icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

tikalka
8. okt 2017

Baby môžete si doniesť na oblečenie čo kolvek v čom sa dobre cítite tepláky ci legíny a tričko a hračky si kľudne vezmite v herni je ich malo

magg424
8. okt 2017

baby, davnejsie som tu citala ze ked vas prisiel manzel na vikend pozriet mal ubytko niekde u mnisok ? viete mindat viac info k tomu ?

tikalka
8. okt 2017

@magg424 áno dá sa tam ubytovať je to charita je to na okolí dá sa ubytovať aj v Šrobárov ústave sú tam nejaké hosťovské izby a ešte aj rôznych penziónov ako Valaska kalunciak a tak treba sa poskytovať jeden penzión je aj dolu pri obchode hneď vedľa a cena je v pohode

magg424
8. okt 2017

@tikalka dakujem velmi ako sa dostanem k tym uzbam v srobarovom ? rada by som to uz objednala pre.muza na vikend aby neboli obsadene

tikalka
8. okt 2017

Zajtra si zavolaj na recepciu k tej pani čo ti volala ona to vybavuje

dominko28
9. okt 2017

Ahojte kto je teraz na liečení aké je tam počasie.Mi ideme v pondelok som zvedavá ako to bude

magg424
9. okt 2017

@suzini no co ako ? co este chyba ? co donesiem ;)

dfgabika
9. okt 2017

@dominko28 treba už zimne veci. 😉

suzini
10. okt 2017

@magg424 ahoj,zatiaľ nechýba nič 🙂 ale treba zimné veci,je tu zima.maly včera nechcel odrážadlo,lebo plakal,že potrebuje rukavice.este sa len aklimatizovať,tak uvidíme,čo bude ďalej 😉

magg424
10. okt 2017

@suzini zimne veci ako.myslis aj zimnu bundu ? malemu som nabalila, pre seba nie takze dobalim a rukavice
.. ooo vdaka tie.ma teda nenapadli ;)

suzini
10. okt 2017

@magg424 teraz je tu pekne...včera poobede bola dosť zima.neviem čo bude ďalej🙂ja mám zbalení aj zimnú bundu,ale len pre istotu,ja vydržím 😉

magg424
10. okt 2017

@suzini a ako prve vstupne vysetrenia ? v pondelok vas len prijali ?

fashiondl
10. okt 2017

@suzini
Ahoooojček, píšem až teraz, keďže som mala trable s mobilom..... Takže tak-
izba super-veľká s umývadlom, ja mám spoločnú sprchu ešte s jednou izbou, wc spoločné na chodbe. Uteráky si berte svoje, ale na wc dávajú každý deň upratovačky čisté. Je tam aj tekuté mydlo. Ja platím 4 €za izbu, mame 3 valandy, stol a 4stolicky, skrinu a 3 nocne stoliky a koš na odpadky. Kuchynka je spilocna, je tam komplet pribor, tanierov je tam dost, mikrovlnka, chladnicka a stol so stolickami. Každý den menia utierky, je tam aj Jar na umývanie hubka, aj tekuty piesok na čistenie.Kazdy den dávajú aj do kuchyne fľaše a vodou- napr. Gemerka, baldovska, Lucka- to si mozte vypytat aj od pani co nosi na odd. jedlo, pre tých, ktorí nemozu z izby. Na oddelení je super, žiadna sestricka nic, ked nieco chcu, zavolaju na telefon, ktorý je na spoločnej chodbe a stale ho musí niekto dvihnúť, aby sme vedeli koho volaju, kedy treba ist na vizitu, cvičenia atd..... každý deň o 17.00 sa chodi k sestricke podpisovat papier na lieky, aj ked dieta nic neberie. Pocasie je kadejake, zabalte si radsej zimnu vybavu, uz su tu ranne mrazy a zacina padat uz aj jemne dážď so snehom, ale skutočne len trošku. Ale sneh ešte nie je, iba na horach napadlo a je ti aj cítiť, fuka severný vietor, raz slabo raz silno, ale radsej sa teplejšie obliecť, ako potom ľutovať. Jedlo sa celkom da, ja som si po 4 dňoch odhlasila stravu a dala som si len obedy- cena 3 eura (celodenná strava 8€, obed 3€, večera 2,50€). Po 4 dňoch som si obedy zrušila úplne, nakolko vzdy po detoch dojedam, takze mi to staci. Porcie maju deti a dospelý rovnake, polievku si každý môže nabrat kolko chce. Na raňajky maju moje 2 deti stale po 4 chleby, alebo dnes 4 zemle, ale kedze mi zjedia tak max. 1 rozrezanu zemlu na polovicu, mne sa zvýšia 3, takže mam ja na večeru.....atd.Desiata a olovrant je vzdy nejake ovocie, jogurt, vyziva atd......doteraz mam v chladnicke ešte 6 jogurtov😁. Co sa tyka dna, sestricka vzdy o tej 17.00 kedy sa kazdy chodi zapisovat povie kazdemu co ho caka na dalsi den. Ak nieco rano mate sestricka si vas zavola cez ten telefon, tak isto ked je vizita, zavola. Deticky chodia do skoly, su tam od 8.30-12.00-stale ich na obed dovedie ucitelka. Ale ak mate napríklad vyšetrenie na 10.00 a dieta v skole, opat sestricka zavola, idete vy osobne po dieta do skoly, idete na vyšetrenie, skončíte a date znova dieta do skoly. To iste je aj skolka. Co sa tyka herne, tych hraciek na iddeleni v herni nie je vela, ale da sa. Herni je tu viacero, takze by som povedala, ze nebrat vela hraciek z domu lebo zbytocne, ja som zobrala iba veci na kreslenie, lepidlo, farebný papier, atd.... a deti to ani nemaju kedy robit, lebo stake niekam ideme, doobeda vyšetrenia alebo škola, škôlka, jedine keď prší je to dobrá zabava. A deti aj tak najradšej šantia s deťmi. Ak nemate na daný deň nič naplánované, kľudne doobeda a poobede môžte byť von. Neviem dúfam že som pomohla, ak niečo pýtajte sa všetci 😊cmuuk
A ty už si tu? Prepáč, že sa pýtam, ale už neviem akeho dnes je a ani pomaly deň, tak rychlo to ubieha......

suzini
11. okt 2017

@fashiondl áno áno,už som tu 😁na 4A.pekne si to popísala 🙂

henika81
11. okt 2017

@suzini ahojky a vyzera to tam presne tak ako popisala fashiondl?

henika81
11. okt 2017

@suzini mz ideme tiez na 1A, co mi bolo hovorene ze je to to iste, ze to patri pod 4.A ci ako?

magg424
11. okt 2017

@suzini my uz sme na ceste za vami ;)

henika81
11. okt 2017

zenicky, ktore ste tam, poslite tu nejake foto, aka je realita na izbach atd., pre nas co este len pojdeme tam...dakujeeeem

nika80
11. okt 2017

@henika81 oddelenie 4A minuly rok

nika80
11. okt 2017
dominko28
11. okt 2017

Pekne to vyzerá aj tie izby super mi tiež máme izbu za 4 eur vyzerá to že čas tam rýchlo letí

tinka9075
11. okt 2017

@nika80 ja som bola v apríli na 4A a je to tam zmenené kuchynka je na chodbe proti telky tam je aj stolík stoličky sedačka celkom fain mne sa tam páčilo.

nika80
11. okt 2017

@tinka9075 a v bývalej kuchynke je teraz čo?

tinka9075
11. okt 2017

@nika80 kde bola tá kuchynka?

nika80
11. okt 2017

@tinka9075 bola oproti kúpelniam a medzi dvomi izbami.

nika80
11. okt 2017

@tinka9075 na tej tretej fotke stredné dvere na pravo

tinka9075
11. okt 2017

@nika80 asi izba teraz tam je 6izieb

henika81
11. okt 2017

@nika80 dakujem krasne za fotky, takze to 4.A j evlastne aj 1.A ? tak mi prisli papiere na 1.A

dfgabika
12. okt 2017

@henika81 4a je na prizemi pri kancelarii a 1a na prvom poschodi druhé schody ako sa ide do jedálne....😊

dominko28
13. okt 2017

Ahojte myslíte že mám zobrať aj oteplovacky aj keď nebude sneh kvôli zime ďakujem