icon

Správanie sa Slovákov

zmena303
23. máj 2013

musim sa dnes trosku vyzalovat nechcem tu nikoho odsudzovat ale uz mi je niekedy dost zle ked vidim ako sa my slovaci spravame. Nezijeme na Slovensku tak si dnes idem po nakupnom centre a tam taky 3 pubertiaci sedia a pokrikuju po ludoch no jednoducho sa kazdemu vysmievali po slovensky samozrejme predpokladam ze anglicky nevedia a len tu poberaju pridavky a este kebyze vykrikuju po anglicky asi by im niekto dal po papuli za tie sproste reci. Ja som isla okolo a nastastie len povedali ze fuuuuj ake skarede tricko....kebyze povedia nieco horsie asi by som im ja jednu vlepila. Neviem co sa im na mojom tricku nepacilo lebo vsetko co som mala dnes oblecene bolo z Nextu asi ze bolo z minuleho roka tak uz vyslo z mody asi. Ludia sa nevedia spravat tak som chcela ist na Slovensko domov normalne som sa tesila ze zase raz budeme doma ale teraz rozmyslam ze tu radsej ostaneme. Dnes ako som citala na novom case alebo aktualitach o tom co sa stalo v Londyne a precitate si diskusiu o tom je vam zle co tam ludia pisu ake maju IQ asi na bode mrazu. Ked prideme na Slovensko vsetci sa tam len navzajom ohovaraju, zazeraju jeden na druheho ze co ma kto oblecene, mile slovo od predavaciek nepocujete alebo na poste jednoducho v sluzbach na slovensku. Tu na modrom koniku ak nejaka mamicka napise nieco napriklad som tu citala ze nejaka fajci, nejaka dava babo spat do vlastnej izby alebo ho davaju sediet alebo nieco co je v rozpore s vychovou na slovensku tak kazdu mamicku tu idu ukamenovat. Ja neviem co je to uz dnes s ludmi.

Strana
z4
sirinka
24. máj 2013

@digysa 😀 no ale pokial sa zivotna uroven na sk nejako diametralne nezlepsi, tak hadam iba na obcasne navstevy

mima4
24. máj 2013

@modrazaba tomu chapem a v podstate pre mna sa to zda tiez neprimerane tak skoro ist do prace - ked ma babatko 3 mesiace. No na slovensku vacsina zien je aj na RD a to je dokopy tri roky... to je tiez zas podla mojho nazoru az neprimerane dlho...
Ale co ma prekvapilo vo francuzsku.... aj napriek tomu, ze materska je tam 3 mesiace, rodiny tam maju podstatne viac deti, bezne aj 3-4 ... kym na slovensku zeny s trojrocnom materskom maju 1-2 deti...

modrazaba
24. máj 2013

@mima4 francuzky nie su ochotne sa tak obetovat pre deti ako slovenky. ja si neviem predstavit ist do prace po 3 mesiacoch, oni sice maju moznost potom este poberat dalsie mesiace rodicovsky prispevok ale ten je len asi 500 EUR a preto hned utekaju do prace. 😨 hlavne ked je zena sama. a este rodinne pridavky su to az od 2 deti; ked ma clovek len jedno tak nic nedostane. 🙄 ale uz na 3-4 deticky je to pekny peniaz 🙂 slovenky su vseobecne obetavejsie a prisposobivejsie asi preto nas maju cudzinci radi. 😀 😀 😀

mima4
25. máj 2013

@modrazaba asi mas pravdu 🙂 ale z mojho pozorovania, co som tam zila, mam pocit, ze su ovela vyrovnanejsie, spokojnejsie, stastnejsie, pozitivne naladenejsie, maju viacej deticiek...a co je dolezite, a velmi dolezite, samotne deti su uplne OK, su velmi slusne, mile, spokojne.... ziadne "psychicke poruchy" ako by slovenska zena ocakavala 😀
Vyssie som aj pisala k tej obetavosti, u nas su zeny od dietata uz tak vychovavane... a opat moj pocit a nazor... mam pocit, ze slvoenske zeny vo vacsine pripadov su velmi frustrovane, nespokojne... maju znizene sebavedomie.. castokrat koncia v nanplnenych partnerstvach.... ziju "uz iba pre deti".... takze neviem, co je lepsie..kazdopadne, pre kazdeho cloveka je lepsie nieco ine 🙂

Medzi nami 😉 v rodinach, kde som bola au pair, ani jedna mama nesla po troch mesiacov do prace. Jedna mamina - herecka - ked mali dvojicky 14 mesiacov... druha mamina, ked malo dievcatko 2,5 roka... ale pravdaze, u tejto maminky manzel bol podnikatelom.... takze financie neriesili.

Milujem Francuzsko a mojim snom je ist priamo do Pariza 🙂 Manzel tiez by rad siel 🙂 A kedze kvazi nemam problem sa dohovorit francuzky... tak urcite pojdeme 🙂

modrazaba
25. máj 2013

@mima4 to su 🙂 mne sa na nich paci aj to ze nemaju problem odist z nefunkcneho vztahu aj ked su tam deti. ziadnu F nepoznam co by ostala s muzom len kvoli detom. Pariz.... chcela by si tu zit? 😉 ja snivam o stahovani na francuzsky vidiek a moj partner o tom nechce ani pocut. 🙄 Ile de France mam uz po krk; vsade same zapchy, stres, kopa ludi do prace z prace.... vobec si ten Pariz neviem uzivat ako na zaciatku ☹ Drzim palce aby ste sa sem dostali a uzite si to 🙂

dejka77
25. máj 2013

@modrazaba Ked som bola na kontrole s malym (na vazenie) tak sa ma ta anglicanka pytala odkial som. Ja ze zo svk. Pytala sa odkial, povedala som jej len ze z vychodu lebo som si nemyslela, ze bola prave v Kosiciach. Ona na to, ze bola u znamych v Budapesti a potom sla ku dalsim znamym do Kosic. Hovorila, ze sa jej tam velmi pacilo. Skoro som odpadla. Dokonca si pamatala aj ulicu 🙂 . Pocula som aj od inych ludi, ze uz stretli takych, ktori boli na svk. Takze Slovensko niektori poznaju, ale vela z nich este zije v tom, ze sme Ceskoslovensko.

anglicanka1981
25. máj 2013

Zvlastne, preco chodis na slovenske forum, ked su slovaci tak hrozni?
Nikdy somnerozumela tomu sortovaniu ludi podla narodnosti. Zila som v zahranici, stretla som tam lui z roznych kutov sveta, vacsina z nich boli dobriludia. Najradsej somsa vsak kamaratila predsalen so slovenkami, lebo mne sa predsalen najlepsie hovori, ako mi usta narastli. Divne,nikto ma nepodrazil.
Co sa tyka tych bulvarnych sprav, neviem sa vyjadrit, nevidim vyznam citat informacie toho typu.

zunka26
25. máj 2013

@gretka2 super napisane,

dadis
29. máj 2013

Co tu niektore zeny popisali o tom, ako su slovenske zeny frustovane, deti biju az sa docikaju, z dcer vychovavaju Nastenky, nechaju sa otlkat muzom, nikam nechodia, nestaraju sa o seba, riadia sa radami starymi 30r, su dlho (3roky) na materskej, nikdy neprekrocili hranicu obce a este su aj nenavistne, zavistlive, obmedzene, netaktne (mna sa fakt nikto nikdy nespytal na moj plat, nie to este na plat manzela) a je tu nizky ekonomicky standard. Si to po sebe laskovo precitajte, ja nehovorim, ze ste sa s niekym takym vo svojom "slovenskom" zivote nestretli, ale preco musite zovseobecnovat a tym urazat zvysok slovenskej populacie (sranda, ze sme to schytali najma my zeny) .Nehovori to nieco o Vasej vlastnej zakomplexovanosti? To si fakt myslite, ze ak teraz prezivate iny zivot, nez tu popisujete, je len dosledok Vasho prestahovania sa? Teraz Vas mozno prekvapim, aj na Sk sa da zit krasny a spokojny zivot 😵, ale je fajn, ze mate pocit, ze mate viac, zijete viac a ste statnejsi nez vsetci ostatni, ved to by si mal vlastne mysliet kazdy. Ja mam to stastie, ze ten pocit som nasla doma.

gretka2
6. jún 2013

@dadis Veru, pravdu mas.
A pozor baby, ktore zijete v zahranici, aby ste tu "slovensku" zakomplexovanost, obmedzenost a zavist neexportovali dalej do sveta 🙄 😝 😀 ...

Strana
z4