icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

leoivka
28. dec 2017

@adka90 tak mame nadstandart ale papiere mame doma uz davno ...som prekvapena, ze ti nedošli.. super dufam, ze dame kawu dievčata okukajte to tam my sa pridame 9 januara ...

prepe
30. dec 2017

@adka90 Máme tiež nadštandart s vlastným sociálnym zariadením a spoločnou kuchynkou. Nám prišli papiere v piatok pred Vianocami a volali mi 16.12.

leoivka
30. dec 2017

@prepe tak super my by sme mali mat jednu z izieb co su 2 izby a spolocna kuchynka... takze mozno bude rychle stretnutie...😁😊😋😉

13nella13
3. jan 2018

Ahojte moja mala nastupuje zajtra 4.1.2018 ma 9 rokov a ide do 1.C,viete mi niektora povedat ake je to oddelenie,lebo citam tu len o oddeleniach A,B a to C neviem ake je.Ide prvy krat a aj sa boji ☹

dfgabika
3. jan 2018

@13nella13 c je oddelenie pre deti čo sú samé. Vedšinou 15-16 ročne sú tam. Juj takú malú samu dávate. 😢

13nella13
3. jan 2018

Nuž ja som na materskej s malym 2,5 ročnym tak nemožem ist s nou,ale ona uz je velka rozumna slečna tak tomu verim že to zvladne 🙂

13nella13
3. jan 2018

dfgabika a to su tam ozaj uz tak velke deti?To žiadne 10 ročne tam nechodi same? ☹

dfgabika
3. jan 2018

@13nella13 možno chodia, ale keď sme boli mi v jeseni boli vedšinou vedšie deti.

sudabe
3. jan 2018

@13nella13 ked sme mi boli boli same male deticky okolo 3rokov a si 5ich bolo

13nella13
3. jan 2018

Tak sa nechame zajtra prekvapit rano o 7:00 vyražame sme z Noveho Mesta nad Vahom.

13nella13
3. jan 2018

@sudabe 3 ročne boli same??A to kedy? To uz zase take male by som ja same nedala.Mala ma za 2 mesiace 10 takze si myslim ze to uz je v pohode 🙂

evka1247
4. jan 2018

@13nella13 mohla si vybaviť aj na tú menšiu a šli by ste všetky 3

13nella13
4. jan 2018

@evka1247 a co som mohla vybavit,nerozumiem?

evka1247
4. jan 2018

@13nella13 pýtať papiere od lekára aj pre mladšiu aby mohla do Tatier..bolo tam zopár maminiek,čo na mladsie dieťa vybavili papiere.Nepytala si sa nikde či nemôže ísť aj mladšia?nebyva chorá?

13nella13
4. jan 2018

@evka1247 jaaj tak ja mam inak syna :D ale v pohode,to som sa nepytala on nema žiadne problemy,ale starsia ma astmu preto to ideme vyskušat,nema už take stavy ako mavala kedysi,ale chceme aby to bolo este lepsie 🙂

sudabe
4. jan 2018

@13nella13 no v marci minuly rok to bolo ved som len pozerala ze jake male boli tvoja podla mna uz v pohode ja som bola sama v kupeloch jak 8-9rocna a v pohode

dfgabika
4. jan 2018

@sudabe nemôžeš porovnávať dakedy a teraz. Ja som tiež chodila do kúpeľou, ale dakedy bolo viacej personálu. A tiež je rozdiel ísť do kúpeľov a do nemocnice. Šrobarov nie sú kúpele ale diagnostický ústav. Ja viem že nie každý môže ísť z dieťaťom, ale ľutujem detičky čo sa tam naplaču bez mamky.😅

nikusebi
4. jan 2018

Tak teraz mi volali z ústavu termín nám dali na 3 marca...

nikusebi
4. jan 2018

Na 2 marca...

tikalka
4. jan 2018

Nuž baby ja si myslím že deti by sa mali učiť aj samostatnosti lebo dopadnete ako môj krstný syn všade iba mama a teraz ma 14r a od mamy sa nepohne mal ísť ju krvnému vyberať mandle a musela ísť mamička k takému dieťati to je už prehnané podľa mňa 10rocne deti by mohli byť aj samé nie vždy si môže maminka dovoliť ostať s deťmi kvôli finančnej situácii s aj práci určite 3tocne dieťa by som samé nedala ale určite keď je dieťa choré a mamina si to nemôže dovoliť tak prečo nie však finančné je to dosť treba sa to brať aj z tej situacii

sudabe
4. jan 2018

@dfgabika no je to inevelkost jasnr ale 10 rocne dieta urcite mozeby byt same @tikalka to pekne napisala

dfgabika
4. jan 2018

@tikalka tak začni od svojeho, aby nedopadol ako krsňa. Tak ako Ti lekár v ústave povedal, ak tam nechceš byť, nechaj ho tam samého. Nehnevaj sa....ja by som nenechala, ale môj je menší a vážne chorý. 10 ročne dievčatko je určite už rozumné. Mamička písala že ma 9 sa mi zdalo ešte malé.

13nella13
4. jan 2018

@dfgabika ano ma 9 ale za dva mesiace ma 10 a uz je aj tam a my doma...neskutocne dlha cesta 3h tam a 3h naspät...a ja tiez suhlasim s nazorom aby boli deti trochu samostatne a vediem ich k tomu odmala,nevravim ze nechcela ist domov,ale tak nasla si tam kamosky uz a sme sa dohodli ze to tam vydrzi ved 14 dni nieje az tak dlha doba 🙂 piseme si sms volame si a tak je jej lepsie takze kontakt so mnou ma stale 🙂 pekny vecer vam prajem dievcata 🙂)))

13nella13
4. jan 2018

@dfgabika a inac je tam aj 6 rocne dievcatko same bez maminy 🙂

dfgabika
4. jan 2018

@13nella13 aké bolo počasie? Je tam veľa snehu? Ak sa nič nezmeni, ideme na budúci týždeň.😉

13nella13
4. jan 2018

@dfgabika bolo pekne dokonca teplo :D sneh bol ale malinko topilo sa to,nasa ma aj lyzicu aj korcule aj overal no pochybujem ze to vyuzije :D :D

dfgabika
4. jan 2018

@13nella13 pár x som videla sestričku ísť z deťmi von, snáď využije😉

13nella13
4. jan 2018

@dfgabika par krat? 😀 tak to sa tam asi zblazni ked nepojdu kazdy den :D

dfgabika
4. jan 2018

@13nella13 to neviem či chodia každý deň 😉 snáď áno. Iba mi sme ich pár x stretli. 😉 Nechodili sme stále vonku, dokonca nám jedlo aj nosili pár dni. 😉

magg424
5. jan 2018

baby, dieta v 10 rokoch zvladnen2 tyzdne bez maminy a zase pre tie deti je to ako tabor.. skola nic.moc len aby sa nepovedalo..a chodia von denne, podla.mna sa tam vytvoria priatelstva a deti sa potom na liecenie radi vracaju, ja mam neter chodila od 8 rokov sama, kazdy rok az do 18ky, ta ista partia a teraz maju 20 a stale si raz-dva kratbdo roka daju stretko niekde na slovensku lebo na liecenie su tie deti uz stare ;) ja som v srobarovom videla aj taleho chlapca co bol mensi ako jeho skolska taska- predpokladam ze bol prvak max druhak...a vobec nevyzeral ze tam nariekal do vankusa...ja planujem chodit ako doprovod max do nejakej tretej -stvrtej triedy a potom bude syn chodit sam na 3 tyzdne v lete ...