icon

Správa Lunacek dostala v Európskom parlamente zelenú

oravese
4. feb 2014
terezka1947
7. feb 2014

@warholette tiez nejako nerozumiem tvojmu citatu...kde je napisane,ze nevadi,ze bola znasilnena?kde sa v tej dobe tolerovali znasilnenia?
inak,co ked by bola znasilnena napr. zenou?ci to tam nepisali?lebo vtedy by si ju musela zobrat zena a nejako som nepostrehla,ze by sa v nejakej davnej kulture taketo nieco riesilo bezne....
ved tu nejde o Bibliu, o katolikov.....to su jedini za rodinu v zlozeni muz+zena+dieta?????
taaaak to urcite nie....naco stale utoky?naco?ked uz sa snazime pozerat na veci objektivne,tak aj tato oblast by si ziadala objektivnost....
co evanjelici,pravoslavny,greckokatolici,zidia.....a co tak ine nabozenstva?ine trebars nabozenske skupiny?co ludia,kt. vyznanie nemaju a predsa za klasicky model rodiny su?to su vsetci uplne OUT???
tak ked uz mame byt tolerantni...tak budme,ale nie len k nazorom homosexualov,atd...

zuhana2
7. feb 2014

@zuhana2 oprava, ktori...riesim 100 veci naraz, potom to takto vyzera... 😀

jabadaba
7. feb 2014

Tento rok nas cakaju volby do Europarlamentu, mate vsetci moznost odpiskat napr. taku pani Flasikovu, ktora zo zahadnych pricin opat figuruje na vysoko zvolitelnych prieckach. Tak kto tuto kravu nebesku stale voli, ked z kazdej strany vnimam poburenie nad Estrelou ci Lunackom? Hm? Tak neignorovat, zdvihnut zadky a dostavit sa k urnam.

Jo a k Lunackom, Estrelam a inym zivotne dolezitym dokumentom skoda reci. Nemam osobne nic proti nikomu inak orientovanemu, nech sa daju operovat aj kazdy vikend trebars aj na Jetiho. Ich vec, ich zivot. Prekaza mi vsak, ze ich vrajpotlacane prava sa stali klucovymi zalezitostami, ktore nevyhnutne treba celospolocensky a celosvetovo riesit. Ze do tychto prav treba nutne zaangazovat vsetkych a vsetko a ze vlastne nad tieto prava niet nicoho zivotne dolezitejsieho co by napr. taka nasa spolocnost mala riesit. Zrejme tu uz mame stav uplneho raja, kedy matky uz nie su ekonomickym bremenom spolocnosti a zamestnavaju sa za rovnocenne platy ako po masle po akokolvek dlhej materskej ci rodicovskej dovolenke. Zrejme sme dosiahli uz nirvanu a sklbit pracu a rodinu je uz brnkacka v tejto spolocnosti. Uz sa teda naramne tesim a viac nemam strach, ze sa nezamestnam ci sa zamestnam hlboko pod svoju vzdelanostnu uroven lebo som sa stlaa matkou. Takze sa naramne tesim z tohtostavu. Ako aj z toho, ze uz sa viac nemusim obavat svojho dochodkoveho veku ako doteraz, kedy ma matal des a hroza, ze pre vypadok z pracovneho procesu kvoli plnemu venovaniu sa detom nedostanem nicovate nic a skoncim rabovanim najblizsich kontajnerovych stojisk! Uprimne sa tesim, ze nasa spolocnost skutocne dospela do stadia, ze tieto zalezitosti poriesila a ma teda priestor venovat sa uz len pravam a narokom LGBTI skupin. Som stastnou zenou tejto spolocnosti. Rovnako sme uz asi odburali vysoku nezamesntanost a ine problemy, ktore nas suzovali. Viac nemam obavy z buducnosti. 😀

samo_blaho
7. feb 2014

@jabadaba ak by voľby niečo zmenili, tak by ich dávno zrušili..

zita19
7. feb 2014

@zuhana2
http://sk.wikipedia.org/wiki/Európska_únia
Európska únia (EÚ) je integračné zoskupenie, ktoré od posledného rozšírenia v roku 2013 tvorí 28 členských štátov s celkovým počtom 503,7 miliónov obyvateľov
Takze matematika zakladnej skoly: Kolko precent obyvatelov EU sa ozvalo proti?
"Proti prijatiu správy sa ozvalo asi milión občanov EÚ".

zita19
7. feb 2014

@samo_blaho Ale to, ze volby noc nemenia je maslo na hlave tych, co po cele volebne obdobie tliachaju co za blbcov narod zvolil a v den volieb sa neracia zdvihnut a ist zahlasovat podla svojho presvedcenia.
Znova opakujem:
Co si narod zvoli, to si zasluzi. Plati to pre kazde jedny volby, ktore sa konaju. Ci uz parlementne, prezidentske, ragionalne, zupne alebo europarlementne.
Takze ked niekto chce zmenu nema to riesit po krcmech a forach ale vo volebnej miestnosti. A ked sa mu neraci zdvihnut zadok, tak potom sa musi zmierit s tym ako to dopadlo.

demo
Autor odpoveď zmazal
maca_p
7. feb 2014

napadlo ma, ze europania sa vyhlasuju za krestanov. cize aj v tom europarlamente zrejme sedi väcsina krestanov. preco bol teda lunacek schvaleny? kto ho schvalil? 😉

zuhana2
7. feb 2014

@zita19 to su ludia, ktori sa ozvali, nie pocet ludi, ktori s tym nesuhlasia, este jedna vec, ja nie som proti LGBTI ludom, ale proti reportu Lunacek!!!

" Pro-life pochody prekonali všetky očakávania, zato Dúhový pochod pohorel:

o Národny pochod za život charakterizovala vysoká účasť, výborne zvládnuta organizácia a úplna absencia konfliktov. 80 000 ľudí pricestovalo do Košíc vyjadriť svoj nesúhlas s potratmi a podporiť tradičnú rodinu. Tých 80 000 ľudí akoby vypočulo Jána Pavla II a svojou účasťou vyjadrilo: Nebojíme sa. Vyslali sme politikom jasný signál, že nemienime akceptovať takzvané nové práva, ktoré sa nám OSN a hlavne EÚ snažia tak zúrivo pretlačiť.

o Dúhový pochod prekvapil veľmi slabou účasťou. Organizátori boli sklamaní. Očakávali 3000 ľudí, prišlo 400. Jediný vysoký počet „účastníkov“ tvorili príslušnici Policajného zboru SR, ktorých bolo 800. Čo myslíte, koľko to mesto stálo? Asi dosť. A ďalších 10 000 euro, ktoré vláda poskytla organizátorom ako dotáciu, skončili zrejme vo forme alkoholu na after party.

o Vedeli ste, že súbežne s Dúhovým pochodom prebiehal ďalší pro-life pochod - Hrdí na rodinu? Mnohí ste o nej možno nepočuli, keďže média sa ju rozhodli odignorovať. Pritom sa na nej zúčastnilo 1300 ľudí a bol vytvorený Slovenský rekord - najdlhšia živá reťaz. Ktohovie, či o nej vedel primátor mesta Bratislavy, pán Ftáčnik, ktorý hrdo kráčal v Dúhovom pochode. Na otázku, či sa zúčastni aj Národného pochodu za život, odpovedal protiotázkou: Kedy bude? Zvláštne, že primátor hlavného mesta Slovenska nepovažoval za potrebné vedieť, kedy sa uskutoční najväčšia demonštrácia v histórii samostatného Slovenska."

zuhana2
7. feb 2014

@zita19 este mam jednu otazku, aky je celkovy pocet LGBTI ludi V EU?

sirinka
7. feb 2014

Je smiesne mysliet si, ze volbami mozeme nieco zmenit, je smiesne mysliet si, ze by sme nieco zmenili ak bys me sli volit vsetci... Kym budeme vyberat z ponukaneho zoznamu, zmenime iba farbu vladnucej strany nic ine... Takymito hlupostami sa zastieraju skutocne problemy, ktore ma vacsina obcanov EU, nech su akokolvek orientovany... Tieto veci vyvolavaju zbytocne napatie a nepokoje medzi obcanmi, narusaju tzv spolocnu silu a to vyhovuje, rozdrobena spolocnost sa nevie branit....

samo_blaho
7. feb 2014
jabadaba
7. feb 2014

@sirinka ved davno plati rozdeluj a panuj...

lujza123
7. feb 2014

Treba si uvedomit ze internet nieje odborna literartura, na internet si moze napisat kto chce, co chce. Bohuzial ludia su ochotny uverit skor HOAXom (nepravdiva sprava) ktory im vyskoci ked zapnu facebook ako si dat namahu nieco studovat a overit si ci je to pravda. Proste senzacie vzdy predavali. A LUNACEK nou ocividne je.

K tym nadavkam. Sprava hovori o HATE SPEECH (nenavistna rec, prejav za ucelom postvat nejaku skupinu proti druhej. Hate speech prejav vacsinou funguje na principe klamstiev, nepravdivych obvineni, uraziek atd)
Hate speech je v sucastnosti trestna voci NABOZENSKYM SKUPINAM, trestny je RASISTICKY PREJAV a tato sprava nabada k tomu aby bola trestna aj voci sexualnym mensinam. Ano katolici su castokrat zosmiesnovany, no vsimni si ze v oficialnych mediach sa nevyskytuju ziadne osocovania (max. spravy o podozreniach s pedofilie knazov, financnych unikoch) no na verejnosti nesmu byt preyentovane ziadne nenavistne prejavy.... Apropo k tym katolikom, vravi sa ake pozicaj take vrat. Vela krestanskych webov tiez zosmiesnuje a ponizuje ine skupiny.
Alebo si vsimni, ze v mediach su spravy o NEPRISPOSOBYVYCH ROMOCH. Aj ked ludia v sukromi alebo diskusiach spominaju skor spinave cierne k*** a podobne. Cize svoj osobny nazor moze hovorit kto chce aky chce, len vo verejnopravnych mediach ho moze povedat len slusne.

Sprava LUNACEK nehovori o ziadnej sexualnej vychove pre deti. Riesi diskriminaciu LGBTi

To ze cloveka nemozno vyhodit z prace koli sexualnej orientacii mame v zakone uz davno (CO AJ V PRAXI neznamena ze ked si teply mozes si robit co chces lebo si chraneny. Nie nemozes. Tento zakon vznikol na zaklade realnych skusenosti ked boli ludia vyhodeny z prace po niekolkych rokoch len preto ze sa k vedeniu dostala sprava ze ziju s partnerom rovnakeho pohlavia)
. Bezneho gaya alebo lesbu naozaj nemate sancu rozoznat na prvy pohlad, Aj vy ich mate vo svojom okoli, rodine zopar ani o tom neviete. Pokial si pri slove homosexual predstavujete nejakeho ritkou vrtiaceho muzika s pisklavym hlasom alebo 2 metrovu muzatku s fuzami, je to len mytus. Ano aj taky patria do skupiny, no je ich velmi malo.
Nazaver este jedna vec. Nepaci sa mi ten humbuk ktory sa okolo tohto deje. A najviac sa mi na tom nepaci ze toto siria krestanske weby. Niekomu to mozno pride vhodne si stavat karieru prave na tomto, ako spravne predpokladaju mensina sa nema ako branit. A ked do toho zatiahnu este aj rodinu maju vyhrane. Ved kto by nechcel chranit svoju rodinu a deti?
Vytvoria fiktivneho nepriatela - homosexuala. Nejaku kreaturu ktora nema deti a preto zaviedla juvenilnu justiciu a kradne deti slusnym ludom. Niekoho kto ma vseliake nadprava (lebo aj pokus zmiernit diskriminaciu ktora ocividne je, pretoze tejto sprave predchadzal rozsiahly vyskum v celej EU niekto nazyva nadpravom)...

Nieje to poprvy krat kedy niektore krestanske skupiny bojovali proti fiktivnemu nepriatelovi (bosorky, v case druhej svetovej si zobrali na musku zidov, pastierske listy z tej doby podporujuce deportacie) velmi podobne vystupovali proti volebnemu pravu pre zeny a najmasivnejsie protesty boli v case ked zrusili zakaz zmiesanych manzelstiev (ciernoch - beloch)

demo
Autor odpoveď zmazal
lujza123
7. feb 2014

"Ráno vstane, po sprche vypije čaj, zje vločky a cestou do školy sa rozhodne, alebo dnes bude chlapcom, alebo dievčaťom.

Na vyučovaní po inšpiratívnej hodine homosexuality bude na dôvažok riešiť, či dnešok strávi ako hetero, homo, bi, trans či intersexuál. Na hodine gender ideológie sa posnaží masturbovať aspoň na trojku, pretože má ich trieda sľúbené preskúšanie a učiteľ tohto predmetu je prísny, nestrpí flákanie..." (H.Fabry komentar v pravde)

Vážne si myslíte že sa toto niekedy stane? Že toto je budúcnosť EUROPY a toto hrozí rodinám?

Ja sa skôr obávam že reálne hrozí že naše deti si ráno dajú jogurt plný nebezpečných chemikálií ktoré šikovný výrobca zatají ako výrobné tajomstvo. Že to zapijú kupovanou vodou vo flaši ktorá je síce z prameňa pri dome, ale prameň vlastní pán Bé a ten ju len tak nedaruje. Že pôjdu do školy kde ich naučia hlavne samostatne nerozmýšlať a robiť čo treba bez zbytočných otázok. Že mi rodičia pôjdeme otročiť do fabriky pána Bé, aby sme si mohli za život strávený v otroctve kúpiť predraženú kuticu v bytovke pána Bé, niekolko nekvalitných nových spotrebičov ktoré sa síce rozpadnú v den kedy im skončí záruka, ktoré síce k životu nepotrebujeme, ale pán Bé šikovne vymyslel reklamy ktoré nám hovoria že ich musíme mať. Že naše rodiny skončia prí čísle mama, otec, 1 dieťa, lebo na viac nemáme peniaze ani čas (lebo pán Bé nestrpí aby matky, otcovia v továrni chýbali)

A ked nám to začne celé tak nejako vadit tak zapneme TV, Počítač a tam sa dozvieme že nejaký inakorientovaný (teroristi, čínania, modrooký...doplň čokolvek) nám chcú vziať to posledné čo ešte máme RODINU. ........ Lebo pre šikovný pán Bé dobre vie že ludia sa ľahko ovládajú ked majú strach.

lujza123
7. feb 2014

@demo ano urcite je...no málokto si dá námahu ju vyhladat...konšpirácie sú jednoduchšie

zuhana2
7. feb 2014

Toto napisala zakladatelka vcerajsich top 7 tem ako su holenie rite , bryndza na penise, pretahovanie predkozky, najvacsiu chut mam pocas menstruacie.....Baby nestihali nahlasovat adminovi tie prasaciny.Toto my potrebujeme?

mery0000 @xxxxxxxxxxx Dúhovým písmom píšem do každého riadku, nemohla som si priať lepšou kamarátku. Pochopí ťa vždy keď to treba, neviem čo by som robila nebiť teba! Dávaš mi odvahu keď tú svoju strácam, usmerníš keď vidíš že zlým smerom kráčam. Nemusím hovoriť,veď ti predsa vieš čo chcem povedať, keď potrebujem tebe sa chodím spovedať. Aj keď občas nastane kritická chvíľa, z toho sa vyspíme aj tak sa nám často dôkaz iba sníva. Ja ťa mám,hoc by ťa chcel každý, zostaň mi kamarátkou prosím NAVŽDY!
30. januára 2014 o 17:17 • Páči sa mi to • 1 • Odpovedz •

Alebo sa tu 4.febr.(hned ako lunacek report bol schvaleny) prihlasi clovek pod nickom arcibiskup(preco prave arcibiskup, zeby otvorena provokacia?) a obhajuje LGBTI ludi o style jeho prejavu radsej pomlcim, lebo hned bol na to upozorneny.
Toto su len 2 moje postrehy za 24 hodin a iba tu na MK.Fakt chcu iba rovnopravnost?

katarinka289
7. feb 2014

@czechzuzanaba no tak toto prirovnanie je uplne od veci.Mne je jedno ,co hovorite.Podla mna to normalne nie je a nikdy nebude.Nech je homosexualom kto chce.Nic proti nim nemam.Len nechapem,preco musia byt kryti zakonom.Tento svet uplne straca moralku...Si uvedomte aky svet priprsvujete pre svoje deti.Teda ak nie ste lesby,ked ich tu tak branite.

adman
7. feb 2014

@arcibiskup1 čo znamená slovo teologia? vyjdime zo zálkadov - láska k bohu. Keď milujem Boha, čo to znamená? Boh je láska. Láska=pravda=sloboda=Boh. Kde tu je vymývanie mozgov? Možno ešte tak umývanie - očistenie sa od hriechov. Teda nespôsobovanie zla. Sebe ani druhému človeku.
Ďalší ignorant, ktorý sa nevzdeláva a si neprečítal ani základné knihy kresťanstva. Bibliu, katechyzmus, kanonické právo.

zita19
7. feb 2014

@katarinka289 Mozem Ta ukludnit. Nie som homosexual, som vydata matka dvoch dospelych deti, ktore ziju riadnym a bezuhonym zivotom. Nertpim ziadnou sexualnou uchylkou.
A napriek tomu pouzivam vlastnu hlavu na rozmyslanie. Sledujem dianie okolo, snazim sa udrzat svoje vedomosti o diani pravidelne ektualozovane. Samozrejme nestiham vediet vsetko od udalosti v CERNE az po aktualne vysledky hokejovej ligy. Napriek tomu, ze vsetko nestiham stihla som pomerne dost veci pochopit. Myslim si, ze ten svet, ktory sa silou mocou snazis pripravit pre svoje deti a moje vnucatach sa mi v niektorych oblastiach prieci pre vasu netolerantnost.
@adman Uznaj, ze zakladne knihy krestanstva, Biblia, kanonicke pravo a katechyzmus platia pre krestansku cast obavatelstva. Pre nas ostatnych su sice sucastou kulturneho deticstva zapadnej kultury ale nemusime sa nimi riadit. Alebo nam ich budete este aj dnes vnucovat ako sa vnucovalo krestanstvo americkym domorodcom pred par storociami?

katarinka289
7. feb 2014

@zita19 Precitaj si prosim este raz moj posledny komentar k tejto teme.Je mi jedno,ked je niekto homo...ale odtial potial.Manzelstva dvoch rovnakych pohlavi jednoducho neuznavam a nikdy ich nebudem povazovat za manzelstva ako medzi hetero.Moje posledne slovo.A neosocuj ma prosim,ze som netolerantna.Dakujem.Tolerujem,ze spolu ziju dve zeny,dvaja muzi,ale nikdy nebudem hovorit mojej dcete,ze je to normalne...

katarinka289
7. feb 2014

@zita19 Ty si ako Fico.Ten tiez vyhlasil,ze ho volilo 40% Slovakov.Omyl...boli to len 40% volicov.Kolko ludi bolo volit? Polovica urcite nie.Takisto v EU su obcanmi aj deti,dochodcovia a bezvladny,alebo nesvpjpravny.Tak si tie % skus vyratat este raz.Mnohi,aj ked sa ti tomu mozno tazko veri,nemaju pristup ani na internet...Podla mna to bolo az az ludi proti...

mariuskaa
8. feb 2014

@adman a všetci ostatní!
nemám rada preháňanie a zvelicovanie. Vymýšľanie co najhoršieho scenára ako pravdy alebo zaručenej pravdy ci predpovede!!!
Homosexuáli a pedofilia sa nezaraduju do jednej kategórie inak orientovaní a aNi spolu nesúvisia.
Homosexuáli su inak orientovaní. (90% - narodení, 10% - stanu sa, pre rozne dôvody alebo výberu si po odskúšani oboch...)
Pedofilia = veková, mentálna, telesná nerovnosť = zlocin, úchylka (dúfam ze vzdy bude zločinom)
Nejdú ruka v rukáve. Ine kategórie! H- ina orientácia, P-zločin trestný čin, úchylka.
Poznám veľa inak sexuálne orientovaných aj medzi krestanmi! Ani výchova v "dobrej, tradičnej, duchovnej, (dopln si podla seba)... Rodiny nezaručí ze človek bude heterosexual, dobrý, neproblematicky, čistý,... Bezúhonnonny Človek.
Bohužiaľ nefunguje to tak!

Uz som pisala v inej teme dnes: prepisujém a doplňujem.
mariuskaa: jjVäčšina gays si dieťa ani neadoptuje ( v zahraničí) oni si ho rovno spravia. Takze je ich vlastne. ;))
(Žena sa da umelo oplodniť, muži spravia embryo na základe darovaneho vajíčka a "nositeľky" ženy co ho výnosmi 9 mesiacov a porodí) - toto nie je téma teraz o etike zaobstarania si dieťaťa týmto spôsobom! Nie všetci inak orientovaní túžia po rodine a deťoch! Ale ak chcú mat vlastne su možnosti.

Osôbne nepoznám ani jednu adopciu homo parmi ale 3 pary co su to ich vlastne deti z toho usudzujem.
Kedze vidim a stretávam sa s jedným z nich bežne, nevidím nic diskutabilné ani otázne, dieťa vychovávane s láskou, nadpriemerne inteligentne nic mu nechýba. Nemozem si dvolit povedat, ze byt vychovávana dvomi milujcimi ženami (jedna ho porodila) by bolo pre toto dieťa nejako traumatizujuce resp by sa to odzrkadlovalo na nejakom zvláštnǒm správaní alebo pocitom menejcennosti dieťaťa . Moje vlastne dieťa by som týmto dvom zverila na babysitting hocikedy.
Jedine co by som musela premyslieť by bolo, kebyze sa moje opýta, toho dievčatka, ze kde ma daddyho a, ze prečo ma dve mamy.
Ale nemýlim si ze ani táto zvedava otázka a následná odpoved by nejako ublížila môjmu dieťaťu.

Prirovnávať homosexualitu k zoofilii/pedofilii a iným podobným uchylkam je zločin rovnako ako samotna táto úchylka !
Sexuálna orientácia nie je voľba! Nie je to nieco, co si človek ma možnosť vybrať. Pretože väčšina by si nevybrala život plny bolesti, sklamaní, nepochopenia, viny, hanby a problémov ktore vznikajú z odlišnosti a odchýlok od premiéru. Takisto by bolo menej vrážd a samovrazd inak orientovaných ľudí spoločnosťou/rodinou neakceptovatelni.

Homosexualita nie je ani chorobou ktora sa úspešne da liečiť a ľudí "konvertovať" na správnu cestu!!!!!
Neexistuje. Su o Tom štúdie.
Volalo sa to "pray gay away" ministry - Exodus. Videla som o Tom dokument. filmy.
Tu je link http://www.ecumenicalnews.com/article/pray-the-...
Ten hlavný, sám je gay ale ozeneny s deťmi vola, sa Alan Chambers, sa VEREJNE ospravedlnil, ze zlyhal a nie je to možné.
Po 37 rokoch pokusoch o PREORIENTOVANIE!!! Ľudia co ho nasledovali toľko rokov žili nešťastní a v klamstve v pre nich neprirodzenom živote v snahe byt ti bezproblemovi a normálni v snahe nesklamat ostatných!!! Klamstvo. Takisto ako Chambers sám priznal aj ked ženatý s deťmi ze ma nutkanie, pocity, pritahovanie tym istým pohlavim. Ľudia stratili životy/ možnosť byt šťastní takí akí naozaj su, kvoli nemu. Snažili sa pre nich o nemožné - byt heterosexualni! Nemyslel to zle, ale nedokázal to!!!

Známa sa vydávala link - upozornenie pre puritanov, je to velmi vkusne nic nemravne.

https://vimeo.com/81525049
mariuskaa
8. feb 2014

@mima4 a @all
homosexualita ako podla teba nieco s cim sa neztotoznujes je uchylka len do doby pokial nezistis, ze niekto z rodinnych prislusnikov (vlastne deti, surodenci) alebo priatelov nie je heterosexualny. Ak niekto z takto blizkeho okruhu, co ho poznas cely zivot "pojde s kozou na trh a povie to verejne" zistis, ze ho poznas cely zivot ako uplne normalneho cloveka a homosexuali su taki isti ludia ako ty a ja a uz dovod - byt homofobny hned (dufam) ZMIZNE. Ak deti pochopia, ze byt inym je normalne, ze nie vsetci su rovnaki (nemyslim teraz na ucenie sexualnych poloh homosexualnych parov ani nic vulgurne alebo detailne), budu vediet, ze ak by oni raz inak citili, ze je to OK. Ze je OK byt inym.

Moj osobny nazor na novy slabikar WOW a Hroza.... !!!! Som rozhodne PROTI.

nikusa9
8. feb 2014

HANBA pani MONIKE BENOVEJ FLASIKOVEJ!!!!!! dúfam, ze sa už do europarlamentu nedostane!!!!!! najprv sa chváli tým, že Lunacek presiel, čím zatracuje normálnu budúcnosť naších detí a co este viac na OFICIALNEJ STRANKE sa vyjadri: " Že mňa názory vás nezaujímajú a Vás moje tiež nemusia." CHOREEEEE koho my podporujeme, aby nás vo svete zastupoval!!!!

demo
Autor odpoveď zmazal