Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@pariska512 mne povedala ze do 8:00 mame prist
Zdravim Vas maminy...v pondelok sme boli na vstupnom vysetreni u primara..do 3 dni nas maju kontaktovat s terminom nastupu.Prosim Vas neviete priblizne ako dlho sa caka na terminy nastupu?dakujeeem
@vienesa nám volali hneď o 2dni a dohodli sme si termín nástupu ideme 24.6.2021
Ahojte maminky, da sa pocas covidu prestriedat? Cakame ma termin v auguste, ale este nam nevolali.
Ahojte, boli sme v Srobarovom 2 roky po sebe, prvý rok diagnostika bol super, konečne ktosi zistil, co mojim dvom synom vlastne je. Ten druhý rok už nemali skoro žiadne vyšetrenia, len cvičenie a zopár kontrolných vyšetrení. Premýšľam ísť o rok inde, videla som tu detské kúpele Horný Smokovec, boli ste niekto? Viem ešte o Lučivnej a Bardejove.
@chovancova27 toto aj mna zaujíma.. boli sme s dcerou v roku 2019 v šrobárovom, teraz v septembri máme ist druhýkrát. Ale do buducna zvažujem klasické kupele.. tiez som pozerala ten Horný Smokovec
@maruska22 asi áno, srobarov je super na diagnostiku, to je fakt topka ten prvý pobyt. Ale chápem ze už ten druhy pobyt nemajú čo ponúknuť okrem kontrolných vyšetrení. Nakoľko ja sem s chlapcami chodím na kontrolu aj počas roka, pôjdeme už o rok inde. Aši skúsime ten Horný, alebo Bardejov. Zasa sa mi páči byť 2 týždne v Tatrách, v Bardejove netuším aká je príroda okolo... Verím že ten tatranský vzduch robí svoje aj bez procedúr...
Ahojte,prosím Vás ktoré antigenove testy sa tam robia ? Normálne hlboký výter z nosohltanu alebo majú už tie kratšie tyčinky a robia iba z nosa ?
@mata391 ahoj, toto aj mňa štve a riadne..robia hlboké vytery,,chápete? Som povedala pani na prijime že 10 mesačnej toto nedovolím aby robili ..povedala že oni vedia už ako na tie deti, myslím si, že malým deťom to nie tak drasticky robia. Mne to príde choré. Sama som sa ich pýtala na bezkontaktné pluvacie testy že si donesiem so sebou..že nie..iba tie ich..toto je diktatúra ako z učebnice. No a očkovanie sa nevyžaduje nie..ešte to, veď by im polovica ľudí odmietla pobyt 🤐🙃
@bombonka hlboký výter robia, nebolo to bohviečo... 🙄
@chovancova27 nech idú do prdele ,ja som očkovaná ja sa testovať teda nedám ,ja sama testujem ,viem ako niektoré tie vytery robia ,takže dnes volám primárovi ak si nemôžem deti otestovat sama alebo prísť s pluvacim prc testom tak tiež nikam nejdeme.
@bombonka prosím ťa, napíš čo si vybavila, tiež sa chystám volať niekomu nadriadenému, ale aj ohľadne detských kútikov, pretože tie sú momentálne zavreté,,ach 😣 pritom od budúceho týždňa už je Poprad v zelenej farbe podľa kovid automatu 🤐
@adrianna23 volala som tam ,chcela som prepojiť na primára ,na recepcii sa ma opýtali ,že čo s ním chcem . Vysvetlila som ,že odmietam ich antigenove testy ,že či si môžem dať urobiť svoj pcr slinný,povedala mi ,že áno ak si dám urobiť svoj stačí prísť do 11tej ,opýtala som sa na to 2x ,2x.potvrdila a položila telefón. Tak isto im poviem ,že keď na 5.den to budú na mňa skúšať s ich AG testami tak beriem deti a ideme domov ,nikdy nemali taký výter robený ,boja sa toho a nedovolím aby mi ich stresovali. Nechápem ,je to liečebna,majú tam len deti a oni nevedia zabezpečiť slinný buď AG test alebo pcr . Už vidím ,že sa tam kvôli tomuto dobre pohadam
@chovancova27 ja som s dcerou bola v 2019 roku v Srobarovom, tam jej zistili co jej je s uz vtedy som si povedala, ze nabuduce skusim radsej kupele. Boli sme uz 2x v Hornom Smokovci a velmi sa nam obom paci. Procedur sice vela nie je, pretoze su to klimaticke kuoele zamerane na pobyt vonku, no aj tak je tam super, stale sa da volakde ist a vystacite si uplne bez auta. A varia perfektne. Ja za seba mozem odporucat Horny Smokovec
Dievčatá a kam sa chodí s tráviacim traktom maly má neustále bolesti brucha všetky vyšetrenia má Ok a doktorka povedala že už len liečenie Zak kde sa mám pýtať
@bombonka až dvakrát sa testuje počas pobytu? 🤬 Takisto to nedovolím a tiež nechápem prečo nemajú tie testy aspoň pre deti bezkontaktné. Bohvie čo tie testy obsahujú a spoľahlivosť mizerná. Prosím ťa, kde ti robili pcr testy? Normálne pluvacie?
Ja som tam v piatok volala, pýtala som sa na detský kútik na oddelení, že či ho budú otvárať keďže už od tohto týždňa sú v zelenej farbe podľa covid automatu. Že áno 🙏
@adrianna23 ja som z Ba ,pracujem v labaku ,takže som si to dala robiť u nás
@bombonka to máš super, čiže existuje možnosť bezkontaktných pcr testov?
@adrianna23 áno ,slinný pcr ,je to tampon ktorý si 2 min držíš v ústach a to je všetko
@bombonka To si kúpim v lekárni,či sa musím na to niekam objednať??
2x testujú,pri príchode a na 5.deň a viem,že poriadne hlboko.....
@miriama232 musíš sa objednať do labaku kde to robia
@adrianna23 nenormálne fakt... Mne nerobí problém aby mňa otestovali ale malú im ja nedám na toto a ešte k tomu na 5 deň znova. Vôbec neviem co mam robiť, či to zrušiť ci co, och 😥

@kishtika ano ano, aj mne uz volali, musim zrusit detom terminy na PCR 🙂, chcela som to tu aj vcera napisat, no som zabudla pri deckach :D