Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
Ahojte moja mala nastupuje zajtra 4.1.2018 ma 9 rokov a ide do 1.C,viete mi niektora povedat ake je to oddelenie,lebo citam tu len o oddeleniach A,B a to C neviem ake je.Ide prvy krat a aj sa boji ☹
Nuž ja som na materskej s malym 2,5 ročnym tak nemožem ist s nou,ale ona uz je velka rozumna slečna tak tomu verim že to zvladne 🙂
dfgabika a to su tam ozaj uz tak velke deti?To žiadne 10 ročne tam nechodi same? ☹
Tak sa nechame zajtra prekvapit rano o 7:00 vyražame sme z Noveho Mesta nad Vahom.
@sudabe nemôžeš porovnávať dakedy a teraz. Ja som tiež chodila do kúpeľou, ale dakedy bolo viacej personálu. A tiež je rozdiel ísť do kúpeľov a do nemocnice. Šrobarov nie sú kúpele ale diagnostický ústav. Ja viem že nie každý môže ísť z dieťaťom, ale ľutujem detičky čo sa tam naplaču bez mamky.😅
Tak teraz mi volali z ústavu termín nám dali na 3 marca...
Na 2 marca...
Nuž baby ja si myslím že deti by sa mali učiť aj samostatnosti lebo dopadnete ako môj krstný syn všade iba mama a teraz ma 14r a od mamy sa nepohne mal ísť ju krvnému vyberať mandle a musela ísť mamička k takému dieťati to je už prehnané podľa mňa 10rocne deti by mohli byť aj samé nie vždy si môže maminka dovoliť ostať s deťmi kvôli finančnej situácii s aj práci určite 3tocne dieťa by som samé nedala ale určite keď je dieťa choré a mamina si to nemôže dovoliť tak prečo nie však finančné je to dosť treba sa to brať aj z tej situacii
@tikalka tak začni od svojeho, aby nedopadol ako krsňa. Tak ako Ti lekár v ústave povedal, ak tam nechceš byť, nechaj ho tam samého. Nehnevaj sa....ja by som nenechala, ale môj je menší a vážne chorý. 10 ročne dievčatko je určite už rozumné. Mamička písala že ma 9 sa mi zdalo ešte malé.
@dfgabika ano ma 9 ale za dva mesiace ma 10 a uz je aj tam a my doma...neskutocne dlha cesta 3h tam a 3h naspät...a ja tiez suhlasim s nazorom aby boli deti trochu samostatne a vediem ich k tomu odmala,nevravim ze nechcela ist domov,ale tak nasla si tam kamosky uz a sme sa dohodli ze to tam vydrzi ved 14 dni nieje az tak dlha doba 🙂 piseme si sms volame si a tak je jej lepsie takze kontakt so mnou ma stale 🙂 pekny vecer vam prajem dievcata 🙂)))
baby, dieta v 10 rokoch zvladnen2 tyzdne bez maminy a zase pre tie deti je to ako tabor.. skola nic.moc len aby sa nepovedalo..a chodia von denne, podla.mna sa tam vytvoria priatelstva a deti sa potom na liecenie radi vracaju, ja mam neter chodila od 8 rokov sama, kazdy rok az do 18ky, ta ista partia a teraz maju 20 a stale si raz-dva kratbdo roka daju stretko niekde na slovensku lebo na liecenie su tie deti uz stare ;) ja som v srobarovom videla aj taleho chlapca co bol mensi ako jeho skolska taska- predpokladam ze bol prvak max druhak...a vobec nevyzeral ze tam nariekal do vankusa...ja planujem chodit ako doprovod max do nejakej tretej -stvrtej triedy a potom bude syn chodit sam na 3 tyzdne v lete ...

@adka90 tak mame nadstandart ale papiere mame doma uz davno ...som prekvapena, ze ti nedošli.. super dufam, ze dame kawu dievčata okukajte to tam my sa pridame 9 januara ...