icon

Šťastné maminy - úspešné tehuľky s endometriózou

monika3
5. dec 2009

Tak kocky a sme tu, huraaaaaaaaaa.........uz len aby sme boli stale zdrave a stastne aj s nasimi deturencami 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

evina0
10. sep 2010

@prahaxx ako tak citam tak to nebude u vas asi reflux .inak ona nemusi vracat mliecko lebo nas maly ma skryty reflux cize mliecko mu ostane medzi hrdielokm a bruskom- v pazeraku ci kde. ale on aj velmi chrcal a nepospal cez den vyse ako 15 min vkuse stale ho to budilo. skor to vidim na tu koliku a ta neni ani s mliecka skor ze nema dobre vyvinuty traviaci system tak ako kazde babo.
k tomu gastrotusse tak ty si asi ala prasok ale mi mame original gastrotuss baby sirup 200 ml ten sirup nam na gastre nechcela davat ten je skor pre dospelych. inak malemu velmi chuti je sladky a ked mu ho nedal po papani tak place ked si grgne.v podstate jeho plalila aj zaha preto ten plac.
neboj treba vydrzat mi sme mali ake trampoty s malmym a terayz po 3 mes je konecne lepsi 😵 😵

dahra
11. sep 2010

@prahaxx a @evina0 - u nas s grganim je to podobne ako s tvojou malou - nahlas grga len malicko, sem-tam tak polohlasne a vacsinou ho ani nevidim. To sa ho vzdy po najedeni snazim dlho drzat na rukach, posledne uz takmer 20 min. Tiez negrcka, len malokedy z neho vyjde mliecko. Skor sa puci, mrasti a preglga. Niekedy zacne aj plakat. Vidim ako sa mu vytvoria v pusinke sliny a on prehlta, pritom sa spanuje a krci - snazi sa nejako menit polohu. Po chvilke mu to prejde a uspokoji sa a po par minutach znova. Takto to niekedy ma aj do hodiny po jedeni. V noci, ked spi mu chrci v hrdle. Je to strasne pocuvat, najradsej by som ho strazila cely cas, lebo sem-tam ho musim az nadvihnut, ked zacne z toho kaslat. Pocujem, ako sa pridusa. Uz sme kupili aj vakuovu odsavacku ci nahodou nema aj hlieny stecene do hrdla. Niekedy trosku odsajem, ale vacsinou je to ciste. Nostek ma cisty a napriek tomu sa mu niekedy aj 5krat za sebou kychne. Stikutka v poslednom case ustala. Objavuje sa menej casto ako ked bol taky malicky. Vo stvrtok ideme k lekarke, tak sa jej opytam. Posledne, ked sme boli, tieto prejavy len zacinali a teraz su uz dost vyrazne. Trapi ma najma to chrcanie, znie to skoro ako ked dospelak chrape. ☹
S kolikou my problemy nemame, skor kaka redsie a skoro kazda plienka je plna. Ja stravu nejako neobmedzujem, jem normalne ako predtym, hoci sa snazim pomenej rovnakeho (to jest nezjest 4 banany za sebou, alebo cely sacok gumenych medvedikov 🙂 a tak) teraz len zobkam, ale je to tazkeeee 😀 najma pri chrumkach 😝

evina0
11. sep 2010

@dahra nechcem strasit ale mam dojem ze malinky ma skryty reflux.aj nas maly to prejavil az tak po mesiaci ale ja som nedavala takymto priznakom doraz ale po tom co sa nam stalo v 2 mesiaci tak som ho zacla sledovat a vsimla som si takmer vsetky priznaky skryteho refluxu .skryty je preto ze ani jemu mliecko neslo von s pusy preto doktorka povedala ze reflux nemoze mat lebo nevracia prudom a dobre priberal az som ja za nou prisla s tym ze moze mat skryty ze som vela citala na nete tak podla mna ho ma a vidis dobre som tusila a aj na gastre potvrdila lekarka a zabral nam ten sirupcek. napr aj dnes po odgrgnuty placa preglganie a dala som sirup a pokojne zaspinkal.ale chrcanie mavame stale to ostava to mliecko v dychaci aj prskame dost casto a velmi casto ma aj stikuatku. niekedy staci trosku cajiku inokedy nezabera nic a prejde to samo.
Danka aj Majko tak strasne chrcal az som mala dojem ze manzel menej chrape nez on a mi sme sa smiali ze si spokojne spnka az chrape ako velky chlap a vidis to nebolo do smiechu ale nemohli sme vediet.
mozno by bolo fajn vyskusat ten sirup co aj my mame vola sa gastrotuss baby a je 200ml za nejakych 9 eur - skus sa o tom pobavit s doktorkou a uvidis co povie nato.podla mna nemoze ublizit a ak mu ma pomoct tak by to stalo zato vyskusat pripadne sa moze po napapani dat vypit nutriton v trosku mliecka. ja som zahustovala tymto nutritonom len 2 dni lebo sme presli na ine mliecko co je hustejsie ale teraz ked prejdeme nato co sme mali isto mu aspon na noc davku zahustim az nemame zase nejake problemy. o tomto vsetkom som sa ja bavila v Mt na gastre ake su moznosti a nam zabral ako vravim paradne ten sirup ale ja mu ho davam po kazdom papani ale teraz cez den uz menej a na noc len 1 ml a to sa moze dat az 2,5 ml.cez den som skusala nedat a zase sa budil a preglgal tak viem spravit aj to ze mu namocim len cumlik ked si nahodou grgne aj 2 hod po napapani a place a zase je dobre.
ty nemas ten monitor dychu? ked pises zeby si ho najradsej stale strazil?je to vec na nezaplatenie a pokojny spanok aspon pre mna ma cenu zlata po tom co Majkovi zachranil zivot.
nedavno sme sa s manzelom tak bavili ze preco sa babo narodi a zrovna take malicke musi mat trampoty ako reflux kolika a ine veci..zvlastne a najradsej by som to vzala na seba ale zase si vravim neni som prva ani posledna ktora si tym presla.len stale lutujem ze som to ze ma reflux nevedela skor nie az ked mal 2mesiace aj 2 tyzdne 😒 no co uz

dnes sme boli v Tn na nakupoch a Majkovi sa ozvalo brusko a strasne revy az sme museli zastavit hned za krizovatkou lebo uz na nej som ho vytiahla zo sedacky co az lapal po dychu- ale pomasirovala som mu brusko a pocvicila a postlacala brusko a upokojila na rukach a ani 10 min a zrazu take rany a bolo po probleme lebo sa vykakal - ja som od rana vedela ze bude zle lebo od rana tlacil a nic neslo.dôho sme taketo cosi nemali ale s casu na cas to asi este ku nam zavita ze brusko potrebuje pomoct.teraz si spokojne spinka a ja pojdem pozelit a tiez spat

vanesska
12. sep 2010

ahojte kocky...

tak ako citam dahra nasa mala ma presne to iste co si opisala...
tiez moc negrga teraz sice uz obcas grgne a zacala aj vrackat mliecko a niekedy vygrcka dost to predtym skoro vobec negrckala. a tiez hrozne chrci akoby mala hlieny v hrdielku a tiez jej odsavame nostek ale to chrcanie ma stale.
no a to pucenie sa to je po kazdom napapani az fakt nechapem ci to tlaci lebo nakakne ma takmer v kazdej plienke a tiez take riedke... no a dnes sme nespali celuuuu noc ona vzdy pri papani zaspi na rukach alebo na ramene potom no a akonahle ju polozim do postielky do 5 min. je plac.
inak my sme jej kupili aj ten sikmy vankusik tak neviem ak by to bol ten reflux tak by jej ten vankusik mal pomoct ci nie? ale mam dojem ze nezaspi ani na tom... jaj baby je to fakt hrozne ja uz som taka nevyspata ze az... a tiez mi je luto tych babtiek cim vsetkym musia prejst... ☹
no uz mala zasa place idem ju zobrat snad nejako zaspi...

dahra
12. sep 2010

Caute,
@evina0 - nemali sme ten monitor, ale uz som tento tyzden objednala, ked som videla, ze sa to nezlepsuje a ktovie ako dlho to este potrva. Monitor je uz u nasich a tam my dojdeme az v stredu, takze dovtedy sme stale bez. Dnes sme mali na pocudovanie trsoku lepsiu noc, menej chrcal a lahsie zaspaval, ale zato teraz doobedu nie a nie zaspat. najprv nebol unaveny ani hladny, potom zrazu hladny a k tomu unaveny. Teraz drieme, ale casto sa budi, tak odbieham. Vidim,ze zasa sa mu zavracia, lebo vzyd sa tvari znechutene a vyplazuje jazyk a preglga.
@vanesska - ked jej odsavate nostek, tak aj nieco vyjde ci nic? Pouzivate tu vakuovu odsavacku? Ta vyvysena poloha pomaha, ale neriesi problem. Verim ti, ze si nevyspata. my aspon na rukach nemusime v noci nosit, nie je zvyknuty. Chovame sa poleziacky a od zaciatku som ho vzdy tisila cumlom, som mu ho drzala v ustach aj nasilu, ked bol taky nervozny a strasne plakal. Nanho nezaberalo vtedy ani hojdanie, on si reval, tak sme mu doslova nanutili cumel a potom zlostne zuzlal a nakoniec vzdy zaspal. 🙂 Tak je aj teraz nauceny, hoci cumel a zavracanie nie je velmi dobra kombinacia, ale pomaha mu zaspat. Potom ho nastastie vzdy vypluje. Nas ma dlhsie etapy spanku. Ked sa v noci zobudi, tak s nachovanim a prebalenim a so vsetkym zaspi v case od hodiny do hodiny a pol. Tma mu pomaha. Mam vzdy zhasnute svetlo, iba malicko necham z chodby svietit, aby som nanho trosku videla.

vanesska
12. sep 2010

@dahra no ked odsavame tak aj odsajeme sopliky niekedy to nejde aj ked pocujem ze tam nieco ma tak jej streknem di nosteka sterimar a potom to super ide odsat mam pocit ze to vytahujeme az z paty 😀
ale aj ked odsajeme tak pocujem ze stale ma akoby hlieniky ale tak v hrdle mne to pripomina pocit ako ked ja sa napijem mlieka a urobi sa mi ztoho taky akoby hlien v hrdle... no a to sa odsat neda...

@evina a vy ste ten gastrotuss mali ten sirup alebo tie sacky? a inak to si davala fakt po kazdom papani? lebo nasa papa aj kazdu 1,5 hodinu aj v noci kazde 2 hodky. inak cim dalej som presvedcena ze ma ten reflux lebo dnes mi zaspala na pleci po papani tam spinkala asi 3/4 hodku potom som ju opatrnne prelozila do postielky a do 5 min. bola hore zacala sa krutit chrcat pucit sa a to s stava takmer zakazdym... tak som ju zobrala prebalit to bolo asi po hodine a pol od papania a pogrckala sa uz take zrazene mliecko to bolo. inak ale pribera pekne az mam pocit ze moc tak nieco jej v tom brusku ostane... ale to vecne plakanie a pucenie sa je hrozne a ta nevyspatost jej aj nasa ani nehovorim... 😝 nasa cumel neznasa aj ked jej ho nasilu drzim tvari sa akoby to bolo nieco uplne otrasne a potom to vypluje. no a blbe je ze ked som sama doma a mam ju na rukach tak to sa ani poohnut nemozem... 😒 a polozit ju tiez nie takze je to taky zacarovany kruh... mame aj lehatko ale tam vydrzi tak 10 min a potom zacne plac... no ja fakt neviem co s nou... 😖

evina0
12. sep 2010

@vanesska mi sme mali gatrotuss baby 200 ml nie sacky!! toto je priamo pre babetka a male deticky.trebalo by sa poradit s pediatrokm ked tak casto papa lebo mi papame kazde 3 hod a v noci az za 7 hod. ale ked pije aj cajik a grgne si a tvari sa zvlastne a viem ze zase ho to jeduje len namocim cumlik a je dobre.skusam len na noc davat ten 1ml a cez den malinko ale ked to malo nestaci ci namocenie cumlika tak dam 1ml ved davka je az 2.5 ml 😉
inak aj nas malya nema rad cumlik ale podrzi si ho ked mu ho drzim v puse alebo cumlik mame len ked sa xchce upokojit pred spanim ci je unaveny..ale mala som co robit naucit ho na culmik aby sa upokojil.
vaneska ja som si kupila za 23 eur klokanku a ked je zle nosim ho v nej a dokonca si aj kavu pri nom tak vypijem ci cosi zjem - aspon ruky mam tak trosku volne len jednou este pridrzam hlavicku keby nahodou s nou trhol ako on vie.
ty len kojis ci aj dokrmujes? este som pisla o tom nutritone skus sa poradit s doktorkou co ona nato..drzte sa maminky lebo naozaj vas chapem aka je to unava ale verte casom bude lepsie..ja som bola uz zufala s toho a teraz ked je relativny klud som stastna a vravim si snad to amme za sebou
uvidime co bude lebo uz vecer ideme na mliecko co sme aj mali 😉

vanesska
12. sep 2010

@evina... ja malu plne kojim nedavam ani cajiky ani neprikrmujem mliecka je dost a mala pekne pribera...
o tom nutrilone som citala ale bojim sa aby ju z toho nezapekalo alebo nebolelo brusko...
ja asi kupim ten gastrotuss a dam jej to ked sa zacne pucit po papani a plackat a ak jej to zaberie tak budem vediet ze ju pali zaha...
teraz chudatko moje spinka v hojdacom kresielku uz hodinu a pol az teraz som rozmyslala ze ona uz davnejsie sa pytala na ruky stale a vzdy zaspala dobre len na pleci alebo v sikmej polohe pripadne na mojom vankusi vedla mna a kazdy nam hovoril nech ju nerozmaznavame na rukach a ju zatial trapilo brusko... 😨
ja som si chcela kupit tu satku na nosenie aby som mala volne ruky ale bojim sa ze mi zachvilu bude malicka v tej satke tazka a bude ma boliet chrbat... tak neviem...no tiez dufam ze to po case bude lepsie...!

prahaxx
12. sep 2010

caute baby - zdravim vas, my sme sa klop klop klop trosku polepsili, akurat ked sa vynesieme v kociariku domov, tak pravidelne grckame ☹
v siestom tyzdni som prestala spinit, v siedmom som dostala mrchu - a to kojim co sa da.. priroda ma sklamala ☹

whitelily
12. sep 2010

jaj v tichosti vam aj zavidim ,uz aj ja chcem vidiet a drzat nase babatko

dahra
12. sep 2010

Ahojte,
@prahaxx - teda, to tak skoro ...A je to riadne krvacanie, klasika ako predtym? Ja som mala intenzivne "cistenie" cca 2-3t a niekedy po mesiaci prestalo aj spinenie. Nebola mi treba ani intimka. Teraz na den presne 6t po porode som si zrazu vecer objavila riadne hnedaste skvrny na nohavickach. To bolo vcera, odvtedy nic, no ale dnes ma nenormalne non-stop boli vajecnik. Teda aspon si myslim, uz zacinam aj zvazovat ci nie slepe crevo. Kedze mam len ten pravy, tak neviem porovnat. Takto ma asi este nikdy nebolel, ani pocas stimulacie pri IVF. Neviem, co tak zrazu. Po porode ma nic nebolelo (okrem "vysivky" a creva). Viem, ze teba bolesti trapili. Uz si bola u gynekologa? Ja sa zajtra chystam. Som zvedava.

prahaxx
12. sep 2010

@dahra no je to urcite mrcha, citila som sa divne uz pred tyzdnom, tak aspon viem, ze preco ☹ vyzera to ako prva mrcha po liecbe, bolesti tlmene akoby by mi prechadzalo nieco po brusku, a ten pocit, ze urcite kazdu chvilu prasknem alebo ma roztrhne ☹ predtym som si bravala 3 dni dovolenku a teraz co ? ☹ uvidime ako zvladnem nocne kojenie
k doktorovi som sa chystala tento tyzden, ale uz pockam az po mrche.. musi somnou nieco vymysliet, jednak aby sa dalo vydrzat a jednak aby ten sucasny stav vydrzal co najdlhsie

katie233
12. sep 2010

Ahojte 🙂).
@prahaxx to myslíš vážne, že si už dostala aj krámy? Zrovna dnes som nad tým rozmýšľala, lebo ja mám pocit, že teda sa ešte dosť čistím. Už by to mohlo aj prestať. Ale krámy tak skoro zase nechcem :(. Desím sa toho.
My máme podobné problémy. Ale odkedy dávam ten sab simlex, je nám lepšie, klop klop. A kŕmim na etapy. Zo začiatku sa nám to nepáčilo, sa teda tváril, keď som mu po 10 minútach vybrala prsník z úst, ale je to tak lepšie. Grgá na viackrát a už tak negrckáme. Síce niekedy je to len raz po napapaní, niekedy viackrát, ale aspoň to nie je každú chvíľu. Viacmenej to ide z neho, keď sa ho snažíme dať odgrgnúť a stále meníme polohy. Vtedy mu asi atlačíme na bruško a spolu s grgnutím ide aj grcka. Ale snáď sa to zlepší. A pomáha nám aj spať vo vyvýšenej polohe. Už aj my sme objednali vankúš, tak som zvedavá, aký zázrak to príde.
My sa kŕmime každé tri hodky, ale kým prejdú všetky tie ceremónie, prebaliť, nakŕmiť, odgrgnúť, uspať, tak to dá fakt zabrať. Niekedy som hore chvíľku, niekedy aj hodinu a aj dve :(. Ale bude lepšie 😀.

prahaxx
13. sep 2010

@katie233 ☹ no vazne, ale neboj, kazda sme ina .. vankusik mame, len sa z neho strasne gula na vsetky strany a budi sa☹ tak je bud trosku previazana vo vankusiku alebo obkolesena plysakmi

"Najnovším prírastkom v liečbe ťažšieho stupňa endometriózy sú lieky, ktoré zabránia produkovaniu estrogénu priamo vo vaječníkoch. Sú potrebné len v prípade, že žiadna iná terapia nezabrala a choroba sa opäť rozvíja."
toto pise nejaky odbornik v clanku http://webcache.googleusercontent.com/search?q=...

neviete o com hovori?

a nakoniec ze "Gravidita a dojčenie bránia rastu nevhodných ložísk sliznice mimo maternice,“ radí gynekológ.
no tak u mna hlavne to dojcenie ☹

katie233
13. sep 2010

Ahojte 🙂. Ja som práve vstala, trošku som dospala tú búrlivú noc, čo sme mali. Aj keď bol malý zlý, problém som mala hlavne sama so sebou. O polnoci, keď som ho dojčila, som zrazu dostala akési kŕče do brucha, a mala som pocit, že ma strašne preženie. Tak som nervózne čakala, kým malý dopije, že ho dám manželovi a ja letím. Neskôr to bol už aj pocit na zvracanie. Ale nič z toho. Tak som malého učičíkala, išlo to strašne 😖, asi hodinu som mu dokolečka spievala uspávanku, a on nič. Vypliešťal na mňa oči. To som už cítila aj ako slabnem. Nakoniec som zaľahla so zimnicou. Na ďalšie dojčenie som sa zobudila s veľkou bolesťou ľavého prsníka. Mala som v ňom kopu zdurených hrčiek. Takže rýchlo nadojčiť a odstriekavať. Ale to bola bolesť, neprajem nikomu ☹. Ešte teraz ma celý prsník bolí, aj keď je vyprázdnený. Dúfam, že v ňom nebudem mať nejaký zápal. No a krpec bol zlýýýýý. Nie a nie zaspať a ešte aj plač do toho. No susedia mali teraz radosť 😀. Ráno som sa ho na príkaz manžela snažila udržať čo najviac hore, aj sa podarilo, po druhom kojení chudák zaspal sám bez nosenia 😀. Tak som zvedavá.

evina0
14. sep 2010

@vanesska mne tiez kazdy vravi ze maleho neucim na ruky ale ja im poviem to neni ucenie na ruky na ruky a babo sa na ne bezdovodne pyta. a casto sa stava ze aj na rukach place takze to neni ucenie na ruky dokonca nas maly sa casto s ruk aj pyta dole ked sa mu tam nepaci .ja ho uz poznam a viem kedy sa na ruky pyta a kedy je zle 😉
co sa tyka toho gastrotussu tak odskusaj ved zato nic nedas a je na volno v lekarni len u nas ho nikde nemaju no na objednavku mi to objednaju a len vravia ze som prva v meste ktora to zhanala ze oni maju len sacky 🙄
a neboj naozaj je to pravda ze babo sa po 3 mesiacoch zmeni.
my sme od vcera poobedia na tom mliecku co sme aj boli tak uvidime ci sa brusko naspet neohlasi- pevne verime ze nie a museli sme zdvihnut aj davku co sme davali len 130 ml teraz uz davame 166 ml lebo sa mi stale budil a pytal papat a takto mi v noci prespal az 8,5 hod 😵 😵 ale to sme sa vonku vecer vozili 2 hod ked bolo fajn pocasie. my papame tak 6x za 24 hod takze pohoda no uvidime co povie brusko na tie vecsie davky lebo tie tiez davame od vcera vecera a na noc zahustujem nutritonom ale len trosku nech sa mu to nevracia.no je poznat ze papa redsie mliecko lebo po tom hustejsom sme gastrotuss cez den davali len na cumlik teraz musime davat 1 ml a na noc viac inak sa nbam to zase vracia.
inak cez den takmer neplace a v noci voobec 🙂 🙂 len sa stale usmieva - slniecko nase a robi nam velku radost 😵

maminky ja som sa cistila tiez cca 3 tyzdne ak nie aj viac a presne od porodu za 2 mesiace dosla poriadne silna mrcha a po 33 dnoch znova a zase som mala priserne bolesti 3 dni a neskutocne silne krvacanie- pred liecnou som take vobec nemavala a teraz som uz na HAk Cerazette tak uvidime ako to b ude s bolestami aj krvacanim ako telo zaraguje na tuto jednozlozkovu HAk lebo vraj tato je dobra aj na endometriozu a moze sa aj pri kojeni ked mnaminka koji( ja nekojim)

@prahaxx no ja uz neverim ze gravidita je liek na endometriozu ked sa mi aj pocas tehulkovania lozisko zvecsilo co stihlo narast mezi liecbou a otehu a to len jeden cyklus..no mne lekar uz pocas liecby tvrdil ze sa tam spravilo co je neviem lebo vtedy som to neriesila a neskusala 😒

@katie233 videla som ten klinovy vankusi v sobotu v TN ale jke pre nas velmi nizky to Majko by musel mat aspon 2 na sebe lebo ona ma spavat vo 45 az dokonca 60 stuponovom uhle aten vankus bol cca 12 vyskoy v nyjvyssom uhle.potom odmeraj ten tvoj a daj mi vediet.
neboj casom bude lepsie hlavne ked sa Lukaskovi vyvinie traviaci system tak pocitis obrovsku zmenu k lepsiemu
Katka nezavidim tu bolest mne sa zduril plny prsnik v den odchodu s nemocka a s revom som doma odsavala a ked bol prazny na druhy den pokoj. drz sa

katie233
14. sep 2010

Ahojte 🙂). Tak, bolesť v prsníku pomaly mizne. Nasvecujem si to biolampou, tak snáď už bude lepšie.

Aj my sa pri zaspávaní nosíme na rukách. Nemám pocit, že by som malého rozmaznávala. Cez deň, keď je hore, tak sa snažím ho mať len položeného na sedačke, prípadne na kolenách a tak sa rozprávame a spievame, čítame rozprávky. Ale keď ho chcem uspať, tak skoro vždy len v náručí. Veď je ešte taký malinkatý, a 9 mesiacov som ho kolísala v brušku, tak prečo mu to nedopriať aj na tomto svete. Jasné, že keď bude starší, budem sa snažiť postupne upúšťať od uspávania na rukách, aj za cenu plaču. Ale teraz mi to srdce ešte nedovolí 😀. Ale občas sa stane, keď je dlhšie hore, že spustí plač, ja si ho priviniem a on spinká. Takže občas to je len o poláskaní.

Evi, len čo príde, dám ti vedieť. Ale myslím, že tie vankúše sú rovnaké. No uvidíme.

liviaf14
17. sep 2010

ahojte šťastné maminy 🙂
k tomu noseniu na rukách, my sme totálne naučení na ruky, mali sme reflux, nosili sme sa pravidelne po každom jedení, pri plakaní od bolesti z refluxu, pri zaspávaní........ skoro stále. tiež som mala pred pár dňami obavy, ako to nášho malého odučíme, ale normálne sa začal pýtať z rúk dolu, aj večer zaspávame pritúlení na našej posteli spolu k sebe, po kojení keď nezaspí, tak sa mojkáme, hladkáme, kolíšeme po ležiačky a zaspí pekne. v noci, keď sa zobudí ho nosím, aby zaspal, alebo mu dám cicík od smädu na pár minútiek (2-5 min.) a 100% zaspí vždy.
mne to nedá nechať ho plakať len preto, že ja nevezmem na ruky a nevezmem, to jednoducho nedokážem.

liviaf14
17. sep 2010

@dahra pri čítaní tvojho príspevku ma napadlo, že mňa takto boleli oba vaječníky, ale viac ten, kt. mal horšiu endo, pár dní pred prvým menzesom po pôrode. potom mi to prešlo po pár dňoch, a dosť ma bolel teda. menzes som mala klasika, ako pred tehu, a to 7 t po pôrode presne.

vanesska
17. sep 2010

ahojte maminky...
ukradla som si par minutiek kym mala spi...
no nosenie na rukach... to je tema... ale kaslem na to hlavne nech je mala kludna vsak je to normalne ze taky drobcek potrebuje citit maminu co najblizsie a ked vidim aka je spokojna az si tak mrauci jak maciatko tak co by som jej to nedopriala... my okrem nosenia najradsej zaspavame mamine alebo ocinovi na pleci alebo na hrudniku mala sa tam vie tak krasne ulozit jak mali chrobacik hlavku na bok ruky pod bradou ritka vystrcena a nozky pod ritkou no fakt ako maly chrobak sa z nej smejeme takto zaspi vzdy uz horsie je potom ked ju chceme prelozit to sa s velkou istotou za chvilku zobudi az sa teraz cudujem ze po prelozeni do postele teraz spi uz asi hodinu ale asi bola unavena lebo v noci moc nepospala...
mm uz zacal chodit do roboty po mesiaci co bol s nami doma tak teraz si zvykame sami dve a niekedy to je fakt tazke najma ked mala place neviem preco a musim ju mat na rukach inak spusti randal na cely dom tak to sa ani nestiham najest len ju mam stale nalepenu na sebe tak vtedy mi mm chyba ten mi aspon podal vodu alebo urobil jedlo alebo si ju zobral nastriedacku no co musime si zvyknut...

inak tie noci su fakt niekedy zabijak... 😒 ona place a neviem preco puci sa aj ked prdiky jej idu ale stale kope nozkami a je strasne nekludna tak vetry to asi nebudu tak jej potom skusim dat ten gastrotuss tak neviem ci to dnes pomohlo lebo plakala este aj po tom sirupiku... @evina vam ten sirup hned zabral ze maly sa hned ukludnil alebo az po chvilke?? ja uz ani neviem ci ten reflux ma alebo nie niekedy vidim evidentne ze ju pali zaha lebo sa tak kruti a vystrkuje jazyk a grcka alebo kasle akoby sa dusila ked lezi a to ma aj ten vyvyseny vankusik ale ten ani nam mocn estaci my jej na to este davame aj nas vacsi vankus takze spi tak v 45 st. uhle a ani tam niekedy nezaspi len place ale az tak zurivo a nervozne tak to uz nezaberie ani zobratie na ruky uz len prsko a aj tam s nou musim bojovat sa pritom kruti zoberie a potom vypluje ale nakoniec sa tam vzdy ukludni... no poviem vam som niekedy uz na nervy a to uz sme sa dnes v noci pohadali s mm lebo som ju isla najprv prebalit aby som nemusela potom ju budit ked zaspi pri kojeni ale pri tom prebalovani spustila taky hukot na cely dom az bola cervena tak uz som na nu zhukla aj ja ale samoska to vobec nepomoze ale uz som nevedela ze co s nou lebo sa krmi presne kazde 2 hodiny ma uz skoro 5 kg ale vresti akoby sme jej nedali tyzden jest... 😝 🙂
baby ako casto papaju ti vasi drobci a kolko vazia vsak su vsetci tak priblizne rovnako stari...??

inak s tou endoskou prahaxx no fiha to su mi novinky ja som sa tiez spoliehala ze mam pocas kojenia aspon par dalsich mesiacov pokoj... no ja zatial nic necitim akoby som ani vajecniky nemala...
ale este stale spinim a to uz je 5.tyzden po porode tak som zvedava dokedy to bude trvat...

tak sa drzte kocky!

katie233
17. sep 2010

@vanesska Viem, o čom hovoríš 😀. My sme skoro od začiatku samí, akurát, ten týždeň, čo bol manžel na služobke tu bola mamina, a až teraz si veľmi uvedomujem, aká to bola pomoc. Mám pocit, že totálne zlyhávam. Chcem byť dokonalá mama, manželka, ale to sa nedá. Momentálne sa na 100 % venujem drobcovi, a je to veľká záťaž. Ja ani neviem kedy som naposledy upratovala, varila. Manžel chudák príde z roboty a musí variť aj pre nás, lebo ja by som bola schopná byť na suchých rožkoch. Ja si aj naplánujem, že spravím to a to, ale zrovna sa malý rozhodne, že nebude spať a bude neustále vyžadovať moju pozornosť. A potom dospávam s ním 😀.
A presne toto má aj náš malý. Občas spustí taký krik, že už neviem, čo s ním. Presne, ako hovoríš, prdíky má, aj keď občas musí riadne popracovať, stolicu má. A aj tak občas vreští. Prebalený, nakŕmený a aj tak nevieme, čo s ním. Už trošku rozoznávam jeho plač, ale niekedy je to fakt na nervy 😖. Ináč, už sme aj my kúpili ten sirup, lebo mi ho je strašne ľúto, keď občas grcká a tiež mám pocit, že ho potom páli záha 😒. Tak dúfam, že nám to pomôže.

Evi, ako často a koľko ml dávate? Lebo vzadu nie je slovenský návod. A nechcem dávať zbytočne veľké dávky.

A vanesska aj ja sa stále čistím. Zajtra som 4 týždne po pôrode. Už je toho tento týždeň menej, ale minulý týždeň išli ešte kusy zo mňa. Neviem, koško váži náš krpec, ale minulý týždeň u doktorky mal 4100 g. Určite sme zase riadne pribrali, lebo je veľký hladoš.

Koľko minút v priemere kŕmite?

Držte sa!

vanesska
17. sep 2010

@katie233 ... hm dokonala manzelka... 🙂 ja som rada ked mm pride domov a mozem si ist umyt zuby a prezliect sa z pyzama co cez den pri malej nestiham... horkotazko sa stiham naranajkovat ked ma taku chvilku niekedy okolo 11 ze nachvilu pospi a ked proste spat nechce tak ju supnem do lehatka ci sa jej paci alebo nie aby som mohla skocit aspon na wecko a najest sa... upratovat nehrozi ale aspon nieco poperiem a ak sa da aj vyvesim 🙂 a aj nieco navarim lebo vsak by som od hladu umrela ale jem len tak utrzkom ked sa da...
ale kedze mala cez den skoro nespi len obcas tak vtedy bohuzial nemam cas ist spat s nou prave preto ze treba oprat plienky, navarit a hlavne sa najest no a mala ked aj spi tak za hodku uz zacina mrncat takze neni sanca s nou si lahnut... 😒 no stale dufam ze snaaaad sa to postupne zacne vylepsovat...

inak aj nasa je velky hlados by sa krmila kazdu hodinku hoci lekarka hovorila ze by sme jej mali predlzovat tu dobu a zabavit ju inak no ale to sa neda lebo vsak ked je hladna a spusti rev tak ju nic ine nezaujima...
no a krmi sa tak 20 min. vacsinou niekedy aj kratsie ale malokedy dlhsie z toho ale taha tak riadne mozno 10 min a potom aj potiahne aj pospi aj kuka okolo...

aj my uz rozoznavame niektore place najma ten hladossky plac 😀 ale niektore stavy proste netusime co jej je...
ten sirupcek jej davam ale neviem ci pomaha ona sa puci a kruti aj po nom tak fakt neviem...
a davam jej ho niekedy tych 2,5 ml ale teraz som jej zacala davat len na malu lyzicku tak asi 1,5 ml...

dahra
19. sep 2010

Caute zienky,
som tu dlhsie nebola, lebo od pondelka do soboty rana sme boli v nemocnici. Ano, som po operacii slepeho creva. Takze v pondelok sa ukazalo, ze vajecnik to nebol. Urobila mi gynoska sono, poslala do chirurgickej ambulancie a odtial rovno do spitalu. Ani zbalena som nebola. Najviac ma trapilo, co s malym a kojenim ☹ Nakoniec na chirurgickom oddeleni boli taki mili, ze umoznili mm a malemu byt so mnou. Dali nam samostatnu izbu, takze som mohla kojit, lebo inak by som urcite stratila mlieko.
Od pondelka rana do stredy obeda som nemala nic v zaludku, tiekli do mna infuzky len. Operovali ma v utorok okolo 16.00. Nastastie len laparka, ale aj tak mi supli ten hlupy dren, co som mala aj pri laparotomii. Dost som krvacala, takze mi ho vybrali len v sobotu rano. Chodila som s nim ako vezen s gulou, vsade mi zavadzala ta hlupa nadoba. 😠 No nic prijemne. Mm musel 2xkrmit maleho nutrlonom, lebo po narkoze som mala na 12 hod. zakazane kojenie. Povedali mi, ze ak budem mat aj lieky proti bolesti, tak nesmiem kojit, takze som nic od bolesti nebrala. Dajako som to vydrzala a presne 12 hodin po operacii som ho kojila. Okrem toho, akoby to nestacilo, dostala som aj mrchu. Ako ty @prahaxx - presne 7t po porode. Vcera z nemocky sme rovno isli k nasim domov, takze dalsich 200km za sebou 🙂 Kvoli mojej operacii sa musel zrusit aj krst, mali sme naraz krstit nase a seterkine vcera, tak to bude o 2 tyzdne.
Inak bolo mi povedane, ze slepaky su po porode dost casta zalezitost. Mna to chytilo v nedelu rano 6t po porode, ale mali tak aj taku, co operovali v 8. mesiaci tehotenstva.

Inak jedna vtipna situacia z velkej vizity - jeden doktor kontroloval jazvy - po laparotomii, vysvetlovacky okolo a zrazu si vsimol moj hnedy tehu pas, co som mala cez brucho (este mi nezmizol) a zrazu zvolal: "preboha, to vas kto tak rozrezal" a ja som nevedela, co najprv mysli a potom sa ostatni doktori zacali chichunat. Riadne sikovni chlap 🙂 S takou jazvou by som mohla byt tak nanajvys po pitve 😀 😀

Ok, tolko o nas, docitam vas neskor, lebo za ten tyzden je toho veru dost.

evina0
19. sep 2010

maminky co davate ten sirup tak som vam odfotila ci mate ten isty lebo ten ma slovensky navod tak som sa zlakla co mate vy..dole je na fotke.
inak ja davam len 1 ml ale je dovolene az 2,5ml to je podla vahy. na uvod sme davali 2ml ale postupne uberame a niekedy ale len cez den staci namoct len cumlik no na noc davam 1 az 1,5 ml .
vanesska ten sirup mal ucinok tak po 1 dni ale davame po kazdom mliecku a niekedy aj cajiku. ale ked ho palila zaha tak pomohol hned.
teraz viac nemozem pisat az vecer sa sem stavim lebo Majko si pyta papat a potom ideme na rechadzku tak pa vecer.

katie233
19. sep 2010

@evina0 My to máme balené v sáčkoch. A na nich nie je slovenský návod. Ale čo som prečítala v angličtine, tak je vhodný aj pre deti od narodenia, ale tam je Evi napísané, len 1x po kojení najlepšie večer. Ja dávam tiež 1 ml. Grckáme menej, uvidíme, čo bude ďalej. Ak mi malý dovolí, ešte sa večer stavím. Zatiaľ ahojte.

liviaf14
19. sep 2010

čaute maminy 🙂
@dahra že po pitve 😀 😀 😀 😀 som sa dobre pobavila..... to čo bolo za mudr? 😀 😀 😀
jaj babiny, ja tu nestíham chodiť, nieto vás ešte čítať, čítavam len tak narýchlo, námatkovo, čo máte ktorá nové.

ohľadne kojenia, my teraz asi od polky 6. mesiaca malého, kojíme v noci častejšie, tak 3x asi. dovtedy sme v noci kojili raz a potom až ráno. preto malý často spáva so mnou, čo zaspím pri kojení a nevládzem ho dávať späť do postieľky a so mnou aj tak lepšie spinká.

inak so mnou mm po pôrode vôbec nebol doma, chodil normálne do práce, ale poobede až do večera pomáhal ako vedel, aj v noci zo začiatku. od 2,5 mesiaca malého začal prerábať u nás v dome, samostatnú časť pre svokru, tak odvtedy až do tohto týždňa som bola na malého celé dni sama, aj v noci. bolo to ťažké, niekedy som mala všetkého už plné zuby, spávala som cez deň spolu s malým, len aby som trochu "dobila baterky".
nič sa nedá robiť, musíme to s drobčekmi vydržať, stačí, že sa na mňa malý usmeje a kašlem na únavu.
všetkým vám držím palce, nech to dobre zvládate, veľa sily všetkým maminkám želám 🙂

katie233
20. sep 2010

Ahojte 🙂. Ta večer sa mi už nepodarilo prísť 😒. Som zaspala s krpcom. Stále je to náročnejšie, lebo sa rád nosí, najlepšie obesený na nás ako opička. Anemá rád, keď vysedávam pri noťasi.

Danka, tak ty máš zážitok. Čo nás ešte postretne? Akoby sme toho nemali dosť za posledné roky, tak teba chyí ešte aj slepé črevo 😠. No ale zvládli ste to a našťastie ti dovolili byť s malým 😉.

Lívia, ja som tiež sama 😖. A niekedy by som fakt už potrebovala dať niekomu malého aj na celý deň, ln nech príde a ja nadojčím 😀. Ja s nim tiež cez deň spím, ale niekedy som úplne mimo, keď začne mrnčať. Neviem, či už som prebalila, dojčla alebo, čo vlastne mám roiť. Takže niekedy je spánok pre mňa nebezpečný 😵.

prahaxx
20. sep 2010

Ahojte, baby, absolutne nestiham.. a este vyzeram jak ciste strasidlo
uplne ma znicila ta mrcha, pri nocnom kojeni sa zomna doslova lialo, 8dni to trvalo, chystam sa tento tyzden ku dokimu, tak dufam, ze da nieco co zaberie ..
malu niekedy nevladzem ani nosit, ziaden rezim, koliky stale.. len som zacala jest viac, okrem uplnych naduvanin takmer vsetko, mlieka mam viac.. len tie koliky a vecerne 4hodinove place niekedy uplne zabijaju moju materinsku nehu ☹
zachranuje ma kocik, a hojdacia autosedacka, co sice nie je zdrave, ale ani velke kriky nie su, uz zhanam polohovatelne kresielko, tak sa mi bude hadam lepsie aj varit.. co niekedy trva aj cely den, ako stale odbieham zo spalne cez obyvacku do kuchyne a opacne 🙂
ak by ste mali problem s mliekom, resp. sa nestihate naporiadok napapat, tak je uplnym zazrakom cierny caj s mliekom, dobre osladeny - mne velmi pomohol
proti kolikam sme nasadili probiotika a prebiotika Laktobacilky baby, mala konecne zacala sama prdiet a kakat, a uz na to aj reaguje, niekedy sa po vyprdeni rozosmeje, niekedy rozplace 🙂 ma take zmiesane pocity 🙂) len ja sa vytesujem jak male decko, davat rekt. rurku 5x denne nebolo prijemne ☹(((

tiez som na malu sama, nevladzem ju ani nosit a aby toho nebolo malo tak manzel nie aby sa tiez konecne zacal trosku zaujimat a starat, tak ochorel a treba lietat este aj okolo neho..

@dahra - teda Ty toho mas, Peter ma moj obdiv, zvladate to fantasticky

no holky, toto obdobie zas prejde a bude ine - mozno lepsie, tak vydrzat, vydrzat

ficim utekam, hadam sa zase skoro ozvem, drzme sa !! 🙂

prahaxx
20. sep 2010

pokojne rano

vanesska
20. sep 2010

caute baby...

dahra no ze slepak fiha akoby toho fakt nebol dost a do toho uz MS?? 😕 ☹ nechapem... 🤐

katie... ten vas krpcek je presne ako nasa mala... tiez sa len nosit chce a najlepsie sa jej zaspava telo na telo tiez ju mame prehodenu bud cez plece ako opicku alebo na hrudniku sa ulozi a tam spi...
dnes ma tiez placlivy den uz od rana nevie co so sebou aj by spala ale ked ju konecne po pol hodine zlozim z ruk tak za 5 min. je hore a zasa plac... a stale by sa len krmila alebo skor dudlala dudel samoska nechce... iba mna... 🙄
a s tou sklerozou to mam presne to iste akurat dnes rano som sa pristihla pri tom ze si absolutne nepamatam ci som malu v noci krmila a kolkokrat no hruza...
no a ked teraz zaspala tak neviem co skorej...
inak ja stale rozmyslam ci si nekupim tu manducu alebo satku lebo ona uz je tazka a ked najradsej zaspava na rukach tak to mam hodinu uplne odpisanu co sa nemozem pohnut a obe ruky mam nepouzitelne tak sa ani najest nemozem... baby si to velmi chvalia tak asi nieco kuknem na bazariku...
no frcim sa najest kym spi tak zatial papa