icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

miriama232
14. sep 2020

Tak to je určite výter...,keď nalačno...

zdenka7768
14. sep 2020

@miriama232 tak pre nás to bude ťažký pobyt už od začiatku. Maly len keď vidí doktorov, už chytá záchvaty placu ☹️

monikka22
14. sep 2020

Ano vyter ale robia ho sestricky a je to ok nie ako v odberovych ze beru az vzorky mozgu 🙈aspoň vieme ze nemame koronu

miriama232
16. sep 2020

@zdenka7768 tie sestričky to vedia, šup šup.. Aj odber krvi.. A mala mi pritom bojuje a dá to.. Určite tie vyšetrenia za to stoja a nie je čoho obávať..

zdenka7768
18. sep 2020

Zienky a ako sú tam vybavené kuchynky? Napr. sú tam poháre, nejaký tanier a pod? Ideme prvý raz a vôbec neviem, čo brat a čo nie. Bojím sa, že tam pôjdem z troma kuframi. Jeden kufor budú hračky, lebo nám že si mame aj tie zobrať. Tak zisťujem aj ostatne veci

miriama232
18. sep 2020

@zdenka7768 taniere, príbory, poháre sú tam. Ja si beriem svoje obľúbené poháre, na kávu a väčší pohár na čaj...

zdenka7768
18. sep 2020

@miriama232 ďakujem za info

zdenka7768
18. sep 2020

@miriama232 ako sa nám blíži termín, volaka som nervóznejšia. Asi preto, že ideme prvý raz a neviem, čo nás tam čaká. A ja jed balík, beriem veci že “pre istotu” a potom mám zabalených veeeela tašiek 😀

zdenka7768
18. sep 2020

@miriama232 ešte, že je to len na 10 dni. Lebo Keby som mala ísť na 3 týždne, tak neviem. Asi by som si objednala kamión na odvoz veci 😀

bombonka
18. sep 2020

@zdenka7768 veď tam je práčka ,môžeš prať kedy chces

chovancova27
18. sep 2020

Baby, cez vikendy je tam voľný pohyb? Chcela by som ísť napr na zelené pleso a tak

zdenka7768
18. sep 2020

@bombonka to je tiež pravda

monikka22
18. sep 2020

@zdenka7768 kuchynka je tam je tam zaklad pribor pohare a taniere mikrovlnka a kanvica.. Herne su zatvorene ale aj tak tam nie je dokopy nic a na recepcii sa da objednat do pracovne za 2 hodiny som oprala a dala do susicky za 2 €.. Na oddelení je teplo uz kuria ja som mala stale kratke tricko my sme boli skoro stale vonku za arealom su preliezky
@chovancova27 ano mozes odist my sme chodili aj cez týždeň rano sme odcvicilia ked sme nemali vysetrenia a vyzitu isli sme prec vratili sme sa az vecer

zdenka7768
18. sep 2020

@monikka22 veď ja dúfam, že Pocasie bude aspoň ako tak, aby sme mohli byt vonku. Keď sme mali ísť v apríli, sušička nebola funkčná, teda už opravili. Beriem teda aj gél na pranie. Ďakujem za info

zdenka7768
18. sep 2020

@monikka22 ešte sa spýtam, ak môžem, ako je to tam z internetom?

monikka22
19. sep 2020

@zdenka7768 ide ale asi ako premietacka 😂😂slabota nacita stranky ale stahovat nieco je na cely pobyt

monikka22
19. sep 2020

@zdenka7768 a ano opravene je inak na oddeleni su aj normalne susiaky v pohode mi tam za chvíľu veci vyschli a vcera ked sme odchadzali tak uplne zerave radiatory

zdenka7768
19. sep 2020

@monikka22 ešte raz ďakujem za info 😉

bambulka23
20. sep 2020

dámy, ja sa chystám tiez na pobyt s malým a mam tak milion otázok. Oplatí sa mi tam byt autom, alebo sa nechať odviezť a neriešit auto a výlety si pobehat elektrickou? je tam možnosť si pripraviť nejaké jedlo, aspoň teda ovsenú kašu alebo nakrájať zeleninu? a neviem co by som sa ešte opýtala...

monikka22
20. sep 2020

Zalezi kam chces chodit ja som auto nemala elektricka stoji hned pri liecebni priama zastavka je do popradu aj na strbske ako som pisala v kuchyni na obycanom oddeleni sme mali len mikrovlnku a kanvicu nic sa tam nepripravovalo stravy v jedalni je az moc

chjulia
20. sep 2020

@bambulka23 ja som bola bez auta a nechýbalo mi, všade sme chodili elektrickou, chodí dostatočne často, pre deti zážitok a je to ekologickejšie...... variť sa tam nedá, len ohriat, zeleninu nakrajas..... ak budeš mat stravu v jedálni, tak jedla je síce dosť, ale malo výživne, zelenina skoro vobec, pečivo len biele, často sladké jedla

dankadany
20. sep 2020

@bambulka23 záleží asi ako si zvyknutá na auto. Ja som bola autom a bez neho by to bolo zložitejšie. Išli sme do Popradu, na Štrbské, Tatranská Lomnica, Hrebienok. Sadnes a ideš nemáš problém či stihneš večeru a podobne.

zdenka7768
20. sep 2020

@chjulia čiže radšej si napr. Ovocie zobrať, keď maly je zvyknutý kazdy deň jablko zjesť?

bambulka23
20. sep 2020

@monikka22 no prave ze mne sa nechce to odsoferovat az tam, mam to 3 hodiny cesty 🙈

bambulka23
20. sep 2020

@chjulia no obavam sa toho jedla, diétne obmedzenie mam ja, nie syn, nejem biele pečivo, sladke jedla tiež nie a všetko bez laktózy...

chjulia
20. sep 2020

@zdenka7768
@bambulka23 ja mam tiež belaktózovu stravu, dá sa nahlásiť ako diéta, takže niektoré jedlá sú iné, ale teda často som ich dávala synovi, lebo sa mu to zdalo chutnejšie....... deti majú stravu 5 krát denne a vždy doobeda 1 ks ovocia, poobede na svačinu nejaký termix, ochutený jogurt - to my vôbec nejeme, tak sme to nebrali, doobeda pečivo, párky, syrokrém, džem, šunka atď. bez zeleniny, na večeru jedlá ako bublanina, šulance so strúhankou a pod. - toto my vôbec nejeme ..........ako chápem, že sú to lacné jedlá a snažia sa šetriť ale zasa predsa len, je to zdravotnícke zariadenie, tak trošku zdravšie by nebolo na škodu.............ak ste zvyknutý na veľa ovocia, zeleniny, biele jogurty a tak, treba si kúpiť, dole v Smokovci je malý obchod, alebo v Starom Smokovci som nakupovala......a inak zvyknú mávať aj jedálny lístok na www stránke, tak pozrite

chjulia
20. sep 2020

@bambulka23 my to máme tiež cca 2,5 hodiny z domu, muž nás tam zaviezol autom a už sme sa presúvali len električkou, bolo to super, pre syna zážitok, doma sme zvyknutý stále sa vyvážať autom, prakticky vôbec verejnou dopravou necestujeme žiaľ.........spoje chodia často, aj prestupy pekne nadväzujú (napr. do Lomnice), my sme nakoniec cestovali aj domov vlakom, muž nám zobral väčšinu veci, keď bol na návštevu a nechali sme si len malý kufor a komfortne sme cestovali, bez upchatých ciest

monikka22
20. sep 2020

@zdenka7768 vzdy na desiatu je ovocie a teda dole v dedine je obchod a vedla v smokovci tiez potraviny netreba toho brat vela dieta sa da nahlasit bezlaktozova aj bezlepkova a myslim ze aj ine ja som sa tiez presuvala elektrickou kazdu hodinu chodia uplne super to je v prijmovej kancelarii sa vybavi potvrdeniw a mesacenka za 10€a chodis kam chces ja som auto nemala ani by som na nom nechodila vsade sa platia brutalne sumy za parkovne a ja som si to vzdy vyratala aby sme sa vratili ked som potrebovala nikdy nebol problém casto sme sa len tak odviezli tam a späť aspon sme zabili cas... Poprad je priamo strbske tiez smokovec do lomnice je to s jexnym prestupom takže pohoda

bambulka23
20. sep 2020

baby super ďakujem za rady, pozerala som aj jedálniček, nejak to snáď poriešime

bambulka23
20. sep 2020

baby a najpodstatnejšia životu dôležitá vec- káva, ale ze dobra kava, je tam nejaká kaviarnička alebo bufet s kávovarom? 🙈 😃 zn. závislák