Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@henika81 oteplovaky beriem určite. Ale mám dojem že beriem cely dom 😂
@pata31 dakujem
Ahojte maminky, my nastupujeme 20.11. Ideme prvýkrát, netuším čo nás tam presne čaká, len som sa Vás chcela opýtať, či neviete ako je to tam s potvrdením na OČR. Či mi ho tam vystavia, či si ho mám u našej detskej, či ako to vlastne je? Ďakujem 🙂
@veronika426 ak chces byt ocr vybav si to doma, srobarov dava len pnku
Ahojte mi sme prišli 30.10.domov boli sme spokojný sestričky sú super urobia vám vsetky vysetrenia doobeda sú vyšetrenia a poobede máš voľno môžeš si robiť čo chceš ja som si tam vybavila PNku je to lepšie keď si to vybavíte tam
@labajovarenata no presne to aj ja....uz som zabudal na ake to oddelenie ides?
@henika81 4b
Ahojte chcem sa spýtať hlavne vás ktoré ste tam už boli. Nosíte si aj vlastne periny alebo postelne prádlo?
@labajovarenata kto chce si nosí. Ja som deťom brala a aj deku na posteľ aby sa mi neváľali po prináša.
@beka22 ďakujem. Takze všetko beriem. 😂 Naozaj beriem cely dom
Ahojte žienky, my sme sa vrátili 8.11...
a poviem vám že určite sa už nevrátime...šli sme po zápale pľúc, boli sme ok asi 9 dní a maly začal kašlať...doktor ho popočúval ale len tak asi za 5s...po návrate domov sme museli na rtg a malý má obojstranný zápal pľúc...ja to beriem tak že samozrejme je tam veľa detí že ochorieť môže ale kedže ho počúvali skoro každý deň a povedali že je v poriadku tak to ma najviac udivuje
po prvej noci sa mu vyhádzala celá tvárička...dostal na to fenistil...ale vymenili sme si obliečky aj plachty...ale až po druhej noci keď nám boli donesené z domu...strava je veľmi biedna...nikedy fajn niekedy sa nedalo jesť... napr. špenátová ryža...a všade mrkvička...môj malý posledné dni nič nepapal...ešte prešiel aj na dietú...
boli sme na 4B...
bezne by to nebolo , keby doktor venoval pozornosť tomu čo rodič hovorí
malý mal teplotu šla som za sestričkou aby mu zmerala a akurát tam bol doktor a povedal že však spal tak je rozhorúčený...podla nich teplotu nemal a ja som zmerala a mal 37,5...ak tam pôjdete budte tvrdsi na doktorov aby vam poriadne vysetrili deti....a ak si myslite ze urobia vela vysétrení tak to nieje pravda...my sme prisli a na druhy den nas cakal odber krvicky,,,dalsi den RTG...a rehabilitacna sestra pozrela dieťa ( oni boli ochotné pozorné naozaj super a pekne cvičili s deťmi)...cez vikend nič...až v pondelok PEP test...a cely tyzden nic a o tyzden vysetrenie na cysticku fibrozu...a v den odchodu kozne testy...a na ORL nás neposielali lebo sme nemali problem
my sme mali predtým ten studeny zapal pluc...a teraz opat...ale nikde nieje pisane ze dieta zacalo kaslat ze v noci vrackalo...len ze ma nadchu...ked som tvrdila ze nespapa kapsulu tak povedali snazte sa....potom vymenili za tri dni za sirup, ktorý tiež maly odmietal
ale pozitívum su tatry....kupte si mesacnik hned v poprade stojí 16 €...nieje to vela lebo jednodnovy listok stoji 4€ a budete casto chodiť elewktričkou....
ak chcete blizsie vediet opytajte sa rada poradim...alebo poviem.ako to je co treba brat a tak
@dracik11 aj mi sme boli na 4b, ale vyšetrenia sme mali každý deň. No hm.. Ale nam nakazoval lekár, aby sme sa z deťmi z odelenia nestikali. Aj upratovačka raz kričala aby sme nestali na chodbe na vizitu ak nechceme niečo chytiť, že nás zavolaju. Mi sme nikam necestovali, sem tam do obchodu, keď sme sa opytali...ale mi nemame imunitu. Nam nosili par dni aj jedlo do kuchynky a na izbu. Prajem skoré uzdravenie...
dakujeme za prianie...ale ked som bola ja s malym nosili jedlo len tym čo nemohli do jedalne...
ked som sa dokotora opytala ake mame este vystrenia vyskocil na mna ze odkial to on ma vediet...a sestricka sa pustila tiez do mna ze vsak o piatej sa podpisuju lieky že mi povie....tak som bola ticho...človek je zaskočeny,,,teraz by som sa inak branila
@dracik11 je to smutné, keďže ideš z dieťaťom aby prišli nato čo mu je a on tam chyti zápal pluc...joj...aj mňa by mrzelo keby sme sa vratili zo zapalom pluc...môj ma tiež často...nam primar menil liečbu ale lekár nam dal odporučania a naozaj veľa vyšetreni....asi ste nemali šťastie....
#dracik11ahoj mrzí ma aký prístup mali sestričky u nás boli v pohode ale doktor bol ozaj arogantný dôležitý mladé ucho ktoré nič nevie u nás sa začal hýbať keď mi mali dostal herpes na telo a to som bola podobne ako vy malý mi dostal teploty stále opakoval že je rozhoruceny a do 38.5 sa nezraza teplota potom dostal veľké sople dali mu sirup celý týždeň to trvalo ak nakoniec mi dostal herpes myslím si že keby mu podchytili skôr teploty tak by nedostal potom sa zľakol pretože herpes u takýchto malých detí nevidel a nevedel čo to je pozeral si to na nete to je sila a dal nas na jisku keďže sme mali infúziu môj malý sa strašne bránil a ja som ho neudržala tak keď bol nervózny lebo mu nevedel pichnúť infúziu a o krvi ani nebudem radšej hovoriť ale na jiske som bola veľmi spokojná milé sestry a primár bol super neľutujem že som tam bola malému pomohli aj s ekzémom.to vás poslal aj chorých domov nechapem
no my sme sli koli vystereniam..praco ma stale zapal priedusiek a v poslednej dobe zapal pluc...ja som sa bala ako zareaguje na silny cisty horsky vzduch ale to nebol problem...ale nevsimavost doktora....zistili nam silny reflux...ale nebavili sa somnou o ničom len kotrola od 9-12 mesiacov...ja už tam nepojdem radsej si zaplatim cely PEP test s uvidim aky bude výsledok...priznam sa ze ktorej sestricke sme dali cokoladu tak sa aj k nam potom tak spravali...je to smeisne...robia s detickami...a sprosta cokolada ich zmeni...jedna sestricka bola na oddeleni mila naozaj mila...
ano pustili nas domov lebo ani nezistili ze je chorucky...aj ked 5 dní kaslal
aj nam krvicku vzali na stvrty pokus...bohuzial maleho som neudrzala...a kricali na mna ze nech ho drzim riadne...dopichany bol...a potom sestricka raz povedala ze najdolezitejsie vysetrenia su z krvicky...

@labajovarenata tak uz sa balite, my ideme 13.11., ja tiez neviem co zabalit ci uz rovno oteplovaky malemu do snehu ci bude sneh ci nie, ale v tatrach nikdy nevies, tak asi fakt obliect sa ako do hor.