icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

sallome11
26. jún 2019

@jaja26 ja fakt neviem, bola som z toho prekvapena, je sice pravda ze posledny rok nebol uz tak casto chory, no to len preto ze je izolovany od ostatnych deti, tam ochorel po 2 dnoch. Mozno bolo zbytocne robit tie iste vysetrenia ako pred rokom a na spirometriu je este maly.

monikka22
27. jún 2019

Ahojte baby prosim vas ako to tam cele funguje pediatricka nam vypisala papiere a zasielame ako dlho sa caka na termin na ako dlho sa chodi mala ma 16 mesiacov ja si musím platit vsetko ked chcem ist? A ked pojde so mnou aj muz a syn mozu tam byt s nami ci? Da sa chodit po výletoch po procedurach? Ďakujem

druly
27. jún 2019

@monikka22 ahoj, teraz to tam byva dosť plne. Podľa mna skôr ako v septembri sa tam nedostanete. Ty si platíš stravu 10€ na deň a ubytovanie podľa toho kde budete bývať. Syn s tebou môže ísť, len ak aj jemu doktorka vypíše papiere, teda ako pacient. Ale iny doprovod nemôže byť s tebou. Pre nich sú tam ubytovne v blízkosti liečebne. Nie vždy sú voľné, ale nie je to nič moc. Manžel po 4 dňoch odišiel domov, pretože tam bol skoro cele dni sam. Doobeda su vyšetrenia a rehabilitacie. Potom obed a naša malá chodila spávať (v kočíku nechcela), tak sme s ním bývali len od cca 15,30 do 17,30 kedy začínala večera.

labajovarenata
30. jún 2019

@monikka22 ahoj teraz by som tam vôbec nešla v lete sú tam decaky takze plno deti s minimálnym dozorom. A keďže začínajú aj dovolenky pre doktorov tak je to tam čistá psychiatria. Vie sa tam ubytovať aj manžel so synom, majú izby pre návštevy ale šanca že by boli voľne je mala. Za nami chodil manžel na vikendy vtedy nie sú procedúry.

huncut
1. júl 2019

Ahojte, chcela by som sa poradiť.Tiež idem s 4.5 ročným synom na pobyt.Vybrali sme si termín v októbri na tej tzv."bunkovej" izbe Ja som zamestnaná a chcem vedieť ako ste to zamestnané maminy riešili s prácou...boli ste na OČR či na PN? Kto vypisuje papiere, môj lekár alebo mi ich potvrdia tam v ústave? Ďakujem vopred

druly
1. júl 2019

@huncut Ahoj, no OČR ti to nechytí, keďže tú môžeš mať len 10 dní. Viem, že tam mamičkám dávali papiere do roboty. To bolo pred rokom v zime. Snáď to tak ešte funguje.

miriama232
1. júl 2019

@huncut
Ja som mala PN, doktorka mi vypísala....klasika na 14 dní..koľko sme tam boli....

miriama232
4. júl 2019

Ako to tam teraz vyzerá???Kopec detí bez rodičov???

dankadany
Autor odpoveď zmazal
natalustek
8. júl 2019

Prosím Vás kto nastupuje 10.7 do 23.7

dankadany
8. júl 2019
natalustek
9. júl 2019

@dankadany a na aké oddelenie

monikka22
11. júl 2019

Ahojte dnes som volala o termín priblizny navrh sme poslali minuly týždeň a ze najskôr november december do ubytovania za 3 alebo 5€ ostatne az buduci rok... Baby boli ste niekto aj v tych izbach ako to tam je? Tam sme na izbe sami alebo s niekym ďakujem

druly
11. júl 2019

@monikka22 na izbe ste vždy sama s deťmi

olgamiroslav
12. júl 2019

@monikka22 my sme boli v apríli mala som 4r a 1,5r v tej obyčajnej izbe a nič nám nechýbalo sprchy boli rozdelené podľa izby k tomu umývadlo hneď oproti wc dámske boli 3 a plus 3 pánske takže dalo sa aj v januári pôjdeme znovu a inú izbu ani neuvažujem 🤷 akurát čo sa mi nepáčilo bola postieľka lebo bola nízka, doma máme lepšiu kvôli bezpečnosti kým som sprchovala staršieho mladší už bol umytý prvý a musel čakať, pustila som mu rozprávky zatiaľ a vydržal

francesska2
13. júl 2019

@olgamiroslav prosím vás to na akom oddelení sú takto sprchy? Ďakujem

monikka22
14. júl 2019

@francesska2 v C to su tie lacne izby za 5€

olgamiroslav
14. júl 2019

@francesska2 my sme boli 4B kategória D ale poschodie bolo 4C

olgamiroslav
14. júl 2019

@francesska2 a platila som 3€ za mňa a 1,50€ za staršieho syna

lea2201
17. júl 2019

Ahojte maminky. V septembri nastupujeme do Srob. Ústavu.
Dnes nám prišla pozvánka na odd 1B a kategória D.. Nemáte prosím niekto ra skúsenosť poprípade aj foto. Ďakujem

monikka22
18. júl 2019

@lea2201 kedy si posielala žiadosť?

lea2201
18. júl 2019

@monikka22 pred 2 mesiacmi cca

majkamisko
18. júl 2019

@lea2201 ahoj.my sme sa vratili pred tyzdnom a boli sme na 1A kat.D a nemozem sa stazovat
Pekne cisto ako izba,tak aj wc,kupelna a kuchynka.akurat vecer na sprchu bolo treba pockat,alebo vymaknut spravny cas,ale inak pohoda

lea2201
Autor odpoveď zmazal
lea2201
18. júl 2019

@majkamisko super. O 1A som našla aj fotky aj 2A ale 1B nevidím nikde. A pomohli vám? Alebo vám niečo zistili?,

majkamisko
18. júl 2019

@lea2201 myslim si,ze to bude podobne ako 1A.nam zistili reflux.dokonca vyvratili tvrdenia nasej dr o alergii a pod.mame lieky a dietku.tak uvidime co bude dalej.inak vsetky ostatne vysettenia a vysledky boli ok

lea2201
18. júl 2019

@majkamisko dúfam aj nám pomôžu. Moja ma často chytené HDC a dávajú jej len lieky na alergiu. Popritom kopček prri testoch nebolo skoro vôbec vidieť. Zvykne byt chorá aj 12x za rok

majkamisko
18. júl 2019

@lea2201 snad pomozu 😉 moj syn 4r to iste.chory je skoro nonstop,bral lieky na alergiu,o kt.v karte nebolo ani ciarky.dr na prijme na mna pozerala,ci som si to vymyslela,ze bol testovany,alebo mi sibe.hlavna vec,ze podla nasej dr je alergik od 2r.jednoznacne treba skusit Srob.ustav.ja nelutujem.

lea2201
18. júl 2019

@majkamisko upokojila si ma. Spolieham sa na to ze nám pomôžu, no nám rovno napísala do karty že je astmaticka a vôbec ani nekasle ani žiadne vyšetrenia nerobila len to testovanie. Dá sa potom chodiť k nim na konzolu aj ambulantne?,

majkamisko
18. júl 2019

@lea2201 noooo toto neviem.prave ze som sa akosi zabudla pri tom vsetkom opytat.ale videla som,ako chodia rodicia s detmi len tak na vysetrenia alebo kontroly.ale neviem ako sa postupuje.urcite sa objednava,skus sa informovat 😉