Stádovitosť - ľudia bez nápadov
Čím to je, že všetko je ako cez kopirák?Nemajú ľudia svoje nápady a treba všetko kopírovať?
Ako je to s vami máte svoju cestu či ste ovce?
Ktorú fotku otvorím tam je žlté kreslo na čítanie v obývačke, skoro v každej detskej izbe domčeková posteľ, rovnaké tapety, hviezdičkové koberce, košíky na hračky, všetky deti rovnaké čelenky.Visiace guličkové prívesky s menom na kociku
Zeny všetky rovnake obočie, mihalnice, veľké pery.
Nikto už nechce byť originál a mať svoj štýl?
Daj si kávu
A preco vlastne sledujes cudzie fotky? Chces sa inspirovat? mas malo napadov?
Ži a nechaj žiť. Každý nech vyzerá a má veci ako sa jemu páči. Rozhodne ti nenáleží nikoho za to súdiť.
Oooo, ako s tebou suznim. Presne to iste si myslim a nechapem, ci sa ludia boja rozmyslat, alebo nemaju fantaziu, alebo si myslia, ze za iny vkus by dostali cierny bod. Kazdy casopis o byvani to iste, kazdy outfit modnych blogeriek to iste, kazde nastajlovane dietatko to iste, rodinne fotky u profi fotografa na jedno kopyto, kazdy slovensky serial alebo film tie iste opiciace postupy... Podla mna je to mentalnou izolaciou. Nasi ludia malo ziju v zahranici, nevidia roznorodost a myslia si, ze tieto trapnosti su svetovy styl.
Tak nás inšpiruj... 🤷♀️ nemáme doma ani žlté kreslo, ano domčekovú posteľ, vlastne nič z menovaného. Môže byť?
a to je znakom, ze ludia su stadoviti? ved jednej sa paci napad s postielkou, inej zlte kreslo... to neznamena, ze kazdy kopiruje vsetko. kazdy z nas je predsa aj tak iny, na kresle ani na domcekovej postielke nezalezi, neznamena to, ze ten clovek nie je sam sebou, iba sa mu paci nieco, co niekde videl.
ludia sa odjakziva inspiruju okolim, ved aj slavny tvorivy maliar namaluje kvety a oblohu, ktore vidi okolo seba.
ja si na ludoch nevsimam obocie ani pery a ani ci sa stadovito obliekaju, lebo to proste nevidim, neviem kto ma dnes v praci co oblecene a si neviem vybavit obocia svojich kolegyn alebo kamaratok
Zda sa, ze by si mala prehodnotit koho sledujes na socialnych sietach. Ocividne si si navolila mix profilov, ktore su na jedno kopyto. Alebo teda nesledovat a zit.
Mat tvoje problemy a prezidentkin plat. 🙂
My teda žlté kreslo nemáme, ani domčekovú posteľ, ale osobne si myslím, že toto fungovalo aj pred 100 rokmi, že sa ľudia navzájom inšpirovali. A osobne si myslím, že ak to vnímaš tak, že sú ovce, tak asi je niekde problém. Niekde u teba. Možno príliš nudný alebo smutný život, tak riešiš pre život nepodstatné veci. A ak máš tak dobre odsledované, čo kto má, tak evidentne to cielene sleduješ. Tak to nerob a nebudeš mať tieto problémy.
Keby mal každý úplne iný štýl - čo moc dobre nejde, predsa len máme obmedzené materiálne prostriedky z ktorých svoj štýl vytvárame, tak by sa sa stalo štýlom byť originálny.
@hsara99 nesudim je to môj postreh a to je rozdiel.
Chcela som diskutovať prečítať si vas pohľad a nie si vypočuť, že sa nudím a mám si dať kávu.
A, keď už čím je to žlté, zelené kreslo tak zaujímavé?
Nemôže byť ani pohodlné, takmer nikomu sa k sedačke nehodí kto udáva trendy, že toto bude teraz hitovka?
@meluela nesledujem nikoho len fotky tu na MK
U nikoho som nič také nevidela a to sme boli na mnohých návštevách. Každý má zariadené úplne inak, podľa svojho vkusu.
Asi si v skupine ľudí, ktorých zaujala rovnaká inšpirácia, tak nechápem čo sa čuduješ.
Mňa zaujíma úžitková záhrada, tak sa orientujem na takú skupinu ľudí a to mam tiež povedať, že ich záhrada je bez nápadu a všetci pestujú to isté?
Nazyvat cloveka ovcou hovori jedine o tebe a o tom, cim zijes.
Je uplne OK, ked ludia sa vzajomne inspiruju a vobec to nemusi znamenat stadovitost alebo nieco, ze su menejcenni. Kazdy clovek je iny, niekto sa vie vyhrat, druhy "odkopiruje" a je to uplne OK.
Mozno by bolo lepsie nesudit a neurazat druhych, ako poukazovat na zariadenie ich bytov
tak by sa nam krasne zilo, ked by sa kazdy staral sam o seba - tym ludom sa to paci, su takto spokojni a je to ich vec, ty kedze si evidentne kreativna a nie si 🐑🐑 to isto mas svoj styl, byt bez zlteho kresla a dieta bez domcekovej postielky 🤷♀️
😀 nic z toho nemam, v obyvacke mam persan po babicke, milujem art deko a secesiu, deckam sa paci industrialny styl... ale zase nefotim a nevystavujem obyvacku 😁 ...teda nech neklamem, fotila som tepovacovi nech vie co ma tepovat.
A ked som raz zabludila do IKEy tak som mala pocit ze som tam uz bola (deja vu z navstev)
Vlastne... ...beriem späť. Keby si nás inšpirovala náhodou, zase by sme boli 🐑🐑🐑, lebo by sme opakovali po tebe... tak, teraz čo robiť... 😱🤣
mne to pride, ze sa chces porozpravat a nemas s kym. a tak si vymyslis hocijaku temu, aby ti na nu niekto odpovedal a ty aby si mohla odpovedat jemu.
mne sa kresla pacia a aj by som si objednala, ale nezmesti sa nam nikde. moj dedko mal kreslo pri krbe, bolo to pred 30 rokmi, teraz by bolo uz nemoderne, ale vyborne sa v nom sedelo a rada by som si tiez tak posedela, lepsie ako na gauci
Keď si premietnem reálne obydlia čo som kedy navštívila, tak každé bolo inak zariadené hoci sa niektoré prvky opakujú.
@zuzahajdulka ano aj ja mam take pocity.
K nám keď niekto príde, tak každý híka, ako to máme doma útulne zariadené. Nábytok máme z tmavého masívneho dreva, v obývačke máme aj masívne drevené police, trámy, parapety..., ktoré robil môj muž. Aj kuchynská linka je v podobnom duchu. Ostatný nábytok (sedačka, kreslá) tiež v béžovej/hnedej farbe. Závesy, podsedáky a obrus červeno-bielo kockovaný, ako v talianskej reštaurácii 😁 . Krb biely s hnedými keramickými kachlicami... Vyzerá to u nás, ako v chalúpke. Sranda je, že tí ľudia, ktorí to u nás obdivujú, majú doma všetko ultra moderné, lebo tak to proste teraz treba mať. Lesklá biela kuchyňa, minimalistický nábytok v obývačke, všetko buď biele, alebo čierne, vysoký lesk na vsetkom... To nie je nič pre mňa.
Tak u nas je to este lepsie, urobim chodnik, urobi suseda, suseda spravi plot, ja spravim plot :D aby sme ladili :DD ak sa mi nieco paci zavediem to a nezaujima ma kto a kde to ma 🙂 VEla urobi aj kvalita v nasich obchdooch, realne to ani nie su tie iste veci, len vsade vsetko je rovnake, cize ani clovek nema co originalne vymysliet. pamatam si dobu ked vsetky deti dostavali Mamut nabytok z ikei..., kazdy mal ikea komody. Pretoze nie opakuju a su ovce, ALE bolo to in, plus cenovo dostupne a prakticke. Kedysi mali ludia vsetci rovnake nabytky kde sa pamatam, take tie leskle makassarove, alebo podobne vitriny so sklom, velke skrine... KAZDA rodina to mala kde som bola v detstve.
Ja napr. neznasam biely nabytok, svetleho dreva uz mam po krk... ale najst tmave drevo niekde bezne v obchode je nemozne :DDD ked tak su to haraburdy, sa rozpadnu, resp natrete je to farbou, alebo je to flakate/nekvalitne :D cize ostane mi len stolar a tam sa neviem stotoznit s tym ze nevidim vysledok pred kupou, tak mi zariadenie domu trva neskutocne dlho... Oblecenie, moda, kozemtika makeup vsetko to ide s trendom, ked sa holilo obocie, tak sa holilo, ked je v mode"breznev" tak su vsetky obocia zarastene, proste je to fakt 🙂
@h2 no presne... bohuzial ja sa necudujem, ked pozres ponuky v nabytkovych obchdoch, tak dostupne cenovo su tieto rovnake, biele, ultra moderne, pripadne svetle nabytky... treba to robit na mieru a to su z masivu pre vela ludi veci nedostupne.
A ty máš oroginalne nápady, také čo nikto iný nemá?
Ja teda žltú sedačku nemám, originálna nie som, lebo nábytok nakupujem výlučne v IKEA, som veľmi IKEA pozitívna a milujem ich nábytok.. nerozumiem prečo by to mal byť nejaký problém.. ani sa originálne neobliekam, myslím že jediné čo je namne originálne som ja sama, aspoň som ešte nevidela podobneho.cloveka mne.. doma mám to, čo sa mi páči, to pri čom sa cítim fajn a niekedy aj kopirujem, lebo nie každý má dizajnove vlohy.. nevidím na tom nič čo by trebalo nejako riešiť a pozastavovat sa nad tým..
Ale mimochodom keď tak pozerám na svoju záhradu, tam asi originálni sme - oproti okolitým záhradam ju máme zarastenú stromami, nemáme dokonalý trávnik a nemáme dokončený predok záhrady.. aj to by sa dalo pokladať za styl 🤣
ja si idem teraz zariadovať kuchyňu. Viem, aký štýl sa mi páči a hľadám inšpiráciu aj na nete. Možno si niekto povie, toto som už niekde videla. A čo keď? Keď sa mi to páči, inšpirujem sa. Takisto aj oblečenie. Páči sa mi veľa vecí. Mám svoj štýl, tak keď sa mi niečo páči a hodí, tak si to kúpim. A je mi jedno že to nosí XY ľudí okolo. Keď sa mi niečo nepáči, tak to ignorujem aj keď je to možno moderné. Mňa zaráža, že sa vôbec niekto takýmto niečím zaoberá. To fakt nemáš nič užitočnejšie na robote? Ovplyvňuje ťa to nejako alebo obmedzuje? Ak nie, prečo toto vôpbec riešiš? Každého vec, čo si kúpi, oblečie a pod.
Ja niesom najako manuálne zručná a ani predstavivosť nejakú nemám. TAkže mne pomôže vidieť niečo, čo sa mi páči a inšpirovať sa tým.

To sú problémy... a ďalší kto nemá čo robiť,anonym.