Správa Lunacek dostala v Európskom parlamente zelenú
http://www.cestaplus.sk/cestaplus/clanok/hlasov... aky mate na to nazor? dakujem.
@dominika1988 vsak zastancov a prevadzkovatelov modelu "tradicnej" rodiny sa nikto nechysta trestat. Ty si to niekde citala, ze su take plany? Ak funguje "tradicna" rodine bez ohrozenia zdravia deti nikto do nej nezasahuje. Ked rodina zlyhava, tak tam zasiahnut treba. Bez ohladu na pohlavne zlozenie rodiny.
@zita19 nie, moje deti sa narodile mne a môjmu manželovi. My sme si ich urobili a my ich vychovávame. Je to naša práca, nie rozhodnutie uplne cudzích osôb.
V druhom prípade už su deti narodené a tie sa potom umiestnuju . Adoptované deti sa narodili mužovi a žene, nie dvom mužom a nie dvom ženám . Ak berieme do uvahy štatistiku , tak na 96 % sú heterosexuálni, preto je ich právom vyrastat v rodine, ktorá mu dá model heterosexuálneho spolužitia.
@oravese zastavaj si, prosim, vlastnu tradicnu rodinu. Ostatne rodiny nie su tvoj problem, to som tym chcela povedat. Ale viem, ze v tejto veci nema zmysel diskutovat na nejakych anonymnych forach a uz vobec nie s niekym, kto nie je ochotny akceptovat nieco ine, nez svoju pravdu.
@zita19 Este ma napadlo. Aky je to paradox. existuje to prikazanie "Milovat budes blizneho svojho ako seba sameho", ale to plati len dovtedy, kym ten blizny moc nevystrkuje rozky a nechce mat rovnake prava, to potom asi neplati.
Na druhu stranu ludia ako ja, nezviazani cirkvou (citaj chorobnou tuzbou vnutit svetu svoju predstavu fungovania), toto prikazanie naplnaju tak nejak prirodzene.
Ale obdivujem ta za vytrvalost. 🙂
Cely svet je zvrateny.Muz s muzom a zena so zenou nie je normalne.Je to chore a ti ludia patria na psychistriu.Len preto,ze zijeme v takej benevolentnej dobe,kde uz nie je tabu o tom rozpravat im chcete dat deti? Ste nirmalni? Ved z tych deti zasa vychovaju len buzerantov.Nehovorim o tom,ze budu sikanovane...
@bosoriak ano , zdá sa mi to málo , velmi málo.
Pretože táto nazvime to stratégia , povyšuje ich práva nad práva heterosexuálnej skupiny a to nielen v takzv. im upieraných "právach" a ako som už napísala nie je to len v tom sobášení . Ďalšie upierané práva nevieš definovat, čo je smutné .
Nesnažme sa byť priliš liberálni, pretože to nezvládneme. Prílišní liberalizmus vedie k anarchii - takže sa nebudu sobášit len homosexuáli , ale aj tri , štyria ludia - kominácia homosexuálov a transexuálov a podobne a budu žiadat o deti .
@bosoriak Ja sa riadim podla Zi a nechaj zit. Tak nechajte zit aj tych inaksich.
A este bysom jedno doplnila, co radi opakuju: Pred Bohom su si vsetci ludia rovni. Jednak mam pocit, ze niektori sami seba vidia nejako rovnejsich a za druhe: preco riesia veci oni. Vsak On to ma v kompetencii. Ked dojde na lamanie chleba On bude mat aj tak posledne slovo na poslednom sude.
Napriklad moslimske kultury, kultura povodneho havajskeho obyvatelstva, kultury amazonskych Indianov...
inak názor k tomu šlabikáru
učila som roky s prvým šlabikárom Lipka a môžem povedať, že bol úžasný
nechápem tú potrebu prerobiť ho na Hupkov šlabikár, príde mi to veľmi propagandistické
už len z toho dôvodu, že niekto mal potrebu už tak malým deťom motať tam príbeh o rozvedenej rodine a tom, že za mamou chodil sused, ktorý ju požiadal o ruku a chlapec sa teší, že už bude mať otcov dvoch - jedného v týždni a jedného cez víkend 😒
viete, príde mi to také zasievanie niečoho už v útlom detstve, akési tvorenie si podvedome obrazu nejakého rodinného fungovania, bez toho, aby bolo vysvetlené na úrovni veku, že sa rozpadlo niečo tradičné a žije sa inak
neviem to nejak vyjadriť, ale skutočne nechápem tú potrebu motať hlavy deťom
jedine za tým vidím už chystanie si ďalšej "novej" generácie, aby prijala za normálne niečo, čo by nemalo byť bežné a v prevahe
v pohode sa dal šlabikár prerobiť tak, že sa mohol sústrediť na prírodu, kraj, lásku k ľuďom, vlasti, zvieratkám,....a nie tlačiť do malých hláv komplikované vzťahy
a okrem iného zabíja tvorivosť a má kopec ďalších nedostatkov
nechcem vyznieť staromódne, ani ospevovať socializmus
ale toto, čo tu nastalo za zriadenie, nie je ani demokracia, ani kapitalizmus
to tu nastal už hyenizmus....v tom, čo na ľuďoch pácha pár ľudí, čo ovláda svet 😝
@zita19 nie je pravdou, že homosexualom sa človek rodí - je to choroba lásky, nemravnosti! A je liečiteľná! Dokazuje to množstvo vyliečených - teraz už heterosexuálne žijúcich ľudí, ktorý žijú v manželstvách a majú deti. Je naozaj málo genetických anomálií, ktoré sú považovateľné za homosexualitu a nie sú liečiteľné! Študovala som okrem iného aj túto tému na VŠ.
@zita19 takže u moslimov sa deti nerodia v manželstve ? Vieš o tom že v moslimskej kulture sú velmi tvrdo trestaný homosexuáli a práve tam je to považované za absolutnu zvrátenost ?
Kultura amozonskych indiánov nepripušta zväzky mužov ale pripušta kombináciu muža viac žien a u amozonskej kultury je to presne naopak , nikde tu nevidím homo zväzky.
@zita19 nemoze, nemas pravdu a nesuhlasim s tvojim nazorom.
Dieta vzdy ked vyrasta mimo zdraveho a fungujuceho zvazku kde ma muzsky a zensky vzor, nesie si do zivota velke zranenia. Ono tieto veci nevidno, mnohi z nas si myslime, ze tieto veci nas nepoznacili, ale my si ich nesieme vo svojom podvedomi a prirodzene aj tak koname, spravame sa vo vztahoch, v zivote, rozhodujeme sa... Nezdrave prostredie v detstve ma nasledky na cloveka do buducnosti, a vidis to aj denodenne tu na konovi. Analyzou mnohych zivotov ludi sa dostanes do fazy, kedy zistujes ze vysli z prostredia, ktore nebolo OK (chybajuci otec, hadky, alkoholizmus, atd).
Dieta ma mat matku a otca. Dnes v mnohych rodinach ten otec chyba (smutne ale je to tak) a aj preto nam vyrasta a v podstate aj mame tu generacie ludi, ktori nevedia fungovat v zivote, v rodine, v manzelstve. Muzi sa spravaju ako chlapci, ich zivot je vlastne pohodlie, vlastne ja, ziadna zodpovednost, ziadne vedenie rodiny. Zeny si podvedome hladaju takychto bujakov, vstupuju do vztahov v ktorych chyba laska, hlboka laska (nie zamilovanost so sexom), muzi ich nemaju v ucte, zeny ani seba nemaju v ucte, atd (myslim ze si vies domysliet).
Muz nikdy nenahradi v rodine ulohu zeny - matky a taktiez ani zena nenahradi ulohu muza - otca. Toto su nezastupitelne role a pokial nie su naplnene v rodine, deti si nesu dosledky. Taktiez si nemyslim, ze je v poriadku, aby dieta videlo sexualne spravanie (napr. bozky, vasnivejsie objatia) medzi tym istym pohlavim. Toto nech si homosexauly nechaju pre seba, ale toto nepatri na verejnost, toboz nie pre deti.
@bosoriak
1. manzelstvo je zvazok muza a zeny, to je hadam logicke. Tiez by sa ti nepacilo keby ti na wecko niekde prisiel chlap a ocumoval by ta s tym, ze on nema s tymto problem... Proste urcite veci su dane.
2. dieta potrebuje zdrave prostredie, nie prostredie nepridzene a nezdrave, ked dvaja toho isteho pohlavia ziju tak ako ma zit muz so zenou.

@maminuska tvojich deti sa niekto pytal ci chcu prave vas dvoch?