som bola mladsia mala som aj to co baby spominaju, taky "chranic" na noc, ale to mi vypadlo hned ako som zaspala (mama ma chodila kontrolovat), nejak som to automaticky vypluvala... Neviem co s tym, ale je to otras a som z toho velmi nestastna (kvoli poskodeniu zubov).

mon29
19. jún 2020

Ja som tiez ako dieta skripala zubami a dost dlho od cca 6 rokov kym sa mi nevymenil chrup za trvaly.. totiz to..mna steklili az svrbeli zuby a iba v noci.. ked sa mi chrup vymenil prestala som s tym.. vsetci tvrdili, ze je to zo stresu a ze nemozu ma svrbiet.. ale viem co viem🙂 napriklad ked mi potom okolo 25 ky rastli zuby mudrosti tiez som mala ten isty problem..a ked vyliezli prestala som. 😂

hlubik
19. jún 2020

moj muz ma 45 a skripe stale a zije

siska53
21. jún 2020

No .nasa tiez skripala.. uz som ju ale dlhsie nepocula skripat. Na ORL, kde chodila kvoli kontrole nosnej mandli - mala ju vasciu, sledovali stav, tak dr.povedal, ze to moze suvisiet, ale ze moze z toho vyrast ..alebo nejake zazitky z dna to tiez mozu sposobovat. Zuby ma ok.
A vdaka tebe som si uvedomila, ze uz dlhsie neskripe.. ale..uz mala 8r.