Stane sa vám pri nákupe, že dáte dieťaťu rožok a zabudnete ho zaplatiť?
Stane sa vám pri nákupe že rožok dáte dieťaťu a zabudnete zaplatiť?
@h2
Zo svojej skúsenosti, kto sa z môjho okolia bil do hrude a pri tom používal slovíčko nikdy, je ten najväčší alibista a klamár. Preto si pomyslím akurát svoje.
Tu na MK som si len prečítala názov témy a už pri otváraní som si pomyslela, ze zas tu budú preteky matiek medzi sebou, ktorá je lepšia. Otvorím diskusiu a moja intuícia nesklamala.
@katkami123 Nech sa páči. Bodaj by si mala pravdu, do tej Ameriky by som sa išla pozrieť celkom rada.
Mimochodom, celkom by ma zaujímalo, ako by podľa teba mal odpovedať človek, ktorý nikdy neurobil niečo, o čom je reč, aby bol dôveryhodný.
Mrzí ma, že si stále nepochopila, že to nie je o tom, že by tá, čo to nerobí, bola lepšia. Nie som lepšia, robím zase iné chyby. Ale túto nie. Tak mám sa tváriť, že áno, hoci to nie je pravda, aby boli cudzie ženy na MK spokojné?!
@h2
Ja len k tebe, že po tvojej vete ako si NIKDY nešla s smädným alebo hladným dieťaťom do obchodu som sa iba pousmiala a ďalej to tu asi netreba rozvíjať.
Už tu bolo zopar tém, kde tu rodinní príslušníci písali o diskuterkach, ktoré tu poznaju aké nie sú všetky na koňovi dokonale a v reálnom živote robia pravý opak. Tým nemyslím konkrétne teba. Len ja to tu beriem s rezervou.
@katkami123 Ja už k tomu nemám viac čo napísať. 🤷🏻♀️
Práve dnes som bola doobeda v nemocnici s 1,5 ročnou dcérou . nalačno. Brali jej krv . V nemocnici bufet zatvorený . Kúsok od nemocnice Tesco . Potrebovala som si nekúpit domov ( bývam na dedine bez obchodu ,) a keď som kupovala pečivo ,tsk polku rožka som dcere dala ,aby si dala niečo do seba po odbere ,lebo keďže nám prerábajú cestu , tak 20 km cesta domov nám teraz trva aj 50 min .
Pri pokladni som ukázala sáčok do 4,5 ks makovkami a povedala ,že ich bolo 5 .
A tiež sa mi ako tehotnej stalo nie raz ,( za mojich 6 tehotenstiev ) , že mi v obchode prišlo zle , tlak sa znížil ,tak som si otvorila vodu ,ktorú som mala vo vozíku . Bežné idem na nákup raz týždenne , nákup vo vozíku vždy za cca 150€ . Myslím ,že to ,že si upijem z fľaše vody ,ktoru zaplatím ,alebo mi 1 ročné dieťa zuzle rožok za 13 centov , z nás nerobí asociálov ,čo sa chcú ísť do Tesca najesť
Stat sa môže ,no a je mi to u riti kto si čo myslí keď dám dieťaťu rožok 👍🏻 tiež keď som smädná a vezmem si vodu ,ktoru idem zaplatiť sa občas napijem a čo ? Tento svet ,pardon ľudia v ňom sú s prepáčením posrany už z každej maličkosti.
@katkami123 a ktožvie či tí rodinní diskutéri hovorili pravdu. Ako spoznáš že ti niekto klame a ten druhý hovorí pravdu?
Kým za to nezaplatíme, neprídeme domov a neumyje si špinavé ruky z vonku, nič neje. Je to hnus, dávať dieťaťu jesť už v obchode, tých pár minút predsa vydrží, a aj keby sa hádzal o zem, no tak si ho upracem. Nidjy nechodí do obchodu hladný
@kvetinka75 ale veď
@katkami123 je absolútne jedno, či niekto klame, alebo nie.
Ona píše o niečom úplne inom - že je pre ňu niektoré za určitých okolností nedôveryhodný.
To je všetko.
Nečaká predsa, že ju bude niekto presviedčať o svojej dôveryhodnosti.
@kvetinka75
Ako písala @nyusika vela vyjadrení tu často býva veľmi pritiahnutých za vlasy. Mna tu nikto nemusí presviedčať ani to od nikoho neočakávam. Ale úprimne, aby som to tu brala ako Zákon, ze kto čo napíše, tak vždy aj realne funguje, zas až taká naivná nie som.
Ahoj, ano stalo sa mi to velakrat, v miestnom malom obchodiku, ale pani pokladnicka uz bola skusena vzdy automaticky zaratala. 🙂
Sem tam som zabudla, ked bola ina pokladnicka, ale na druhy den som sa ospravedlnila a zaplatila ten 1 rozok.
@h2 Nebolo to tak voľakedy, lebo je to aj teraz...
Mne sa to tiež už asi 2-3 krát stalo a tak veľmi ma hryzlo svedomie, ze som pri ďalšom nákupe nadiktovala 😁 a pokiaľ viem v tescu s tým nemajú problém, keď dáš dieťaťu nejaké pečivo jest počas nakupovania, ale v lidli si daj na to pozor, teda aspoň v ZA... Inak v tescu mi predavačka povedala, ze to môžem malému dat, keď mi plakal, ze to chce a ja som nechcela dat
boze ludia, robite z toho taku vedu. Zijeme v zahranici a tu je to bezne (nie, ze clovek zabudne zaplatit, to nie. Ale deti tu zuzlu takmre stale nieco. A spinave prsty? tak to aj vyzera, ze slovenske decka nemaju ziadnu imunitu. Diskusie tu na MK na denno poriadku, ze decko tri dni v skolke a cely zvysok mesiaca doma na chorej. Tu tu, kde zijeme a kde sme zili este nedavno, neexistuje.) U nas deckam este aj predavacky daju. Pri obsluhe (mäso, syry) sa predavacky este aj opytaju, ci mozu dietatu dat salamku, parocku, platok syra atd. To normalne v supermarkete. U nasho dedinskeho pekara/mäsiara tiez vzdy nieco dostali/dostanu. Takze, podla toho kedy a ci vobec idem s detmi (uz len s najmladsou) na nakup, dostane aj ten praclik, co je tu uplne normalne a nik, ani predavacky a ani zakaznici sa nad tym nepozastavuju. A urcite uz aj niekto zabudol zaplatit. S tym velke retazce tak ci tak rataju. Takto skonzumovane som sice este naozaj NIKDY nezabudla zaplatit ale nie tak davno som si az vo voziku pri aute vsimla, ze mi tam ostali citrony (uplne tak v rohu, no nevsimla som si) a pri 200 E nakupe som fakt nekontrolovala na pokladni, ci je vsetko vylozene. Z parkoviska sa mi uz vakt nechcelo sit spät do obchodu. Tak pri dalsom nakupe som zobrala rovnaku sietku citronov a pokladnicke povedala, ze ma zaratat 2x. A bolo vybavene.
Toto sa nedá citat 🤦♀️
Na koňovi dokonale matky.
Moje dieťa do 3 rokov malo záchvaty, keď sme chodili do obchodu. Nudil sa, vrieskal, ale jedlo miloval. Áno, som ta matka, čo zalepí na 10 minút dieťaťu pusu jedlom, aby som si mohla nakúpiť základne potraviny vklude. Nosili sme aj vlastne jedla ale tie mi vždy hádzal o zem.
Vždy sme to zaplatili, a dieťa bolo spokojne.
A viete čo? Teraz ma 8 a nie je to vôbec nevychovaný grazel a zlodej. V obchode mi pomáha a obe moje deti vedia, že teraz už treba najskôr zaplatiť. Výnimka je voda, ktorú keď raz za rok zabudneme alebo si ju všetku vypijú a sú v lete veľmi smädní, tak otvoria skor a napijú sa. Vždy to však zaplatíme. Naozaj nevidím tu problém, ale problém je v modrom koňovi a jeho užívateľoch.
Nechápem kde sa na Slovensku berie toľko negativizmu, hejtovania a moralizovania. Smutne.

@akje Ďakujem, je to presne tak. Snáď sme to už vysvetlili dostatočne.