icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

renicka21
7. nov 2016

aha no super :( tak dufam, že to bude v pohode. lebo sme nemali na výber

zlatuska123
7. nov 2016

@mitilushka to budete diktovat az pri prijme a z vlastnej skusenosti aj si povymyslajte nech vam spravia komplet vsetko lebo ked poviete napr.ze iba chrape tak sa zameraju na mandle 😁 nam zistili reflux

mitilushka
8. nov 2016

@zlatuska123 super, ďakujem 🙂 my toho máme dosť... Od ekzému, po anemiu, zväčšenú slezinu a caste infekty horných dýchacích ciest..... Majú čo robiť :D

kvietocek55
8. nov 2016

Ahojte tak 10.10. nastupujeme, ja plus dvaja synovia 1,5 r a 5 r. Bývať budeme v garsonke.. Aké je to ubytko? Aký je tam režim? A nejaká herňa je? To budeme aj vonku môcť ísť? Dúfam že sa tam nezblaznim s dvoma deťmi..

domi1988
8. nov 2016

Aj my budeme mat tu obycajnu izbu bohuzial ine volne nebolo 😕 snad to tam prezijeme

penelopa
8. nov 2016

@kvietocek55 Vonku bude môcť celý deň´behať po Tatrách a je tam herňa s dv prehrávačom,nutné priniesť svoje dvd nosiče.

beka22
8. nov 2016

@kvietocek55 herňa je o poschodie nižšie a von sa dá ísť vždy keď nie sú vyšetrenia

kvietocek55
8. nov 2016

@penelopa
@beka22 ďakujem ...

kvietocek55
9. nov 2016

@dejka99
@mwt ahojte aj my nastupujeme 10.10. začínam mať z toho dosť nervy..

evka1247
9. nov 2016

Žienky a čo všetko balíte?

lenka_21
9. nov 2016

@kvietocek55 nie je dovod na nervy...normalne ich nabal ako by ste isli na dovolenku. V podstate to tak ber, niekto ti tam navari a program zabezpecis ty... 😀 😀 😀 Ak nebudete mat vysetrenia mozete chodit von po Tatrach...sadnete na elektricku a ide kde chcete. Herne tam su tiez, DVD ako pisal niekto vyssie... Deti chodil cez den normalne oblecene...

@evka1247 nerozumiem co myslis co vsetko balite? Zbal sa normalne ako by ste isli na zimnu dovolenku, kedze to nie je 5* hotel tak treba pribalit uteraky a hygienicke potreby. Ak maju deti nejake oblubene hracky/hry/ DVD a pod tak aj to....

beka22
9. nov 2016

@lenka_21 a môžeš aj tričká s krátkym rukávom dosť kúria

evka1247
9. nov 2016

@lenka_21 takže tam môžme chodiť preč?ja som myslela že maximálne v areáli sa pohybovať ďakujem

beka22
9. nov 2016

@evka1247 nie po celých Tatrách aj do Popradu atď

beka22
9. nov 2016

A vychádzky sú súčasťou terapie

beka22
9. nov 2016

@evka1247 napísala som to ako hotentót nie nemusíš len po areáli ale kde chceš

evka1247
9. nov 2016

@beka22 v pohode 🙂 no to je super to som teda nevedela

beka22
9. nov 2016

Je tam celkom dobre keď sa zíde dobrá partia ale keď si ženy nesadnú je tam nuda ale ja idem 01/17 a už sa teším

lenka_21
9. nov 2016

@beka22 ked sme tam boli, kurili v pohode...bolo to v case velkonocnych sviatkov...

@evka1247 ano toto nie je ako nemocnicny pobyt, skor kupelny 😎 ... Ak dietatko neochorie moze sa chodit v pohode von. Je tam aj pekne ihrisko, lenze na to uz teraz bude zima... Podla mna mila mamicka sa tam vzdy najde 😀 😅

beka22
9. nov 2016

@lenka_21 my chodíme vždy v zime preto viem že dosť kúria

mitilushka
9. nov 2016

To ma ukludnilo, že sa dá ísť mimo areálu - my sme s manželom obaja fajčiari a sme si nevedeli predstaviť, ako budeme tri týždne fungovať.. dúfam, že to tam nejak zvládneme, mám z toho tiež stresy, hlavne s dvoma deťmi, so staršou je to už v pohodicke, ale mladšia bude mať teraz 14 mes, to je este také mimco...

evka1247
9. nov 2016

@mitilushka ja sa bojím ako ich budem uspávať to bude zážitok a hlavne mladšia spí aj cez deň, čo si pri hyperaktívnej staršej neviem predstaviť

kvietocek55
9. nov 2016

@lenka_21 ďakujem, ja sa skôr obávam ako to tam zvládnem s dvoma.. Pri starškom 5 r treba mať oči všade a ten mladší má 1,5 r, dosť sa aj naťahujú.. a presne toho spania cez deň sa bojím.. ale tak keď už bude zle, šupnem ho do kočiara a bude spať vonku... akurát že ja som chorá teraz, tak by som mala byť v teple.. no uvidíme, hádam sa k niekomu dáme do partie 😀 😀 a dobre že píšeš o uterákoch, som zbalila len jeden, tak ešte pribalím.. batožiny máme toľko že až.. 😀 😀

mitilushka
9. nov 2016

@evka1247 to mi hovoriť netreba, mne spávajú ešte obe, ale staršia vymýšľa a ona už má svoju izbu, takže zaspáva sama a mladšiu zatiaľ uhladkam k spánku :D raz som to skúsila, že staršiu som si dala do postele, mladšiu do postieľky. Po hodine som stratila nervy a staršia išla do svojej izby... To bude iná psychiatria :D

lenka_21
9. nov 2016

@kvietocek55 ked to zvladnes doma tak tam urcite tiez...nemusis varit, upratovat a pod. Dolezite je, aby si bola fit... Kedze dobre kurili ked som nieco vyprala bolo raz dva suche 🙂

@mitilushka moje dve su odjakziva spolu a prave pre toto nepodporujem zvlast izby...nech si zvykaju. 😝 U nas bezne jedno spi a druhe vykecava 😀 😀 😀 Vecer je to rovnake a preto ich ukladam skor nech sa vykecaju, pobehaju a najneksor o 20.30 uz sladko spia 😉 Je to len o zvyku... 🙂
No mozno sa odnaucite fajcit a spravite nieco pre svoje zdravie 😉

lenka_21
9. nov 2016

@evka1247 ak budete mat stastie ako my tak my sme mali hernu na nasom poschodi, jedno dietatko das spat a druhe bude zatial v herni...ja som tam vzdy nasla ochotnu mamicku, kt.mi na to druhe dala pozor...

mitilushka
10. nov 2016

@lenka_21 moja mladšia dcéra má rok a neviem si predstaviť dať ju už spať do inej izby. Staršia bude mať 4, takže ma svoju izbu, vek na to má... Inak budú mať izbu spolu, keďže bývame v byte a nemáme tu 5 izieb...

lenka_21
11. nov 2016

@mitilushka mamicky s dvoma detmi naraz casto nemame vyber 😀 😀 😀

Mam 2 deti s vekovym rozdielom 5 mesiacov (to druhe je adoptovane - ak by nahodou ten rozdiel nesedel 😉 ) Kedze do jeden izby sa 2 postielky nezmestili (aj ked byvame v dome) a tak su deti vo svojej izbicky od narodenia a ja k nim vstavam - teda som vstavala ked som ich kojila a pod. Dokonca s nimi spaval aj nas najstarsi syn...vraj jemu detsky plac nevadi, spal ako drevo 😀 Kazdy sa aj cudoval, ze nemame vysielacku a pod.veci... Nebolo treba, mam dobre usi 😅 a na to vstavanie som si nakoniec zvykla...

Vyhoda je vsak v tom, ze teraz ked cestujeme tak nie je problem, aby vsetci spali v jednej izbe... Nemam stres ako to jedno uspim a pod. co som tu citala... Ked v noci place jedno, tie zvysne dve na to ani nereaguju 😉 Proste su na seba zvyknuti a ked spia tak spia... 🙂

renicka21
12. nov 2016

takže...21.11. nastup na 2 týždne- pridelili nam 1A oddd, kateg.D tak dufam, že to zvládneme, nepríde niekto na tento termín 😀 ???

evka1247
12. nov 2016

My máme 4B oddelenie kategoria D 23.11. inak chcem sa opýtať návratky vám prišli dve?jedna?lebo mi prišla jedna a nechápem ako tam mám obe dcéry vpísať 😀 😝