icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

7rebeka11
7. aug 2022

@monikka22 písala som na ten ich on-line chat, vraj tie najlacnejšie cca 2 mesiace. Najdlhšie sa čaká na A, B. Tiež čakám kedy sa ozvú

elizita
7. aug 2022

@mata391 v starom smokovci je tiež indoor herňa,tam aj keď bude pršať,lebo je kúsok od stanice.. mojej 3r sa páčilo aj v múzeu Tanap. V Lomnici v relax parku si môže požičať aj 3 kolesovu kolobežku a povoziť sa. Prípadne sa vyviesť na skalnaté. Alebo sa ísť okúpať niekam do nejakého hotela.

07010
14. aug 2022

Ahojte. Nájdem tu nejakú maminku parťáčku, čo nastupuje okolo 13.9.? Mam veľké obavy, idem s mojimi skoro trojročnymi dvojickami...chlapček má príšerný strach z doktorov, tak si neviem predstaviť, ako to tam dáme 😒. Tiež mame len štandardné nemocničné lôžko, pretože sme už na 2krat presúvali pobyt a chcem to stihnúť do troch rokov a priložiť správu k žiadosti o predĺžený rodičak. My mame stále v puse afty, aj laringitida a alergiu na BKM... Tak uvidíme. Myslím, že malá má reflux, tak som zvedavá, či sa to potvrdí.
Neviete ako je to tam s parkovaním? Môžem prísť na aute a je tam nejaké parkovisko, kde ho budem môcť mať 10 dní? Ďakujem a prajem pekný deň

pleun
14. aug 2022

@07010 ahoj. Áno je tam parkovisko priamo pri Ústave. Kľudne tam môžeš celý čas zadarmo parkovať. Aj si robiť výlety , je to pohodlnejšie s autom.a myslím, že nemocničné lôžko je lepšie ako tá drahšia izba, my sme mali izbu za 5 € a boli tam tie tvrdé válandy no hrozne sa mi zle na tom spalo :(. Pani od vedľa mala troj eurovú izbu a bola trikrát väčšia ako náš krtinec- my sme sa ledva otáčali v tej izbičke

07010
14. aug 2022

@pleun prosím ťa a nevieš, ako je to s postieľka mi? Je možné vybrať si, či chceš normálnu postel, alebo postieľku? Mam skoro trojročné decká, ale oni chcú spinkať zatiaľ stále len v postieľke....

07010
14. aug 2022

@pleun a ďakujem za reakciu 😘

mata391
14. aug 2022

@elizita ďakujem 🤗🤗

mata391
14. aug 2022

@07010 ahoj, prosím ta, na základe akých príznakov si myslíš si ma mala reflux? Ja mam pocit, že moja 3 ročná tiež, keď sme tam boli ale pred rokom, tak len podľa príznakov usúdili, že ma ale vyšetrenia na to nerobili žiadne

pleun
14. aug 2022

@07010 myslím, že na tých najlacnejších izbách boli. My sme nemali to šťastie. A bohužiaľ ani by sa do izby nemala kde vopchat postielka už :(

adrianna23
14. aug 2022

@07010 moja dcérka mala tiež drevenú postielku. Pekne sa z nimi da dohodnut, len aby boli voľné, prípadne tam vopred zavolať a nahlásiť drevené postielky

07010
15. aug 2022

@mata391 no, Tamarka ma stále v puse afty... Už jej robili milión vyšetrení a neprišli na to, z čoho... Ale jej veľmi často vyhadzuje... Ako keby išla grcať, čokoľvek spapa, napije sa, alebo len tak z ničoho nič, jej začne vyhadzovať.. A vždy, keď sa jej to deje tak intenzívnejšie, tak sa jej spravia afty. .

eliska2211
18. aug 2022

Ahojte baby. tak dnes nam prisli papiere že ideme hura. Ale mozete mi pomoct prosim lebo v tom mam nejasnosti.
Co som volala tak mi bolo povedane že zaciname obedom a v papieroch je maly zacina olovrantom a ja vecerou. neni tam pisane kolko krat dedne ma maly stravu ja mam napisanu 3 denne. a potom ze mame platit dopredu 7 dni a pred tym ze do predu sa nic neplati. v jednich papieroch je pisane ze pri odchode koncime ranajkami a v druhych ze obedom, a este ma tak metie ze prichod a odchod liecenia je do 10 hodiny a v druhych je že mame prist po novom do 8 a inak to bolo 8-9 hodiny.
a ze lelesnu nosit nemame a ze teraz zase ano.
Prosiiim baby mozete mi to niektora co ide alebo je tam objastnit?
mi nastupujeme 6.9. A mam taku dilemu muz nastupil do novej roboty a neviem ci mu daju na 16.9 dovolenku tak by som chcela ci by sme mohli odist napr 15 co je sviatok v priebehu dna. pani mi povedala ze na 9 den su všetky vysledky a vysetrenia hotove . tak neviem .
Dakujem Vam velmi pekne za odpovede.

paja003
18. aug 2022

@eliska2211 my sme boli v júli a príchod, ak prídete do 11.30, by mal byť ok. Ukončenie pobytu skôr je možné , len sa treba dohodnúť s doktorkou. Čo sa týka výsledkov, záleží od toho, čo budú robiť. Niektorým mamkam volajú ešte aj po pobyte s výsledkami.
A odísť môžete kedykoľvek počas dňa, mamičky odchádzali aj po 15.00, lebo ešte šli na výlet/túru...
My sme začínali obedom a končili raňajkami + dieťa dostalo desiatu. Strava je 3x denne + desiata a olovrant dávajú pri raňajkách a obede 😉

eliska2211
18. aug 2022

@paja003 dakujem asi tam zajtra zavolam lebo manzel bude do 6 rana v praci by som chcela neskorsii prichod.

paja003
18. aug 2022

@eliska2211 to vám asi povedia, že to nebude problém, len prídete o obed, keď dôjdete neskôr. Lebo akurát, keď sme my odchádzali a boli v tej kancelárii, tak pani volala s jednou maminou, čo zaspali a že prídu neskôr

eliska2211
18. aug 2022

@paja003 dakujem a vy ste mali aku izbu? To ake vysetrenia ste absolvovali vam povedali pri nastupe?

nunulik
18. aug 2022

Dievcata, ked dieta pred nastupom ochorie vezmu nas?

adriannasvk
18. aug 2022

@nunulik podla toho co mu je ale nebudu robit vysetrenia ale hlavne liecit. Aj vysledky mozu byt skreslene

lenkaadelka
18. aug 2022

Dobry den, v pondelok nastupujem s 2 rocnym syncekom a chcem sa opytat, ci vramci tych A izieb je sucastou kuchynky aj chladnicka a nejaky varic?dakujem za odpoved😊

mata391
18. aug 2022

Baby, my nastupujeme teraz v pondelok s 3 ročnou dcérkou. Boli sme tam pred rokom, keď mala 2. Okrem vyšetrení nás poslali len na rehabilitáciu. Čiže pótom sme mali voľný program. Keď ma dieťa 3 roky, tak robia aj nejaké výlety už alebo ako to prosím vas je? Lebo na ich fb majú foto z prechádzok a podobne. Len aby som vedela na čo sa teraz pripraviť. A v papieroch je aj doniesť plavky a nosnú sprchu. Chodí sa do bazénov a robia niečo s tou sprchou? Lebo predtým sme to vôbec nemali v pokynoch, ďakujem 🙏

rory123abcd
18. aug 2022

Ahojte, my nastupujeme 21.9. s dvojročnou a štvorročným, na C izbu 😉 prvý krát ideme, tak som zvedavá aké to tam je hlavne s bazénom, či môžme ísť každý deň a výlety či si máme robiť sami, alebo sa chodí nejak skupinovo, beriem im aj bicykle, aj športový kočík, asi si aj turistický nosič kvoli malej požičiam

elizita
19. aug 2022

@mata391 to su asi foto z doobednych prechadzok s fyzio.. nie su kazdy den, poobede si robite vylety sami.. odporucam si kupit 10 dnovy listok na vlacik so zlavou.. pytajte si potvrdenie o pobyte na prijme, bude to lacnejsie.. a deckam nad 3 roky vybavte preukaz na vlak, treba foto, takze tam to uz nevybavite.. budu jazdit zadarmo

nunulik
19. aug 2022

Chcem sa opytat, vecierka sa da aj predlzit? Alebo je taka moznost, ze sa naveceriame a mozme ist von?

paja003
19. aug 2022

@nunulik aj my sme občas po večeri vyšli von alebo na vláčiku niekde. Najneskôr sme prišli do 21.00. Len predtým si musíte ísť k setrickam ísť podpísať lieky, poprípade ich informovať, že budete dlhšie von.

adriannasvk
19. aug 2022

@lenkaadelka varic urcite nie. Mikrovlnka a rychlovarna kanvica.

adriannasvk
19. aug 2022

@mata391 vylety,resp prechadzky maju skor tie deti co su tam bez rodicov a staraju sa o ne sestricky. Plavky ak vas zoberie rehabilitacna do bazena a nosna sprcha sa da kupit aj tam, a budu vas ucit preplachovat nos. Inak si robite program sami.

adriannasvk
19. aug 2022

@nunulik po veceri mozte ist con ale neodporuca sa to,vsade je aj vystraha pred medvedmi. Takze na vlastnw riziko. Zamyka sa myslim o 19h a potom uz len cakat na sbs aby vam odomkli

elizita
19. aug 2022

v lete sa zamykalo o 20hod. A potom chodí vrátnik na obchodzky takže keď sa vrátite po 20,môže sa stať že ho budete aj 15min čakať kým vám otvorí. A teda po tme by som tam nechcela čakať vonku 😀

mata391
19. aug 2022

@adriannasvk ďakujem 🤗🤗

mata391
21. aug 2022

Prosím vás, na príjem mame prísť do 8 hod? 🙏