Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
Ahojte, tak my by sme mali mat nástup 11.6. (este cakame na papiere) ale pokyny od sestricky zneli, že zbaliť sa ako na dovolenku (ja plus syn). A sice je to este daleko, napadlo ma, ci brat aj plavky, bude leto tak ci sa tam niekde da ist v blizkom okoli kupat? Budeme autom takze to nemusi byt dostupne vlacikom ale aby to bolo vhodne pre 3r dieta. Dakujem
@francesska2 ďakujem🙂 keď sa spoja nemocničné, nie je medzi nimi medzera?
@avokinagic Je tam aquacity, v Poprade. Nedaleko, asi polhodka cesty je Tatralandia, Mikulas. a este trosku dalej je Permon. Aj v tatrach v hoteloch su wellnesy,bazeny,da sa ist okupat. V Ganovciach je vonkajsie kupalisko, len 11.6 tu nebyva take pocasie, na kupanie... Ale pred rokom veru bol jun poriadne horuci, boli sme prekvapeni, takze plavky zbalte, ved tie nezaberu vela miesta 🙂 🙂 🙂
@olgamiroslav My sme tam boli v oktobri. Bola tam rodinka, mamka, ocko a dve deti. Pri jednom bola doprovod mamka, pri druhom ocko, a uzivali si takto krasnu dovolenku v tatrach.... Takze da sa to vyriesit aj takto.
@zuzka_puska ale asi mali žiadosť poslanu osobitne,nie? No určite by som bola rada keby tam je aj manžel lebo naše deti sú ako živé striebro 😂😂 a zo skúseností keď sme boli len na dva dni s mladším v nemocnici to bol horor teda🙄
@jane_55 tu je trošku vidno ako sú spojené, matrace sme posunuli dokopy a v pohode sa dalo 😉
Máte prosím Vás niekto odfotenú izbu tú bunku? Čo sú dve izby a spoločná kuchynka a wc,sprcha? Ďakujem.
@francesska2 jeej, super, ďakujem vám veľmi pekne 🙂🌷 a to je ta izba, za 3€? Nevyzerá až tak hrozne 🙂
@jane_55 aj my sme mali za 3e izba super len mi chýbalo umývadlo insie mi nevadilo
@35janulka358 ozaj ta izba vyzerá dobre...dakujem 🙂... A tie spoločne kúpeľne a toalety, to je pre koľko izieb?
Dobry deň,chcela by som sa vás damy opýtať ako je to tam s chladničkou v spoločnej kuchynke,funguje?Môžme si tam uložiť nejaké balene potraviny napr.jogurty mlieko a pod.Čitala som tie pravidla na stranke tak mi to prišlo dosť prísne.Ideme tam so synom v pondelok ,chcem sa pripraviť aspoň na ten prvy deň keďže začina až večerou.Ďakujem 🙂
@terezica28 dobry den urcite ano my sme tam mali vsetko aj polievku a rezne co manzel doniesol kedze maly vobec nejedol stravu z jedalne..
@adika279 ďakujem za odpoveď
@jane_55 áno to je tá za 3 €, čisto, v pohode, umývadlá v umyvarke na vecku a v kuchynke, takže na izbe nejak extra nechýbalo, aj tak keď som chcela umyť nejaké ovocie, zeleninu, musela som do chladničky v kuchyni... Mali sme tam ovocie, zeleninu, syry, maslo lekvár, mlieko čokoľvek... Môže sa tam variť káva, čaj a ohrievať jedlo, no nemôže sa variť, že tam začnete variť trebárs guláš a obsadite kuchyňu na pol dňa 😁 ale také ako parky a také rýchlovky tam niektoré mamičky varili v pohode
@francesska2 ďakujem, tak už mámaspon aký taky prehlad. My čakáme na telefonát, už doktorka vypísala aj odoslala žiadosť. Myslím ze človek dva týždne vydrží hocijak 😁 takže pohoda 🙂 a mate ešte nejaké typi na výlety po okolí? Co sa da stihnúť poobede? Synček síce ešte spi poobede, tak asi sa ďaleko nevyberieme.
Je tu niekto, kto tam bude začiatkom apríla? Ja idem s drobcom 3.4.
@vikilenka21 ahoj. aj my nastupujeme 3.4.
@aduska18 jeeej naozaj? Super, a na aké oddelenie?
@vikilenka21 odd. 4.B..my sme tam boli aj minuly rok a bolo fajn
@aduska18 My ideme prvýkrát,takze ja vôbec neviem, ako to tam je po delené. My mame napísané v papieroch 2A
Žienky, neviete mi ešte niekto poradiť, či sa tam dá prať? Ak áno je to za nejaký poplatok? Nechce sa mi brať celá skriňa veci 😀
@jane_55 d dá sa tam prať, je tam práčka za nejaký symbolický poplatok treba si doniesť svoj prášok, avšak ja osobne som ju neskúšala prala som si ručne v umývadle 😊
@avokinagic ahoj, my ideme 5.6? Na ktorom oddeleni budete. Este mi neprisiel papier no my by sme mali byt tusim na 2A. Boli sme pred rokom v juni, a boli riadne horucavy, zial aj burky. Plavky zober, nezaberie to vela miesta.
@jane_55 áno je tam práčka na 5kg prádla prádla som v nej je dobrá musíš mať svoj prášok aj aviváž lebo tam nič nie je a poplatok je dve eurá na dve hodiny a na oddelení je sušiak tam som si to pivesala.
@vikilenka21 tak su tam rozne oddelenia,ono zalezi aj od toho aku izbu mate.velka jedalen je pre vsetkych.
@martinabreza super, ďakujem 🙂
@martinabreza v ktorých častiach oddelení je práčka? Alebo je to na každom? Ďakujem 😊
@olgamiroslav práčka je tam len jedna na celý ústav kľúče sú na vrátnici kde sa zapisuje od kedy do kedy perieš a potom tam aj zaplatíš je tam aj kôš na prádlo v ktorom si môžeš oprane veci preniesť na svoje oddelenie a potom vrátiš

@jane_55 asi áno podľa cenníka. A dajú sa spojiť. Hore vyššie ma pani pravdu nemocničná postel hygienickejsia. My sme si tiež po spájali postele. Je tam aj pekne veľké detské ihrisko