icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

polovkova
9. mar 2017

@sudabe Ja by som to mozno dala vybrat tam..ak by to moc "neznehodnotilo" pobyt..neviem ci po zakroku moze chodit von..viem iba o strave..ze ma byt kasovita..no uvidim..a pocasie mate ake? Je tam co robit s detmi? My sme mali nastupit vcera. Kvoli praci ideme 17.4.

sudabe
10. mar 2017

@sanulkah aha no kazdy hovori ze uz bez narkozi nespravia nikde ale asi su vynimky. 🙂

sanulkah
10. mar 2017

@sudabe No ale to už sú 3 roky nazad. V Piešťanoch dokonca robia tak že ráno prídeš a večer ideš domov za 100€, no to sa mi zdá dosť riskantné.

sudabe
11. mar 2017

@sanulkah ved aj tu mu hovorili ze to je len jednodnova zalezitost

sanulkah
12. mar 2017

@sudabe Ja som bola rada ze sme boli hospitalizovaní, pretože nikto nevie kedy sa to skomolikuje. My máme problémy s krvacajucim nostekom, takže to bolo fajn.
@polovkova strava nemusí byť kasovita, len sa po narkóze musí v menších množstvách piť a jesť. Pri krcnych je kasovita strava. Nie som za mudru 🙂 viem preto, že sme boli v narkóze rok po mandliach operovali syncekovi pruh.

penelopa
12. mar 2017

Ide o jednodňovú chirurgiu robia ju aj v Šrobárovom ústave.Absolvovali sme ju adenotomia-nosná mandľa.
Ráno prídete,spraví sa zákrok a popoludní ste doma,potom Vám zavolá anesteziológ ako sa cítite a po týždni kontrola.

evka1247
12. mar 2017

@penelopa prosim ťa ako dlho musí byť dieťa zdravé?a aké sú obmedzenia po vybrati?ďakujem

penelopa
12. mar 2017

@evka1247 Minimálne 3 týždne a obmedzenia ,len mesiac mimo kolektív po zákroku.Nám síce nariadili len dva týždne,ale ja som malú nechala mesiac pre istotu.

evka1247
12. mar 2017

@penelopa ďakujem tak to bude zaujímavé neviem si predstaviť ju držať tak dlho doma

penelopa
12. mar 2017

@evka1247 V pohode,vydržíte:O))):
Kedy máte termín?

evka1247
12. mar 2017

@penelopa ešte nemáme boli sme 1.3 u lekára ale zrovna ochorela tak máme prísť 1.4. na krčné a hádam už konečne bude aj termín

sudabe
13. mar 2017

@polovkova pocas pobytu ich nevyberu az potom. Pocasie v pohode dnes trochu snezi potom sneh s dadzdom ale boli aj pekne slnecne dni a v nedelu bolo velmi skaredo a strasne fukalo. No chdime von vlakom sa dostaneme vsade.

domi1988
17. mar 2017

Baby po kolkych dnoch od poslania ziadosti vam volali z ustavu kvoli terminu?

sudabe
17. mar 2017

@domi1988 neviem presne ale ziadost som poslala 10.2 a mohli mi volat o 2tyzdne a termin sme mali 6.3

domi1988
17. mar 2017

@sudabe dakujem cize isto zavolaju a termin si dohodneme spolocne?

sudabe
17. mar 2017

@domi1988 ano budu volat vela zalezi ajvid izby aku chcete

maartinkaa
18. mar 2017

ahojte, v pondelok 20. muz nastupuje s malym, bolo to vybavovane akutne vo stvrtok, tak nevie, ani aku izbu budu mat,,,,su tam aj oteckovia s detmi? moj potrebuje kazde rano kavu, bude si ju mat kde uvarit? a musi si zobrat aj hrncek, alebo taketo veci su niekde k dispozicii? a este nam nepovedali na kolku hodinu sa mame dostavit, je to jedno? lebo sme dost z daleka,,,,ozaj treba aj zupan? prepacte za otazky, ale viete ked chcete niekam poslat chlapa, tak mate strach, ze nezvladne ani bezne veci😀

beka22
18. mar 2017

@maartinkaa ahoj nemusí sa bát chidia aj oteckovia a aj kávu si má kde navariť a keď si zoberia hrnček bude mať bonus kávu zo svojej šálky. Hlásiť sa treba do 11:00. A aby som nezabudla budú mať až olovrant tak obed pribal ohrejú to v mikrovlnke. Župan si zoberia ak chce. Podľa mňa chlap ho nepotrebuje.

beka22
18. mar 2017

*chodia

maartinkaa
18. mar 2017

@beka22 dakujem velmi pekne, mam z toho hrozu, lebo moj chlap bude rozmyslat aj nad datumom narodenia, ale tesim sa, ze si aspon trochu oddychne,,,,

beka22
18. mar 2017

@maartinkaa neboj zvládne to tak ako každý iný

sudabe
18. mar 2017

@maartinkaa neboj sa jak uz pisali vyzsie taze je tu kopec ockov a boli tu aj dedkovia. Hrncek odporucam doniest a zupan mu netreba ani ja nemam. 😀

maartinkaa
18. mar 2017

@sudabe dakujem, ako je to prosim ta s kupelnami? lebo fakt neviem, aku izbu dostane a ci si bude moct vybrat. ak je spolocna, tak pre kolko izieb? a este skola, bruno je prvacik, bude tam moct chodit na nejake vyucovanie? uz aj tak hrozne vela vymeskal,,

sudabe
18. mar 2017

@maartinkaa My mame taku za 4e a je tu panske aj damske wcko zo sprchou na 6izieb a od kedy sme tu tak tu nebol oco cize by mal pre seba sprchu. Potom su izby pri sestrach za 2e a tam neviem ci je to tak isto len viem ze e tam asi 9izieb. Ostatne su asi nadstandartne kde maju na izbe kupelnu. Ano je tu skola a chodia deti

nevestickaaaa
18. mar 2017

Kočky, prosim vás, ako je to tam s jedlom pre 10 mesačné dieťa? Mám brať z domu? Alebo tam dostane? Ak dostane, tak čo tam dávajú takýmto menším deťom?
Po dohode termínu mi príde nejaký informačný list, kde budú zahrnuté aspoň základné informácie a pokyny?
Je tam napríklad bazén pre deti? Čiže budú potrebovať rukaviky a župan?

sudabe
18. mar 2017

@nevestickaaaa Neberies ziadne jedlo davaju neviem presne co ale bola tu jedna a mala 8mesacnu este aj na izbu si brala. Domov vam pride pozvanka a tam bude napisane co vam treba. Je tu bazen ale velmi malo sa tam ide a doktorka rozhoduje ci sa moze ist dieta musi byt zdrave

nevestickaaaa
18. mar 2017

@sudabe Ďakujem ti moc, prosim ťa, ak ešte smiem otázku, ako približne vyzerá deň? Koľko vyšetrení alebo procedúr absolvujete a koľko to približne trvá? Je mi jasné, že je to veľmi individuálne, záleží od diagnózy a podobne, ale tak konkrétne vy, napríklad.
A ešte predpokladám, že pri prijímaní prebieha nejaké dlhšie vstupné vyšetrenie, možno odbery, váženie, meranie, otázky, pokec, ... To robia hneď v prvý deň nástupu?

maartinkaa
18. mar 2017

baby este jedna otazka, manzel je fajciar, da sa niekde cmochlit?

beka22
18. mar 2017

@maartinkaa môže fajčiť ale až na parkovisku. Sbs napomenie keď bude fajčiť kde nemá.

maartinkaa
18. mar 2017

@beka22 ja by som pristala, keby mu to zakazali v okruhu 100 km, aspon by prestal😀