icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

adrianna23
31. jan 2023

@henika81 však nemusíte mať apartmány. My sme si parádne vystačili s C-čkovymi izbami 😉

saskia_98
31. jan 2023

@adrianna23 ja som ani nežiadala apartman. To mi povedala na začiatku už a že keď chcem apartman, tak to až na oktober-november vidi. 🙃

henika81
1. feb 2023

@adrianna23 no my radsej vacsie sukromie, syn ma aspergera, pri spoločných zariadeniach, ako wc sprcha je problem s nim, a to sa bojim ako bude v jedalni, lebo tam bude vela deti a hluk... 😔 Ale bohuzial musime ist, lebo uz s nim nikde nevedia rady.

adrianna23
1. feb 2023

@saskia_98 no teda, riadne ľudí
@henika81 úplne chápem. Mame suseda s aspergerovym syndrómom ale takto na oko by si nepovedala ale tiež nemôže chodiť na obedy napríklad. Vtedy ho naťahuje keď vidí iné deti obedovať. Inak by som povedala ze ma nadpriemerne IQ.

15barbara1512
1. feb 2023

@saskia_98 och moje nervi to aby som si už podala teraz🤦🤦🤦🤦

15barbara1512
Autor odpoveď zmazal
adika279
1. feb 2023

@henika81 ahoj my chodíme každý rok mám dvoch chlapcov aspergerov 13 a 9 máme izbu s kúpeľňou a sme spokojný chodíme na 2.A. neboj sa zvládnete to

miriss18
Autor odpoveď zmazal
ddenisa123
3. feb 2023

Ahojte, koľko vás vyšiel celý pobyt? Matka plus dieťa schválené poisťovňou? Komplet strava, ubytovanie a všetko okolo. Pomohlo to vašim deťom? Ake procedúry sú tam pre deti?

elizita
4. feb 2023

@ddenisa123 ja som platila za 2 deti a mna tusim 130eur za 11 dni. ale od 5. dna som ja nemala stravu, kedze davaju velke porcie tak mi bohato stacilo po detoch jest.. procedury su podla toho, s cim tam idete.. ale nie su to kupele, tak necakaj moc.. je to liecebno-diagnosticky pobyt.. je tam doraz na to, aby sa chodilo von, do prirody.. mali sme inak tu najlacnejsiu izbu

ddenisa123
4. feb 2023

@elizita a niečím to pomohlo? Odporúčajú malej tieto, ma astmu, časté infekcie, ale teda neviem ci by nebolo lepšie chodiť do Tatier skôr na dovolenku.

mata391
4. feb 2023

Baby, prosím vás, imunoalergologia a Srobarov ústav je v podstate to isté? Keď chodíme do Srobarovho tak je zbytočné ísť k imunoalergologovi? Dcéra je stále chorá, fakt stále, tak ci sa oplatí ísť aj na imuno alebo stačí srobar? 🤷🤷🤷

monikka22
4. feb 2023

@mata391 imuno vás kontroluje častejšie a viac zameraný určite je dobré tam chodiť my chodíme do srobarovho ale na imuno chodíme každý 3 mesiac

15barbara1512
4. feb 2023

@mata391 oni sa aj tak opýtajú či nechcete chodiť k nim na imunológiu ak nemáte ..takže budete chodiť aj tam aj tam

sonah
4. feb 2023

@ddenisa123 podla mna urcite pomoze,moja ma tiež astmu a popri tom jej tam zistili reflux,časty kasel ,stikavka,odkasliavanie, moze byt napriklad od refluxu,mojim detom upravili stravu,nasadili liecbu a maly mi prestal kazde rano kaslať,.....takze urcite na zdiagnostikovanie a nastavenie spravnej liecby je Šrobar veľmi dobrý......všetko vam tam skontrolujú.....

elizita
4. feb 2023

@ddenisa123 ja som tam nechala šla hlavne kvôli diagnostike.. takže bolo fajn že jej tam porobili všetky možné testy a vyšetrenia a nemusela som behať a objednávať ju kade tade.. akurát si dajte pozor na leto,my sme vystihli akurát,že ORL málo dovolenku a to nám veľmi chýbalo že ju nevysetrili.. ale chcela som vyšetrenie vyslovene tam,takže sme sa potom objednali už len na vyšetrenie v septembri..

ddenisa123
4. feb 2023

@sonah no moja už má za sebou pH metriu, reflux jej nepotvrdili, chodí na imunoalergologiu aj na orl, gastro, kožné, takze v podstate tieto vyšetrenia ma už za sebou.

edit2612
6. feb 2023

@sonah mozem sa spytat akym sposobom robili vysetrenia na reflux, idem so 6 rocnym a dost sa boji lekarov tak ze ci je to nejake horsie vysetrenie alebo sa to da zvladnut?

sonah
6. feb 2023

@edit2612 nema sa coho bat,date rano len sliny do skumavky,.....musi tak behat s jazykom okolo celeho podnebia okolo zubkov a nazbierat sliny,.....

mona306
7. feb 2023

Ahojte chcem sa spýtať či náhodou neviete do koľkých dní posielajú vyrozumenie. 27.1.sme posielali papiere do ústavu a ešte nám nepriala žiadna odpoveď .Koľko trvalo u vas kým vám dali vedieť či vás berú alebo nie a kedy ste dostali termín ? Čaká sa mesiac alebo viac ?

motylik0112
8. feb 2023

@mona306 ja som posielala začiatkom januara, poistovna nam to uz schvalila. Volala som do Srobarovho ustavu a pani povedala, ze nam bude volat az v marci a termin pobytu bude az maj/jun, mozno skor.

saskia_98
8. feb 2023

@motylik0112 kedy si tam volala ? Ja som tam bola koncom januara a to mi hovorila uplne termíny.. Ale ze bude volať.

mona306
8. feb 2023

@saskia_98 ty si tam už bola ? Koľko ste čakali na termín ?

motylik0112
8. feb 2023

@saskia_98 hned ako mi prislo info z poistovne, nepamatam si presne nejak v polke januara

mona306
8. feb 2023

@motylik0112 a aká ste poisťovňa ?

motylik0112
8. feb 2023

@mona306 dovera a tebe co povedali?

mona306
8. feb 2023

@motylik0112 ešte mi neprišlo vyjadrenie .Papiere sú poslané tak čakám či to schváli poisťovňa .Niekde som čítala že na to majú 10 dní tak ešte pár dní musím vydržať

saskia_98
8. feb 2023

@mona306 my sme tam uz boli a ideme znova ale teraz je dlhsia cakacia doba... pred tym sme cakali asi 3 mesiace len

elizita
8. feb 2023

@mona306 keď zoberiete tu najlacnejšiu izbu,budete čakať na termín kratšie.. mne volali v máji a šli sme july

ddenisa123
Autor odpoveď zmazal