icon

Správanie sa Slovákov

zmena303
23. máj 2013

musim sa dnes trosku vyzalovat nechcem tu nikoho odsudzovat ale uz mi je niekedy dost zle ked vidim ako sa my slovaci spravame. Nezijeme na Slovensku tak si dnes idem po nakupnom centre a tam taky 3 pubertiaci sedia a pokrikuju po ludoch no jednoducho sa kazdemu vysmievali po slovensky samozrejme predpokladam ze anglicky nevedia a len tu poberaju pridavky a este kebyze vykrikuju po anglicky asi by im niekto dal po papuli za tie sproste reci. Ja som isla okolo a nastastie len povedali ze fuuuuj ake skarede tricko....kebyze povedia nieco horsie asi by som im ja jednu vlepila. Neviem co sa im na mojom tricku nepacilo lebo vsetko co som mala dnes oblecene bolo z Nextu asi ze bolo z minuleho roka tak uz vyslo z mody asi. Ludia sa nevedia spravat tak som chcela ist na Slovensko domov normalne som sa tesila ze zase raz budeme doma ale teraz rozmyslam ze tu radsej ostaneme. Dnes ako som citala na novom case alebo aktualitach o tom co sa stalo v Londyne a precitate si diskusiu o tom je vam zle co tam ludia pisu ake maju IQ asi na bode mrazu. Ked prideme na Slovensko vsetci sa tam len navzajom ohovaraju, zazeraju jeden na druheho ze co ma kto oblecene, mile slovo od predavaciek nepocujete alebo na poste jednoducho v sluzbach na slovensku. Tu na modrom koniku ak nejaka mamicka napise nieco napriklad som tu citala ze nejaka fajci, nejaka dava babo spat do vlastnej izby alebo ho davaju sediet alebo nieco co je v rozpore s vychovou na slovensku tak kazdu mamicku tu idu ukamenovat. Ja neviem co je to uz dnes s ludmi.

terezka1947
24. máj 2013

@digysa nie,vobec na teba nenarazam......vysvetlim...myslim na niektore svoje kamosky,kt.dosli po par dnoch z nejakeho dlhsieho "vyletu" 😀 a tvaria sa akoby boli za ten cas neviem co "pojedli"a odrazu maju na vsetko nazor a iny pohlad....ale tak to su typy,kt. nic nikdy nedokazali a snazia si nabrat sebavedomie pocitom,ze oni VEDIA 😀
suhlasim s viacerymi tvojimi tvrdeniami....lenze budem sa opat opakovat,je na nas mladych rodicoch,co na SVK vychovame...ked raz do nich vlozime zavist,netoreranciu a nelasku...co ine mozme cakat?

digysa
24. máj 2013

@sirinka Ak by som byvala niekde inde ako v USA, tak by si urcite nebola tak "neprijemna"....... Nemozem si pomoct ale tvoja nevrazivost k USA by nemala mat nic spolocne s mojou osobou......Nepozname sa osobne, ak mas zly den, ja za to nemozem......Skutocne.

sirinka
24. máj 2013

@mima4 paneboze, na stadovitosti je zalozena cela svetova politika, europska politika, hadam to vsetko stoji a pada na slovakoch? asi ano, ked ako jediny narod sme boli schopny aspon chvilku oponovat, kym nas nezlomili, ked sa jednalo o pozicku grecku...

sirinka
24. máj 2013

@digysa nehnevaj sa, ale moj prispevok nebol adresovany priamo tebe, ty si na neho reagovala sama z vlastnej vole.

terezka1947
24. máj 2013

@mima4 hej,nosi sa stadovitost 😀 ...lenze je lahsie byt v stade a ticho cusat...ved ja chcem zmenu,ajoooj,ale tak,sak nech to niekto urobi....nejlepsie iny a ja potom uvidim ci s nim bude niekto suhlasit a ak ano, potom sa pridam 😀 😀 😀
ale hovorim,nasa sanca je vo vychove deti...

digysa
24. máj 2013

@terezka1947 Ja som to tiez uz napisala....chce to novu generaciu.....je to na nas terajsich rodicoch, aby sa snazili vychovat deti do voza aj do koca.....a nie post-komunisticke uboziatka... Ja to sama vidim, ze mladi rodica su uz ini......

Apropo, k tvojim kamaratkam - s nimi by som sa o zivote mimo SLovenska ani nebavila......poznam to.....videla som cesky a slovenky, ktore si prisli zarobit -zili v komunite s cudzincami, robili v komuntie s cudzincami, chodili sa bavit s cudzincami......podnikali akcie s cudzincami......a nadavali na vsetkych americanov........a potom prisli domov s batohom plnym dolarov a zase nadavali na Slovensko... 🙂

digysa
24. máj 2013

@sirinka Nehnevam sa...

sirinka
24. máj 2013

@digysa prosim ta o jedno, nebud vztahovacna, ja sa prave na tejto teme celkom bavim, zly den nemam a ani som ta ja nijako v tejto teme prva neoslovila, a ani jeden moj prispevok tu nebol vobec miereny priamo na tvoju osobu, ci na USA.

mima4
24. máj 2013

@terezka1947
@digysa
inak, ked si vezmete aj tu vychovu na slovensku.. napr. vychovu mladych dievcat... nech dievcatko je tisko, je mile a dobre a uslusne a pokorne a laskave... nech sluzi a pomaha - to je krasne 🙂 ale nikto nevedie ju k tomu, aby mala svoj nazor, aby si za nim stala, aby sa nebala ho slusne prezentovat, aby si vazila sama seba, aby nedovolila aby niekto s nou narabal ako s handrou... aby si bola vedoma svojej hodnoty...aby sa nehambila priznat svoje plusy... a bola hrda na seba a tesila sa zo svojich aj inych uspechov....

taka typicka trubka ako nastenka z mrazika 😀

terezka1947
24. máj 2013

@mima4 😀 😀 ved ano...ale zober si,ze koho chcu vacsinou muzi? tichu,usluznu upratovacku a vankusik na pomojkanie 😉 a potom casto hladaju niekoho,kto by si veril,nieco dakazal,vedel debatovat o comkovek....aky dopyt,taka ponuka 😀 😀 😀 😀 e
ale tak budme obektivne,je to tak vo viacerych krajinach..... 😉

sirinka
24. máj 2013

@mima4 no vidis, a pritom @digysa pisala, ze jej na slovakoch chyba taktnost a sme prilis arogantni... ci to iba chlapci?

mima4
24. máj 2013

@sirinka neviem co s cim davas do suvisu .. sorry 😉
Ale milost a laskavost chyba slovakom...

sirinka
24. máj 2013

@mima4 ja reagujem na tvoj prispevok z 16:56 kde pises, ako su vychovavane dievcatka na SK... a teraz pises, ze to tak vlastne nie je? su tu iba tri strany, myslim, ze suvis nie je az take tazke najst.... 😉

mima4
24. máj 2013

@sirinka ale praveze je, ono ta vychova stale je taka tu... a vysledky vidis napr. aj na mnohych konikovaskych zenach.

digysa
24. máj 2013

@sirinka myslim, ze @mima4 skor pisala o "asertivite".....taktnost a arognantnost s tym moc nesuvisia....

Pozri sa na to, kolko dievcat tu pise o tom, ze ich ciel bolo si zalozit rodinu a mat deti.......wow...akoze to je krasne (tiez sa medzi nich zaradujem), ale to je akoze vsetko? A co dalej???
18 rocne dievcata pisu, ako 2 roky uz maju vazny vztah a cakaju na to, kym ich chalan nabucha zoberie za zenu.

Taktnost je napr. to, ze sa nebudem pytat kamaratky kolko jej muz zaraba, ci kojila aspon 2 roky a pod hovadiny...(surodenecke spory, svokry, svagrine...hadky o blbosti...ktore by nemuseli byt, keby clovek vedel, co sa ma a co nema pytat...do coho ma do coho nema strkat nos....)
Arogancia, priklad - kradnutie vsetkeho co sa da, nicenie "spolocneho majetku"-fontany, parky, lavicky......arogantne spravanie sa ludi v oblasti sluzieb...a pod.

modrazaba
24. máj 2013

inak, nechcela som to napisat ale neda mi...... ti co zijete na Slovensku, jednu vec vam mozeme zavidiet a to ze na Slovensku nie je tak desna islamizacia ako vo zvysku EU.

digysa
24. máj 2013

@modrazaba No to je ale na dalsiu diskusiu........to uz ideme na politiku....
Tym, ze Slovensko je politicky "nekorektne" vo vela veciach aj diskriminuje mensiny.......tym vlastne stale vyhrava boj proti islamizacii.......Ale bojim sa, ze aj to sa zmeni....... 😒

stardust
24. máj 2013

@digysa fiha, a ja som si vzdy naivne myslela, ze SR nema problem z muslimskymi pristahovalcami, lebo je take chudobne a kazdy chce ist na zapad.

modrazaba
24. máj 2013

@digysa ja sa toho bojim tiez, lebo poviem uprimne pravdu tu vo fr sa obcas francuzi sami citia diskriminovani oproti moslimom; to nejdem ani rozoberat, to by bolo na dalsiu diskusiu. 😀 ale inak ako Slovensko diskriminuje mensiny? dufam ze nemas na mysli slovensku priudenu mensinu, teda vlastne uz vacsinu? 😉 😀 lebo ti podla mna diskriminovani nie su. bozeeee ale to uz idem do politiky a to som nechcela. Kazdopadne zatial je to jedna fakt dobra vec na slovensku ze ma tu imigracnu politiku trochu inu.

stardust
24. máj 2013

ako su u nas diskriminovani napr. Zidia a Madari?

modrazaba
24. máj 2013

@mima4 zijem vo Francuzsku a mne sa tu konkretne nepaci pristup k materstvu - MD 3 mesiace co je strasne malo a to je aj dovod preco vaham s dalsim dietatom. 6 mesacnu matersku slovenskym mamickam zavidim - v dobrom 🙂

sirinka
24. máj 2013

@digysa taktnost je siroky pojem...
ale rovnako netaktnych ludi stresnes bez problemov v mnohych inych krajinach
a arogancia tebou popisana... ano, kradne sa u nas, nici sa spolocny majetok, mame na sk jeden neriesitelny problem, ktory s tym uzko suvisi, plus nizka zivotna uroven mnohych slovakov...asi by sa nam tu tiez zisiel ten americky farmarsky zakon, takisto policajti maju v podstate velmi male pravomoci....
ohladne sluzieb v dnesnej dobe sa uz da vyberat, ja k tym arogantnym nechodim...

sirinka
24. máj 2013

@modrazaba tiez som toho nazoru, ze imigranti nevyhladaju SK z uplne inych dovodov, ako je nasa imigracna politika

digysa
24. máj 2013

@stardust Zatial nema....a ja sa modlim, ze dlho mat nebude.... sme sice chudobni, ale mame cosi ine....pekne naivne dievcata s nizkou zivotnou urovnou (ako to tu uz @sirinka stihla spomenut- nizka zivotna uroven mnohych slovakov )

sirinka
24. máj 2013

@digysa ale tie dievcata sa exportuju 😉

modrazaba
24. máj 2013

@sirinka oni nevyhladaju SK lebo tam nic nie je, nevieme sa predat, nevieme ponuknut vsetko co je dobre na Slovensku.
Prave pred asi hodinkou som bola v optike tu u nas vo Francuzsku. Optik sa ma spytal z akej som krajiny, lebo pocul moj prizvuk 😀 . hovorim ze zo Slovenska. A on ze FAKT???? Ze tam bol na dovolenke v Bratislave a v Banskej Bystrici. A ze sa mu velmi pacilo a bolo fajn, ale ze mal problem sa dohovorit anglicky. Bratislava bola v pohode ale vraj v Bystrici bol dost velky problem s komunikaciou. Skoro som odpadla musela som to napisat, lebo malokedy sa mi stane ze tu stretnem cloveka, ktory vie kde je Slovensko a nie este aby tam aj bol. No a tento pan, majitel optiky sa chysta na Slovenko este raz a tentoraz to budu Vysoke Tatry 😀 Tak toto je jeden z mala. Problem je hlavne v tom ze Slovaci maju co ponuknut, ale nevedia sa predat a dat o sebe vediet. 😉

sirinka
24. máj 2013

@modrazaba ano, v tom suhlasim...vzdy ked tam pridem za sestrou, tipuju nas na rusky, pripadne cesky...ale vacsina vie, kde je SK, len ho takmer vobec nepoznaju...

digysa
24. máj 2013

@modrazaba Dalsia vec, co ma trosku trapi..........hned ako sa objavi cudzinec, tak uz len myslime na to, ako ho obrat o grose..... ale skor by som to pripisala Cechom...v Prahe su vraj problemy, ze maju rozne ceny pre lokalnych a pre cudzincov.... To nechapem preco je to tak...

digysa
24. máj 2013

@sirinka 🙂 🙂 🙂 No jo.......ale pride cas...kedy budu chodit domov s velkym kmenom deti........

modrazaba
24. máj 2013

@sirinka mne dokonca vlastny priatel hovori ze vyzeram ako Ruska!!! bozeee ako ma to vie vytocit. ☹ ale ked povies ceskoslovensko tak vacsina povie ze ahaaa, uz viem. oni nejako nezaregistrovali asi ze sme sa rozdelili.

@digysa inak ja si este pamatam, kedysi za sociku boli aj u nas dvojite ceny v restikach - nizsia cena pre slovakov a vyssia pre cudzincov. a to tiez zavanalo osklbovanim 😀 ale nastastie to sa davno zrusilo