Stádovitosť - ľudia bez nápadov
Čím to je, že všetko je ako cez kopirák?Nemajú ľudia svoje nápady a treba všetko kopírovať?
Ako je to s vami máte svoju cestu či ste ovce?
Ktorú fotku otvorím tam je žlté kreslo na čítanie v obývačke, skoro v každej detskej izbe domčeková posteľ, rovnaké tapety, hviezdičkové koberce, košíky na hračky, všetky deti rovnaké čelenky.Visiace guličkové prívesky s menom na kociku
Zeny všetky rovnake obočie, mihalnice, veľké pery.
Nikto už nechce byť originál a mať svoj štýl?
@akonetopier Možno preto, že nie každý má bunky na to, aby vymyslel niečo sám. Tak keď to vymyslí druhý a je to dobré, tak zase prečo to neprevziať?
@akonetopier A napadlo ťa, že je mnoho ľudí, ktorí proste nemajú kreatívne zmýšľanie a teda radšej sa niekym inšpirujú? Niektorí svoj domov, šatník atď nevedia vytvoriť nejak kreatívne, za to však môžu byť šikovní v iných veciach, ktorých by iných ani nenapadlo.
@h2
@vsauce_ ano moze byt. ved preto vravim, ze aj ja som ovca 😀 nie je na tom nic zle (vacsinou) Len domcekova postel a kreslo to su malichernosti. Do tuheho podla mna ide vtedy, ked nekriticky prijmam veci ktore su mozno zle, nebezpecne.
A dalsia negativna vlastnost "stadovitosti" je odsudzovanie tej druhej strany. To je velmi casté najma na slovensku podla mna. Stací byt iní v obliekaní a uz ma 1000 nálepiek. Stačí byť iný názorovo... no viete ako to je. Nevieme sa príjímať. Casto originalitu odsudzujeme a je iba málo jedincov, ktorý to vedia prekonať. Vacsinou chceme splynúť, lebo sa tak cítime komfortne. A teda podla mna sme vsetci ovce.
Skús si trocha naštudovať ako funguje mozog. Teraz to nemyslím v zlom. Ak si chces kúpiť auto a máš už určite vytipovanye tak zrazu zistíš že ich vidíš vsade. To isté sa udialo tebe. Mozog automaticky vyhľadáva to, na čo zameriavas svoju pozornosť ...
@nicicka no toto by ma zaujímalo, mam o tom malo vedomosti, uprimne. vsetky tie reklamne a šmejdácke taktiky ako nas ovplybnuju a pod. Lebo uz v detskych rozpravkach je kopec podprahoviek, je to obrovsky biznis podla mna toto. Ved len fb a socialne siete zasadne zmenili fungovanie spolocnosti, ovplyvnuju cez ne volby budcnost milionov ludi vo svete. je to sialene sialene.
ja tu fotky nedávam, za 1 moje sukromie a po 2 čo koho do toho..
určite nezapadám do žiadnej skatulky... par krát som o sebe a svojom štýle počula hocičo.. nosim dredy, tetovania, piercingy, obývačku mam celu čiernu, vianočný stromcek býva biely s ciernými ozdobami.. atd atd atd... je to moja vec, ako vyzeram a co mam doma...a tak isto ma NEZAUJIMAJU iní ludia.
tak isto ma moc netrapi tvoj pohlad na vec. ale co je pre teba stadovitost, može byť pre niekoho inšpirácia.. su veci, ktoré letia a vela ludom sa páčia rovnake veci.
v minulosti to bolo tak isto, všetci sme mali doma rovnaký nabytok, rovnake veci a bolo to v poriadku..
Vo všetkom máš pravdu.niekedy si toto aj ja tak v duchu poviem... a každý si o sebe myslí, že práve on/a nie je ovca .. ale úprimne,je mi to jedno..
Poviem za seba je mi jedno co maju ludia doma .Ja tu bielu lesklu kuchynu si neviem predstavit akoby vyzerala keby chlap mi pride z vonka co sa montuje v aute (je to jeho hobby )A chcel by sa napit vody 😂To by uz bola moderne lesklo mramorovo cierna .A to zlte kreslo ked ja pridem zo zahrady vypit kavicku a chytit casopis to by som sa asi musela najskor asi prezliect .🤔😂Decko 10 r.by mi tam chrumkalo chipsy ,cokoladku no a krasne by aj prach na nom vynikal ...No pri tej predstave ja ani 🐑🐑🐑nemozem byt .A extra ma zaujima naco su komu 2 umyvadla v kupelni ?To uz keby tam mam tolko miesta radsej tam buchnem akesi kreslo alebo taburetku kde by som sa mohla prezliekat alebo manikuru pedikuru .😁
inak, pobavilo že ženy rovnaké obočie, mihalnice. Hm, na koľko spôsobom sa dá upraviť obočie alebo mihalnice?
@marse Tieto nálepky a škatuľky si dávajú ľudia, aby boli spokojní a aby sa im ľahšie súdili ľudia 😃
Mám kamaráta výtvarníka a u nich to vyzerá ako v galérii, proste super, ale chudák koľko si napočúvali od druhých či niečo berie keď je teda ten umelec 😂😂 Tieto veci s ovcami sú také na dve veci 😄 to sú akurát tak tí, čo sa môžu nájsť vo videách Ovčianskeho tribunálu 😆😆
A co ten novy modny trend stazovat sa na kazdu chujovinu na modrom koniku.... otrasne, ze?
@akonetopier hej hej. Všade je sama psychológia. Reklamy sú jeden veľký biznis. Keď si zoberieš že by si chcela nejaký produkt no nič o ňom nevieš len vieš že ho chces. Videla si jeden v reklame. Mozog sa tvári že už ho "pozná" lebo ho videl v reklame takže automaticky si volí to čo je pre neho známe, lebo to čo už pozná tak je pre neho "bezpečné". Takisto ak má človek s niečím zlú skúsenosť napr. s kolotočmi. Čo je zábava avšak ak niekomu na ňom prišlo zle, tak mozog vyhodnocuje že mu tam pred x rokmi bolo zle takže to hodnotí ako niečo negatívne. Pritom veľa ľudí má z toho radosť...je presibana tá naša hlava 😁
myslim ze to nie je AZ take zle...ja napr. mam prirodzene pery a mihalnice a do obocia si nebabrem
Drahá, hoď nám fotku a ukaz nám tvoju originálnosť teda 🙃
Podľa mňa vždy v každej dobe boli isté veci a trendy, ktoré ľudia sledovali. To sú tie marketingové ťahy. A každý aspoň raz určite podľahol alebo podľahne nejakému čo je v pohode.
Čím to je, že ľuďom na koníkovi v poslednej dobe tak hrabe? To sa naozaj nenájde nikto, kto sa stará sám o seba a nie o druhých?
Preboha, nemáme doma nič z toho, čo si opísala,sme teda úplne out. Neviem,ako to prežijem 😜 😂
Volá sa to móda a trend. A deje sa to aj pri nábytku, aj pri kočíkoch, autách, domoch. A ak chce byť niekto iný, tiež má tu možnosť 🤷

@h2 jj jasne. ja skor hovorim o dovodoch preco nieco mame a preco nieco nemame. napr. vkus pri obliekaní a pod. ale týka sa to aj inych dolezitejsich oblasti. najma nazorove spektrum, odkial preberame naozry a preco. Je len velmi malo ludi, ktori tvoria obsah, vacsina zdiela, kopiruje... proste nasleduje. Clovek ovela radsej niekoho nasleduje a napodobnuje ako vytvara. Preco? Nizke kriticke myslene? Nizke sebavedomie? Podla mna super debata toto.