Spravili ste autoškolu i napriek tomu, že ste nevedeli riadne jazdiť?
Ahojte viem ze som tu uz par krat pisala nieco o autoškole ale moja otazka znie ci je tu niekotra s vas ktora si spravila autoskolu aj ked nevedela jazdit radit rychlosti proste sedela zatial iba na spolujazdcovi vedela iba zakladne značky takto ja sa nato odhodlavam uz cca rok ako mi baby rastu mam vacsiu potrebu nieco spraviť maju vela energie jedna chce chodit na gymnastiku druha je zive striebro a ja si nechcem predstavit behat mhd ja nechcem byt zavysla na mužovi za kazdu radu budem vďačná
Na muza sa nespolieham ze mi nieco vysvetli on je nervak... :\
@ivanka1997 v autoskole zatial co mam info, tak nemaju moc radi, ked prides ako frajer, ze uz vies radit. Horsie je preučat ako ucit od zakladu. Nemaj z toho stres, miliony ludi sa naucili soferovat, v autoskole ti vsetko vysvetlia, ukazu, potom trosku praxe a uz to pojde. Po autoskole si kludne zaplat kondicne jazdy alebo muz nech ta pusta pomalicky za volant, najprv mimo mesta, potom po tych preprchatych uliciach a sama uvidis, ze si mala zbytocny strach 🍀
Jasne, však tam tá to naučia🤷🏽♀️ Na to je autoškola.oni práveže nemajú radi tieto vseliake zlozvyky pri jazdení keď už vieš.
V autoskole sa vsetko naucis, na to tam budes chodit. Ked ti to pojde horsie - spravis par hodin navyse pred skuskami, nic sa nedeje. Ja navyse jazdim uz asi desat rokov len automat, ked som v praci musela sadnut do klasiky mi ritku stislo, ale tie veci clovek nezabudne nastastie 😂
@ivanka1997 ja sa na to odhodlavam už asi 2,5 roku. Mám z toho absurdný strach že to nezvládnem 🙈 chytá má panika a úzkosť už len keď môj muž spomenie slovo autoškola 🤦♀️🤷🏻♀️
@zuzzinkaa aspon muž vas podporuje ... 🙂 moj mi dal cuvat a ako som pustala spojku som strasne silno stlacila plyn a sme hrozne vyleteli hrozne ale ako mi moze dat cuvat ked som.v zivote nestlacala pedale a, este nemam. Ten cit pre plyn a to bola asi sekunda on namna nakrical ci nas chcem.zabiť ale tiez neviem preco mi dal najprv cuvat .... našťastie sa nikomu nic nestalo
@ivanka1997 Vsetko ta naucia v autoskole, najpv mas teoriu, potom trenazer, potom ides na jazdy. Ja som pred autoskolou auto nikdy nesoferovala (ale vedela som, co kde je a co ako funguje, lebo mam rada motosport :D) a az tam som sa naucila, no a ked som urobila skusky, tak oco mi daval soferovat jeho auto, ked bola prilezitost. To som mala nejakych 19 rokov vtedy. Ale tak poriadne som sa naucila az na vlastnom. Nikto mi tam do toho nekecal, okrem manzela, vtedy frajera, ale casom vidim, ze on to nemyslel v zlom, to ja som bola vystresovana, lebo soferovat v KE bol a je celkom stres :D
@ivanka1997 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ Však a čo muž čakal keď si to robila prvýkrát. Aj keď autoškolu spravíš, tak ho začiatku budeš mat stres, potrebuješ prax. Neboj to pôjde. Ja som robila pred 2 rokmi ako 28 ročná, kamoska tiež tá mala 34. Obe už jazdime úplne v pohode
@ivanka1997 prosim ta a ty mas pocit,ze niektora z nas to vedela a naucila sa len tym,ze sedela ako spolujazdec?😁 niekedy ma tu niektore fest udivujete,ci to myslite vazne alebo si robite srandu?na to je autoskola,ze ta to NAUCI…ale to je len 50% zakladu,potom musis jazdit,ano,sama,bez inskruktora a ako tak citam,ak je muz nervak,tak dakujem pekne,ten strati nervy,vyziape sa a teba tym “zasekne”…na prve jazdy si najdi niekoho spolahliveho a trpezliveho,kto bude pri tebe sediet a este “dovysvetluje”,pripadne poradi,ked budes este v miernom strese…ale mat vodicak a jazdit je super,naozaj ta sloboda je na nezaplatenie…moja mamka si vodicak robila v 40tke a jazdi…ja som zase zacala v 17 (rocny kurz) a tiez som do vtedy sedela iba ako spolujazdec a netusila som ako a preco vodici preraduju atd…dnes vezmem hociake auto a odjazdim kam treba,jazdim vela aj dlhe trasy a rozne typy aut (taku mam pracu)…takze sup sup na to…💪🏻
Pre to sa to volá AUTOŠKOLA, lebo ta tam všetko naučia.
Ja ked som isla.robiť vodičak nikdy som ani volant nedrzala a jazdim bez problémov.
Základ je NEBÁŤ SA.
Poznám aj ľudí čo si len chceli dokázať, že to spravia a pritom vedeli, že nikdy šoférovať nebudú a aj je to tak no a ešte povedia, že veď ich ma kto odviezť... , v tom prípade škoda výhodných peňazí za to.
@ivanka1997
Prvýkrát som na sedadle vodiča sedela v autoškole. My sme auto doma nemali. Vodičák som spravila na druhýkrát, potom som chvíľku skúšala jazdiť s manželom, bola z toho jediná vážna hádka nášho manželstva a za volant som nesadla 7rokov. Keď sme mali 2deti, tretie na ceste a sťahovali sme sa na miesto, kde bolo nutné šoférovať, opäť som začala -SAMA! Pomaly, po jednej trase, známe cesty. Dnes šoférujem bez problémov. Z nových miest mám rešpekt, kukám dopredu mapy a tak, ale v zásade sa viem sama odšoférovať hocikam.
@ivanka1997
Nikdy, nikdy, nikdy viac s ním nešpoféruj. Môj muž to ani takto na hulváta narobil a stačilo mi to na to, že som nedokázala 7rokov šoférovať. To čo tebe, robil môj svokor svokre, furt po nej hučal. Doteraz má stres šoférovať a všade ju rozváža svokor alebo chodí busmi. Na šoférovanie potrebuješ dve veci: 1.skúsenosti 2.veriť si. Čím viac máš skúsenosti, tým viac si veríš a čím viac si veríš, tým viac šoféruješ a naberáš nové skúsenosti. Nikto ťa to nenaučí, len ty sama. Ja som sa najviac naučila z kritických situácii na ceste. Keď skončíš autoškolu, budeš vediet značky, stláčať pedále a krútiť volant, ale naozaj šoférovať sa začneš učiť až v normálnej premávke. S nervným mužom vedľa seba to zabalíš po pár jazdách, ver mi.
@ivanka1997 kazde auto je ine, ma inu citlivost pedalov. Vzdy si treba zvykat na to.
Urob si normalne vodicak v autoskole a hlavne neskusaj jazdit bez vodicaku. Ked ta chytia si dalsi rok vodicak neurobis.
Ked spm sla 1x do autoskoly vedela som akurat ro naco sluzi volant, dokonca aj povaa autoskoly som jazdila len pocas jazd v nej. Kedze som nwchcela otravovat kamaratov. A zvladla som to na prvykrat. Odvtedy ubehlo vela rokov a jazdim denne, bez problemov.
@ivanka1997 vodicak je super vec,ja som si v 18 spravila vodicak,chvilku potom som sa ucila s ujom jazdit,potom uz nebol na to cas tak som 5r nejazdila vobec.na novsom aute som sa bala jazdit,aby som.neurobila skodu.nasla som si priatela,ten kupil starsiu pracovnu feliciu, tak som sa hned zacala na nej ucit jazdit ako ju kupil.tym som sa odhodlala a upokojil ma ze aj ked to auto oskriem tak sa nic nestane.ze mam skor davat pozor na druhych ako na auto,dolezite je aby pri jazde na vas manzel nekrical lebo potom nemate odvahu si sadnut a ucit sa jazdit.priatel na mna nekrical nikdy,vzdy mi iba povedal teraz pridaj,prerad si s kludom a tak ked sme niekam sli spolu tak ma nechal soferovat.keby po mne krici tiez uz nemam odvahu si sadnut vedla neho soferovat.potom som bola donutena doviezt sa do prace sama,kedze som nemala autobusovy spoj a tak obcas ma vytrubili za mnou iduce auta ale casom som sa naucila ako mam ist.tiez jazdim po cestach ktore poznam,ked mam ist niekam inam pozriem si vopred cestu na google maps.teraz mi uz vobec nerobi problem sadnut aj do noveho auta a jazdit,teraz vozim zeny v nasej rodine,aj ked maju vodicak nikdy nejazdili.teraz ked potrebuju zaviezt musia sa spoliehat na druheho.takze drzim palce
Ja som nevedela nič a spravila som na prvý krát bez problemov. Veď lepšie ako keď príde nejaký frajer čo si myslí že vie lepšie ako inštruktor a pritom katastrofa. Veď nato je autoškola aby ťa naučila všetko. Ja som nevedela ani ktorý pedál je ktorý, ani ako sa štartuje, nič proste (začala som si robiť v 16r, skúšky cerstvo v 17 tak dovtedy má to nezaujímalo).
Určite nebudeš mať problém, hlavne sa neboj 🙂 držím palce 🙂
@ivanka1997 ved to sa uci v autoskole. Preto je to autoskola,aby ta naucili soferovat . Ja som si robila v 18,nikdy som za volantom nesedela,nepoznala znacky.
A ono ani nemáš nič vedieť, sadnúť za volant bez vodičáku, hoci aj ako skúšanie na parkovisku sa nesmie, nieto jazdiť niekde
@ivanka1997 ahoj neboj všetko ta naučia radenie a pedále sú len o zvyku 😉 ja som autoškolu robila ako 17 ročná a vedela som ze co je auto nič viac 😂😂 teraz si neviem predstaviť byť bez vodicaku. A to ja som chodila domov s plačom že sa to v živote nenanucim a teraz jazdím skvele aj muž má pochváli.
Ja! ja som to vobec nevedela, ja som tomu principu auta nechapala vobec, ako to funguje, kedy preradit podrait proste som to nechapala....vsetko cele mesto som mala len naucene kde pridat kde ubrat kde zaradit uplne... a urobila som....Roky som nejazdila....az som bola nejak tak donutena, auto pred bytom a ja som chodila autobusom....tak som dokonca ako tehotna po troche zacala....a teraz jazdím uplne normalne....Vsetko sa clovek nauci az ked realne jazdi, v autoskole som sa nepriucila nic iba ten zaklad odpichnut sa z miesta.....Doteraz ma isto moj instruktor dáva za príklad studentom ked ma vidi ze nech sa pozru na mna ze som este na 8 jezde nevedela kde je sever a soferujem...
Tam sa to naucis a keď si stále nebudeš istá, kúp si automat 🙃 mne to preraďovanie tiež extra nešlo v autoškole, ale tak trocha som sa naučila, ale istá som si nebola ani po skúškach, trénovať som nemala s kým, občas ma kamarát zobral posoferovat vecer, ale to bolo fakt raz za mesiac, on síce povedal že mi to ide, ale nemala som svoje auto, takže som si to nemala kedy osvojiť.. takže som niekoľko rokov nesoferovala a keď už boli peniaze na auto, išla som na kondičné jazdy a po pár jazdách som sa rozhodla pre automat 😀 ale tebe to možno pôjde aj s tým manuálom, len potrebuje človek dobrého inštruktora 😊
ani ja som vobec nevedela, dokonca ja ked som bola na trenazeri, aj tam som to posrala :D tam to na mna vybaflo parkra ze radenie bez spojky 🙈
ale skusky na 1.krat nakoniec a teraz ficim najradsej sama 🙂 neznasam ked mi do toho frajer brble 😝
Vieš koľko ľudí spravilo vodičák a v živote nesedeli za volantom? 🙂 Neboj, v autoškole ťa všetko naučia. Ja osobne som ešte aj po skúškach mala pocit, že neviem samostatne jazdiť, neverila som si, ale ono to prišlo časom, keď som sa rozjazdila.
A prečo nie? Veď autoškola je práve o tom, že ťa to majú naučiť. Tam od teba nečakajú, že no predveď sa čo vieš. Takže smelo do toho. 🙂
@dmk_1 pamätám si, že môj inštruktor bol nadšený, že jazdiť viem. v meste ma musel brzdiť, prekračovala som vtedy ešte povolenú 60-tku 😀 a vždy povedal, že pri mne oddychuje. poprevážal kde-čo z miesta na miesto, keď mal výučbu so mnou (proste si riešil aj svoje súkromné veci, lebo to šlo rýchlo - myslím tá jazda a učenie takmer žiadne). prejazdili sme spolu nespočetné km oproti iným žiakom, pretože to skrátka šlo, nevliekla som sa mimo mesta 50-60 ako iní, ale klasika - 90. proste ja milujem jazdu autom a ja som teda mala inštruktora nadšeného. mala som vtedy necelých 18 🙂 @ivanka1997 osobne netuším, či dajú prejsť, ak teda nie si si istá svojou jazdou a nevieš to poriadne. vodičák som robila pred 25 rokmi. ale považovala by som to za nanajvýš nezodpovedné dávať vodičák niekomu, kto proste nemá vodičské zručnosti zautomatizované. potom tu vidíme na cestách zmätky, ľudí, ktorí cúvajú na 40x, kým zaparkujú, ľudí, ktorí vytvárajú zápchy, ktorí prichádzajú do nebezpečných situácií, lebo zabudnú odbočiť a namiesto toho, aby premýšľali hlavou, lebo ostatné majú zautomatizované, tak rozmýšľajú v strese, kde je aký pedál a čo urobiť????? už som videla na cestách také atrakcie, že som až žasla. najznámejšími sú azda ľudia v protismere na diaľniciach. tak toto už fakt nepochopím. jednak to, ako môže do protismeru vojsť a jednak to, že už keď vidím, že VŠETCI idú iba oproti, tak asi sa snažím čím skôr to riešiť, ale minule kolovalo po nete video, kde tuším 18 km si pani trielila po diaľnici....
@ivanka1997 ja som si robila autoškolu ako 18 ročná s tým že predtým som v živote nesedela za volantom, všetko som sa naučila...vodicak som spravila ale strašne malo jazdila a ani ma to nebavilo nejako extra...normálne som začala jazdiť až ako 25 ročná lebo som musela, a vtedy som sa najlepšie naučila, pekne sama na aute...samozrejme že mi auto párkrát zdochlo, občas som zle odbočila, ale postupne pomaly som sa naučila fakt dobre šoférovať a veľmi ma to baví 😊 a teraz po 3 rokoch by som sa nebála autom ísť už asi nikam 😅
@ivanka1997 Určite nejazdi s manželom, ak je nervák. Ja som s mojím bola raz, doteraz mám traumu a v živote už pri ňom šoférovať nebudem, jedine ak by oslepol (snáď sa to nestane).
Inak vodičský som mala asi 10 rokov, kým som začala jazdiť, práve kvôli synovi. Určite choď do toho, nemusíš nič vedieť ani trénovať vopred, inštruktor ťa naučí.
@ivanka1997 a myslis, ze ini to vedeli este pred autoskolou? Potom by do nej nemuseli chodit a na vodicak by si len vystali rad. 🤣 Ja som nevedela prejst cvicisko, ale vodicak som akosi urobila. Ani teraz by som ho nepresla, vsade sa na parkovisku ryjem predkom pre istotu, vycuvat viem, nacuvat radsej neskusam. Asi po 6 mesiacoch aktivneho soferovania som sa naucila pocuvat motor, dovtedy som radila tak automaticky, ako mi bolo odporucane v autoskole. Myslim, ze som dobra vodicka. Idem vzdy predpisanou rychlostou, nejazdim agresivne a ked to zvlada nemehlo ako ja, tak to zvladne kazdy. Aj ty. 🤗
Este som zabudla napísať, ze po autoskole mi nikto nechcel požičať auto, lebo co ked im ho rozbijem.. Tak vravum ok.. Kupila som si na uver auto.. Starsie... Splacala som si ho pekne 3roky...no a na nom som sa sama najlepšie naučila, nikto mi do toho nekecal.. A teraz? Kupili sme si s mužom veľké auto 4kolku,do riadneho terénu a odkedy sama jazdím na oslovujú ti co mi nechceli požičať, ze odvez ma tam tam... Vravim ze zrazu 😁takze aj take su situácie.
Najlepšie sa naucis sama za pochodu na cestach, prídu všelijaké situácie, tesnotky a tak ale nemas sa coho bat 😊

@ivanka1997 no samozrejme. Veď toto všetko sa budeš učiť. Nirmalne budeš sa učiť radiť rýchlosti.
Nie je to nič ťažké.