Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@mata391 v starom smokovci je tiež indoor herňa,tam aj keď bude pršať,lebo je kúsok od stanice.. mojej 3r sa páčilo aj v múzeu Tanap. V Lomnici v relax parku si môže požičať aj 3 kolesovu kolobežku a povoziť sa. Prípadne sa vyviesť na skalnaté. Alebo sa ísť okúpať niekam do nejakého hotela.
Ahojte. Nájdem tu nejakú maminku parťáčku, čo nastupuje okolo 13.9.? Mam veľké obavy, idem s mojimi skoro trojročnymi dvojickami...chlapček má príšerný strach z doktorov, tak si neviem predstaviť, ako to tam dáme 😒. Tiež mame len štandardné nemocničné lôžko, pretože sme už na 2krat presúvali pobyt a chcem to stihnúť do troch rokov a priložiť správu k žiadosti o predĺžený rodičak. My mame stále v puse afty, aj laringitida a alergiu na BKM... Tak uvidíme. Myslím, že malá má reflux, tak som zvedavá, či sa to potvrdí.
Neviete ako je to tam s parkovaním? Môžem prísť na aute a je tam nejaké parkovisko, kde ho budem môcť mať 10 dní? Ďakujem a prajem pekný deň
@07010 ahoj. Áno je tam parkovisko priamo pri Ústave. Kľudne tam môžeš celý čas zadarmo parkovať. Aj si robiť výlety , je to pohodlnejšie s autom.a myslím, že nemocničné lôžko je lepšie ako tá drahšia izba, my sme mali izbu za 5 € a boli tam tie tvrdé válandy no hrozne sa mi zle na tom spalo :(. Pani od vedľa mala troj eurovú izbu a bola trikrát väčšia ako náš krtinec- my sme sa ledva otáčali v tej izbičke
@07010 moja dcérka mala tiež drevenú postielku. Pekne sa z nimi da dohodnut, len aby boli voľné, prípadne tam vopred zavolať a nahlásiť drevené postielky
@mata391 no, Tamarka ma stále v puse afty... Už jej robili milión vyšetrení a neprišli na to, z čoho... Ale jej veľmi často vyhadzuje... Ako keby išla grcať, čokoľvek spapa, napije sa, alebo len tak z ničoho nič, jej začne vyhadzovať.. A vždy, keď sa jej to deje tak intenzívnejšie, tak sa jej spravia afty. .
Ahojte baby. tak dnes nam prisli papiere že ideme hura. Ale mozete mi pomoct prosim lebo v tom mam nejasnosti.
Co som volala tak mi bolo povedane že zaciname obedom a v papieroch je maly zacina olovrantom a ja vecerou. neni tam pisane kolko krat dedne ma maly stravu ja mam napisanu 3 denne. a potom ze mame platit dopredu 7 dni a pred tym ze do predu sa nic neplati. v jednich papieroch je pisane ze pri odchode koncime ranajkami a v druhych ze obedom, a este ma tak metie ze prichod a odchod liecenia je do 10 hodiny a v druhych je že mame prist po novom do 8 a inak to bolo 8-9 hodiny.
a ze lelesnu nosit nemame a ze teraz zase ano.
Prosiiim baby mozete mi to niektora co ide alebo je tam objastnit?
mi nastupujeme 6.9. A mam taku dilemu muz nastupil do novej roboty a neviem ci mu daju na 16.9 dovolenku tak by som chcela ci by sme mohli odist napr 15 co je sviatok v priebehu dna. pani mi povedala ze na 9 den su všetky vysledky a vysetrenia hotove . tak neviem .
Dakujem Vam velmi pekne za odpovede.
@eliska2211 my sme boli v júli a príchod, ak prídete do 11.30, by mal byť ok. Ukončenie pobytu skôr je možné , len sa treba dohodnúť s doktorkou. Čo sa týka výsledkov, záleží od toho, čo budú robiť. Niektorým mamkam volajú ešte aj po pobyte s výsledkami.
A odísť môžete kedykoľvek počas dňa, mamičky odchádzali aj po 15.00, lebo ešte šli na výlet/túru...
My sme začínali obedom a končili raňajkami + dieťa dostalo desiatu. Strava je 3x denne + desiata a olovrant dávajú pri raňajkách a obede 😉
@paja003 dakujem asi tam zajtra zavolam lebo manzel bude do 6 rana v praci by som chcela neskorsii prichod.
@eliska2211 to vám asi povedia, že to nebude problém, len prídete o obed, keď dôjdete neskôr. Lebo akurát, keď sme my odchádzali a boli v tej kancelárii, tak pani volala s jednou maminou, čo zaspali a že prídu neskôr
@paja003 dakujem a vy ste mali aku izbu? To ake vysetrenia ste absolvovali vam povedali pri nastupe?
Dievcata, ked dieta pred nastupom ochorie vezmu nas?
@nunulik podla toho co mu je ale nebudu robit vysetrenia ale hlavne liecit. Aj vysledky mozu byt skreslene
Dobry den, v pondelok nastupujem s 2 rocnym syncekom a chcem sa opytat, ci vramci tych A izieb je sucastou kuchynky aj chladnicka a nejaky varic?dakujem za odpoved😊
Baby, my nastupujeme teraz v pondelok s 3 ročnou dcérkou. Boli sme tam pred rokom, keď mala 2. Okrem vyšetrení nás poslali len na rehabilitáciu. Čiže pótom sme mali voľný program. Keď ma dieťa 3 roky, tak robia aj nejaké výlety už alebo ako to prosím vas je? Lebo na ich fb majú foto z prechádzok a podobne. Len aby som vedela na čo sa teraz pripraviť. A v papieroch je aj doniesť plavky a nosnú sprchu. Chodí sa do bazénov a robia niečo s tou sprchou? Lebo predtým sme to vôbec nemali v pokynoch, ďakujem 🙏
Ahojte, my nastupujeme 21.9. s dvojročnou a štvorročným, na C izbu 😉 prvý krát ideme, tak som zvedavá aké to tam je hlavne s bazénom, či môžme ísť každý deň a výlety či si máme robiť sami, alebo sa chodí nejak skupinovo, beriem im aj bicykle, aj športový kočík, asi si aj turistický nosič kvoli malej požičiam
@mata391 to su asi foto z doobednych prechadzok s fyzio.. nie su kazdy den, poobede si robite vylety sami.. odporucam si kupit 10 dnovy listok na vlacik so zlavou.. pytajte si potvrdenie o pobyte na prijme, bude to lacnejsie.. a deckam nad 3 roky vybavte preukaz na vlak, treba foto, takze tam to uz nevybavite.. budu jazdit zadarmo
Chcem sa opytat, vecierka sa da aj predlzit? Alebo je taka moznost, ze sa naveceriame a mozme ist von?
@lenkaadelka varic urcite nie. Mikrovlnka a rychlovarna kanvica.
@mata391 vylety,resp prechadzky maju skor tie deti co su tam bez rodicov a staraju sa o ne sestricky. Plavky ak vas zoberie rehabilitacna do bazena a nosna sprcha sa da kupit aj tam, a budu vas ucit preplachovat nos. Inak si robite program sami.
@nunulik po veceri mozte ist con ale neodporuca sa to,vsade je aj vystraha pred medvedmi. Takze na vlastnw riziko. Zamyka sa myslim o 19h a potom uz len cakat na sbs aby vam odomkli
v lete sa zamykalo o 20hod. A potom chodí vrátnik na obchodzky takže keď sa vrátite po 20,môže sa stať že ho budete aj 15min čakať kým vám otvorí. A teda po tme by som tam nechcela čakať vonku 😀
@adriannasvk ďakujem 🤗🤗
Prosím vás, na príjem mame prísť do 8 hod? 🙏

@monikka22 písala som na ten ich on-line chat, vraj tie najlacnejšie cca 2 mesiace. Najdlhšie sa čaká na A, B. Tiež čakám kedy sa ozvú