Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@lubkalo na posteliach😄kuchynka tam niejr na chodbe kde sme boli sme mali lrn mikrovlnku a ladnicku nechala som tam 300€
@bubulacikkk 300 €za čo?
@lubkalo to ich nooobl ubytko a zamna strava deti na pobyt platia 1.8€
@lubkalo na den 1.8 deti
To sme sli o 2dni odtial skor cize 10dni
@bubulacikkk ja som rozhodnutá bez stravy..deti moc nepojedia ale večer budú hladné ako kone..
no paráda, my sme tak platili v Lučivnej na 3 týždne 2 dospelí a 2 deti. Ako pozerám, prednedávnom ste odtiaľ prišli.. a teda dojmy? Boli ste aj na nejakom výlete?
@bubulacikkk a v pohode vás pustili skôr?
@lubkalo vylety sme si robili jasne pre matku s3 detmi mi naozaj ten stol chybal 😢v lucuvnej su kupele krasne na rok isto tam
@lubkalo jasne🙂po cca 4dnoch su vysetrenua hotove sestricky super my sme mali dr tohtovu neviem mne sa moc nepacil pristup
@bubulacikkk boli ste tam nejaká partia, čo ste chodili spolu na výlety, či už to tam poznáte..? Boli ste autom? Prepáčte za otázky, no mám dosť obavy čo a ako to tam zvládnem-e..
@lubkalo my sme nemohli moc vela medzi deti nas tam celkovo bolo na chodbe 3 maminy a deti chodili sme spolu ano..da sa to vydrzat na ake odd.idete
@sonah no my na 1Btam bolo kopu volnych izieb mali sme skrine 2 postele a tot vse☹
@lubkalo isto to zvladnete uz je krasne pobehate vylety.sestricky su super ked mal maly vnoci zachvat a zavolali dr do rana mi ho chodila mojkat hladkat♡doktorka az taka prijemna nebola maly ma 3 roky a stale jej vadilo ze ma obijma hlada pusinkujr podla nej bol rozmaznany preto..a tak som jej povedala ako dava najavo lasku dieta jrej ospravedlnila sa a viac som snou debatovala len pri vizitavh
@sonah môžem sa opýtať aké všetky vyšetrenia v smokovci robia? Nie je to pre deti priveľmi traumaticke ? Asi mame tiež reflux, ale neviem ci môžem dôverovať PEP testu. Čítala som ze býva falošne pozitívny ). Aj keď hodnoty boli vysoko pozitívne cca 350. Mladšia dcéra má totiž rovnaké problémy (vysoká chorobnosť, opakovane zápaly priedusiek) a v jej prípade bol uplne negatívny, ako aj ostatné vyšetrenia (ORL, chloridy v pote, kožné testy, krvné Imunologické testy). Dakujem za odpoveď. Renalka
@renalka moj starsi mal peptest negat.a pritom ph metria bola pozitivna je to len market.tah malokomu vyjde reflux zo slin
@renalka nie to nejde cez navrch na kúpele. Ja som si zavolala priamo na ambulanciu a objednala som sa k pani doktorke. Potrebovala som kartu a odporučenie od dr. Termín som dostala do dvoch mesiacov od zavolania. Už na prvej návšteve sme dostali spreje. Do dvochediacov termín na testy a za dva týždne som si zavolala kvôli vysledkom a elektronicky som dostala recepty aké sme potrebovali na liecbu. Dva mesiace na to opäť kontrola. Teraz chodíme na kontrolu každé 3-4mesiace keď mám nejaký problém vždy si zavolam a poradim s pani doktorkou.
@renalka zaleži od vašej diagnozy a podla toho vam robia vyšetrenia....pep test zo slin sa robi iba raz zo slon ,menšin detom davali sondu a ta ich monitorovala,moje deti mali zo slin...potom sme boli na orl na sonde a ph metriu nam robili ale dcerka je mala tak sa to nedalo určiť....a vobec to neni traumatizujuce nema byť čo,ved im len na 2.den brali krv ,moč a ked sa vykakali dali sme stolicu....a niektorym detom viem že robili kožne testy na kožnom....aj ta sonda na orl do nosa bola uplne v pohode mojich to šteklilo a rehotali sa pri tom...brali sme to s usmevom a bez zbytočneho stresu 😉
@sonah dokedy ste mali vysledky ph-metrie ja cakam 13 den😢
@bubulacikkk ved výsledky sú do 24 hodín
@bombonka no a ja cakam 13 den😢otras veru uz tam nepojdem !ako pep test zlyhal starsiemu az ph metria v martine ukazala reflux lebo uz nemali v srobarovom ustave pristroje na ph metriu a u mladsieho cakam 13 den nonses bol ked tam dr povedala ze nebudu prijmat deti z d.domovou lebo zaberaju miesto platiacim rodicom s detmi hnus!vsetko o€!!!akoby tie deti mohli zato ze tam nemozu ist s rodicmi kt.tam za seba mozu platit😡

@bubulacikkk fuuu a večer, keď boli deti hladné, jedli ste kde? teda na čom? na posteliach, či v kuchynke? je niekde niečo?