Stádovitosť - ľudia bez nápadov
Čím to je, že všetko je ako cez kopirák?Nemajú ľudia svoje nápady a treba všetko kopírovať?
Ako je to s vami máte svoju cestu či ste ovce?
Ktorú fotku otvorím tam je žlté kreslo na čítanie v obývačke, skoro v každej detskej izbe domčeková posteľ, rovnaké tapety, hviezdičkové koberce, košíky na hračky, všetky deti rovnaké čelenky.Visiace guličkové prívesky s menom na kociku
Zeny všetky rovnake obočie, mihalnice, veľké pery.
Nikto už nechce byť originál a mať svoj štýl?
@simca06022011 Naša knižnica v obývačke pozostáva z trámov, medzi ktorými sú hrubé fošne. Podobne aj parapety na oknách. Všetko namorené na tmavo. Všetko za cenu materiálu, robil môj muž (aj ja som priložila ruku k dielu 😊).
Tak je taka moda,asi chcu byt "IN" :D nech si kazdy robi ako uzna za vhodne
Mna tak strasne nezaujima co ma kto doma, co si kto kupuje, ze si to ani nedokazes predstavit.
@h2 tak nie kazdy je taky zrucny :DDD ja cakam na police na povalu uz 6rokov :DD material sa uz aj stratil :D
Inak autorka, ja nechcem zlte kreslo, ale kupim si zelene :DDD ak uvidim take ktore "musim mat" .D a su pohodlne tie kresla, to mi mozes verit :D
Ha ha...mne sa najviac paci ako.kazdy chce byt originál a prídu do.mody dlhé hrubé vesty...a majunich všetci! Teda okrem mna🙂.a všetci si myslia ako sa odlišujú...ovecky
Autorka: decko cerveneho na vecer nepomaha?
hovorím sa tomu aktuálne trendy a je to tu od nepamäti, nie len teraz, dobré ráno.
Každá doba so sebou prináša niečo charakteristické čo sa týka módy, makeupu, účesov, dizajnu. Pre toto obdobie bude raz možno v dejinách dizajnu "typické žlté kreslo". Tak ako pred 30 rokmi vyzerali všetci "rovnako", tak je to aj teraz.
Nikto a nič ti nebráni zariadiť sa podľa seba.
@simca06022011 Keď si písala o tom plote, robili sme plot pred 3 rokmi. Keď sme dávali drevenú výplň, pristavovali sa pri nás ľudia, ze aké je to pekné a zaujímavé. (Máme výplň zo zrubového obkladu, ktorý sa primárne na ploty nepoužíva.) U nikoho iného som taký plot nevidela, teraz frčia hliníkové s vodorovnými šikmými lamelami, najlepšie čierne. Všímam si tie ploty, keď sa bicyklujeme po dedine. Strašne sa na tom drží špina a prach a na tej čiernej je to veľmi vidieť. Kto to pravidelne neumýva, má to otrasné.
@sissy27 autorka zrejme nezazila socializmus-to by cumela😀
Ja mam žlté kreslo. V spálni, vlastne 2. Som teda stádovita? Kľudne ta pozvem na kávu a keď ti ukážem ako som urobila posteľ synovi, pochopíš, že od stáda to ma ďaleko. Názory nevieš posúdiť podľa toho aké kreslo ci obočie človek má. Žltá je farba slnka, rozžiari izbu, niekomu urobí náladu. A sú bohovsky pohodlné
Veľké napichane pery sa mi tiež nepáčia, ale ako vies aké má tá žena názory? Mňa zaujíma na žene, či je láskavá k deťom, miluje ich, či nežije s kretenom len preto ze ma chlap prachy, ale ci žije vo vzťahu ktory dá deťom dobrý základ do života. A ci ma rada zvieratá a je slušná k ľuďom. Ale ci ma kreslo, tapety, obočie a tepláky ako každá tretia mi je fakt jedno.
Kefysi mali ľudia všetko úplne rovnaké, od kuchyne, cez kachličky, nábytok až po wc. Nech každý má čo sa mu páči bez ohľadu na to ci to má ďalších 1000 ľudí alebo to tak má jediný.
@h2 no my sme v svahu, ploty mame tvarnicove betonove, lebo drzia kopu zeminy, hore ja osobne plot od kováča 🙂 drevo by som von uz nechcela ani za nic. My mame balkony drevene, a je to otras, moj chlap na udrzbu nie je.. akurat som to tento tyzden poezrala, ci to uz zhodit a spalit, alebo sa to oplati smirglovat a natierat. Proste to neosterili poriadne ked sa staval dom a v takomto stave to nie je vhodne pre exterier..
@dskjhfdlkdjhl to nie je len socializmu. Keď uvidíš fotku z 20-tych rokov minulého storočia, budeš okamžite vedieť, čo je to za obdobie, lebo proste bola taká móda... to isté 70, 80, 90 roky... alebo akékoľvek iné. Aj staroveký egypt mal svoje typické znaky čo sa týkalo obliekania, fakt akékoľvek obdobie si spomenieš, tak proste malo svoj typický štýl.
@simca06022011 My sme natierali poriadne, farba stála dokopy viac, než drevo. 😁
@simca06022011 Našla som fotku, takto to vyzeralo nové.
Ja SOM basic bitch, ale nemam doma zlte kreslo 😢.. vlastne nic z toho co pises.
@h2 krasne 🙂))
Anonym: A predovšetkým tu na tejto sieti to vidno.
Domcekovu postel nemame lebo je to podla mna draha zbytocnost, mame ikea bezne postele (cize nic originalne).
Kosiky na hracky su najlacnejsie a ano mame ich.
Steny mame citujem navstevy "nudne biele"
Koberce koli psovi ziadne. Na kociku smemali gumou priviazanie hracky.
Ziadne naramky nahrdelniky ani ine goralky doma nename.
Obocie si musim kreslit, lebo svoje mam biele.
Nabytoj doma minimalizmus, cize nic extra a uz vobec nie dizajnove. Vacsinu veci co nosim zbalim do jedneho kufra. Veci nosime do zodratia.
Neviem ci som ovca, ale nazor inych mi je ukradnuty. 🤣
za prve, neviem co sa vsetky urazate, ako keby ste sa potrebovali obhajit. Preco?
autorka - myslim, ze je to tym, ze ludom to zvysuje sebavedomie. ved na tom su postavene socialne siete, "influencer-i", celkovo marketing a reklama. S ludskou psychikou sa daju robit divy, nastroje ako ju ovplyvnovat su sofistikovane a prepracované. A mozme sa tu vsetky biť do prs, ze ja niee, mna sa to netyka, no týka.... Nie je to len o zltom kresle. Clovek je ovplyvnitelny a to, ze vlastni veci, ktore vlastnia ini ludia (ktori su pre nich z nejakeho dovodu inspiraciou) mu dava pocit spokojnosti, dokonca nadradenosti. Aj opacne - ako sa tu v diskusii objavilo - nemam zlte kreslo ani domcekovu poctel - som kvazi "proti prudu" - tiez ste ovplyvnene. Vsetci su. Clovek dnes nevie byt sam sebou, malokto. Lebo tie veci, co nas ovplynuju su vsade vsade.
@akonetopier jedna z mála čo pochopila ako som to myslela👍
nemáš ani odvahu sa pod ten svoj výlev sa podpísať...radšej budeš ako anonym.
to je už čo povedať...😀 ty originálna so svojim štýlom
Možno si to tak myslela ale napísala si niečo úplne iné.
autorka, zle si napisala, otazka znie - nie ci ste ovca, ale sliepka :D 🙈 to je des ake su zeny citlivky, len uražať vedia. Ja neviem co je na to prispevku uražlivé.
Ja napriklad som ovca a riadna. Som si toho vedomá a som s tým väčšinou okey. Podla toho v akej oblasti. A co teraz? Aspon nie som alibista, ako vacsina tu.
@akonetopier Čiže tvrdíš, že kto nemá žlté kreslo a domčekovú posteľ, ich nemá naschvál, aby išiel proti prúdu? A čo tak dôvod, že sa to niekomu nepáči, nemá rád žltú farbu a nevidí zmysel v čudnej "strešnej konštrukcii" nad posteľou svojho dieťaťa?
@h2 tak samozrejme, ze to myslím ako symboly, nie konkrétne. každý si nájde niečo co nevlastní naschvál lebo má na to dôvody. Napr. - nepáči sa mi domčeková posteľ, lebo som praktický človek, nevidím v tom zmysel a nepotrebujem ísť s trendmi, som sám sebou. a to, že ju nevlastním mi dáva pocit, ze ja mám ten normálny správny postoj a tí co domčekovú posteľ vlastnia, tak tými pohŕdam (tu vacsina ludí napíše, ze je mi to jedno, ale dobre...), lebo..... (kazdý si doplní).. Samozrejme, namiesto domčekovej postele si každý dosadí čokoľvek. Len hovorím, ze kazdý z nás je ovplyvnený mnohými vecami, nemusí to byt vzdy zlé, aj ked niekedy je, ale je podla mna dobré vediet co ma ovplyvnuje a ako.
@akonetopier Áno, ja chápem, že sme ovplyvnení a stále ovplyvňovaní. Ale že by som niečo nemala vyslovene naschvál? Teda, pokiaľ "naschvál" neznamená, že sa mi to nepáči. Ak sa mi niečo páči a chcem to, je mi fakt úplne jedno, či to má každý, alebo nikto.