icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

tikalka
31. aug 2017

Ok dakujem super ze si mi to napisala ale neviem ci sa to bude dat kedze mi paNi volala a spytovala sa za stravu a kdake ubytko ale urcite ak sa da tak to tak vybavim a budem si kupovat obed a tak chlieb si vezmem a nieco si kupim vsak tam sa da dat do chladnicky veci a strava je velka ci mala ze sa musi dokupit maju aj niejde bufet ze @beka22

dfgabika
31. aug 2017

@beka22 pomohli Vám tam, aj na niečo prišli? Že už nemáte ísť....hm...trošku sa toho bojím čo mu tam budú robiť. Robia aj testy kvôli alergiam, či .....

beka22
31. aug 2017

@tikalka pri nástupe v prijímačke povieš že bez stravy a nahlási š si len obedy vedľa jedálne čo som ti už písala. Do obchodu som chodila do Starého Smokovca do veľkého obchodu Sintra.

beka22
31. aug 2017

@dfgabika dcéra mala silný reflux a tento rok mala len pozostatok. Mala problém s imunitou a teraz mala všetko ok. Robili aj alergo. Keď robí lekár prvé vstupné vyšetrenie vždy som sa dohodla čo jej budú robiť. Pýtala sa na chorobnosť a či má dáke problémy a čo chcem vyšetriť. Tento rok sme boli 5x tak za 5 rokov sa to dalo po liekoch a prísnej diéte do normálu.

majka10
31. aug 2017

@ beka22 prosím aké sú izby na tom oddelení 2A? Ďakujem

majka10
31. aug 2017

@beka22 🙂

dfgabika
31. aug 2017

@beka22 ďakujem ti za odpoveď a tešim sa že Vám pomohli aj ja vto dúfam, zároveň sa trochu bojím bo toľko rokov sa trápime dúfam že aj nám pmôžu.😉

slamkasalamka
31. aug 2017

@tikalka mozes si stravu aj uplne zrusit, a mozes si potom pri jedalni v kancelarii doobjednat napriklad len obedy, alebo co budes chciet. Alebo aj nic

beka22
31. aug 2017

@majka10 na izbe sú valendy ak treba malá postieľka ja som požiadala o drevenú tak mi ju doniesli. Stôl 2 stoličky skrine TV WC kúpeľňa. Ale sú tam aj izby len so skriňou a umývadlom a WC a kúpeľňa je spoločná asi pre 3 izby. Je tam kuchynka spoločná herňa. No a na poschodí sú dvoj bunky a garzonky. Pekné oddelenie.

beka22
31. aug 2017

@dfgabika držím palce a veľa zdravia

henika81
31. aug 2017

@beka22 kolko stoji taka izba na 2A? to je akacenova kategoria?

beka22
31. aug 2017

@henika81 ja som chodila vždy v janári hneď po novom roku. Boli sme tam prvý po vyčistení a platila som 13€ na noc a cez sezónu je asi 16€. Na ich stránke je cenník.

henika81
31. aug 2017

@beka22 dik, len som chcela vediet bo pisete 2A niektore B a mam z toho chaos bo v cenniku tam je kategorie inak....a nevies prosim ako to je na 4A? zevraj tam je dobre tiez

henika81
31. aug 2017

@beka22 a ako to tam je s detmi poobede uz sa o nich starame len my ci aj s niekym spolocne chodime vonku ,alebo mozu ostat s nami deti naizbe ak je skarede pocasie alebo ako to funguje aky tam je system? a este sa chcemopytat , su tam aj klasicke male wc pre male deti? ci nocniky davaju? chcem vediet do coho idem tak potrebujem info, asi to vies pochopit idem tam s malym prvy x, dik

henika81
31. aug 2017

@beka22 je tam aj wifi pripojenie na net, ci ?

majka10
1. sep 2017

@beka22 ďakujem

dominko28
1. sep 2017

A tam spravia všetky vyšetrenia lebo naša doktorka na imunologii nevie čo s malou tak nás poslala na liečenie tiež sme zúfalý ked vidíš ako sa dieťa trápi ďakujem

beka22
1. sep 2017

@henika81 ty sa o deti staráš celý deň na vyšetrenie chodíš spolu s dieťaťom a po obede je na tebe čo budeš robiť ale v rámci terapie odporúčajú ísť von. Nočník ti dajú stačí si pýtať aj stupienok k umývadlo je tam. Ale ja by som si zobrala svoj. To je môj názor.
WiFi tam je ale podľa mňa drahé. Ale cenu už neviem lebo ja som mala net v mobile.
No a oddelenie 4A si dakto chváli dakto nie. Je tam asi 5 izieb a spoločná sprcha a WC. Je tam herňa na chodbe a aj TV. Spoločná kuchynka je tam tiež.
Ak by si mala ešte otázku kľudne sa opýtaj. 😉

beka22
1. sep 2017

@dominko28 vyšetrenia robia alergo tam a potom až každé 2 roky. Ja som sa vždy pri prvom vyšetrení s lekárom dohodla čo jej budú robiť a aj sama som si pýtala čo tam bolo dostupé.

tikalka
1. sep 2017

@beka22 citala som ze nocnik ti daju aj stupienok kde sa mam ist pytat za stupienok nocnik si vezmem a s detmi sa chodi len poobede von ci aj doobedu dakujem za odpoved

tinka9075
1. sep 2017

@henika81 Ahoj ja som bola na 4A a bolo tam fain 6 izieb 2X sprcha a wc spoločné kuchynka na chodbe mne to vyhovovalo.

henika81
1. sep 2017

@tinka9075
@beka22 diky za info, a ten net je velmi drahy?? lebo mne do mobilu sa neoplati tiez by ma vysiel draho a musela by som sih ho dat na mesiac, a bodol by mi keby som ho tam mala na notasi aj kvoli praci aj kvoli malemu sem tam nejaka hra ak by bolo vonku skaredo, enobsedi mi dlho pri jednej cinnosti ☹

henika81
1. sep 2017

@beka22 a je tam aj sestricka keby trebalo na oddeleni? lebo ja sama mam zdrav.probelmy ,ak by mne nahodou bolo zle, ci by mohla sestricka sa o maleho postarat? lebo niekedy nesom schopna napr,ked dostanem svoje dni, a na 24h som odpisana nemozem ani nohu prelozit take mavam bolesti som len na liekoch. ☹ ako ci by boli sestricky ochotne no myy s nim pomoct, popripade ho zobrat na vychadzku alebo ho sprchnut,zobrat na obed a veceru atd.

tinka9075
1. sep 2017

@henika81 ja som net nemala ale viem že sa tam dá zaplatiť ale vychádza draho😠ja som ho veľmi nepotrebovala lebo stále sme chodili von,sestričky sú o poschodie vyššie tak na vizitu a keď niečo potrebovali tak nás volali telefonom je na každej izbe ja si idem podať na budúci týždeň tak som zvedavá kedy dajú termín.

beka22
1. sep 2017

@henika81 sestričky nemajú kedy sa o deti starať keby bolo moc treba určite pomôžu mamky čo sú v herni. To čo si opísala v správe sestričky nerobia. Aspoň na oddelení 2A. Neviem ako na iných oddeleniach. Tak túto pomoc nečakaj

beka22
1. sep 2017

@henika81 tam sestričky ani lieky nepodáva júna to podáva rodič a chodíš podpisovať večer že si podala

beka22
1. sep 2017

@tikalka stupienok je buď vo WC pri umývadle ale treba pýtať od sestričky.
No a von sa môže ísť aj do obedu podľa toho či dieťa nemá vyšetrenia alebo školu. Ak nič nemá von môžeš byť do kedy nezamknú vchod.

henika81
1. sep 2017

@beka22 ahaa, ale to na odd.2A nie su sestricky, ja myslela ci na 4,A,ale to asi nevies, ale aj tak dik z ainfo, sak dajak uz len bude....my uz mame navrh poslany min. tyzden takze cakame ked yzavolaju

tinka9075
1. sep 2017

@henika81 na 4A sestričky nie sú.

henika81
1. sep 2017

aha...su tam niede v okoli aj nejake restiky? aby som si tam odbehla na obed, kebyze ale nieco lacnejsie...a potraviny nejake ako su daleko???