icon

Spoveď

dyamonds
29. mar 2015

Chcem sa ísť spovedať, je dôležité, aby som šla do tej cirkvi v ktorej som pokrstená? Aby sa nestalo, že ma vyhodia z nejakej inej, som pravoslávneho vierovyznania.

marrie5385
•
29. mar 2015

No, zaujimava otazka, bud chod hocikde a hned na uvod sa polopate knaza opytaj...myslim, ze maximalne co sa moze stat tak ta usmerni 🙂 alebo chod rovno a naistotu k pravoslavnym.

mariamay
•
29. mar 2015

Myslim,ze vyhodit by ta nevyhodili,ale spoved by bola zrejme neplatna. Chod do cirkvi,kam patris,kde si bola pokrstena. Idu pre nas najvacsie sviatky,stoji to zato.

stangb
•
29. mar 2015

moja svokra je rimokatolicka ale obcas chodi aj ku grekokatolikom na spoved...ale neviem ci pravoslavny tak mozu tiez,myslim,ze by si mala ist rovno k svojim a nemas problem ;)

dyamonds
autor
•
29. mar 2015

Pre dobro cirkvi máte pravdu, ale aj tak si stojím za svojim, že Boh je len jeden a spovedám sa pred Ním. Ďakujem za odpovede 🙂

terezka1947
•
29. mar 2015

@dyamonds ...no pre dobro Cirkvi sa nespovedas,tej je to uplne jedno 😀 ...spoveda sa kvoli sebe...a celkom si neviem predstavit ako by si sa spovedala a vlastne naco aj,ked nejdes k "svojim"...asi to az tak vazne neberies...ked mas jasno v tom,ze Boh je len jeden a chces spoved hocikde,tak si sadni do zahrady a rozpravaj sa s nim=a teraz to myslim vazne,nie ironicky...ved aj spoved je vlastne taky rozhovor o tom,co clovek urobil a lutuje,ze to urobil-dostane rozhresenie a novu startovaciu ciaru(co ale neznamena,ze odrazu je vsetko zle len tak zmazane a kedykolvek si zmysli,pride sa vyzmizikovat a ide sa delaj 😀 😀)
ak ti ide aj o rozhresenie,atd..tak k pravoslavnym
inak,katolici a grekokatolici sa mozu spovedat u jednych aj u druhych

zita19
•
29. mar 2015

@terezka1947 nedoslo ti, ze moze mat k pravoslávnej spovedi daleko? Nie su v kazdom meste a dedine ako rimokotolici.

terezka1947
•
29. mar 2015

@zita19 ...doslo...ale clovek,kt. vazne berie spoved vie,ze kde sa moze a nemoze spovedat-resp.co je podstata spovede a kto moze dat rozhresenie
a kedze autorka napisala,ze podla nej je Boh iba jeden a spoveda sa pred Nim...tak mi vychadza,ze jej ide IBA o ulavenie vnutru a je to jedno kde,preto som napisala,nech si najde pokojne miesto a rozprava sa s Bohom tam....
inak s tymi pravoslavnymi to az take zufale nie je...daju sa najst 😉 ak clovek velmi chce

janinah
•
29. mar 2015

dovolím si upozorniť,že sú to gréckokatolíci,nie grekokatolíci-to je skomolenina.....k spovedi-môžeš ísť ku gr.kat.,len by si mala v úvode kňazovi povedať,že si prav.

l3yla
•
29. mar 2015

@dyamonds ja som rímskokatolíčka ale raz som bola na spovedi i u gréckokatolíkov 😉
Otázka veľmi diskutabilná ,myslím ,že to záleží od samotného kňaza. 😕 😉

sandracs
•
29. mar 2015

Skus sa spytat v skupine veriace mamicky, mozno tam bude niektora pravoslavna, ktora ti poradi 🙂
https://www.modrykonik.sk/group/2055/

tova
•
30. mar 2015

Boh je len jedy, pocuje ta vsade, olutuj svoje hriechy doma a hotovo. Farari na spovediach aj tak spia je to len formalita

janinah
•
30. mar 2015

@tova hlúposti trepeš....ešteže sa každý zariadi podľa svojho vedomia,svedomia a rozumu a nie podľa názorov na nete....

terezka1947
•
30. mar 2015

@janinah ...ano,musim sa opravit-greckokatolici 😉

bylinkaa
•
30. mar 2015

Ak si pravoslávna, tak môžeš iba u pravoslávnych ísť na spoveď

ultra
•
30. mar 2015

Na spoveď nepotrebuješ farára

Evanjelium podla Tomáša: (77)
Ježiš povedal: Ja som svetlo, ktoré je nad všetkými. Som všetko. Všetko zo
mňa vzišlo a všetko sa ku mne vráti. Rozotni kus dreva - som tam, zodvihni
kameň - a mňa tam nájdeš.

terezka1947
•
30. mar 2015

@ultra hm....evanjelium podla Tomasa???
hm...tak vsetko sa riadi nejakymi "pravidlami"....a na rozhresenie potrebuje veriaci knaza-tiez je to v jednom evanjeliu-ak mas tolko evanjelii nastudovanych,urcite vies,kde Jezis "delegoval"a koho na spovede
inak,
@dyamonds mozes sa vyspovedat aj u katolickeho duchovneho,aj u greckokatolikov-samozrejme,dopredu im povedz,ze si "pravoslavna" 😉

bylinkaa
•
30. mar 2015

Ja viem, ze len u pravoslavneho popa.....

janinah
•
30. mar 2015

@ultra hej,ľudia si veľa vecí vykladajú po svojom,ako sa im to práve hodí 😉

ultra
•
30. mar 2015

@terezka1947 ja ku spovedi nepotrebujem knaza a ani cirkev.

terezka1947
•
30. mar 2015

@ultra ja knaza a Cirkev nepotrebujem pri spytovani svedomia,to robim hocikedy a hocikde...pri spovedi ano,kedze Evanjelium beriem vazne 😉