icon

Spočinutie v Duchu Svätom: Skúsenosti a názory

4. nov 2023

Poznate tento jav? Spocinok/spocinutie v Duchu Svatom? Deje sa to vraj casto na charizmatickych obnovach, kedy clovek padne na zem bez vlastnej vole a je akoby v tranze urcity cas. Samotni katolicky knazi maju na to rozdielne nazory. Neviem co si mam o tom mysliet. Zazili ste to niekedy?

Strana
z2
mironka
5. nov 2023

Poznam a zazila som to uz mnohokrat...teda mne sa to este nestalo,ale v nasom spolocenstve sa to ludom pri modlitbe stava....moj muz take cosi odmietal,minimalne sa na takych modlitbach zucastnovat a bum uz niekolko raz zazil spocinutie vo SD....a my to berieme uz tak prirodzene...nezasluzene...ako dar...mne samej sa to nikdy nestalo. Ale viem,ako sa ti ludia citili. To boli take krasne tvare po ,,prebudeni,,...mnohi plakali od radosti...je to nieco"co sa moze udiat pri modlitbe....nie je to psychoza ani nic negativne...

evia13
5. nov 2023

@lenkakravcova
@masandra Nie je možné, aby sa Boh narodil hriešnej žene. Boh Máriu pripravil ešte pred jej narodením, aby sa narodila bez dedičného hriechu, lebo Boh sa NEMÔŽE narodiť z hriechu. A nie je pravda, že je božskou osobou. Božské osoby sú tri v jednom Bohu(Otec, Syn a Duch Svätý). Nikto nikdy viac. Odporúčam prečítať knihu od svätého Ľudovít Mária Grignion. V tej knihe je všetko vysvetlené aj z citátmi z písma, dokonca v latinčine.

micusa2222
6. nov 2023

@roja01 nie, nie je..je to o kresťanstve a duchovne v hlave,...pochopila ?

masandra
6. nov 2023

@isis234 máš niečo z tohto napísané v Biblii? Absolútne nie. Keď bola bezhriešna, prečo bola obetovať za hriech? 🤦🏼‍♀️

isis234
6. nov 2023

@masandra kde máš napísané, že bola obetovať za hriech? Dala som ti link, kde je písané, že bola bezhriešna, aj jej mama Anna
Biblia? Je viac krát prepisovaná. Vatikán veľa dokomentov a kníh zadržuje. Nechce ich zverejniť. Kde je písané veľa o živote Ježiša a jeho rodičov.

isis234
6. nov 2023

..oprava.. dokumentov, nie dokomentov

shee11
6. nov 2023

Vychádza to z Biblie:
Boh niektorých ustanovil najprv za apoštolov, po druhé za prorokov, po tretie za učiteľov, potom sú mocné činy, potom dary uzdravovať, pomáhať, viesť a dar rôznych jazykov
Všetkých naplnil Duch Svätý a začali hovoriť inými jazykmi, ako im Duch dával hovoriť.
Keď na nich Pavol položil ruky, zostúpil na nich Duch Svätý a hovorili jazykmi i prorokovali.

Veľmi triezvy názor plný faktov bez emócií je v tomto videu:
https://www.tvlux.sk/archiv/play/vkontexte-97-c...

roja01
6. nov 2023

@micusa2222, mas pravdu v tom, ze viera je nastavenie "v hlave", no neznamena to, ze sa ludia nemozu pozhovarat o pochybnostiach, alebo o pravdach v ich ponimani viery a nabozenstva.

lenkakravcova
6. nov 2023

@evia13

Prečítaj si tú vetu ešte raz..
1. Nie je možné aby sa Boh narodil
Tam treba dať bodku. Boh existuje večne. Nerodí sa. Nezomiera. Je to ten, ku ktorému sa Ježiš modlil.

2. Druhé tvrdenie, že človek môže byť bez hriechu - nie. Len Boh je bez hriechu.
Opäť bodka. Každý jeden človek vykonal a vykonáva už len počas jedného svojho dňa minimálne pár prehreškov v mysli.

Dogmy RKC v tomto treba nechať bokom a držať sa Písma.

masandra
6. nov 2023

@evia13 prečo teda Mária obetovala za svoje hriechy? Ježiš sa narodil bezhriešne! Ale nie bezhriešnej.. to je obrovský rozdiel...

masandra
6. nov 2023

@isis234 aha takže Biblia bola prepisovana, takže ju ideme odhodiť bokom, ale nejaký dokument ideme obhajovať? Boh nám dal Božie Slovo na to, aby sme podľa neho žili, dal nám príklad Ježiša, aby sme podľa neho žili, nedal nám dokument niekoho, kto si myslí, že vie viac ako Boh. Prosím ťa informácia o bezhriešnej Márii a jej matke je tak nelogická, veď jediný, kto bol bez hriechu bol Ježiš! Nikto iný. Ani Mária, ani jej matka ani jej neviem kto...

bloger
6. nov 2023

@masandra Sedem dní bola žena po porodení syna považovaná za nečistú a zostala dovedna 40 dní v stave očisťovania (Levitikus 12, 2 – 4). Až po tejto fáze smela znovu ísť do chrámu a nechať kňaza priniesť za seba „obetu za hriech“, takto získať „zmierenie“ a stať sa „očistenou od vzniknutého krvácania“ (Levitikus 12, 6). Treba to chápať v tomto kontexte. Bolo to podľa zákona. A v tej dobe sa krvácanie považovalo za niečo nečisté. Ale to je u každej ženy normálne.

shee11
6. nov 2023

@masandra V katolíckej cirkvi sa verí, že Mária je bez hriechu. Bola "plná milosti" a teda nemohla mat hriech. A bola aj počatá bez dedičného hriechu ( = nepoškvrnené počatie - zjavenie v Lurdoch). Samozrejme, iné cirkvi to môžu mať inak...

isis234
6. nov 2023

@masandra znovu si mi nedala link, kde je písané že bola nečístá. Budiž, ako ti píše @bloger aj @ shee11 . Márii sa zjavil arch. Gabriel. Počala Duchom Svätým.
Lenže, zrejme si evanjelička, lebo oni neuznávajú Pannu Máriu. Je to len tvoj problém. Viac k tomu písať nebudem

isis234
6. nov 2023

@evia13 mám takú v zelenom

isis234
6. nov 2023

@masandra nečítala si ten link, čo som ti písala..... Panna Mária bola počatá bez hriechu -jej matka je Anna- ona tiež počala bez hriechu. Duchom Svätým

jennky13
8. nov 2023

@lenkakravcova vidim, ze mas v tom dobry chaos.
Odpoviem len k tvojej otazke : Ako vieme určiť, či ten človek nepoužíva démonsky jazyk a nedošlo tam k posadnutiu?
Clovek, ktory ma dar jazykov vie sam ovladat kedy sa v jazykoch modli a kedy nie. Clovek posadnuty to ovladat nevie, lebo demon v nom si vybera cas a miesto kedy sa prejavit.

lenkakravcova
8. nov 2023

@jennky13 Ako to vieš, zažila si oba?
Mnoho posadnutých sa vie určitý čas veľmi dobre ovládať.
Okrem toho, máš pocit, že tí ľudia, ktorí sa pri "dáte ducha sv" hodia o zem, sa vždy dokonale ovládajú?

jennky13
8. nov 2023

@lenkakravcova vysvetlujem ti pouzivanie daru inych jazykoch

lulua15
12. jan 2024

Ahoj som tiež veriaca a zo zvedavosti som na také bola pozrieť. Prišlo mi to v pohode do chvíle keď laici začali dávať na druhých ruky a tibtam odpadávali. Keďže mám silný vzťah s Mariou( som ju tak celý čas prosila nech pocitim a rozoznam či to je ok či nie ) no a vtedy jak začali tie odpadavacky som pocítila obrovskú túžbu odísť ozaj zmocnil sa má zlý pocit a musela som preč. Som presvedčená že toto nie je cesta ale nesudim NATO je Boh nech to urobí sám keď to nie je v súlade s ním...

isis234
13. jan 2024

@lenkakravcova citujem ťa... Mnoho posadnutých sa vie určitý čas veľmi dobre ovládať....
Nemáš pravdu... videla som, ako posadnutý konal,, ale ovládať sa nevedel... Boli sme v jeho prítomnosti.... Konal nepríčetne,,, potom zrazu,,, akoby sa spamätal a pozeral naokolo, či sme si toho všimli...

lenkakravcova
13. jan 2024

@isis234 mnoho neznamená všetci.

isis234
14. jan 2024

@lenkakravcova posadnutého ovláda zlý duch... sám človek to neovplyvní... Ale nechaj si svoj názor

valeria_h
14. jan 2024

Skús napísať do skupiny Veriace mamičky, tu ťa budú urážať a moslimka napádať kresťanov.

Strana
z2