icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

sashenocka007
1. okt 2024

prosim vas do tej školy treba nejaké prezuvky? alebo je to v ramci tej budovy? este sme tam neboli.

lucia646
1. okt 2024

@sashenocka007 Škola je v rámci budovy, takže extra prezuvky netreba ;)

peter700
4. okt 2024

Aku kategoriu izby odporucate pre dceru s manzelkou ? A / B1 / B2 - urcite chceme samostatnu izbu, akurat nevieme sa rozhodnut ci sa vobec oplati A-cko, niekde som tu cital, vraj B1/B2 su krajsie/vacsie ? vlastne WC/sprcha nie je pre nas podmienka.

monikka22
4. okt 2024

@peter700 Aj tie najlacnejšie s nemocničnymi postelami sú samostatné v každej izbe sú iba 1 rodina a izby sa zamykaju není na izbe viac mám s deťmi tie najdrahšie sa neoplatía a asi aj termín je dlhší na čakanie

smejulinka
4. okt 2024

@peter700 Bcko bola vacsia izba, chladnicka a kuchynka spolocna. Wcka a sprchy by som sa pri malych detoch nevzdala, ulozila som ich a sla do sprchy. Acko bola izba mensia, ale vybavenejsia. Policky, uteraky,mikrovlnka, riady, kanvica…

peter700
5. okt 2024

@smejulinka napr. kategoria B1 je "Spoločné WC pre dve izby, Spoločná sprcha pre dve izby" - to WC a sprcha je tym padom hned vedla izby, ci? tym padom by to nemusel byt az taky problem si odbehnut?
Acko - mikrovlnka, riady, kanvica… toto v Bcku nie je ?

smejulinka
5. okt 2024

@peter700 nuz ja som bybala v bloku B a predpokladam, ze to bola kategoria B, lebo kuchynka bola spolocna na chodbe. Wc s velkou kupelnou som mala na izbe. S nizsou kategoriou skusenost nemam. Ved sa opytajte manzelky, co je pre nu dolezite. Ten tyzden sa da prezit s detmi kdekolvek, aj tak budu malo ma izbe. Ak riesite peniazky, odporucam odhlasit sa zo stravy. Porcie su velke a v najhorsom to isti pizza ;)

smejulinka
5. okt 2024

@peter700 a ano, na ine oddelenie odporucam priniest vlastnu salku, lyzicku… to bolo len Acku priamo na izbe

peter700
5. okt 2024

@smejulinka spominal som manzelke, ze uz som tu viac krat cital, ze porcie pre deti su velke, ze sa z nich teda vie najest dieta aj rodic? 🙂 a tak tym padom nie je teda podmienka pre doprovod platit 15eur/den za stravu, ale da sa kludne odhlasit ... a da sa odhlasit aj hocikedy v priebehu pobytu? ze po 1-2 dnoch ked bude manzelka vidiet ze je toho fakt vela pre dieta aj pre rodica, tak na dalsie dni sa odhlasi a nebude platit?

lucia646
5. okt 2024

@peter700 Áno, odhlásiť sa dá aj v priebehu pobytu, kľudne po 2-3 dňoch ;) Nie je podmienkou objednať si stravu pre rodiča. Aj keď začína sa obedom, takže asi prvý deň je strava aj pre rodica. Ale teda pri jednom dieťati neviem, či je toho jedla až tak veľa, mne sa pri dvoch deťoch dalo prestravovať, ale pri jednom by to bolo asi málo.

barbie1981
5. okt 2024

Ja som tam bola s dcérou, ktorá fakt nič neje, ale stravu som si nechala, zistili jej reflux a dali diétu a to sa už nedalo jesť Keď odhlásis stravu sa mi zdá že sa už naspäť nedalo prihlásiť. Nech skúsi prvá 2-3 dni a uvidí či im bude stačiť 1 porcia a hlavne nech sa odhlasuje😁po výsledkoch testov

sashenocka007
6. okt 2024

@peter700 teraz sme tu na oddeleni 1B lebo uz nemali voľný apartmán a je tu super. wc su spolocne aj sprchy ale všetko je pekné nové a čisté a v dostatocnom počte. je tu toaletny papier vybavena kuchynka, jedine co nemame je tv na izbe ale veru nam ani nechyba. hrame karty a deti sa hraju v herni alebo si tam kuknu telku. uz by som do drahsej izby ani nešla.

peter700
6. okt 2024

@sashenocka007 a to ste teda v akej kategórii?

jajka2412
7. okt 2024

@sashenocka007 tiež som chcela len a len apartmán… že spoločne soc. zariadenie nedám. A nakoniec nebolo voľne ….my sme boli 2B a na rok pôjdeme ešte raz, tak určite zase tam… super sestričky aj doktor. Sprchy tiež vždy čisté, oproti herňa, aj keď sme boli stále vonku…vyšlo nám super počasie. A za peniaze čo sme ušetrili na úbytku sme si to užili po výletoch.

sashenocka007
8. okt 2024
tyxoe
17. okt 2024

Ahojte s kým sa uvidíme ?😊ideme po prvý krát a máme nástup 31.10

dodosom
18. okt 2024

Ahojte prosím vás, je v ústave aj ORL ambulancia? Robia deťom pri pobyte aj endoskopiu nosnej mandle? Má niekto skúsenosť?

barbie1981
18. okt 2024

@dodosom ahoj je tam ORL ambulancia, ale je tam lekárka ktorá dochádza zo Žiliny 1krat za 2 týždne( možno aj každý týzden to už nie som si istá) , čiže na ORL nejdú všetky deti, iba tie ktorých tam osetrujuci lekár odošle. Áno robí sa endoskopia nosných aj krčných mandlí.

tyxoe
18. okt 2024

Otazocka žienky neviete ako vyzerajú Céčkove izby? Nebolo už miesto tak nám pridelili neaku špeciálnu izbu C ktorá má vlastné wc oproti na chodbe a za sprchou sa ide o poschodie nižšie výťahom.Mate s takou izbou skúsenosť?sú tam 2vaľandy.To mám chápať ako normálne postele?Premna a pre dcérku?

sashenocka007
18. okt 2024

@dodosom každú stredu je tam orl doktorka. ak bude treba tak vás pošlú. my sme boli ale syn uz mandle nemá na rontgene mu našli cystu. pani primarka je super.

dodosom
19. okt 2024

@barbie1981 ďakujem za odpoveď, dobre vedieť

dodosom
19. okt 2024

@sashenocka007 vďaka 👍

evelin1002
22. okt 2024

Je tu prosim niekto koho dieta trpi laryngitidami? Ze mu teda každý jeden virus skonci laryngitidou? Pomohli vam v Srobarove? Ako sa nastavuje liecba?

foxyn8
23. okt 2024

@evelin1002 u nás to tak bolo, ze každá choroba=záchvat laryngitidy. a pomohla nám správne nastavená liečba od alergologa. Tu sme začali ešte pred pobytom v ústave, kde nám ju práve zmenili a problémy sa vrátili, takže sme sa vrátili k pôvodnej liečbe a záchvat nemal už asi rok.

evelin1002
23. okt 2024

@foxyn8 a aku mate liecbu? Ak mozem vediet? My mame flixotide 2x denne a dithiaden ak ma zachvat, calcium, prednison davame fakt len nevyhnutne, ale kazdy virus nam konci laryngitidou ktoru vacsinou zvladneme s dithiadenom

foxyn8
24. okt 2024

@evelin1002 jasne, mali sme aj my flixotide a aj tak ventolin a čipky pri záchvate. Dokonca raz aj sanitka.... Teraz ma Seretide, Nasonex, spirabel, lebo je aj silný alergik. Seretide sprej nám najviac zaberá ten nám práve zmenili na flixotide v ústave a laryngitida sa vrátila a záchvaty kašľa bežne. Takže sme sa vrátili k seretide a odvtedy bez výrazných ťažkosti. Plus dali sme vybrať nosnú mandlu.

mata391
2. nov 2024

Baby, prosím vas, keď budete mat v ústave na večeru zemiakový koláč, však by ste mi ho odfotili? 🙏🙏🙏

martinamatka5
3. nov 2024

Ahojte.Ako to aktualne vyzera v Ustave?Mame sancu dostat sa zaciatkom januara?Staci nam aj C alebo Dcko.Vraj pebiehala rekonstrukcia,su este izby aj na prizemi vpravo?Tam sa nam pacilo.

sashenocka007
4. nov 2024

@martinamatka5 asi zalezi od poistovne. nam volali ze do konca roka uz nebudu volat doveru a davali nam termin ktory bam nevyhovoval lebo sme chceli Acko. tak som sa jej pytala ci nema iny termin na hociaku kategóriu tak mala ale nakoniec sme mali dcko boli sme na oddeleni 1B a bolo to super. Nabudúce sa budem pýtať tam. neviem ci ten nadstandard stojí za tie peniaze.

martinamatka5
6. nov 2024

@sashenocka007 Dakujem,myslim,ze aj nam by postacovalo Dcko,l ento umyvadlo na izbe mi bude chybat.Vcera som poslala ziadost,uvidime🙂.V zime su Tatry super,my doma nemame sneh,aspon bude mat maly zazitok a bude vonku.