Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@07010 no kvoli covidu sa zavreli uz davno,zatial vraj nie su stale otvorene. Ale my sme ich napr ani nevyuzivali aj ked boli otvorene. Dr nam povedala,ze mamw travit co najviac casu vonku. Prvy den,prijem v prijimacej kancelarii,potom na oddelenie,daju vam kluce,ubytujete sa,cakate na vstupnu vizitu,potom je obed a poobede volno
Moze byt s vami pokial nepojdete na izbu. Potom uz nie. Vyzaduju prichod do 8 ale po telefone sa da dohodnut na neskorsom prichode,ale mali by o tom vediet aby vas cakali
@07010 No mne na izbe osobne chyba umyvadlo ale to si vziat nemozete 😀. Je otravne stale behat do spolocnej kupelne. Neviem ako na A ale na II B nemame ani kuchynku len kanvicu na chodbe a chladnicku takze som si dokupovala salku aspon na caj a kavu..nejake vlhcene obrusky kedze umyvadlo je stale daleko..ine typy ako male svetielko uz bolo spomenute. Ak nahodou mate tablet tak ja som potrrbovala aj predlzovacku kedze tv je len na chodbe a jedina zastrcka v izbe je asi 160 cm vysoko a tam nic proste nezavesite 🤔. Mne chybal nocnik ale daju sa zapozicat a mozno je skoda ze herne na poschodiach su otvorene ale dost vybrakovane takze vlastne hracky a knihy sa zidu.
@07010 my sme na II B, herna je otvorena ale dost prazdna na poschodi. A my sme prisli az okolo 10: 10 a stale sme cakali este kym vybavia ostatne cakajuce maminky 🙃. Urcite na chodbe moze pockat doprovod len za dvere na oddeleni uz nemoze. Vsetko sa da zvladnut zalezi kto ma rad aky komfort. Ja by som uz nabuduce volila izbu s ukyvadlom a kuchynkou na izbe 😎
@sasankaster herňa je aj dole v suterene
@elizita ale ta je vraj od 2019 zatvorena
@sasankaster nam napr herna nechyba a to sme tam boli 3x,snazime sa byt stale vonku. Par hraciek mame so sebou. O poschodie nizsie byva taka chodbova herna,ta bola celkom ok co viem a velka herna v suterene je zatvorena. A vsetko to vo ti chybalo by vyriesil iny typ izby je to ale otazka financii samozrejme. 😊
@adriannasvk ja sa tiež tak chystam. Byť stale von. Preto ideme tak, ze si nechavam aj auto tam a chcem kupit ten listok na vlacik.. To sa bude dvojkam vidieť... A izbu máme D, pretože sme 2krat kvoli chorobe menili termin a keď nám volali, tak inú sme na výber nemali. Keďže mam starsieho syna este, musime ist teraz. Potom už bude mať v škole toho viac a hra futbal, takze stale lietame niekam na zapasy, vozime na tréningy... Takze izbu budeme musiet prežiť... Ale naberieme si hracky z domu, ak by sme museli sedieť tam a hadam to zvládneme.
@07010 urcite to zvladnete😊ano teraz je to este v skole ok celkom, je tam skola aj skolka takze sa budit urcite nebudu. 😊 bazen,cvicenie s fyzio,moji by boli stale na ich ihrisku🙈 ja si myslim,ze sa vam tam bude pacit a starsi urcite prihliadne mensich ked bude treba😉
@adriannasvk práveže starší ostáva doma. Teraz na začiatku roka to ešte zvládne aj sám... ja to tiež tak vidím, ze decka budu chcieť byť stal na ihrisku, pokiaľ to počasie dovolí. Ešte sa opýtam, do škôlky berú deti az po troch rokoch? Lebo moji špunti majú 3 až v októbri. Ale bola by som rada, ak by skúsili ísť.. videla by som, ako zvládajú kolektív a byť chvíľku bez mamči. Lebo chlapček ma záchvaty revu uz len keď ho chvíľku s ockom nechám, co je taky mamin....
@07010 jaaaj ja,ze ide s tebou aj starsi😊vies co,skus sa opytat co ti povedia. Moj tam chodil iba do predskolskej ked uz musel,🤪3 maju za chvilu,mozno ti ich zoberu
@07010 kedy presne nastupujete sestta nastupuje 13.9 s 16 mes.chlapcekom na 1A oddelenie
@veronika9389 aj my...13.9 A tiez na 1A..
@07010 ahoj, ja som syna dala minuly rok do skolky ked mal 2, 3 mal mat az v decembri. Mal tam aj starsieho brata, vtedy 4 rocneho. Nechala som pani ucitelkam na seba tel.kontakt keby bol nejaky problem. Ono je to fajn, ze je to len na par hodin, aj to sa prerusuje vysetreniami a rehabilitaciou. A ked sam nechcel ist, nedala som ho.
Velmi si tam oblubil pani ucitelky, a tento rok sa sem tesil hlavne kvoli skolke 😊. Kazdy den nieco nakreslia alebo vyrobia.
Teraz sme tu a znova chodia obaja spolu do skolky. Ja som rada, mladsi to ma to taku predpripravu, lebo ked sa vratime domov, uz nastupuje aj doma do riadnej skolky
Ahojte maminky, idem sa spytat...cca pred tyzdnom mi prisiel email z poistovne dovera, ze synovy schvalili pobyt, chcem sa opytat, aky je dalsi postup, budu mi volat, alebo ich mam ja kontaktovať ohladom vyberu izieb a terminu, dakujem krasne 😊
@zubka22 ak si im poslala ziadost o hospitalizaciu tak ta budu oni kontaktovat.
@adriannasvk dakujem
Ja som posielala v máji a ideme až október. Žiaľ tento rok je to tam preplnené
@35janulka358 to je kazdy rok tak. 🙈
@adriannasvk nie je minulý rok som poslala 10. 8 a 16 sme mohli nastúpiť keďže som nemohla v septembri sme išli aj rok predtým takto dlho som nečakala ani raz a už tam ideme 4 krat
@monikka22 ja som tu tiez 4x a vzdy sa dlhsie cakalo, zalezi asi aj od izby🙈 ked sme sli 1x tak som v marci poslala ziadost a koncom sept az bol termin aj to na bunku a nie samostatnu izbu. 2x tiez ziadost v januari a sli s v maji....tak ja neviem 😂
Je mozne,ze ste mali stastie,ze niekto zrusil pobyt
@adriannasvk my chodíme do obyčajnej izby nemocničnej na tie je vždy kratšie cakanie

@sasankaster ďakujem! Ako je to prosim Vas s herňami? Su naozaj zavrete? Vy ste tiež na tom oddeleni 1A? Este ak mozem, ako prebiehal prijem a pevy den? Kym budeme na prijme, môže byť ocko s nami a je potrebne prist do 8:00? Ďakujem a ospravedlňujem sa, že Vás tolko bombardujem.