icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

registracka
Autor odpoveď zmazal
adriannasvk
13. apr 2022

@registracka to co mas za dr🙄vsak z ich stranky sa stiahne normalne tlacivo ziadost o pobyt. Dr tam napise 2 vetami,ze opakujuce sa nadchy,alebo bronchitidy a pod. Aspon nasa to vzdy tak robila. No dieta ti tam urcite tbc nedostane🤦‍♀️ ak tam ochorie tak ako bezne ked je v skole ci skolke. Urcite tam nie je zvysene riziko nejakych speci chorob.

adrianna23
13. apr 2022

@registracka tiež si nemyslím že by tam mohli deti chytiť nejaku nezvyčajnú baktériu.. Ja s deťmi preto chodím raz za rok na alergoologiu, aby mali nejaký zápis, že ok, nejaká nádcha, laryngitida aj keď mierna ale bola, no a potom nám to aj pani alergoologicka vypíše, nema s tym najmensi problem, zavolá mi, ja prídem po papiere a ihneď posielam poštou do tatier.

monikka22
13. apr 2022

@registracka a tie 3 nebývajú choré?

registracka
Autor odpoveď zmazal
adriannasvk
14. apr 2022

@registracka keby bolo potrebne vypisat aj viac, tvoje dieta potrebuje diagnostiku vysetrenia pomoc a ona povie,ze je s tym vela roboty? Ako vazne??🙄 bud by to vypisala alebo by som hladala novu dr

monikka22
14. apr 2022

@registracka aj moja Dr ma s tým trosku problém ale v ústave sú s tým ok keď idú aj zdravé deti povedala som ze býva často nachladnuty a moja Dr tam napísala doporučuje liečbu pre časté nádchy to bola celá anamnéza berieš záznam a oni robia podrobnú prehliadku vstupnú ak si sa pýtala ci tam deti ochorejú mne tam vždy dostali sopel alebo nádchu nič hrozné zmena vzduchu aké ak sa pýtaš na TBC tak isto nie oni sú zvlášť to by si tam nik nedovolil

brrrcka
18. apr 2022

Ahojte v utorok 26.4.nastupujeme s chalanmi na liečenie,mám aj obavy,že ako to budú zvládať, lebo syn je dosť tvrdohlavý zatne sa a nepohne s ním nikto,ale chcem sa spýtať nástup musí byť do 8h?máme to cez 200km a môžeme si doniesť aj odrážadla zo sebou? ďakujem za odpoveď

sussie259
18. apr 2022

@brrrcka my sme dosli o pol 9 a este sme cakali..a odrazadla urcite zoberte.zabavia sa

brrrcka
18. apr 2022

@sussie259 oki ďakujem ☺️

emminkalenka
19. apr 2022

Ahojte, tento piatok nastupujeme a mám dilemu ohľadom oblečenia. Hlavne oblečenie na von. Čo si máme zbaliť? Netreba tam už zimné veci? Keď pozerám počasie, tak ma pršať. Takže gumáky a pršiplášť máme. 😄

brrrcka
19. apr 2022

@emminkalenka pripnem sa pri Vás,my budúci utorok nastupujeme,a tiež mám dilemu či aj zimné veci zobrať

sillvinkka
24. apr 2022

Ahojte mamičky. Chcem sa opýtať ohladom príchodu na pobyt. Viem,že máme mať pcr testy ale bolo nám povedané,že ráno nás ešte aj v kine máj otestujú antigenovymi testami. Ako je to prosím riešené organizačné ( to aby sme sa vedeli dopredu pripraviť). Najprv máme ísť na antigen a potom do prijimacej kancelárie? Je nutné sa aj objednať na antigen,či stačí prísť s pozvánkou na pobyt. Ďakujem 🤗😊

janka22k
24. apr 2022

@sillvinkka ano, najprv treba ist na antigen, ten vam urobia v priestoroch kina, trosku nizsie od Srobarovho a potom s tym negativnym testom pojdete na prijem 😉

janka22k
24. apr 2022

@janka22k a na antigen sa netreba objednavat, iba tam pridete😉

sussie259
24. apr 2022

@sillvinkka iba tam pridete..a otestuju Vas..a su velmi mile.lebo su to tie iste swstricky co su na oddeleni

sillvinkka
24. apr 2022

Ďakujem dievčata za odpovede ;)

aninka8787
26. apr 2022

Zienky,prosim vás,koľko trvalo od odoslania žiadosti,kym sa vam ústav ozval? A ako to prebieha? Dakujem krásne 😉

adriannasvk
27. apr 2022

@aninka8787 do tyzdna zvyknu zavolat. Mne tento rok napr volali o 2 dni od odoslania. Pani z prijimacej kancelarie ti zavola,povie ti kedy su volne terminya ake izby, to si uz s nou vsetko odkomunikujes😊

aninka8787
27. apr 2022

@adriannasvk Dakujem krásne.budem teda čakať a plánovať 😉

adrianna23
27. apr 2022

@aninka8787 ak nechceš čakať tak tam zavolaj ak už vieš že žiadosť im prišla. Ja vždy volám po pár dňoch od odoslania

adriannasvk
27. apr 2022

@aninka8787 oni inak vacsinou volaju v sobotu lebo ludia pracuju cez tyzden,nie kazdemu sa da. Mne aspon vzdy volaju cez vikend😅

dalilallit
27. apr 2022

@aninka8787 ja som posielala papiere 8.4. Dnes som sa tam konecne dovolala a pani v prijmacej kancelarii mi povedala, ze papiere k nim prisli a bude mi volat ked sa dostaneme na rad. Kedy to bude nevedela povedat, lebo teraz toho maju vela. V novembri mi volali 4 dni od odoslania ziadosti

aninka8787
27. apr 2022

@dalilallit no do kelu,tak to ste ma nepotešili. 🤦‍♀️

dalilallit
28. apr 2022

@aninka8787 ja dufam, ze stihneme pobyt do konca leta. Musime ist po pol roku na kontrolu a syn nastupuje v septembri do 1. Rocniku. Rada by som to dovtedy stihla

adriannasvk
28. apr 2022

@dalilallit no asi ta sklamem. Mne volali v sobotu a uz riesia terminy na sept. Mne ide tiez syn do 1 rocnika tak som poprosila o zaciatok 2 sept tyzden aby bol aj v skole.
Ja som poslala v marci ziadost a uz vtedy mi povedala,ze leto uz maju asi plne. Iba ak ju poprosis,ze ti zavola ak niekto vypadne.

dalilallit
28. apr 2022

@adriannasvk ja som dufala, ze aspon tie najlacnejsie izby by mohli byt volne. Tak co uz, uvidime kedy sa dostaneme na rad. Hadam aspon ten september by mohol vyjst

mata391
28. apr 2022

@dalilallit my ideme tiež a najbližši voľný termín nám dali 22.8., teda az vtedy je volna izba s vlastným WC a kúpeľňou🤷‍♂️

dalilallit
28. apr 2022

@mata391 my sme boli v novembri v izbe za 5 eur. Prezili sme to vtedy, teraz by mi to tiez nevadilo. Bola by som ochotna ist aj do ten najlacnejsiej izby, len aby sme to stihli do zaciatku skol. roka.

adriannasvk
28. apr 2022

@dalilallit uvidis,mozno sa podari. Ak ti je jedno aku izbu dostanete 😊