icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

35janulka358
25. feb 2019

@jaja26 keď tam budem tak pokukám. A dám vám vedieť ako to tam je 😉

petra0017
Autor odpoveď zmazal
adika279
27. feb 2019

@petra0017 budu Vam volat sestricka sa Vas bude pytat co by ste chceli

35janulka358
27. feb 2019

@petra0017 nám nevolali nám poslali hneď papiere domov s nástupom a formou ubytovania. Od podaní žiadosti asi týždeň dva

luckastupkova
27. feb 2019

@petra0017 My sme vo VŠZP, žiadosť sme posielali minulý týždeň v utork a v piatok mi už volali že ake izby su na ten termin čo som si určila voľné.

jaja26
27. feb 2019

@luckastupkova a aký termín vám ponúkli?

petra0017
Autor odpoveď zmazal
35janulka358
1. mar 2019

@petra0017 keby idem už druhýkrát tak beriem aspoň to 16e.mam za 3e bo všetko obsadene ale určite by som išla cenovo hore. Napr nemám ani umývadlo na izbe.

petra0017
Autor odpoveď zmazal
denyriccione
2. mar 2019

Ahojky, nastupuje niekto okolo 5.3.2019? Mam par otázok, trosku stres... trosku viac asi 😊 čaká nás to prvý krát 🤔

nika1985
3. mar 2019

@35janulka358 nie chodia tam s kocikmi a je na tebe kolko si dovezies ty to budes vlacit im je to jedno len teraz nejde vytah neviem kedy ides na 2.A

nika1985
3. mar 2019

@petra0017 ja som bola na izbe za tych 5e ci ako to je umyvadlo a valenky stol na izbe na wc a sprchovat sme chodili do spolocnej ale boli sme na chodbe kde polka bola zo sprchou tych padom sme sa chodil isprchovat iba tusim 2.

35janulka358
3. mar 2019

@petra0017 dá sa to vydržať. A za tu ochotu a to ako riešia deti neľutujem.len nab určite nějak naskrabem na vyšší komfort. Ale už som si aj zvykla. Určite neodmietne len skúste teda aspoň tu izbu za 5e tam už umývadlo vraj je. Inak varia super za tých 10e sa ozaj oplatí. Ja stravu nemám.dojedam po deťoch. Ale mala som a to som nevládala jest tak som odhlasila. Termín si môžte prehodiť. Ja som nespekulovala bo keď som obvolavala tak plnka a zhon strašný. A ja už som potrebovala deti dat dokopy. Nebaví ma byt každý mesiac v nemocnici.

35janulka358
3. mar 2019

@nika1985 áno na. 2a nejde výtah chodia sluzobnym. My sme. Na 4c.

35janulka358
3. mar 2019

@denyriccione my sme tu teraz a 5.3 tu ešte budeme. Kľudne sa pýtajte ak chcete

katka0123
3. mar 2019

@35janulka358 vidis, a podla mna strava hrozna. Rano margarinove natierky, polievky sama muka a pomlete zrecyklovane maso, obedy tiez len mukove omacky bez chuti, casto pomlete maso, desiate su aj eckove croasanty, alebo eckove pecivo v sacku, ziadna zelenina okrem platku papriky na ranajky , doprovod ani ziadne ovocie...podla mna to za 10e nestoji.

35janulka358
4. mar 2019

@katka0123 oproti klasickým nenocnicnym stravam je toto luxus pre mňa 😂 som zvyknutá na horšie. Tu aspoň nie je celý týždeň jedna polievka a každý deň do nej niečo pridané.

jane_55
4. mar 2019

Dobrý deň, chcem sa opýtať, ako dlho ste čakali od vypísania žiadosti k nástupu na pobyt? Nam to navrhla doktorka a tohto týždňa mame dat vedieť, že ako sme sa rozhodli. Pomôže to tým detičkam aj z dlhodobejšieho hľadiska? A aký je prístup lekárov? Dá sa to zvládnuť s dvoma deťmi (2 a 3,5 r.) ci môžu ísť obaja rodiča?
A inak, aké je teraz počasie v tatrách? Dá sa chodiť niekde vonku?

katka0123
Autor odpoveď zmazal
katka0123
4. mar 2019

@35janulka358 ano, zial mas pravdu. Ale nechapem, preco tu maju deti rovnake porcie ako dospeli. Muzom to nestaci a deti zasa porcie nezjedia. Navyse, velmi casto davaju pomlete maso a takmer ziadnu zeleninu. Za 10e sa da vyskladat pestrejsie menu. Asi aj preto rodicia casto rusia stravu. Deti, ktore su casto alergici, s refluxom, dostavaju na desiatu eckove pecivo, alebo lacne farbene dzusy. Za mna je tam strava slaba.

katka0123
4. mar 2019

@jane_55 cakala som asi dva tyzdne max.

zuzana155
5. mar 2019

@35janulka358 Ahoj, prosím Ťa, ako je na 4C. My sme boli už 3x na 2a, ale tohto roku v lete tam nemaju už volné miesta, tak nas dali na 4c. trochu sa obávam. Izbu máme kategóriu 3, niektorá z izieb 2,3 alebo 4. Prosím Ťa a aký je tam lekár? Ďakujem.

olgamiroslav
5. mar 2019

Ahojte, dnes sme boli u našej dr na kontrolu a dohodli sme teda aj možnosť ísť na pobyt s deťmi starší má 4,5r a mladší 1,5r, v priebehu týždňa by to poslala no ja sa obávam toho ako to tam s mojimi žihadlami zvládnem, najlepšie by bolo pre nás keby mohol byť pri mne aj manžel 🙄 neviem si predstaviť že by som ich nechala len na sekundu samých napr kym budem v sprche prípadne wc, taktiež podľa skúseností v nemocnici kde sme boli dva dni malého strašne rusi okolie keď zaspáva, je zvyknutý zaspávať v postieľke s kľudom. Viete mi prosím poradit ktoré oddelenie by bolo pre nás vhodné? Ďakujem 😊

olgamiroslav
5. mar 2019

Ešte by ma zaujímalo parkovanie, ako to funguje, nerada by som k autu išla 5km alebo je lepšie ak nás len odvezie niekto?

35janulka358
5. mar 2019

@jane_55 dobrý deň ja som dostala od poisťovne schválenie do 4dni od podania žiadosti a následne pár dní nato pozvánky domov. Ja mam 1 a 2r deti a čistá katastrofa. 2rodicov na dvě děti nedovolia.

35janulka358
5. mar 2019

@olgamiroslav dobrý deň oddelenie vám priradí a následne môžte zavolať a zmeniť. Ale ci bude volne je otázne. Druhý rodič môže ísť na hosťovská izbu. S vami na oddelenie nie. Iba ak by ste mali tri a viac detí. Ja som tu 1r a 2r babami a bohužiaľ mladšia v postieľke a staršia behala za mnou. Inak sa nedá. Počasie je super. Parkovanie je priamo pri ústave.

35janulka358
5. mar 2019

@zuzana155 tie izby sa mi zdá ze su tie za 5e.oddelenie je super. Nikto tu nebeha len upratovačka. Na 4b sa chodíme hlásit aj vizity všetko prostě riešia s nami dole. Nesťažujem si. Lekár je tu žena meno zrovna nwm ale je super sestričky tiež.

35janulka358
5. mar 2019

@katka0123 jedine co sa mne nepáči ze moje deti majú alergiu na BKM a dostávajú biele pečivo. A už mi lezu na nervy banány. 😂 Ja som si stravu odhlasila nestačila som jest po deťoch. Mojej ročnej obed vždy zabalím ten dám. Deťom keď sa zobudia poobede a druha dcéra papa na obed a ja po nej dojem. Večeře detto. Mladšej robím na izbe inú večeru.
@katka0123

olgamiroslav
5. mar 2019

@35janulka358 ani v priebehu dňa nemôže byť manžel pri nás a potom vlastne len spať by šiel do hosťovskej?

druly
5. mar 2019

@olgamiroslav nie nemôže, maximálne dole na chodbe ako je recepcia.